Ga vandaag stemmen! PvdA en Timmermans mogen NIET de grootste worden!

Geen categoriemei 23 2019, 12:00
Het is tijd voor rechts Nederland om naar de stembus te gaan -- in grotere aantallen dan ooit voor de Europese verkiezingen.
Het is algemeen bekend dat de opkomst bij Europese verkiezingen erg laag is. Heel gek is dat niet. Het is immers een ver van mijn bed show wat er in Brussel gebeurt, en trouwens, dat Europees Parlement heeft eigenlijk maar bar weinig macht. De écht belangrijke beslissingen worden genomen door de Raad van regeringsleiders en de Europese Commissie. Die laatste wordt officieel benoemd door het parlement, maar ook dat is een theatervoorstelling.
Maar toch. Toch gaat het wel degelijk ergens over, zéker dit keer. Als Nederlandse burgers kunnen we nu eindelijk namelijk een duidelijk signaal afgeven aan Brussel: tot hier en niet verder. Zelfs voorstanders van de EU vinden dat Brussel te machtig is geworden de afgelopen jaren. Prima. Dan moeten we nu vooral stémmen -- en dan wel op een partij die dat óók vindt.
Daar komt bij dat het Rode Gevaar momenteel terug is. Volgens de meest recente peiling van TNS-Nipo kan de PvdA vandaag de grootste worden. Dit omdat de linkse kiezer zich massaal achter hem schaart.
Dat moet ten koste van bijna alles (bijna, want laten we wel wezen: we moeten de VVD niet de grootste maken alleen maar om de PvdA af te stoppen) voorkomen worden.
En ja, dat kan. Als de opkomst hoog is leidt het namelijk geen twijfel dat Forum voor Democratie de grootste partij wordt. Het enige dat daarvoor nodig is, is u en ik daadwerkelijk ons stemrecht gebruiken; dat we even opstaan van de bank, naar het stemloket lopen, en daar onze stem uitbrengen. Het kost maar een paar minuten (zeker bij deze verkiezingen hoef je geen rekening te houden met ellenlange wachtrijen), maar dan heb je ook wat.
Daarom is de grote opdracht vandaag: ga stemmen. Ga zelf stemmen, en stuur berichtjes naar je vrienden en familie dat zij óók gaan stemmen. Niet omdat het Europees Parlement zo belangrijk is -- dat is het niet -- maar omdat de uitslag een groot effect zal hebben op de Nederlandse politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten