Hypocriete NPO in actie: mediadirecteur BNNVara wil ‘uitzondering’ salarisplafond voor Matthijs van Nieuwkerk: ‘Anders gaat ‘ie commercieel’

Dit zou een grof schandaal moeten zijn.

In een interview met het Algemeen Dagblad zegt de mediadirecteur van BNNVara, Gert-Jan Hox, dat er een speciale salarisuitzondering moet komen voor presentatoren als Matthijs van Nieuwkerk. Die Balkenendenorm is hartstikke leuk voor het kaf, maar het koren kan daar natuurlijk niet aan gehouden worden. Nee, Matthijs verdient meer. En als hij dat niet krijgt raakt de publieke omroep hem misschien wel kwijt!!!!!!

“Ik zou willen dat een aantal uitzonderingen gehandhaafd wordt. De kans bestaat dat we Matthijs kwijtraken. Dat is een grote zorg. Aan dit soort mensen, ook aan Eva Jinek bijvoorbeeld, wordt dagelijks getrokken door commerciële partijen. Daar kunnen ze zo 2 à 3 keer meer verdienen.”

Maar wacht eens even! Zijn BNNVARA én Van Nieuwkerk juist niet publieke linksmenschen? Dit zijn dezelfde types die ons dag en nacht vertellen dat alles en iedereen die een beetje rechts van het midden is, egoïstisch tot op het bot is en alleen maar geïnteresseerd in geld. En wat blijkt nu? De mediadirecteur van de omroep wil dat er een speciale uitzondering komt voor Van Nieuwkerk omdat hij waarschijnlijk overstapt naar een commerciële zender als hij niet extreem veel geld verdient bij de publieke omroep.

En is het niet hilarisch dat hij Eva Jinek ook meteen even noemt? Ook dát is zo’n linkse moralist pur sang.

On-ge-loof-lijk. Wat een hypocriete salonsocialisten zijn het toch, zeg.

Dan nog een vraag: waarom zou het ons iets moeten interesseren dat Van Nieuwkerk de publieke omroep mogelijk verlaat? Voor de gemiddelde Nederlander maakt het echt niet uit of Van Nieuwkerk nou te zien is op RTL 4 of NPO 1, 2 of 3. Het zal meneer Hox verbazen, maar Jan met de Pet kan zich daar totaal niet druk om maken. Sterker nog, ik vermoed dat veel Nederlanders een overstap wel prima vinden, al was het maar omdat ons belastinggeld dan niet gebruikt wordt om zijn luxe leventje te financieren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Ries

  Ja, ze hebben bij de NPO niet zoveel om trots op te zijn. Dan wil je toch met alle geweld Matthijs houden? Men verggeet dat Matthijs langzamerhand over de houdbaarheidsdatum heen raakt. Laten gaan, zou ik zeggen en niet zwichten voor de kijkcijfers en het kapitaal. Bovendien heeft de staatsomroep de plicht te informeren en niet de plicht om te manipuleren. Kappen met Matthijs zou ik zeggen.

  1. DidiMadloba

   Het is dus geen “staatsomroep”. Matthijs werkt voor een van de omroepverenigingen en die hebben niet alleen het recht maar zelfs de plicht zich te onderscheiden van het “kale” nieuws. Wilt u een rechts geluid dan zijn er rechtse omroepen. Op manipuleren heb ik Matthijs trouwens nooit betrapt.

   Een staatsomroep hebben ze in Noord-Korea, waar het bewind 24 uur per dag op TV vertelt hoe goed ze het doen. Of denkt u dat de NPO qua inhoud gestuurd wordt door het kabinet?

   1. Ries

    Empirisch weet ik dat het NPO roept wat Den Haag voorgeeft. Wel ‘off the record’ natuurlijk…

    1. Dik

     @Ries: De betaler bepaalt.

   2. Mars020

    Denk van wel!..

 2. Scarletti

  Links lullen, rechts vullen was altijd al de norm

 3. Scarletti

  Waarom zou het zo verschrikkelijk zijn voor de publieke omroep wanneer van Nieuwkerk of Jinek de vleugels uitslaan en een tijdje bij de commerciëlen gaan werken. Immers heer Huis heeft het ook gepoogd en kwam van een koude kermis thuis. Ook Huis had een mega salaris bij de publieke en kon bij de commerciëlen echt zijn zakken voor eens en voor altijd verschrikkelijk vol vullen. Feit is dat het commerciële publiek niet zit te wachten op de extreem linkse praatjes van deze salonsocialisten. Voor dit soort figuren zou een belastingtarief van 90% in het leven geroepen mogen worden. Heel simpel wanneer je anderen de maat neemt en meent dat anderen moeten voldoen aan de strenge linkse denkregels, is een modaal salaris ruim voldoende om van te leven. Immers dat pretenderen ze zelf ook. Dat zijn de zogenaamde rijken die best wat kunnen missen.

 4. Ruiter

  Al die grootverdieners bij de NPO zijn van het type “Links lullen, rechts vullen”.

 5. Scarletti

  Peter van de Vorst wil waarschijnlijk maar al te graag met van Nieuwkerk in zee. Vd Vorst wil van de omroep een links station maken….

 6. Scarletti

  Mijnheer Huuten laat zich bij de overheid ook als ZZP-er inhuren om een lekker dik salaris te pakken

 7. Cootje

  Als het WDOC van justitie de wetenschap aanpast aan de wensen van een minister, dan zal de NPO1 van Nieuwkerk wel weten te installeren van onze belasting centen, Zijlstra zat in een hoekje bij de laatste kabinet vergadering en heeft Rutte horen zeggen dat het goed komt, en anders een uitvaartverzekering bestellen bij Henry Keizer , van Nieuwkerk krijgt wel een contract met zwart gestreepte bladzijdes , want het is staatsgeheim , en geen bonnentjes , want die raken altijd zoek, dit kabinet zorgt voor zijn onderdanen

 8. Tman

  Matthijs van Nieuwkerk is voor mij het kaf!
  Gert-Jan Hox en het NPO gaan voor iedereen even bepalen wie tot het koren behoort,voorbeeld van linkse arrogantie!
  Ze mogen hem inruilen voor Jensen,hem vind ik tot het “koren” behoren.

  1. Dik

   “Ze mogen hem inruilen voor Jensen…”

   Dat sowieso, al zal dat door de steeds verder slinkende linksaf-achterban worden uitgelegd als hoogverraad.

 9. Regina

  Ik moet poepen

  1. DeBruijn

   Is het niet gewoon je adem die je ruikt?

 10. Dik

  Van Nieuwkerk bedient alleen zijn eigen publiek, laat hem dat maar bij de commerciëlen doen, net als Paulien de Leeuw.

  #opgehoepeld

 11. DeBruijn

  De linkse VARA is altijd al een lachertje geweest, zogenaamd zo rood als een tomaat, maar als het om eigen salarissen gaat, dan rechtser dan de VVD.

  Dag Matthijs ga maar lekker naar de commerciëlen, ik kijk nu niet naar je, daar ook niet.

 12. Bosche draak

  Nou en?
  In H o e r v e r s u m hebben ze genoeg meepratende meelmonden rondlopen dus voor hem tien anderen.

  1. Dik

   “dus voor hem tien anderen”

   Zeker, het maakt niet uit wie ze daar neerzetten, kijk er toch niet naar.

   #jensen.nl

 13. Bosche draak

  Mag ik even weten waarom ik het woord moest splitsen omdat het anders gewist werd bij het plaatsen?

 14. C.A.Barstow

  Aan deze discussie is niets vreemds, het is typisch Nederlands om voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten, of dat nu over links of rechts gaat maakt niet uit.
  In Nederland draait alles alleen maar om geld.

  Stem tegen de EU,
  Stem in mei ook op FvD!

 15. Joop Klepzeikert

  Links vind altijd dat anderen ‘eerlijk’ moeten delen, zodat links zo min mogelijk hoeft te werken, maar wel veel meer te besteden heeft dan mensen die wel hard werken.
  Op de kleuterschool werd ons al geleerd hoe dat werkt: Een kind wat het waagt een zak snoep mee te nemen wordt dat afgepakt, de juf deelt de helft van die zak snoep uit en vreet de andere helft zelf op. Dat wordt dan ‘eerlijk’ delen genoemd.

  1. DidiMadloba

   Ik ben ook voor eerlijk delen, maar voor mij betekent dit dat de belasting voor de armen omhoog gaat en voor de rijken omlaag.

   1. Joop Klepzeikert

    Belastingen behoren enkel en alleen voor de kerntaken, veiligheid en infrastructuur, ingezet te worden. Dat kan voor zo’n 7-8% belastingdruk, zoals dat voor 1917 was, toen het socialisme z’n intreden deed in Nederland.
    De linkse hobby’s waar nu ruim 80% van ons belastinggeld aan verspild wordt zouden door de linkse malloten zelf gefinancierd moeten worden.
    Ik wil ook helemaal geen RWW, WW, AOW, WAO, ZVW, pensioen, enzovoorts premies betalen. Ik wil dat zelf apart kunnen zetten (of niet), zodat ik dat geld veel rendabeler kan wegzetten.
    Eerlijk delen bestaat niet. Het geld van hard werkende mensen aan klaplopers weggeven heeft niets met ‘eerlijk’ delen te maken, maar is geld van anderen uitdelen.

    1. toetssteen

     @Joop
     100% eens.

    2. Rien Noppen

     “Ik wil ook helemaal geen RWW, WW, AOW, WAO, ZVW, pensioen, enzovoorts premies betalen. Ik wil dat zelf apart kunnen zetten”

     Soms geloof je hier je ogen niet!

     1. Reganto

      Pisvlek, waardeloze forumvervuiler.

 16. Regina

  Poepen is echt heerlijik

  1. Mars020

   Is ook het enige, wat jij snapt..

   1. Dik

    @Mars: Zuigtrollen kun je het beste negeren, dat vinden ze niet leuk. Als je op ze reageert vinden ze het wel leuk.

    1. Mars020

     @Dik, je hebt gelijk. De trol verveelt zich, want heeft geen demonstraties, vandaag en haar uitkering is al op. Haar vriendinnetje is veroordeeld tot 100 uur werkstraf, dus die heeft geen tijd om haar bezig te houden. Verder zijn de batterijen van haar hulpmiddel leeg, dus dan maar trollen op DDS.

     1. Bosche draak

      Zelfs voor trollen doen is dit wel heel armoedig.
      Wil de reactie het in de gaten houden en als er geen verbetering in komt, d’r van de fora afknikkeren?

    2. Dik

     @Mars & Bosche: +1

  2. Catalaanse kok

   Ik vraag mij af wie het simpelste is:
   Een trol met 1 posting of degene die er met 10 postings op reageren?

   1. DeBruijn

    @ Catalaanse Kok

    Dat doe jij dagelijks, dus wie de schoen past trekt hem aan zou ik zeggen. Jij zit hier dag in de dag te reageren op trollen waar je het niet mee eens bent, net als Rien.

    Kennelijk hebben jullie weinig anders te doen.

  3. DeBruijn

   Zegt wat over jou niveau Satty. Antifaleden wassen zich toch al niet zo vaak, dus zal lekker ruiken daar bij jullie.

 17. DidiMadloba

  De conclusie is heel simpel: Van Nieuwkerk is dus helemaal niet zo links als DDS denkt.

  Het argument “Het zal de kijker een worst zijn of DWDD bij de NPO of bij RTL te zien is” snijdt geen hout omdat als een commerciële omroep (veel) geld kan verdienen aan dat programma, de publieke omroep dat ook kan. En dat geld hoeft dan niet meer door de belastingbetaler betaald te worden.

