Pijnlijk voor naïeve journaliste Ans 'zie ex niet als jihadist' Boersma: OM-getuige bevestigt executies door Aziz al H.

Pijnlijk voor naïeve journaliste Ans 'zie ex niet als jihadist' Boersma: OM-getuige bevestigt executies door Aziz al H.

Syriërganger Aziz al H., die in 2017 in Amsterdams debatcentrum De Balie nog werd herkend als jihadist, krijgt het flink heet onder de voeten. Het Openbaar Ministerie heeft een getuige weten te vinden die zegt dat Aziz meerdere executies heeft uitgevoerd. Dat meldt de Volkskrant.

Hoe zat het ook al weer?
Aziz al H. zou banden hebben met terreurorganisatie Jabhat al Nusra in Syrië. Dat leverde flink wat commotie op, want hierdoor werd journaliste Ans Boersma ontslagen bij het Financieel Dagblad. Zij zou hem namelijk hebben gesteund middels valsheid in geschrifte: het proberen te krijgen van een toeristenvisum om hem naar Nederland te krijgen.

Ans bleef al die tijd beweren dat zij niets wist van de terreurdaden van haar ex en bleef hem als een rebel tegen het Assad-regime zien: een vrijheidsstrijder. Nu is het zo dat het prima mogelijk is dat zij hier inderdaad niets van afwist. Wat echter wél schrijnend is, is dat zij dít zegt:

"Journalistiek is uitzoeken hoe het nu echt zit. De waarheid kun je niet in het midden laten."

maar dit principe klaarblijkelijk niet in haar eigen leven heeft toegepast. Nu komt zo langzamerhand de aap toch echt uit de mouw. Haar 'rebellen-ex-vriend' blijkt namelijk, als we de getuige mogen geloven, 'een groot aantal passagiers (van een bus) ter plaatse te hebben geëxecuteerd'. Oeps! Ans kan zichzelf nu wel voor de kop slaan. Had ze toch bijna een terrorist naar binnen geloodst!

Aziz al H. zit momenteel trouwens al vast in Nederland en wil het liefst ook vast blijven zitten. Mocht hij vrij worden gelaten dan wordt hij het land uitgezet. De Nederlandse overheid zet mensen alleen niet uit naar Syrië, wegens gebrek aan veiligheid (Ja echt, hoe verzin je het?).

Ook kreeg het OM eerder haast geen bewijs rond tegen Aziz (en zijn broer), waardoor de kans behoorlijk aanwezig was dat hij binnen de kortste keren weer vrij rond zou lopen. Nu lijkt het er echter op dat hij nog flink wat tijd mag blijven zitten. Dat scheelt weer!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties