Huh? Amsterdam verbiedt open haard maar zet ook in op biomassa, zoals hout...

Geen categorie•mei 04 2019, 9:00
'Huh?' Inderdaad ja, en niet zo'n beetje ook. Ze zijn in Amsterdam al tijden lang de weg kwijt, op zich niks nieuws. Maar dat de gemeente in het 'ActiePlan Schone Lucht' zichzelf nu ook nog tegenspreekt, juist bij een onderwerp waarvan ze pretenderen kennis te hebben, is wel heel dom. Via GeenStijl.
In een pamflet wordt uitgelegd waar Amsterdam allemaal een streep doorheen gaat zetten en waarom. Zo is houtstook bijvoorbeeld heel, heel erg slecht voor de Amsterdammer. "Een kilo hout verbranden staat gelijk aan 350 kilometer rijden met een vrachtwagen." Wow, zo heb ik er nooit naar gekeken! Het aantal klachten neemt niet voor niets fors toe. Hop, streep doorheen.
En dat terwijl men in datzelfde pamflet, op dezelfde pagina, het stoken van hout als CO2-neutrale vorm van energieopwekking beschouwt. Zelf zeggen ze er over: "Amsterdam kent voor dit dossier nog geen eenduidig en bestuurlijk vastgesteld beleid." Wat neerkomt op 'als we het in de verbrandingsoven pleuren is het CO2-neutraal maar als Jantje de barbecue aanzet doodt hij ons allemaal met fijnstof, de smerige massamoordenaar!'
houtstook
Het heeft in ieder geval alle schijn van antiplezier links dat met een ronduit debiele pamflet lay-out (er is geen slechtere combinatie voor je ogen dan rood/zwart) wil zorgen dat niemand hun idiote maatregelen leest. Gooi dat pamflet maar direct in de open haard, nu het nog kan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten