Huh? Amsterdam verbiedt open haard maar zet ook in op biomassa, zoals hout…

‘Huh?’ Inderdaad ja, en niet zo’n beetje ook. Ze zijn in Amsterdam al tijden lang de weg kwijt, op zich niks nieuws. Maar dat de gemeente in het ‘ActiePlan Schone Lucht’ zichzelf nu ook nog tegenspreekt, juist bij een onderwerp waarvan ze pretenderen kennis te hebben, is wel heel dom. Via GeenStijl.

In een pamflet wordt uitgelegd waar Amsterdam allemaal een streep doorheen gaat zetten en waarom. Zo is houtstook bijvoorbeeld heel, heel erg slecht voor de Amsterdammer. “Een kilo hout verbranden staat gelijk aan 350 kilometer rijden met een vrachtwagen.” Wow, zo heb ik er nooit naar gekeken! Het aantal klachten neemt niet voor niets fors toe. Hop, streep doorheen.

En dat terwijl men in datzelfde pamflet, op dezelfde pagina, het stoken van hout als CO2-neutrale vorm van energieopwekking beschouwt. Zelf zeggen ze er over: “Amsterdam kent voor dit dossier nog geen eenduidig en bestuurlijk vastgesteld beleid.” Wat neerkomt op ‘als we het in de verbrandingsoven pleuren is het CO2-neutraal maar als Jantje de barbecue aanzet doodt hij ons allemaal met fijnstof, de smerige massamoordenaar!’

houtstook

Het heeft in ieder geval alle schijn van antiplezier links dat met een ronduit debiele pamflet lay-out (er is geen slechtere combinatie voor je ogen dan rood/zwart) wil zorgen dat niemand hun idiote maatregelen leest. Gooi dat pamflet maar direct in de open haard, nu het nog kan.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Siemien

  Klimaatziek zijn ze in Nederland.
  1 centrale 18.000 voetbalvelden aan bomen per jaar, bomen die de longen zijn van deze aarde want die zuiveren de co² uit de lucht en geven daarvoor terug, jawel! zuurstof, nu gaan deze 18.000 voetbalvelden aan bomen per jaar, co² uitslaan, klimaatgekkies, klimaathysterische idioten hebben we hier in ons land…

  1. Hermann

   WNF bracht jaren terug dit verhaal al. Niet alleen kap voor hout maar ook omde weg vrij te maken voor soyateelt. Veevoer, grote veestapels, flink wat co2 uitstoot als gevolg, mestoverschotten, noem maar op.

  2. Dik

   Zie G eorgia G uidestones

 2. Kapitein Haddock

  Amsterdam moet veel meer klimaatmaatregelen nemen.
  Maar voor de vergadering eerst een pilletje nemen. SS heeft ook goede voorstellen: eerst vagina staren en dan vergaderen. Groot-Wassink, voor en tijdens de vergadering, de liefde bedrijven met een uitgeprocedeerde. En juffie Halal-sema eerst naar de Moskee!
  En met z’n allen op de step naar het stadhuis. Ook Sharon Dijksma: goed voor de lijn!
  En zo ontstaan de sprookjes van Groen-Links.
  PS
  Krijgt de burger nog meer hekel aan deze verdwaasden.

  1. Rien Noppen

   “eerst vagina staren”

   De Kapitein probeert de wereld vanuit zijn eigen beleving te begrijpen.

   🙂

   1. Reganto

    Pisvlek en forumvervuiler

    1. edoc431

     je houd een zuigtrol in leven negeren is beter heeft ie een bloedhekel aan .

   2. Hartenheer

    #geenrattenvoeren

 3. Joop Klepzeikert

  Wanneer wordt Nederland eindelijk eens wakker? Men blijft behoorlijk massaal op geestelijk gehandicapten stemmen. Daardoor krijg je dus dit soort volkomen debiele ideeën in de politiek en dat wordt alleen maar steeds erger.

 4. Ome Wim

  Een vrachtwagen die op een kilo hout 350 kilometer kan rijden, de primeur van de eeuw en uitgevonden door “techneuten” van (s)links, en wij stommelingen verstoken iedere 10 kilometer een liter dure benzine, ik vraag me af in welk opvangcentrum voor geestelijk gestoorden dit is “uitgevonden”.

 5. Ries

  Binnenkort komt de aflaat. U mag een kilootje hout stoken voor een speciale heffing. We hebben een nieuwe Luther nodig…

 6. van Urk

  Wat als vandaag Amsterdam een week lang zonder stroom, fossiele brandstof en water komt te zitten? Het zal me niet verbazen dat ook bij de naieve Groen Linkser,s na 1 dag de aardappels gaar zijn als ze niet kunnen gaan koken, douchen, hun woning opwarmen of geen gebruik kunnen maken van vervoer.

 7. PMG

  En zoals eerder gemeld: ze doen het allemaal zelf, je hoeft ze alleen maar met rust te laten, graven hun eigen graf.

 8. Trien Knoppen

  Waar moeten al die krakers straks op koken dan? Esbit? Dat is lekker voor het milieu… lol

 9. J.C.

  Is in het plan van Amsterdam ook opgenomen, dat vliegtuigen vanaf Schiphol niet meer op kerosine, maar elektrisch moeten vliegen? Of is het weer een halfslachtig plan?

  1. Original NL

   Neen..schiphol moet blijven groeien..
   Het linkse dwergproppie dijksma wil dat er in 2030 geen benzine auto meer in halalsterdam mag rondrijden…

 10. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Laat al die klimaat idioten nu eens uitleggen waar die ” schone ” elektriciteit vandaan komt

 11. Ome Wim

  Beste Trien Knoppen, krakers hebben geen probleem met stoken en koken, die stoken de deuren, deurkozijnen, dakspanten en keukendeurtjes op in houtkacheltjes, verlaten het vernielde pand en kraken weer een ander.

 12. Cycle25

  Opnieuw een schoolvoorbeeld dat links een beweging is tegen de mensheid.

 13. Botte-bijl

  Ik heb zojuist onze houtkachel weer flink opgestookt, klote kou buiten…
  De fik er in en goed ook.
  Ik stook alsof mijn leven er vanaf hangt en hoop dat al die ellende uit mijn schoorsteen richting het westen en over AmsterDRAM drijft.

  1. Isengrijn

   🙂
   Hèhè…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.