Gaan we weer! Sylvana Simons wil totaalverbod op Zwarte Piet

Geen categoriemei 03 2019, 21:00
Het is nog maar net mei of de discussie barst al weer los. Sylvana Simons diende schriftelijke vragen in aan het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders, om te kijken of Zwarte Piet nu eindelijk eens een totaalverbod kan krijgen. Daar begint het gedram weer!
Ze stelde vier vragen. Met de eerste wil ze weten of inzichtelijk is welke organisaties gebruik maken van "de karikatuur Zwarte Piet". En zo nee, of er dan snel een klopjacht kan komen.
De tweede vraag is doordrenkt van morele verhevenheid: of het college bereid is om dergelijke organisaties er op te wijzen dat zwarte Nederlanders door hun vrolijke Sinterklaasviering allemaal een trauma oplopen. De derde vraag: of het college bereid is de subsidiekraan dicht te draaien zodat dergelijke organisaties effectief de nek wordt omgedraaid.
Het zou natuurlijk zonde zijn als Simons met alle ideeën moet komen. Ze vraagt met haar vierde vraag dan ook of het college zelf nog leuke, (on)frisse ideeën heeft om Zwarte Piet voor eens en voor altijd uit de stad te knikkeren?
Hoe krijg je het voor elkaar om hier nú al mee bezig te zijn? Heeft Sylvana's achterban geen nijpende problemen? Is 'Mama, Bob noemde mij vandaag Zwarte Piet op school!' het grootste drama wat zich in die kringen afspeelt? Zijn er niet nog wat nieuwe vormen van racisme om onder de aandacht te brengen, of staat 'klimaatracisme' pas weer voor augustus op de planning?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten