Meten met twee maten: Volkskrant ziet gevaar islamisering Afrika wél en waarschuwt zelfs!

In Nederland ben je al snel een xenofoob en een racist als je zorgen uit over de islamisering van Nederland. Maar de oprukkende, extremistische variant van politieke islam in Afrika is voor de Volkskrant wél een vaststaand feit én een probleem!

Direct in de eerste alinea is het raak:

“Afrika islamiseert, ook Niger, waar tot voor kort een gematigde interpretatie van de islam de overhand had. Met buitenlandse hulp wordt nu geprobeerd radicalisering tegen te gaan. Maar die inmenging wekt juist wantrouwen.”

Voor 0,16 cent per week krijgen kinderen in Niger Koranles. Wat ooit begon met een gematigde (soefi) islam die voet aan de grond kreeg in het land, wordt dit nu beïnvloedt door de ‘zuivere’ islam. Ze zeggen ook dat zo’n tien jaar geleden haast niemand met een hoofddoek liep en er nu haast geen vrouwen meer te vinden zijn die geen hoofddoek dragen.

Er wordt doodleuk verteld over ‘het resultaat van het zorgvuldig geplande ‘islamitische project’ van Saoedi-Arabië en andere Golfstaten’. Dit artikel etaleert gewoon prima hoe er met miljarden dollars eerst een gematigde islam werd uitgerold over het continent (en landen als Indonesië en de Filipijnen), om daarna over te gaan op de ‘zuivere islam’, waarmee we op het terrein van shariawetgeving en termen als ‘streng conservatief’ en ‘politieke islam’ komen. De Volkskrant waarschuwt de lezer vooraf:

“Als eenmaal de politieke islam voet aan de grond heeft in een land is de stap naar radicalisering niet ver weg, zoals ook elders in de wereld blijkt – neem Mali, Indonesië of de Filipijnen.”

Er wordt nog even een sjiitische islamgeleerde geïnterviewd, die deze kans benut om de soennitische islam af te kraken:

‘Die soennieten in Caïro waren allemaal heethoofden, altijd boos of opgewonden. De sjiitische islam is vrediger. Kijk naar de terreurorganisaties hier in de Sahel: Boko Haram, Al Qaida, IS. Het zijn allemaal soennieten. Ze krijgen steun van Saoedi-Arabië en wapens van de Verenigde Staten.’

Wat verder opvalt is de constatering dat islam gedijt bij een zwakke overheid. Waar de overheid niets oplost en de (échte) islam wél met oplossingen komt, wint het aan invloed. Ook is antiwesters sentiment een factor die bijdraagt aan de oprukkende politieke islam.

Wie dit leest kan haast niet anders dan even te kijken naar de situatie in Nederland. Onze overheid pakt achterstandswijken ook niet aan, faalt met deradicalisering en vergroot de afstand tussen burger en instanties. Integratie faalt al decennialang en partijen als DENK en BIJ1 wakkeren langzaam maar zeker ook een ‘antiwesters sentiment’ aan en bedienen deels dezelfde demografische groep.

En hoewel het Volkskrant-artikel nog wat verder gaat, sluit ik liever af met deze citaten:

“Nu konden jongeren in de oliestaten ineens gratis komen studeren. [Zij] zijn de ministers en de machthebbers in hun land van de toekomst en zouden zo de boodschap verspreiden.’

Maar bij terugkeer in hun thuisland zijn deze studenten soms teleurgesteld over de beperkte invloed die ze kunnen uitoefenen, (…). ‘Het risico bestaat dat ze dan radicaliseren en vatbaar worden voor salafistische en andere meer extremistische groeperingen die ook vinden dat de islamisering niet snel genoeg gaat en de islam via de jihad met geweld willen verspreiden.’

‘Nu is 90 procent van de studenten beïnvloed door de politieke islam. Zelfs binnen de muren van de universiteit zijn onofficiële moskeeën waar radicale imams prediken. (…) Deze nieuwe generatie vrome moslims is opgeleid, welbespraakt, goedgekleed, gedraagt zich verheven en lijkt over geld te beschikken. Zij vormen de nieuwe elite die het politieke, economische en sociale leven in Niger beheerst. Ze hebben de staat niet meer nodig.’


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Tman

  “politieke islam in Afrika”
  Des te dwingender en noodzakelijk wordt onze taak de islam binnen Europa in toom te houden!
  Hopelijk vertrekken de moslims uit Europa naar de voor moslims vruchtbare geloofsbodem van Afrika.

  1. Vraagtekentje

   Hoop is uitgestelde teleurstelling, en re migreren overbodig, islam wordt hier meer dan maximaal gefacciliteerd

 2. Vraagtekentje

  Binnenkort in ons eigen NL theater

 3. Kapitein Haddock

  Gaat de Volkskrant een ommezwaai maken?
  Eindelijk inzien dat de Islam een gevaar gaat worden in Europa en m.n. in het “linkse begripvolle” Nederland?
  Nu maar hopen dat de machtige asielindustrie ingeperkt gaat worden: mijn droom!

 4. Ragmilla

  Oud nieuws. Dit is al jaren bekend. Vast een legitieme reden om moslims te onderdrukken voor de meesten die hier reageren.

  1. Ego-non-solus

   @Ragmilla
   Wat is je boodschap? “Oud nieuws, daar moet je je maar bij neerleggen”? Dat is in dit verband toegeven aan wat de ware islam wil, onderwerping.

   Maar mensen met méér ruggengraat verzetten zich dan. En dat doet pijn Ragmilla?

   1. Peter Oudshoorn

    Eens. Het einddoel van de islam is de wereldwijde overheersing van de islam en onderwerping van de kuffars. Hetzelfde wat de nazi’s in het klein (Europa) wilden. Alleen voortdurend verzet kan het islamschip keren.

   2. Ragmilla

    @Ego-non-solus

    Oud nieuws
    Hier waarschuwde PLO als tiener al voor.
    In Amerika is gebleken dat salafisme voor onderdrukten of zich onderdrukt voelende een fantastische uitlaatklep is.
    Onderdrukking geeft bevestiging en zal alleen maar meer het gevoel zie je wel oproepen wat tot een toename zal leiden. Ik heb meer vertrouwen in mensen een betere weg laten zien waardoor moslims je kant zullen kiezen.

    Ruggengraat
    Wat heeft Wilders bereikt? Voor je idee ongelovigen bekeren zich in Nederland tot salafisme, dat betekent dat je als maatschappij ergens iets ontzettend fout doet dus iets anders moet gaan doen. Ik ben voor een boerka verbod, extremen moeten bestreden worden maar een te harde lijn levert ook niets op. Als deportatie van Nederlanders acceptabel is voor jou ben je voor mij niet anders dan salafisten.

    Iets in die richting.

    1. DeBruijn

     @ Ragmilla aka Satty

     Wel heel toevallig dezelfde retoriek als je zus, nee ik ben echt Satty niet.

     In Amerika worden moslims helemaal niet onderdrukt en hebben gewoon dezelfde rechten. Dat Amerikanen huiverig zijn voor de islam is te begrijpen naar 09/11 en dat sommige moslims in de VS het zelfs goed vonden ook. De aanslagen werden allemaal gepleegd door mensen met geld, dus geen arme en onderdrukte sloebers die iets aangedaan waren door de VS.

     Net als Bin Laden uit een van de rijkste families kwam.

     Er zijn genoeg armen en onderdrukten wereldwijd, maar ik zie nergens andere geloofsgroepen met bomgordel zichzelf opblazen bij mensen die nergens schuld aan hebben. Wist je dat de leiders trouwens vaak ook gehandicapte vrouwen gebruiken? Want die zijn toch niets waard in het Midden-Oosten.

     1. Ragmilla

      @DeBruijn

      Ik beweer niet dat moslims worden onderdrukt in Amerika. Ik stel dat er een bekering is geweest naar Islam van onderdrukten, Nation of Islam, een zeer racistisch, militant en separatistisch gezelschap.

      In arme bevolkingsgroepen vindt salafisme een voedingsbodem. Zeker als er sprake is van onderdrukking of ingebeelde onderdrukking. Dat Belgisch stuk verdriet dat betrokken was bij Parijs was in alles mislukt en wat beter voor zo’n iemand dan de schuld daarvoor te kunnen afschuiven, hij kwam uit een armoedig milieu voor Belgische begrippen.

      Op uw beschuldigingen reageer ik verder niet meer. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

     2. DeBruijn

      @ Ragmilla

      Wij hebben ook in grote armoede geleefd na de oorlog. Bij ons was dat ook geen voedingsbodem voor verkeerde groepen of praktijken.

      Het zegt wat van het soort mensen die zich erbij aansluit. Als het alleen aan armoede zou liggen, dan is 75% van Afrika crimineel en een terrorist en dat is niet zo, dus dat zegt genoeg.

      Het gaat vooral om macht, net als bij de nazi’s. Zijn mensen vaak die niets voorstellen, totdat zij in een groep zitten en elkaar vertellen hoe geweldig zij zijn. Vroeger hadden we hier ook van dat tuig, altijd ruzie zoeken als zij in een groep waren. Kwam je ze alleen tegen dan renden, ze met hun staart tussen de benen, weg

     3. toetssteen

      @DeBruijn
      Roerend met u eens.

 5. Heras

  Even kijken of ik het goed begrijp: er wordt gewaarschuwd dat afrika islamiseert, maar dat europa islamiseert wordt niet vermeld..Goh, apart!!! Nou volkskrant, ga het percentage moslims in europa eens na:ook de niet-geregistreeden svp.

  1. DeBruijn

   @ Heras

   Dat is typische linkse politiek correctheid.

   Hier in de straat zie ik derde generatie moslimvrouwen die als kleine kinderen naar binnen gestuurd worden. Ik wist niet wat ik zag. Zij mocht niet bij het gesprek tussen de mannen zijn, dus naar binnen jij met een boos handgebaar erbij. En het is niet één keer gebeurd, maar zelfs vaker.

   Zo ga je niet met je vrouw om!

