Interview Jesse Klaver vol hypocrisie: ‘links komt op voor Nederlanders, rechts voor groot bedrijfsleven’

Bij GroenLinks is het weer hoogtijd om in the picture te komen, want inmiddels vreet zelfs de SP ze de kaas van het brood. Daar komt Jesse Klaver dan met een van hypocrisie doordrenkt interview in Het Parool.

Klaver klopt zichzelf op de borst voor het bovenaan de agenda zetten van het klimaat. Dat dit voornamelijk zo’n hot item is vanwege de belabberde onderbouwing van de vele ineffectieve plannen, benoemt hij dan weer niet.

Nu ‘groen’ voor hem wel is afgedekt, moet het weer over ‘links’ gaan, want daar valt de boel momenteel langzaam uit elkaar. En wat doe je als je clubjes wilt verenigen en eensgezind wilt krijgen? Dan richt je je op één tegenstander: Baudet.

“Ik sprak recent een bouwvakker. Hij zei op Thierry Baudet te stemmen, want ‘rechts komt op voor de eigen mensen en links voor de buitenlanders’. Het is juist links dat opkomt voor de Nederlanders. Voor betaalbare huren, voor afschaffingen van het eigen risico. Rechts is er vooral voor het grote bedrijfsleven en praat ondertussen over migratie.”

Het Parool vraagt terecht of GroenLinks wellicht een gebrek aan zelfreflectie heeft en haalt Femke Halsema aan die vóór versoepeling van het ontslagrecht pleitte. Dat wuift Klaver even weg met ‘in de praktijk pakt het soms anders uit’. Het Parool gaat door:

“Dat blijkt. In het Lenteakkoord van 2012 stemde GroenLinks in met een versnelde verhoging van de AOW-leeftijd, met extra huurverhoging voor mensen die nét boven modaal verdienen, met een verhoging van het eigen risico naar 350 euro. Allemaal zaken waarvan u nu vindt dat het de verkeerde kant is opgegaan. Waar is de hand in eigen boezem?”

Met heel veel woorden komt zijn antwoord neer op ‘Oeps, sorry! Maar het lag aan de crisis en links omarmde de markt.’ Mooi makkelijk! Nu wil Klaver met protectionisme en importheffingen de Europese markt en Nederlandse bedrijven beschermen tegen concurrentie zoals uit China. Dat komt vast goed! En ook dat ‘front tegen rechts’ klinkt als een goed uitgewerkt plan:

“Linkse samenwerking moet je doen en niet over praten. Ik wil daar geen invulling aan geven.”

Wat een verbinder en een visionair…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. edoc431

  DE HUREN ZIJN NIET TE BETALEN EN HET EIGEN RISICO AL HELEMAAL NIET MEER
  Hahahahaha wat een swamneus die yasser feras hahahahaahahah
  Het wordt dommer en dommer met dat linkse tuig .

  1. Ragmilla

   Ha dat gaan we oplossen met linkse oplossingen zeker? Nep rechts.

   1. Matig rechts

    Ben jij je leven lang ongesteld, of ben je gewoon zuurstof te kort gekomen bij je geboorte?

  2. Joop Klepzeikert

   @edoc431: Tenzij je van een oetkering met soepsidies en toeslagen leeft. Dan krijg je een huis wat voor werkende mensen €1000,- huur of meer kost voor €500,- per maand en krijg je daar nog €250,- soepsidie voor ook.
   Ook de zorgkosten worden voor 95% gesoepsidieerd voor mensen met een oetkering.
   Verdien je maar een paar tientjes meer dan de oetkering geeft krijg je al minder of zelfs geen soepsidies of toeslagen meer.

 2. Jumping

  Jesse Feras praat naar dat hij verstand heeft.
  Zijn Marokkaanse inslag is duidelijk waarneembaar.
  Links Demoniseert Nederland heeft de werkende en gepensioneerden Nederlanders gewoon belazerd geen Euro er BIJ maar vele Euro’s meer kwijt voor van alles.
  Straf ze af het Linkse Demoniserende Ruttekartel.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 3. Florissa

  Voor rekenen zou deze lummel ongeveer op een 2 staan ,zelden een kluns groter als Klaver gezien,vlotte babbel ,maar praat poep.

 4. Joop Klepzeikert

  Zou dat VMBO patientje z’n eigen gezwets geloven? Of weet zelfs hij dat het stom gezwets is wat hij uitkraamt, maar moet dit van z’n spindoctor zeggen?
  Links is nog nooit voor de Nederlanders opgekomen. Enkel en alleen voor de elite die het geld van hard werkende mensen in beheer krijgen en van de werkschuwe parasieten die daar een deel van uitgedeeld krijgen.

 5. PMG

  Nou, van dit verhaal wordt je als links stemmer niet bepaalt vrolijk, het leugen- en rekenwonder heeft al laten blijken dat hij zelf geen benul heeft waar ‘groen’ voor staat en ook het woord ‘links’ weet hij niet te plaatsen.
  Deze club heeft werkelijk niets te bieden en zal als een nachtkaars uitgaan, in België is nu, na Duitsland, de groene droom ook over.
  Als zelfs milieuactivisten in Duitsland beginnen te schreeuwen dat de kerncentrales weer open moeten dan weten ze misschien hier de 23ste dat we toch maar eens even een pas op de plaats moeten gaan maken en moeten gaan nadenken en feiten verzamelen, voordat we in een groen gat springen.

 6. Brazil

  Daar heeft Jesse natuurlijk wel gelijk in 🙂

  1. trutje

   Links komt op voor alle zielige mensen in de wereld maar autochtonen Nederlanders die anders denken verguizen ze net zo hard. Mensen die realistisch denken worden gelijk door links uitgescholden voor van alles. Links denkt dat de wereld een groot Huis on the prairy is. Links komt op voor moslims terwijl moslims eigenlijk ook rechts zijn want ze willen helemaal niks met anderen culturen, geloven, homo’s etc. te maken hebben.

 7. Cycle25

  Rot toch op met je linkse gezwam, hij komt op voor CO2-landers i.p.v Nederlanders, zodra GL hier de dienst gaat uitmaken mag je 80% van elke euro die je verdient inleveren. Daadwerkelijk willen ze AL je geld, controlfreaks..

 8. Regina

  Dit is een feit. Rechts haat niet alleen allochtonen maar mensen in het algemeen. Rechts haat mensen, rechts haat ook dieren. Rechts haat vrouwen, en rechts haat homo’s. Rechts houdt alleen van geld

  1. Ries

   Ik hou van bijna alle mensen die ik ken, maar ik ken ook mensen (vooral hier als oliedomme trol) waar ik een afgrijselijke hekel aan heb. Ze hebben een geestelijke bagage van een veldmuis en dan moet ik meteen mijn excuses aan de veldmuis aanbieden.

  2. Cycle25

   En links houdt alleen van rechts geld.

  3. Pronounce

   Ik zie veel haat in jouw post. Het verbaast me niets, lees maar eens de linkse reacties onder een willekeurige tweet van Trump en je weet meteen hoe ‘tolerant’, ‘vredelievend’, ‘verschillig’ en ‘open voor andere culturen’ linkse mensen werkelijk zijn. Links haat de vrijheid van meningsuiting – voor meningen anders dan de links goedgekeurde. Links haat geld verdienen – tenzij ze het weg kunnen belasten voor hun eigen linkse hobby’s. Links haat ongelijkheid – en heeft vervolgens geen enkel probleem met voorkeursbehandelingen voor alles wat niet-blank, niet-mannelijk, niet-christelijk en niet-westers is. Maar bovenal haat links zichzelf. Het kan niet bestaan zonder te parasiteren op een andere groep – dezelfde groep waar ze zich tegen afzet. Rechts kan prima zonder links, maar links kan niet zonder rechts.

 9. Ries

  Een ‘groot bedrijfsleven’ is een garantie dat veel mensen een baan hebben en als gevolg daarvan een inkomen. De fantast Klaver met zijn onwerkbare politiek staat garant voor een grotere, zo niet een grote armoede van de Nederlanders. Je kunt nu eenmaal niet ongestraft geld blijven drukken en uitdelen, zelfs niet aan kansarmen. Wie dat niet begrijpt, moet vooral doorgaan met dat waar ze mee bezig zijn, namelijk dom blijven en tegen beter in niet willen bijleren.

 10. Kiliaan Noppen

  Het is wel weer opvallend dat op DDS wel wordt gefantaseerd over de ‘hypocrisie’ van links maar oorverdovend wordt gezwegen over de criminaliteit van populistisch rechts:

  “Oostenrijkse vicekanselier stapt op na corruptieschandaal

  De Oostenrijkse vicekanselier Heinz-Christian Strache is zaterdag opgestapt vanwege een omstreden ontmoeting met een vrouw die invloed binnen de landelijke politiek wilde kopen. Beelden van het treffen lekten vrijdag uit.
  Strache, tevens partijvoorzitter van de radicaal-rechts-populistische FPÖ, zegt dat zijn ontslag is geaccepteerd door bondskanselier Sebastian Kurz. Hij wordt in beide functies opgevolgd door partijgenoot Norbert Hofer.

  Strache zegt dat hij het slachtoffer van een “gerichte politieke aanval met illegale middelen” is, maar dat hij vertrekt om verdere schade aan de regering te voorkomen. Zijn partij bestuurt sinds december 2017 samen met de ÖVP, de partij van Kurz.

  Op de beelden zijn meerdere personen te zien. Een van hen is Straches partijgenoot Johann Gudenus, destijds adjunct-burgemeester van Wenen en tegenwoordig fractievoorzitter in het parlement. Ook hij is zaterdag opgestapt.”

  1. Ries

   Fout Nop. De Oostenrijker stapt terecht op! Deden dat de criminele gelukszoekers ook maar. Je haalt wel altijd de rotte appels uit de mand maar die van jezelf laat je liggen. Ik word bijna moe het te herhalen- wat ben je toch een geestelijke irrelevante onbenul. Daar zijn de geleerden het ook over eens.

   1. Kiliaan Noppen

    Naar mijn overtuiging is deze criminele politiek kenmerkend voor populistisch rechts.

    1. Sealgaire

     Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

    2. Cycle25

     Ach ja, generaliseer er maar op los, eens kijken hoe het zaakje aan de overkant gaat rollen ( EU media is erg stil ), John Durham is opgeroepen door Barr om een tegenonderzoek te starten, de democraten mogen straks asiel gaan vragen. Clinton kan waarschijnlijk voor hoogverraad opgesloten als dit onderzoek er achter komt dat zij het Steele dossier betaald heeft.

     1. Cycle25

      herstel, opgesloten worden..

    3. logisch denken

     QUOTE
     Kiliaan Noppen 4 uur ago Beantwoorden
     Naar mijn overtuiging is deze criminele politiek kenmerkend voor populistisch rechts.
     END

     Volgens mij is je historisch besef over gevoerde politiek in Nederland ietsje vertroebeld en bedoel je , Naar mijn overtuiging is deze criminele politiek kenmerkend voor populistisch links.

     1. Kiliaan Noppen

      Nee, logisch denken, dat bedoel ik nadrukkelijk niet.

      Vond je het overigens ook niet opvallend dat DDS oorverdovend zwijgt over dit enorme schandaal dat ook een stevige weerslag zal hebben op rechtspopulistische boevenbende in het Europees Parlement?

     2. Sealgaire

      Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

  2. Matig rechts

   Medicijnen weer vergeten Noppen?

   #Negeer Noppen, deze linkse trol * en lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis en psychose!
   *{plus alle andere accounts waar deze treurwilg heeft.}

  3. logisch denken

   rechtse politiek bestaat niet in Nederland. GEEN ENKELE PARTIJ heeft kenmerken van rechtse politiek. U mag kiezen tussen extreem links (pvd, sp, gl) , links pvda, cda, d66 , centrum links vvd en neutraal midden pvv of fvd.

   Meer smaken zijn er niet op wat gelovigen clubs na die ook allen aan de linker zijde opereren als gutmensch

   Helaas is er geen rechtse politiek te vinden in het ooit zo mooie Nederland

 11. trutje

  Als Jesse opkomt voor de Nederlander waarom wilt hij dan IS vrouwen en kinderen terughalen.

 12. victus

  Misschien dat die naïeve studenten trutjes die nonsens nog geloven. De “ normale “ Hollander wordt voor het minste of geringste uitgemaakt voor de bekende typeringen en framing die men hanteert als de goede argumenten ontbreken door die maffe vriendjes van deze meneer.

 13. Michael M

  Als je het allemaal zo leest geloof je langzamerhand niet meer in LINKS of RECHTS…maar meer in mensen met een helder denken op de toekomst en mensen met een boerenpummel gedrag…..

 14. PMG

  Zoiets als: de meeste negers zijn zwart en de witte eieren zijn vandaag in de uitverkoop, een compleet onsamenhangende one-liner!

 15. Pescador

  Wat een bal gehakt GL komt voor de mensen op , die gast heeft totaal geen idee wat er in nederland gebeurd. Hij is de grote klootzak die nederland kompleet naar de verdoemenis wil storten. Gooi die gek maar op de noordpool.
  Ik vraag mij echt af wat er in de koffie zit diedie gasten drinken op het werk volgens mij zijn ze onderhand allemaal zo stond als een garnaal

 16. Jv

  Hoe hypocriet, kijk wat deze linkse corrupte bende in Amsterdam allemaal uitspookt.
  Het is juist de kleine man die door deze linkse smeerlappen gemangeld worden, niets mag meer en Marokkaanse Klaver……. kun je niet lezen of ben je ook nog steeds niet geïntrigeerd? Wie zegt dat FVD en PVV voor de rijke lui zijn? Wie zegt dat of wie van hen heeft dat geschreven.
  Draaf toch niet zo door man.
  Ga er gewoon vanuit dat links eindelijk eens de klappen krijgt die ze
  verdienen. Jullie hebben te lang het volk voorgelogen en uitgezogen tbv dat ruig, rapalje, criminelen en potverteerders van de andere kant van de Middellandse zee!

 17. logisch denken

  Links is er puur voor de elite. Links maakt alles met belastingen onbereikbaar voor de gewone arbeider zodat de linkse elite wat meer ruimte heeft. Links is er nooit geweest voor de arbeider maar de onwetende arbeider volgde de linkse leugen. Nu dat je overal zelf je nieuws kan vergaren kan elke burger de linkse leugen analyseren en beoordelen. Als links dus groot blijft zijn er nog veel arbeiders in een slaven leven maar dan nu wel geheel door eigen schuld.

 18. Kristalix

  Wanneer begint de media eindelijk eens met correcte benaming? Het is Yasser Feras.

  Hij kan uit de kast komen.

  1. Kiliaan Noppen

   Een nare insinuatie, Kristalix.

   1. Sealgaire

    Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

   2. logisch denken

    geen insinuatie , zijn ware identiteit

 19. Ome Wim

  Het enige waar Jakkes Klaver voor op komt is de ongecontroleerde instroom van gelukszoekers waar amper 7% van aan het werk is, de rest leeft hier een lekker lui leventje op

  1. Niet L niet R

   Helemaal mee eens, hij verlogent zijn afkomst niet!

 20. Ome Wim

  Het enige waar Jakkes Klaver en zijn (s)linkse kliek zich druk over maken is het pamperen van “hoog opgeleide” immigranten waarvan nauwelijks 7% aan het werk is, de rest leeft een lekker lui leventje op kosten van de Nederlandse burger die tot zijn 70e moet werken, belasting en premies moet ophoesten en straks in het bejaardenhuis of zorginstelling 1x per week onder de douche mag en in zijn broek kan kakken omdat er geen meer is geld is voor voldoende verzorgend personeel.

 21. Duckday

  Zulke partijen zijn een gevaar voor Nederland hebben overal lak aan en maken alles onbetaalbaar Wat een slap gelul van Groenlinks

 22. Godefroy France

  GROENE KMER,,,,, ANTISEMITISCHE CRIMINELE ORGANISATIE !!!

  PVV EN FVD VOOR HET BEHOUD VAN NEDERLAND

 23. Niet L niet R

  De halve Marokkaan Jesse Klaver heeft met zijn onrealistisch klimaat accord zijn hand overspeeld!
  Weldenkende mensen weten, dat de gewone man moet bloeden voor zijn klimaat opvattingen!
  De industriële brengen de rekening van het klimaatbeleid op rekening van de gewone man, is altijd al zo geweest!

 24. Toverkol

  Wat is volgens Yasser een Nederlander, ik voel mij geen Nederlander meer !
  Betaalbaar huren ?
  Alleen voor statushouders !
  Vooralsnog wordt mijn beurs genivelleerd in een land waar we de meeste belasting betalen !
  En de Nederlandse kinderen kunnen zelf niet meer studeren en komen dankzij groen links onder de schuld te zitten !
  Dit terwijl er op nederlandse universiteiten engels wordt gesproken i.v.m. de vele buitenlandse studenten.
  Landverraders, volksverraders!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.