Gaan we weer! Sylvana Simons wil totaalverbod op Zwarte Piet

Het is nog maar net mei of de discussie barst al weer los. Sylvana Simons diende schriftelijke vragen in aan het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders, om te kijken of Zwarte Piet nu eindelijk eens een totaalverbod kan krijgen. Daar begint het gedram weer!

Ze stelde vier vragen. Met de eerste wil ze weten of inzichtelijk is welke organisaties gebruik maken van “de karikatuur Zwarte Piet”. En zo nee, of er dan snel een klopjacht kan komen.

De tweede vraag is doordrenkt van morele verhevenheid: of het college bereid is om dergelijke organisaties er op te wijzen dat zwarte Nederlanders door hun vrolijke Sinterklaasviering allemaal een trauma oplopen. De derde vraag: of het college bereid is de subsidiekraan dicht te draaien zodat dergelijke organisaties effectief de nek wordt omgedraaid.

Het zou natuurlijk zonde zijn als Simons met alle ideeën moet komen. Ze vraagt met haar vierde vraag dan ook of het college zelf nog leuke, (on)frisse ideeën heeft om Zwarte Piet voor eens en voor altijd uit de stad te knikkeren?

Hoe krijg je het voor elkaar om hier nú al mee bezig te zijn? Heeft Sylvana’s achterban geen nijpende problemen? Is ‘Mama, Bob noemde mij vandaag Zwarte Piet op school!’ het grootste drama wat zich in die kringen afspeelt? Zijn er niet nog wat nieuwe vormen van racisme om onder de aandacht te brengen, of staat ‘klimaatracisme’ pas weer voor augustus op de planning?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

108 reacties

 1. Nico-Levering

  Kan dat wijf niet bij Bokito in het hoek gaan zitten?

  1. Blokkeer-Fries

   Dat zou dierenmishandeling zijn en dat mag niet van de PvdD.

   1. Original NL

    Idd Fries… bokito heeft ook smaak daar kun je niet ongestraft een bruine ragebol naast zetten…..
    Goed bezig ss ..uw kursus ” hoe creëer ik racisten” is een succes!!

 2. Nico-Levering

  Kan dat wijf niet bij Bokito in het hok gaan zitten?

 3. marco1

  Een totaal verbod,met bepaalde kapsels heeft ze wel erg veel weg van een pietje dus misschien niet eens zo slecht idee.

  1. Buzz68

   Tja… dan ga je toch weer twijfelen.
   Soms is een boerka misschien toch geen slecht idee.

 4. Catalaanse kok

  Gaan we weer!
  De Dagelijkse Sylvana Simons Bode

  1. M de ruyter

   Idd. Helaas is het niet de meerderheid die bepaald , maar altijd de militante minderheid . Daarom is het belangrijk dat de zwijgende meerderheid zn bek lostrekt.

   1. Joop Klepzeikert

    Het is inderdaad hoog tijd dat de zwijgende meerderheid z’n muil open gaat trekken en de schreeuwende linkse kleine minderheid de bek gaat snoeren. Die 10% + hun 22% allochtone vrienden hebben nu te lang de macht gehad. Het is nu hoog tijd dat de overgrote meerderheid van (centrum)rechts tot extreem rechts dat geestelijk gehandicapte linkse krakers volk eindelijk eens het zwijgen op gaat leggen. Dat linkse tuig heeft onderhand al veel te veel schade aangericht en is veel te diep in de ooit (centraal)rechtse politiek geïnfiltreerd.
    Alleen harde acties zullen nog helpen. Pappen en nathouden heeft al te lang bewezen averechts te werken. Het is nu hoog tijd om die fascisten/nazisten/marxisten/maoïsten/socialisten hardhandig uit te gaan schakelen.

    1. Rien Noppen

     “Het is nu hoog tijd dat de overgrote meerderheid van (centrum)rechts tot extreem rechts dat geestelijk gehandicapte linkse krakers volk eindelijk eens het zwijgen op gaat leggen. ”

     Q.e.d.

    2. Dik

     @Joop: Exact! Het is de dictatuur van een schreeuwende minderheid. Maar wees gerust, we gaan afrekenen en het gekrijs stoppen.

     1. Joop Klepzeikert

      Het gekrijs zal inderdaad op den duur gestopt gaan worden, maar dan is het alweer veel te laat, zoals elke keer weer bewezen is in de geschiedenis en zelfs het heden. Links moet het eerst zover verziekt hebben dat werkelijk iedereen aan de geeuwhonger ligt voor men echt in gaat grijpen.
      Men wil of kan maar niet van het verleden en andere delen van de wereld leren. Men moet schijnbaar eerst zelf de gevolgen van de wandaden van links voelen voor men in gaat grijpen.

    3. Nog1

     @ Joop
     In de stad van Simons heeft links (zelfs zonder DENK en BIJ1) de meerderheid, bekijk de verkiezingsuitslag nog maar eens.

     En met een oproep tot het hardhandig uitschakelen van mensen met een andere mening dan jij, kies je een methode die fascistischer is dan BIJ1 ooit geweest is.

     1. Joop Klepzeikert

      In islamsterdam heeft links inderdaad een meerderheid van zo’n 55%. Gek hè, met 54% allochtonen, die bijna allemaal afhankelijk zijn van linkse politiek, ofwel het gratis geld wat links ze geeft.
      Links zijn geen mensen met een andere mening, links zijn agressief schreeuwende beesten, die het verrotten om voor zichzelf te zorgen. Dat moet hard werkend (centraal)rechts Nederland voor ze doen, vind links.
      Fascisme heeft niets, maar dan ook helemaal niets met het uitschakelen van destructieve beesten en/of stromingen te maken.
      Ga eerst eens leren wat fascisme is en inhoudt voor je dat soort absurde onzin uitkraamt.

 5. Blokkeer-Fries

  Klimaatracisme LOL

  Wie stoot er meer CO2 uit, een zwarte of een witte diesel?

 6. Brazil

  Heerlijk mens dat heel rechts laat schuimbekken, hahahahaha
  geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. marco1

   Schuimbekken? Dat je dat denkt ,hilarisch gewoon.

   1. Brazil

    Zie de reacties, hahaha heerlijk 🙂

    1. marco1

     Je maakt het denk ik groter dan het is. Ze lijkt me een enorm kutwijf ook zonder haar debiele denkwijze maar verder gaat in mijn geval de aandacht voor haar niet. Sorry als ik je daarmee teleurstel.

     1. Dik

      @Marco: Doe jezelf een plezier en lees even goed wat er staat. Deze zuigtrol is hier alleen maar om de boel, en jou, te flessen. Je creëert daarmee een podium voor de ondermijning van DDS, iets waar DDS zelf de minste moeite mee lijkt te hebben.

  2. M de ruyter

   Nou het gaat hier idd wel veel over sylvana. Erg oninteressant.

  3. PMG

   Ik weet het goed gemaakt, Zwarte Piet eruit en de rest van de zwarten, zoals Zwarte Sylvana, erachteraan!

   1. Vliegenvanger

    @PMG
    +++++++++

  4. PMG

   @Brazil – dat heeft niks met rechts te maken, duitser!

   1. Dik

    @PMG: Je voert een zuigtrol, deze zuigtrol poneert een onzinstelling en geniet met volle teugen wanneer jij en anderen daar serieus op ingaan. Negeren is de enige optie, jammer want dit is al jaren aan de gang.

  5. Siemien

   “Heerlijk mens”

   Ja hier maak jij je uiteraard volledig belachelijk mee, als je het dan hebt over hilarisch nou dan span jij echt de kroon, overigens zal het mij niet verbazen dat jij leidt aan fetisjen..

   1. Dik

    @Brazil: Je reageert op een zuigtrol en houdt zijn podium in ere. Je doet hem daar het allergrootste plezier mee. Waarom zou je? Deze zuigtrol poneert een oneliner, gaat nooit in discussie en jij (en anderen) trappen er steevast in. Dat heeft deze (cjd, svetlana) het liefst, daarmee loop je aan zijn halsband.

