Ga vandaag stemmen! PvdA en Timmermans mogen NIET de grootste worden!

Het is tijd voor rechts Nederland om naar de stembus te gaan — in grotere aantallen dan ooit voor de Europese verkiezingen.

Het is algemeen bekend dat de opkomst bij Europese verkiezingen erg laag is. Heel gek is dat niet. Het is immers een ver van mijn bed show wat er in Brussel gebeurt, en trouwens, dat Europees Parlement heeft eigenlijk maar bar weinig macht. De écht belangrijke beslissingen worden genomen door de Raad van regeringsleiders en de Europese Commissie. Die laatste wordt officieel benoemd door het parlement, maar ook dat is een theatervoorstelling.

Maar toch. Toch gaat het wel degelijk ergens over, zéker dit keer. Als Nederlandse burgers kunnen we nu eindelijk namelijk een duidelijk signaal afgeven aan Brussel: tot hier en niet verder. Zelfs voorstanders van de EU vinden dat Brussel te machtig is geworden de afgelopen jaren. Prima. Dan moeten we nu vooral stémmen — en dan wel op een partij die dat óók vindt.

Daar komt bij dat het Rode Gevaar momenteel terug is. Volgens de meest recente peiling van TNS-Nipo kan de PvdA vandaag de grootste worden. Dit omdat de linkse kiezer zich massaal achter hem schaart.

Dat moet ten koste van bijna alles (bijna, want laten we wel wezen: we moeten de VVD niet de grootste maken alleen maar om de PvdA af te stoppen) voorkomen worden.

En ja, dat kan. Als de opkomst hoog is leidt het namelijk geen twijfel dat Forum voor Democratie de grootste partij wordt. Het enige dat daarvoor nodig is, is u en ik daadwerkelijk ons stemrecht gebruiken; dat we even opstaan van de bank, naar het stemloket lopen, en daar onze stem uitbrengen. Het kost maar een paar minuten (zeker bij deze verkiezingen hoef je geen rekening te houden met ellenlange wachtrijen), maar dan heb je ook wat.

Daarom is de grote opdracht vandaag: ga stemmen. Ga zelf stemmen, en stuur berichtjes naar je vrienden en familie dat zij óók gaan stemmen. Niet omdat het Europees Parlement zo belangrijk is — dat is het niet — maar omdat de uitslag een groot effect zal hebben op de Nederlandse politiek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. logisch denken

  Zal toch niet gebeuren ? pvda heeft nu toch wel een keer de deur dicht gedaan bij de kiezer of zijn we echt horende doof en ziende blind

 2. Ragmilla

  Alles beter dan conservatieven aan de macht. Volt of PvdA. De conservatieven hebben overduidelijk een dubbele agenda.

  1. Tip

   Nééééééééé geen linkse rakkers satmilla

  2. edoc431

   Volt hahahahaahahahahaahahahahah en we gaan over tot de orde van de dag .
   Ga hutu’s uitmoorden vent

   1. Tip

    ik hou van Hutu’s

   2. Ragmilla

    Ik vind uw opmerkingen over hutu’s de hele tijd weerzinwekkend. Mijn familie is leden kwijtgeraakt aan hutu milities.

    Slaat u dit soort taal ook tegen Joden aan of Duitsers?

    U bent niet normaal bezig.

    1. edoc431

     Zo gauw jij jouw arrogantie laat varen vent oke ???

     1. Ragmilla

      Zeggen wat jij wilt horen bedoel je. Nee gaat niet gebeuren.

    2. edoc431

     En tegen Joden en Duitsers hoeft dat niet die zijn beleeft vent .

     1. Tip

      e-hork 431

   3. Heinz

    @edoc431…U heeft zeker onder spanning gestaan ? Beter om de 3e rail van het metronetwerk eens met wat koperpoets op te wrijven. Die laat u niet meer los, z eker weten.
    Scheelt in de reacties.

    1. edoc431

     Sieg heil bemoeid zich r
     Er ook even mee zie ik .nog mosterdgas in je schuurtje liggen ???

 3. Ruiter

  Niet zo benauwd, mensen. Zelfs al zou de PvdA de grootste worden in Nederland (wat mij schier onmogelijk lijkt) dan hebben ze nog maar 5 zetels in het Europese parlement. 5 van de 751, dus waar hebben we het over?

  En dat Timmermans de opvolger wordt van Commissie-voorzitter Juncker, die kans is nog veel kleiner. Zeg maar rustig 0! Want alle Oost-Europese landen, met Hongarije en Polen voorop, gaan hier dwars voorliggen.