  Als ze bij RTL veel meer voor Matthijs kunnen betalen, dan betekent dit dat de NPO een woekerwinst maakt met die (te) goedkope Van Nieuwkerk.

  DDS verwoordt gewoon afgunst, en dat is kneiter-LINKS.

  Matthijs mag van mij veel verdienen. Wat hij doet wordt door alle kijkers – behalve DDS – zeer gewaardeerd, en hij levert ook fysiek een topprestatie. Het lijkt zo makkelijk maar aan “M” zie je dat het niet zomaar gaat. En het kan opeens afgelopen zijn, kijk naar Humberto.

  1. DeBruijn

   Weet je, dan betaal jij toch gewoon mijn aandeel in de belastingen voor de NPO. Mag jij naar hartenlust kijken naar Matthijs. Ik heb niets met hem, nooit gehad en wil ook niet voor hem betalen.

   Dus bel de minister dat jij graag meer gaat betalen.

 18. Hartenheer

  Citaat: Voor de gemiddelde Nederlander maakt het echt niet uit of Van Nieuwkerk nou te zien is op RTL 4 of NPO 1, 2 of 3.

  Dat dacht Jack Spijkerman ook.

  1. Dik

   @Hartenheer: Jack Spijkerman… ja daar hoor je ook nooit meer wat van.

   Over televisie… Dat zal, net als het cassettebandje, verdwijnen. Online content zal de norm worden, questie van tijd!

   Het mooie is dan Jensen daar volop mee bezig is.

   #jensen.nl

 19. Catalaanse kok

  Op een zogenaamde rechtse site vallen de linkse afgunstige jankers weer over elkaar heen omtrent andermans inkomen.
  Zielige vertoning.

  1. Vliegenvanger

   Lullo.
   Stem in Mei een anti EU partij.
   Stem PVV of FvD

  2. Bosche draak

   Datzelfde inkomen wat door ons moet worden betaald.
   Moet je er wel even bijzetten kokkie

   1. Catalaanse kok

    Onjuiste voorstelling van zaken.
    Alle omroep krijgt een bepaald budget.
    Maar ze mogen niet zelf beslissen of ze een persoon veel betalen of veel personen weinig betalen.
    Belachelijke bemoeizucht van de overheid.

    1. Bosche draak

     Dan had je het er alsnog bij moeten zetten want van wie ontvangt de overheid hun centen?

 20. NoDoubt

  Net zoals Van Mierlo zich omdraait door de afschaffing van het ref. Zo moet het bestuur van BNN VARA hun ogen uit hun kop schamen. De vara opgericht voor en door arbeiders is geworden tot een elitebolwerk waar Jan Modaal meer dat 10 jaar hard voor moet werken. Nieuwkerk meer dan 360.000 euro

  1. Dik

   @GeenTwijfel: Inderdaad, zo idealistisch zijn de linkse presentatoren niet hoor. Bovendien is het makkelijk betalen van ons belastinggeld.

 21. Blokkeer-Fries

  Wat een verdorven land. Daar, waar een over het paard getilde linkse haarbal meer belastinggeld ontvangt om te deugen, dan een falende minister president van een sprookjes gidsland.

 22. Vliegenvanger

  De Nederlandse Populistische Omroep moet geen geld meer krijgen van de overheid. Die subsidie pot moet dicht. De Nederlandse Populistische Omroep moet zelf maar commercieel gaan. Dan maken ze meer winst en kunnen ze die lonen ook betalen.
  Alle problemen opgelost. Nu demoniseren ze bepaalde partijen terwijl ze gesubsidieerd worden door ons belastinggeld.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD

  1. Julian

   Demoniseren? Lijkt me lichtelijk overdreven. U bent gewoon bang voor kritische vragen. We liever Harrie Mens die betaald wordt voor de vragen die hij stelt en die vooraf zijn ingegeven. U wil censuur!

 23. Nog1

  Dan gaat Mathijs toch lekker geld verdienen bij de commerciëlen als hij dat wil? Het is een vrij land, dus hij doet maar.

  Jack Spijkerman, Humberto Tan, Twan Huys gingen hem al voor. Dat was goed voor hun portemonnee en goed voor de portemonnee van de NPO.

  Alleen hun nieuwe werkgevers waren wat minder vrolijk over het eindresultaat.

 24. Caro

  Bnnvara had een visie over Hamers Ing en zijn salaris.
  Beetje inconsequent, gelukkig heeft zowel nos als politiek op deze directeur Bnnvara stelling genomen.

 25. Peter Loosduinen

  Links praten en rechts vullen !
  Afschieten ( FIGUURLIJK ) die man.
  Grote schande dat een linkse omroep een miljonair onderhoudt om een links programma te maken waarvoor WIJ moeten betalen.
  SCHANDE !

 26. Van der Scheur

  Het schijnt een probleem te zijn dat NPOers die minder dan van Nieuwkerk op TV verschijnen ook op de Balkenende norm zitten. Lijkt me geen reden voor een upgrade voor MvN maar wel een reden voor een stevige salaris-downgrade van die andere graaiers.
  Het zijn daar net zulke namaak idealisten als die verachtelijke van Dam die daar ooit de toon heeft aangegeven.

 27. Kapitein Haddock

  Commercieel? Nou en?
  Scheelt weer belastingcentjes.
  Kan Slob misschien, eindelijk, minder dan 740 miljoen (sic!) wegsmijten aan de linkse rakkers.

 28. Lampje

  Vervelend mannetje die van Nieuwkerk, als hij al volgens de Balkenendenorm wordt betaald, max € 190.000,00 per jaar, krijgt hij, hij verdient het niet, nogmaals krijgt hij al bijna € 16.000,00 per maand. Als ik hem was zou ik maar huursubsidie aanvragen, want hij zal het wel zwaar hebben. Bah, walgelijk mannetje en een nog walgelijker NPO (Nederlands Paranoïde Omroep)

 29. Pronounce

  Van Nieuwkerk gaat echt niet weg, hij weet heel goed dat als hij naar RTL4 overstapt de kijkcijfers meteen dramatisch zullen kelderen, net als bij Twan Huys. Zijn reputatie zal ook naar de maan zijn, zoals Jack Spijkerman al eerder overkwam.

  Er zal dus wel één of andere constructie bedacht worden waarbij Van Nieuwkerk zich in laat huren via een productiebedrijf en zich zo alsnog vorstelijk laat betalen.

  Overigens zijn dit allemaal achterhoedegevechten aan het worden. Lineaire tv is op sterven na dood. Ouderen van de Omroep Max generatie kijken nog wel, maar jongeren laten de televisie massaal links liggen. Zij kijken via tablet en mobiel en kiezen voor YouTube en streamingdiensten. Televisie kijken doen ze hooguit voor live sport of een talentenjacht. De doorsnee puber en jongere kijkt allang niet meer naar reguliere tv en dat gaat met televisie in zijn huidige vorm ook nooit meer veranderen.

  De mainstream commerciële zenders zoals RTL en SBS zullen er al eerste aangaan, daarna is ook de NPO aan de beurt. Specialistische zenders zoals documentairekanalen, videoclipzenders enz zullen naar het internet verhuizen. Daarmee zal er eindelijk een eind komen aan de jarenlange eenzijdige berichtgeving, propaganda en betutteling vanuit Hilversum, Amsterdam en Den Haag. Het internet zal de de facto bron van informatie worden en dus zal je steeds meer pogingen zien dat te reguleren en te censureren. Dat zal echter niet lukken, want de technologie zal telkens een stap voor blijven – denk maar aan het gebruik van VPN verbindingen, de Tor browser enz. En dat is een prima zaak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.