    1. Dik

     @Brazil is natuurlijk bedoeld voor @Siemien

  6. Reganto

   Natte Scheet, Eugenie de la Fleur , CJD, Uiterst Links, Brazil, Regina

  7. hoolie295

   zwarte piet is nou eenmaal dom dus we kunnen de kleur niet veranderen kerel, maar wie krijgt schuim op de bek ? hahaha Baudet toch aardig gelukt he nee links ligt allang in de hoek en ze zouden 1 kans hebben om nog terug te komen, maar ze blijven die terroristen maar verdedigen dus doei knuffies

 7. Trien Knoppen

  Kunnen we aardbeien ook verbieden? Rossige mensen worden regelmatig voor deze verschrikkelijke vrucht uitgemaakt…

 8. Original NL

  Jezus..is die nigger er nu alweer?!

 9. Blokkeer-Fries

  “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan” Aldus BIJ1.

  Behalve…… Zwarte Piet discrimineren

  1. Willem Bever

   Sorry – Fries das niet helemaal waar….volgens mij mocht je ook niet BIJ1 solliciteren als je blank en man was….net zoals Groen Links maken we selectief uitzonderingen op onze “eigen”principes

 10. nienke

  Je wordt toch echt dood misselijk van van dit walgelijk figuur.
  Nog steeds niet opgerot ga naar Suriname daar vieren ze wel Sinterklaas met roet zwarte pieten en verklaren haar voor krankzinnig dat zij het in Ned. wilt verbieden.
  Heb een TV. uitzending uit Suriname gezien .
  Heb je niets anders te doen als de boel hier te verzieken.

  1. marco1

   Ach het is dat erop DDS zoveel aandacht aan haar ideeën en uitspraken word geschonken Nienke anders had je het vast nooit geweten. Ik geloof ook niet dat zij door haar mede raadsleden heel serieus genomen word(of het moet door een ondeugende wethouder op de plee zijn) , dus ik zou me niet te druk over haar maken als ik u was.

 11. AS210854

  Wat een racistisch mens is dat toch, zij sluit alle negers uit om voor zwartepiet te spelen.

 12. Blokkeer-Fries

  Beste Sylvana,

  Er zijn weinig narcisten over wie ik meer tips binnen krijg dan over jou.

  Eigenlijk maar eentje. Maar die tips gaan dan over waar de betreffende persoon zijn pielemoos allemaal in prakt. En dat heeft volgens mij niets te maken met zijn werk.

  Bij jou ligt dat anders.

  Soms laat ik zo’n tip gewoon lopen.

  Kijk, dat je in Duivendrecht een illegaal in Nederland verblijvende au-pair zou hebben misbruikt als een soort slaaf, wil ik best geloven. Zo iemand is in ruil voor kost en inwoning (en hopelijk ook nog een zakcentje) vast bereid zich 24/7 alles te laten welgevallen. Maar zolang de dame in kwestie het niet zelf op camera wil vertellen (volgens mijn tipgever uit angst voor uitzetting), is het voor mij niet meer dan kwaadsprekerij.

  En daar hou ik niet van.

  Zonder bewijs geen verhaal.

  Wat is het dan fijn dat er naast boze schoolpleinmoeders ook tipgevers met een goed gevulde boekenkast zijn.

  Want boeken verdwijnen niet.

  Dus ik kan er gewoon uit citeren.

  “Mijn vader zei altijd dat ik in mijn leven twee keer zo hard zou moeten werken als een ander omdat ik zwart was. Het omgekeerde bleek waar. Mensen die nauwelijks iets van je verwachten, zijn makkelijk te verrassen. Mijn huidskleur heeft vooral in mijn voordeel gewerkt.”

  Was getekend: Sylvana Simons. In februari 2007 in het boek ‘Stout’ van Heleen van Royen en Marlies Dekkers.

  Voor mij geen nieuws dat jou alles juist kwam aanwaaien door je huidskleur.

  Die jongens van DENK hadden je echt niet gevraagd om namens Recep Tayyip Erdogan in de Tweede Kamer te gaan zitten als je na je paaldanscarrière in de iT en de RoXY niet bekend zou zijn geworden als presentatrice van het boekenprogramma ‘Kaft’ (en nog wat televisiedingetjes). En je zou ook je huidige status als aanvoerder van een Amsterdams koekwauzencollectief nooit hebben gekregen als je gewoon een blanke fractiemedewerker van Tunahan Kuzu was geweest die ‘al’ na zeven maanden ontdekte dat die club vooral een vluchtplaats is voor homohaters die bij het horen van de zin ‘De rechten van de vrouw zijn goudgerand’ op hoge poten eisen dat het woordje ‘aan’ voor ‘rechten’ wordt toegevoegd.

  Maar nu staat het dus zwart op wit. Het is bewezen.

  Dat hele gedoe van je over discriminatie van pigmentverwenden, dat hele gejank dat moet leiden tot ‘herstelbetalingen’ en tot een ‘zuivering’ van de Nederlandse straten, de Nederlandse musea, de Nederlandse spelletjes, de Nederlandse boeken, de Nederlandse tradities, het is allemaal theater.

  Jíj bent allemaal theater.

  Een paaldanseres die met gebruikmaking van een bruin velletje van businessmodel naar businessmodel fladdert over de rug van goedgelovige sukkels.

  Je weet wat Martin Luther King zei, hè?

  “I look to a day when people will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.”

  Als die dag aanbreekt, is jouw spel uit.

  Groet,

  JanD

  PS. Even namens de administratie: ben je al verhuisd eigenlijk?

  1. Brazil

   Zo zo een mooi en lang verhaal , en dit allemaal voor Sylvana 🙂
   ze zal trots zijn dat zoveel mensen schuimbekken, hahahaha
   geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. marco1

    Waarschijnlijk wel erg content met de aandacht. Daar houd ze wel van.

    1. Rien Noppen

     Of ze van houdt of niet: ze voelt de tijdsgeest goed aan. Zwarte Piet is achterhaalde onzin en daar kan ze makkelijk mee scoren.

     1. marco1

      Tot op zekere hoogte met u eens meneer Noppen. Van mij mag zwarte Piet blijven hij hoort nu eenmaal bij het misschien wel grootste feest wat er in Nederland gevierd word , toch zie ik de racistische trekjes van de karikatuur wel , ik denk alleen als je daar nu nog door gekwetst word dat het in jezelf zit. Tevens maakt het de kinderen niks uit hoe hij eruit ziet maar hij heet nu eenmaal zwarte piet dus dsn is zwart ook de meest logische kleur om te houden voor de piet.

     2. Dik

      @Marco: Je voert een zuigtrol, daarmee bouw en onderhoud je zijn podium.

   2. Bosche draak

    Befteckel Brazielig heeft nul argumenten op Fries z’n opsomming.
    Impotent lopen keffen is het enige wat hem nog rest.
    Het enige geschuimbek komt van die kansloze stumper zelf.

    En wat die pietenhatende pleeborstel betreft?
    Pss, dat ze maar opduvelt…

    1. Dik

     @Bosche: Je voert een zuigtrol, deze zuigtrol poneert een onzinstelling en geniet met volle teugen wanneer jij en anderen daar serieus op ingaan. Jammer dat DDS op deze manier verrot wordt gemaakt. Negeren is de enige optie en de serieuze gesprekspartners haken af of zijn al afgehaakt.

  2. Original NL

   Blokkeer Fries….
   ++++++!!!

  3. Top

   Vermoeiend Simons, al weer een vals verwijt. “Je mag in Nederland dus niet zeggen dat er racistische blanke Nederlanders zijn”. Natuurlijk zijn die er alleen het zijn er bar weinig. Ik kom ze niet tegen. Heel veel Nederlanders zijn niet racistisch. Ook zijn ze niet racistisch geworden omdat jij dingen zegt die ze absurd vinden. Misschien vinden ze jou uitlatingen absurd, en misschien vinden ze daarmee jou absurd maar ze gaan dit niet verbinden aan mensen die misschien dezelfde huidskleur hebben als jou, of niet blank zijn. Het probleem in de zwarte pieten discussie is niet de kleur, maar het framen naar een racisme verwijt. Bovendien gelooft niemand dat jij een overgeërfd trauma hebt van de slavernij, want wij hebben zelf ook geen overgeërfd trauma van Vikingen, Napoleon, de Spanjaarden etc. En wij voelen ons niet verantwoordelijk voor de fouten die het verleden gemaakt zijn omdat wij vandaag een maatschappij hebben die in hoge mate niet racistisch is. Bovendien verwijten Vikingen, Fransen tot de Duitsers niet dat in de geschiedenis een land, een volk collectief ontspoorde. Wij pruimen het framen van Zwarte Piet naar een racisme symbool niet omdat het een vals verwijt is. Wij willen niet vals beschuldigd worden van racisme en wij willen ook niet vals beschuldigd worden dat je een racist niet zou mogen benoemen als racist. Dat mag zeker wel. Dat deze verwijten van jou aan de Nederlandse samenleving zulke sterke reacties op roepen op straat hoeft voor mij niet, maar kruip niet in de slachtofferrol. Bottom line raak je de Nederlander hard met je valse verwijten. Dankzij een film wordt je misschien hoog geheven op het slachtoffer podium. Het is vervelend voor je maar nog steeds maakt dat je valse verwijten niet acceptabel.

 13. Jumping

  Mensen die nog nooit problemen met Antillianen en of Surinamers hebben gehad, drijft deze SS in een hoek van de anti Antillianen en of Surinamers.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 14. arjan1234.

  haha echt lachen. hoe harder ze schreeuwt hoe meer zwarte piet geliefd word. nederlanders houden er niet van als goede dingen verboden worden. kijk maar naar de verkiezingen

  1. Rien Noppen

   Houd er moed maar in, arjan, je weet ook donders goed dat Zwarte Piet niet meer te handhaven is en binnen tien jaar totaal zal verdwijnen.

   1. Siemien

    Ja en dat vind onze vieze smerige achterlijke islamimietische stinkbek Rientje echt fijn, Rientje wenst namelijk dat Nederlandse tradities gewoon kapot gemaakt moeten worden.
    Echt met gasten zoals Rientje veegde ik de vloer altijd aan..

    1. Siemien

     (let even op de E)

    2. Rien Noppen

     Siemien is een gelovig christen, dat merk je aan alles.

     1. Bosche draak

      En jij bent een verspilling van zuurstof, dat merk je ook aan alles.

     2. Siemien

      Ik heb groot gelijk achterlijke imbeciel die je bent, je bent het addergebroed dat hier continue loopt zuigen en irriteren met die vieze gore smerige stinkbek van je, je wordt uitgekotst, structureel je vuile smerige anti-Nederlandse reacties hier plaatsen is het enige dat jij kan doen naast je welbekende fetisj voor kleine kindjes.
      Ik benoem uitsluitend feiten wie jij bent, die met name door ieder gezond weldenkend mens hier ab-so-luut zullen worden bevestigd

     3. Rien Noppen

      Ik wens je een gezegende nachtrust toe, beste Siemien. Dat zal na al deze hysterie niet meevallen maar een avondgebed kan jou als christen mogelijk te stade komen.
      Ik beveel ook Bijbellezing aan, bijvoorbeeld de prachtige tekst van 1 Cor 13. Dat brengt vreugde en de ziel tot kalmte.

     4. Dik

      @Siemien: Hij lacht je spugend in je porem uit Siemien, sterker nog, iedere letter die jij aan de zuigtrol besteed is welkom, daarmee kan hij zijn ondermijnende geklier doorzetten. Begrijpelijk dat steeds meer serieuze gesprekspartners afhaken, dit is bij de zuigbeesten af. Werk er niet aan mee joh!

    3. DeBruijn

     @ Siemien en Dik,

     Jullie noemen iedereen een trol met een andere mening en schelden hem zelfs de huid vol. Rien kan inderdaad tegendraads zijn, maar dat is geen reden om zo te keer te gaan.

     Kolossenzen 3:7 Vroeger, voor uw bekering, deed u deze dingen ook,
     8 maar nu mag er bij u geen sprake meer zijn van bitterheid, woede en boosaardigheid, van roddel en vuile taal.

     Jakobus 3:2 Als iemand in staat is zijn tong in bedwang te houden, bewijst hij daarmee dat hij zichzelf in alle opzichten goed in de hand heeft.

     9 De ene keer prijst ze onze Here en Vader en de andere keer vervloekt zij mensen, die naar het beeld van God gemaakt zijn.
     10 Wij prijzen en vervloeken met dezelfde mond. Maar dat is niet goed, broeders!

     Efeziërs 4:29 Laat er ook geen vuile taal uit uw mond komen; dat doet alleen maar kwaad.

     Ik ben er van overtuigd dat tong en mond ingewisseld kunnen worden voor toetsenbord.

 15. shimeon

  jammer dat de verkeerde mensen bij de bijlmerramp zijn omgekomen

 16. Suidland

  Mijn hond slaat aan bij het zien van haar kop op mijn beeldscherm, ze laat haar grote, valse tanden zien en gromt erg. Tover ik vervolgens een afbeelding van Oom Paul (Kruger) of Generaal Koos (De la Rey) dan wordt ze rustig en ziet toe dat het zo goed is.

  Ons vir jou Suid-Afrika

  1. Joop Klepzeikert

   Een hond slaat aan als die onbetrouwbare figuren ziet, ruikt of hoort.
   Een hond weet feilloos wie wel of niet betrouwbaar is of niet. Daarom zijn ze zo fel tegen extreem linkse etterbakken, de meeste negers en alle booslims en hersenlooslims.
   Dat is ook waarom dat smerige volk een hekel aan honden heeft.

   1. Rien Noppen

    Klepzeikert leegt zijn racistische onderbuik.

    Ranzig en stupide maar vergis je niet, mensen met dit soort vieze meningen kunnen zomaar in je buurt wonen.

    Akelig idee.

    1. Jv

     Jammer genoeg misschien niet in uw buurt!

     1. Dik

      @JV: Je reageert op een zuigtrol, kun je beter niet doen.

  2. Rien Noppen

   Sommige mensen nemen hun hond meer serieus bij het beoordelen van medemensen dan zichzelf.

   Primitief, maar het is niet anders.

   1. Reganto

    Pisvlek, forumvervuiler

 17. Cootje

  Die echte roetzwarte pieten , met die grote gouden oorbellen vind ik het mooiste . En zolang er geen palmbomen bij staan is de achtergrond in takt en kan sinterklaas zijn gang gaan

 18. Joop Klepzeikert

  En dan met een zwarte Piet pruik op in de raad gaan zitten. Whahahahaha.
  Echt dat domme wicht maakt zichzelf elke dag weer belachelijker.
  Het is hoog tijd dat gedwongen opname in een gesticht weer ingevoerd wordt. Dan is zij de eerste die opgenomen wordt, een overhemd met extra lange mouwen aan krijgt en een eigen gewatteerde kamer krijgt.

  1. Blokkeer-Fries

   Deze geste kan ruim gefinancierd worden uit de € 7,50 per uur parkeerbelasting van vrijstaat Drammerdam en creëert draagvlak onder de belastingslaven.
   Omhooggevallen LBTQR- paaldanser

   1. Rien Noppen

    Ik durf te wedden dat onze Blokkeer-Fries zeker weet dat Zwarte Piet in Nederland springlevend blijft.

    🙂

    1. Bosche draak

     Reken maar van yes stumper!
     Ben elk jaar met carnaval ook zwarte piet en iedereen maar dan ook iedereen vind het prachtig.
     En als er dan zo’n kansloze begint te keffen dan vermeld ik vrolijk dat ik bossche bol piet ben.
     Mooi glanzend bruin van buiten en romig wit van binnen.
     Dan druipen ze af onder het hoongelach van alle aanwezigen.

     1. Dik

      @Bosche: Je reageert op een zuigtrol en houdt zijn podium in ere. Je doet hem daar het allergrootste plezier mee. Waarom zou je?

    2. Hartenheer

     #geenrattenvoeren

   2. Joop Klepzeikert

    Zelfs dat paaldansen was ze zo gruwelijk slecht in dat ze ook daar binnen een paar maanden de laan uitgestuurd werd, net als bij al haar andere baantjes en opleidingen.
    Dat parkeerbeleid is helemaal zoiets. In steden waar wel nagedacht wordt zijn parkeergelegenheden aan de rand van de stad en heel goed openbaar vervoer naar het centrum en alle andere wijken. In islamsterdam kun je haast nergens fatsoenlijk parkeren en het openbaar vervoer is ook al dramatisch slecht.

 19. PMG

  Ik wil totaalverbod op Zwarte Sylvana!