 4. Joop Klepzeikert

  Weinig kans dat S&D de grootste EU coalitiepartij wordt. De socialisten en ‘democraten’ staan overal in Europa op fors verlies.
  De kans dat Timmerzwans dus gekozen gaat worden als opvolger van Drunker is verwaarloosbaar te noemen. Die dikkop doet net alsof hij heel veel voorstelt en heel grote kans maakt. Dat is dus niet zo. Zijn eigen partij stelt al helemaal niets voor in het EP en de coalitie waar zijn partij bij aangesloten is zakt ook steeds verder weg.
  De S&D had 186 van de 750 zetels en dat gaan er hoogstwaarschijnlijk behoorlijk minder worden nu. Een meerderheid van 376 voorstanders van Timmerzwans gaan vinden is dus behoorlijk onmogelijk.

  1. Meriadoc Brandebok

   Dat is juist.

 5. bejaarde

  Zo, ik heb mijn plicht gedaan, van mijn rechts gebruik gemaakt.
  Het rode potlood gebruikt en mijn stem in de bus gekieperd.
  Nu maar hopen dat ………………, maar zeker niet links, meer links of uiterst links.
  Hahahaha.

  1. Raveltje

   Ook ik heb aan mijn recht voldaan omdat ze nu zo
   Langzamerhand wel weten, dat er mensen zijn die
   ziek zijn van geweld. Die het verdriet en de ellende
   niet vergeten, en een mensenleven telt.

 6. Tguard

  Idd ga stemmen en stem rechts!

 7. Meester Kong

  BAM mijn stem gaat naar links, die van de buren en ook de rest van het dorp.
  Mijn gemeente, provincie stemT links.
  BAM 70% van de kiezer stemT links.

  1. Vit

   Jij bent ook niet in je eerste leugen gestikt, hi hi grinnik.

   1. Meriadoc Brandebok

    In Friesland en Groningen stemmen ze volgens mij vaak links, Vit, dus Kong zal niet liegen.

    1. Cootje

     Groningen emmen oude Pekela Assen zijn bolwerken van de pvv de thee drinkers zijn daar al jaren vergeten . En de positieve berichtgeving onder het kopje overige hebben daar het laatste zetje gegevn

   2. santiago

    Vit. Allemaal gelukt met de oudjes?

  2. logisch denken

   hopelijk krijgt dat dorp dan ook een keer de rekening van dat links stemmen. Als je kennis hebt gemaakt met links wil je zo snel mogelijk weer van je visite af.

  3. Cootje

   Gelukkig wonen de meeste mensen in de randstad , in Brabant / Limburg zijn de criminelen de baas , in Groningen kunnen ze den haag niet meer luchten of zien . En in de kleine gemeenschap waar jij woont moet je goed uitkijken of je buurman geen grootschalige wietplantage heeft. Want dat is populair in de andere streken dus links lullen en rechts of crimineel vullen

  4. DeBruijn

   @ Meester Communisten

   Helaas voor u dat de CPN niet meer mee doet.

  5. lIN-T

   Hahah zo dom als een aap.

  6. Vliegenvanger

   Je bent niet wijs, och ja dat is geen een linkse extremist.
   Stem vandaag een anti EU partij.
   Stem PVV of FvD.

  7. Matig rechts

   tardum hominem
   Je nakomelingen zullen trots op je zijn als de vrouwen onderdrukt worden en met bourka over straat moeten.

  8. Mars020

   En nu maar hopen, dat ze jouw dorp helemaal volproppen met gelukzoekers uit Afrika. Dan kan je gezellig de hele dag deugen, theedrinken en knuffelen. Als je geluk hebt, krijg je er nog een extra buslijn bij.

  9. bejaarde

   MK: Dom dorp

 8. Politiek Profeet

  Uiteraard tegen links stemmen en dat kan alleen door de PVV te stemmen.
  Alleen met de PVV en de andere rechts-nationalisten in europa kan men de dictators uit brussel slopen…..

 9. Henk-Jansen

  Helaas voor jou Michael, maar als ik vanavond na mijn werk richting de stembus ga krijgt Timmermans 100% mijn stem!

  1. Cootje

   Je partner werkt zeker ook ? Die is aan het werk voor deze zakkenvuller.

  2. DeBruijn

   @ Henk-Jansen,

   Hij is met een gouden lepel in zijn mond geboren, een echte PVDA’er dus, die de gewone man en vrouw heeeeeel goed begrijpt…..of misschien toch helemaal niet. Blijkt niet uit zijn gedrag.

   En 100% is onzin, tenzij u ook voor 79,5% op iemand kunt stemmen.

  3. bejaarde

   H-J: Dom, maar wat verwacht je anders van een rooie rakker

 10. Cootje

  Ik heb vandaag al 5 keer gekeken naar het filmpje van de SP dat de socialisten de gehele Europese gemeenschap hebben genaaid zijn het nu net snoeken nu naaien ze zich zelf en eten elkaar op. maar die meneer Brusselmans speelt het uitstekend kan zo de politiek in. Ik heb hem opgeslagen om hem aan mij kleinkinderen te laten zien ., ik zeg altijd tegen ze waar een socialist is geweest groeit nooit geen gras meer. Het is net als bij het geloof het gedijt bij een laag cultuur en domme mensen . Internet is voor hun een dolksteek zelfs de allochtonen beginnen voor zich zelf

 11. Rosasolis

  In onze dorp in de kop van Noord-Holland waren er al rond 8:30 vele kiezers aanwezig.
  Wij hebben naar het debat tussen de 12 partijen gisteren avond. Een paar dingen vielen me op. Die TV omroepster met de nasale platte stem gunde sommige politici niet voldoende tijd om voldoende uit te spreken over hun meningen. Maar voor anderen werd dit wel gegund. Zeer opvallend en oneerlijk van die TV presentator!
  Maar van wat je van de meeste meningen van de deelnemende EU politici kon eruit halen, is dat de meeste echt opkomen voor de EU, maar ook voor noodzakelijk hervormingen. Hoewel Timmermans te veel aandacht kreeg, en Esther de Lange veel te weinig, vond ik haar uitspreken zeer interessant. Timmermans had het steeds meer over een “sociale Europa”, terwijl de Lange had het over een veilig, progressief, sterke Europa. Derk Jan Eppink van de FvD klonk zeer saai; je kon merken dat hij niet veel te vertellen had over Europa.
  Opvallend van het op het einde van het debat, toen de omroepster vroeg enkele kiezers in de zaal hoe ze gaan stemmen. Een dame die van tevoren nog niet haar keuze heeft gemaakt zei nu dat het wordt CDA. Een man zei P.v.d.A. En nog een dame zei VVD.
  Maar niemand zei dat ze voor de FvD gaan stemmen.

  1. Cootje

   Zal ik zondag toch maar om 9 uur voor de buis gaan zitten en maandag de kranten goed lezen Juncker is laveloos en niet aanspreekbaar .,Timmermans alias Brusselmans is onder gedoken want de populisten hebben, zwaar gewonnen in Europa en in Nederland

   1. Behold My Negativity

    Ondergedoken? Ik heb liever begraven.

 12. Ab Infinitum

  “Zeventien EU-lidstaten, waaronder Hongarije, hebben het EU-lidmaatschap in de grondwet vastgelegd.” ( nu.nl) Ook nog interessant dat de stemhulp op die site aangeeft dat FvD niet wilde deelnemen in het vergelijkende overzicht van de landelijke politieke partijen. Wilden zij voorkomen dat de uitslag conform PVV zou zijn. Durfden zij niet te zeggen dat zij het gloeiend eens zijn met de PVV. Andere kanalen zeggen zij. Gewoon PVV met colbert en stropdas, toneelspeler die Baudet.

 13. Bolkestein

  Ik ga zo meteen stemmen. Op de PVV. Laten we eerlijk zijn: Er zijn geen andere reële alternatieven dan middels een stem op de PVV of anders op het FvD de juiste richting aan te geven.

 14. Bolkestein

  Bron: Welt.de

  “Als de linksen winnen, wordt Europa een islamitisch kalifaat”

  Geplaatst op 3 mei 2019

  “Als de linksen winnen, wordt Europa een islamitisch kalifaat”, waarschuwen de Hongaarse minister-president Viktor Orbán en de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Beide hebben consequente grensbewaking naar zich toe getrokken en begrijpen dat de EU alleen maar hervormd kan worden wanneer de aaneensluiting van conservatieve krachten plaatsvindt. De uitdagingen zijn al lang veel te groot om ze door Brussel nog verder uit te laten zitten.

  In de afgelopen weken vond de vorming van de “Europese Alliantie van de Volkeren en Naties” plaats. Deze wordt onophoudelijk groter. Behalve de oprichtingsleden Italië (LEGA), Duitsland (AfD), Denemarken (Dansk Folkepartit), en Finland (Perussuomalaiset) hebben ook Oostenrijk (FPÖ), Estland (Eker), Frankrijk (Rassemblement National), België (Vlaams Belang) en Slowakije (Sme rodina) bij de alliantie aangesloten.

  De EU moet eindelijk weer de burgers dienen, moet transparanter worden en mag zich niet langer onttrekken aan al lang noodzakelijke hervormingen. Alleen zo behoudt Brussel recht van bestaan.

 15. Vliegenvanger

  Wat een ongelooflijke knoest, heeft niet eens het fatsoen om op iemand anders te stemmen. Dit geeft precies aan dat hij zal en moet winnen. Ik hoop dat hij keihard op zijn bek gaat vandaag.
  Stem vandaag een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 16. Godefroy France

  Overtuigd NSBer pijpt zichzelf in zeven talen!!!!!!!

 17. Behold My Negativity

  Heb letterlijk net nog op FvD gestemd.
  IK WEIGER MIJN STEM TE GEVEN AAN DEZE VERWENDE VETZAK OF EU GEILE VOLKSVERLAKKERS.

 18. Fred Plantinga

  Gelukkig bleef ultra rechts Nederland thuis. Zo hoort het ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.