 6. Pieter Vroonland

  Islam is nu al een probleem in Nederland. Als iemand dit niet ziet moet je wel stekeblind zijn.

 7. Joop Klepzeikert

  Dat is dus het probleem van dom naïef links. Ze zien wel de problemen aan de andere kant van de wereld, maar exact die zelfde problemen in hun eigen achtertuin kijken ze blindelings overheen. Daarvan doen ze net of ze niet bestaan. Zelfs als de oorlog al volledig aan de gang is zal links dat volkomen blijven ontkennen.

  1. Mart

   VELEN zijn niet eens dom,zoals mijn hoogopgeleide neef en professor. Dit soort is telang blootgesteld aan de marxistise leer,en heeft al jaren gebroken met mij vanwege mijn ”negatieve instelling”.Hier in Brasil sluipt de islam nog onopgemerkt binnen….maar ze zijn allang aanwezig.Een journalist melde de ramadan en de vreetfestijnen,en vond het leuk dat ook ongelovigen daar bij mochten zijn.Tja zò zijn ze”lief en aardig” onder de 5%

   1. Joop Klepzeikert

    Wat wij in Nederland ‘hoogopgeleid’ vinden is dat vaak niet. Wel lang opgeleid.
    Echt hoogopgeleid zijn de mensen die een HBO traject en daarna relevante studie gevolgd hebben.
    Veel studies stellen veel minder voor dan de leek denkt. Vooral de pretstudies als geschiedenis (Marx Rutler 9 jaar) of nog erger kunstgeschiedenis (Arrogander Penthouse 11 jaar) of één van de totaal belachelijke ‘studies’ als gender, Vrijetijdskunde, Lifestyle informatics, Filosofie, Sociologie, Antropologie en zo nog een hele rits van die onzin. Daar hoef je echt niet intelligent voor te zijn en wordt je ook niet bepaald wijzer van.
    Onder de 5% houden moslims zich inderdaad meestal nog in en doen ze dom volk denken dat ze werkelijk zielig, maar wel lief zijn. Boven de 10% begint de ellende al en boven de 20% worden de aanslagen en overlast steeds talrijker. Vanaf 30% gaan ze je land gewelddadig overnemen. Hebben ze overal ter wereld al bewezen.
    Alleen zwakzinnig links wil dat niet zien.

 8. Peter Selie

  “Waar de overheid niets oplost en de (échte) islam wél met oplossingen komt, wint het aan invloed”.

  Welke oplossingen heeft de islam dan in petto? Al de bovengenoemde varianten bestaan slechts in het brein van de auteur van dit wal noch kant rakende artikel, de islam is een onveranderde veroveringsideologie, zelfs de letterlijke betekenis van de islam wordt om begrijpelijke reden niet vernoemd, zodat ik mij genoodzaakt vind om nogmaals uit te leggen dat islam onderwerping betekent.

  1. Caro

   @PS,

   Auteur refereert aan het artikel…

 9. waakzaam

  https://youtu.be/RbQ1zwhnotU

  Dit gebeurt als we niet gaan handelen!
  Europa wordt Eumoslimistan.

 10. Farao

  Zoals in het artikel te lezen is, zijn het de oliesjeiks uit de Golf die achter deze islamisering zitten. Daarom verbaast het mij altijd dat de grootste islam-critici ook de grootste tegenstanders van de klimaatplannen zijn. De beste manier om die radicale islam te bestrijden is ophouden die oliesjeiks rijk te maken! Geert Wilders had het helemaal verkeerd: hij had moeten oproepen tot minder, minder, minder olie. En Groen Links zou ineens een bondgenoot zijn geworden!

  1. Pronounce

   Dat is nog maar de vraag. Veel van deze landen teren volledig op de olie-inkomsten. Wat gebeurt er als die inkomsten wegvallen? Welke alternatieven hebben ze dan? De uitkomst is niet moeilijk te raden: de zittende dictator, al dan niet seculier, wordt aan de kant gezet voor een nieuwe dictator die tenminste wel streng in de islamitische leer is. In de chaos die ontstaat bij de machtsstrijd ontvluchten velen het land en waar gaan ze dan naartoe? Juist.

   Dit is *precies* wat er gebeurde in Syrië. De vele boot”vluchtelingen” uit Libië waren er ooit niet geweest als Khadaffi naar nog in het zadel zat. En je bent zeer naïef als je denkt dat de radicale islam stopt met het dichtdraaien van de geldkraan.

 11. Rud56

  Islam = Islam Wout, heeft één doei: satanische overheersing! Nog erger dan de nazi’s nastreefden!
  Dus een onderscheid als politieke islam is volkomen onzin, is het strooien van zand in de ogen der naïevelingen! Die daar vol intrappen!

 12. Farao

  Klopt, maar de geldkraan open laten staan helpt sowieso niet!

 13. Godefroy France

  PVV EN FVD,,,,,, NEMEN HUN VERANTWOORDING MAG IK HOPEN,,,,,,, WEG MET HET WOESTIJNGETEISEM!!!

 14. Cilka

  Haal de Zionisten IMF uit Afrika, dan blijft de bevolking thuis!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.