 20. Mariposa78

  Het is pas begin mei, begint dat gezeik nu al?
  Ze maakt zichzelf nu echt tot karikatuur.
  Zelfs onze ubertroll Vhl Gtssm kwam zelfs niet verder dan 2 redenen waarom zwarte Piet racistisch zou zijn en zelfs die redenen waren zo doorgeprikt/ onzin waren.

 21. Jv

  Pak dat wijf op en drop haat in de jungle tussen de apen. Valt ze niet eens op.
  Deze zwarte luis in een pels is zo racistisch als maar kan.
  Zo nu draaien we de zaken eens om. Zij mag alles zeggen en eisen.
  Wedden dat dit niet gellaatst wordt?

 22. Jv

  Echt rijp voor een psychiatrische kliniek.
  Bind haar daar vast aan het bed, hebben we geen last meer van dit mormel!

 23. Danielle

  Zucht, gaan we weer… Wanneer kunnen we dat mens eindelijk weg knikkeren, terug naar suriname waar ze haar gezeik gewoon kan uiten tegenover de dorps gek…
  Al zou ik een gek ook wel aan willen moedigen om haar wat aan te doen, gewoon zodat ze eindelijk oprot.

  1. Nog1

   @ Danielle

   Met je laatste opmerking doe je haar een groot plezier. Je bewijst er mee dat er wel degelijk een (klein) groepje idioten rondloopt die gewelddadige fantasieën krijgt als iemand van kleur eens een mening heeft.die anders is dan die van hem/haarzelf.

   1. Danielle

    Dat is dan wel weer een nadeel ja, maar alle leden van haar groep wegknikkeren is misschien dan ook wel weer overdreven. Misschien wel fantastisch voor ons sinds we dan eindelijk van dat gezeik af zijn maar ook weer jammer sinds we dan ook gelijk in haar val trappen van haat en venijn.

 24. Kristalix

  Een totaalverbod op Sylvana Simons. Het beste is deporteren, met dwangbuis en al.

 25. Dik

  Sylvana wie? En wat wil zij?

 26. Rogerio

  Narciste en raciste Simons denkt volgens mij de Nederlandse Jeanne d’ Arc te zijn. Hopelijk eindigt zij ook zoals Jeanne….

  1. Bosche draak

   Ze oogt anders al behoorlijk aangebakken

 27. DeBruijn

  Als alle Pieten van oudsher blank geweest waren, dan had zij nu geroepen dat het racistisch was dat er geen zwarte Pieten waren.

 28. Duke

  Jammer, maar de politiek gaat niet over Zwarte Piet.

 29. Tman

  De fractievoorzitter BIJ1?
  Typisch geval van nijd, een diepe wens voor een blanke huidskleur en daarenboven een notoire penisnijd!
  Je moet het maar hebben,zielig gewoon.

 30. Michael M

  Sylvana het geestelijk gestoorde aandacht eiser. Gaan we weer voor de zoveelste keer. Tuurlijk, Sylvana wil het Sinterklaas feest afschaffen. Joh, als het aan Syl ligt schaft ze maar graag ook de Kerst, Pasen, Willem van Oranje af. Als je zoveel haat koestert tegen de Nederlandse cultuur,de blanke mens, de Nederlandse geschiedenis. Waarom zoek je dan niet een ander land op waar je je wel thuis voelt in plaats van hier de boel te vergallen en ons leven kapot te maken. Dat dit mens hier gewoon nog haar gang mag gaan is alleen al te gek voor woorden.

  1. Lampje

   Beste Michael, ze maakt ONS leven niet kapot maar haar eigen leven, maar dat zwartjoekel is te stom om dat door te hebben

 31. Hartenheer

  Laat haar eens iets nuttigs doen.
  Werken of zo, dan heeft het leeghoofd geen tijd om dit soort onzin uit te kotsen.

  Ga terug naar je afkomst in plaats van hier te zeiken.

  1. Suidland

   Als dienstmeid, dat lijkt mij wel wat voor haar.

 32. Lampje

  Juist en wij de Echte Blanke Nederlanders willen een totaalverbod op Sylvana Simons

 33. Ome Wim

  Hoogstwaarschijnlijk heeft dat hysterische mens een hersenbeschadiging opgelopen toen ze als kind uit een boom gevallen is.

 34. Bes Tolen

  Verklede sinterklazen en zwarte pieten zijn als zich gezamenlijk in de openbaarheid begevende lieden pas van vrij laat in de negentiende eeuw.
  In bepaalde streken van het land was het zo voor 1800 de gewoonte dat opgeschoten jongens verkleed en met een zwart gemaakt gezicht over straat zwierven waar ze de meisjes lastig vielen. Dat was wel zo omstreeks de ”verjaardag” van sinterklaas. ”Kleine kinderen werden bang gemaakt door op de vensterluiken te bonzen”. Aan die vervelende gewoonte kwam al voor 1800 een einde.
  In de negentiende eeuw ontstond, aanvankelijk heel beperkt, het moderne sinterklaasfeest. Dat beperkte bestond uit het voor de dag van de ”verjaardag” zetten van een kinderschoen of ophangen van een sok. De morgen er op vond het kind een klein geschenk in de schoen of de sok. Meestal een versnapering. Sinterklaas liet zich niet zien maar had wel een geschenkje gebracht. Later werd zwarte piet er aan toegevoegd. Hij werd zwart doordat hij door de schoorsteen moest om ’s nachts het geschenk te brengen.
  De oorsprong van zwarte pieten heeft niet met negers te maken. In een aantal andere Europese landen met dit verschijnsel, evenmin.

 35. victus

  Als in Amsterdam geen enkele bijstandstrekkende neger meer te vinden is wordt zwarte piet direct afgeschaft. Dus allen die zich beledigd voelen door dit fenomeen hoeven alleen maar een baan te zoeken, meer niet.

 36. Flip Flipt

  Rien Noppen= 100%Sylvana

 37. Farrie

  Het is toch juist racistisch als mensen zonder blanke huidskleur niet meer mee mogen doen?

 38. MGG1981

  Wat een haatpiet!

 39. Godefroy France

  Kan deze rascistische blanken hatende Mulat niet meer zien, persona non grata door de media zou een perfecte oplossing zijn. plaats achter in de bus, “for swarties only”!

  Dit gedrocht is dusdanig rascistisch / anti blank, dat de term “Black KKK bitch” weliswaar
  (contradicio in terminus) volledig op z’n plaats en geoorloofd is!!!

 40. Kristalix

  Futiel. Gesjeesde zwarte piet weet heel goed dat de rechter geen zwarte pieten verbiedt.

  Dwangbuis voor deze volslagen idioot.

 41. DidiMadloba

  Het hele gedoe rond zwarte piet is een afleidingsmanoeuvre want veel erger is dat miljoenen kinderen wordt voorgelogen dat Sinterklaas bestaat. Dat heeft z’n effect in hun latere leven. Ze leren dat lust en normaal is.

  1. DidiMadloba

   Dat LIEGEN normaal is. Mijn spell checker krijgt een stijve.

 42. logisch denken

  quote
  Rien Noppen 2 weken ago Beantwoorden
  Houd er moed maar in, arjan, je weet ook donders goed dat Zwarte Piet niet meer te handhaven is en binnen tien jaar totaal zal verdwijnen.
  end

  NIEMAND bepaald hoe wij Sinterklaas vieren met de klein kinderen. Zwarte piet blijft zwart omdat neef John anders door de mand valt. Je moet wel heel erg dom zijn om niet te begrijpen wat er achter het schmink avontuur schuil gaat. Je moet wel heel erg zielig zijn om deze karikatuur te plaatsen in de echte wereld. Je moet wel erg bijziend zijn om de verkleedpartij te missen en te koppelen aan de zwarte mens. Feitelijk degradeert men zich zelf.

 43. ManusR

  Zij zou moeten opzouten naar haar eigen land zoals ze beloofd had maar wat dat betreft is ze een echte politica, wel beloven maar niet doen.

  1. bejaarde

   Politica, hahahahaha, verder zeg ik maar niks

 44. ManusR

  Ik zit te wachten op de eerste surinamer die Piet heet, dat is pas hilarisch.

 45. Duke

  De politiek gaat daar gelukkig niet over. De Nederlandse bevolking gaat daar over, en 99% is voorstander van een zwarte Zwarte Piet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.