Peiling! Nigel Farages The Brexit Party SLOOPT ‘Conservatieven’ van Theresa May

Nigel Farage kan tevreden zijn. Michael Vadon (bron: Flickr)
Foto: Nigel Farage kan tevreden zijn. Michael Vadon (bron: Flickr)

In het Verenigd Koninkrijk worden den verkiezingen voor het Europees Parlement een eurosceptisch feestje.

Britten zijn er alles behalve blij mee dat ze later deze maand ‘mogen’ stemmen voor het Europees Parlement. Het was immers hun uitdrukkelijke wil om voor die datum niet langer lid te zijn van de EU. Helaas voor hen is hun premier een Remainer die er alles aan heeft gedaan om Brexit te saboteren. Als gevolg daarvan ‘mogen’ ze nu dus tóch stemmen… voor een parlement waar ze niets mee te maken willen hebben.

Het goede nieuws? Uit steeds meer peilingen blijkt dat The Brexit Party van Nigel Farage enorm hoge ogen gaat gooien. Labour en de Conservatives (Tories) zijn, daarentegen, helemaal in elkaar gestort. Kijk maar naar deze cijfers:

Dit is echt ronduit schokkend. 34% voor The Brexit Party, wat 18 procentpunt meer is dan de tweede partij, Labour. En dat is nog niet eens alles: de Tories zijn werkelijk totaal in elkaar gestort. Er is helemaal niets over van Mays partij. De Conservatives zijn niet tweede, niet derde, niet eens vierde. Nee, virtueel zijn ze nu de vijfde partij van het land. Zelfs The Green Party (de Groenen) is groter!

Laten we in vredesnaam hopen voor onze Britse vrienden dat deze Tory-nederlaag inderdaad werkelijkheid wordt, en dat May zich daardoor ein-de-lijk gedwongen voelt om af te treden. Want slechter kunnen ze het niet treffen met haar. Als ze nog een jaartje langer blijft zitten heeft ze haar partij echt permanent uitgeschakeld. Dat zullen types als Jacob Rees-Mogg en Boris Johnson toch niet accepteren, zou je denken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

70 reacties

 1.   

  De Britten zouden beter moeten weten.

  Overigens is het onzin dat May de Brexit heeft willen saboteren. Ze is continu voor een harde Brexit gegaan en pas daarna, toen dat niet mogelijk bleek, gekanteld. Zowel het Noorse als Zweedse model zijn door haar afgewezen, omdat het Groot-Brittannië te veel in de Unie zou houden.

  Onvoorstelbaar dat die mafketel Farage nog vrij rondloopt. De man zou in de bak moeten draaien voor landverraad.

  1.   

   Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waarde oordeel, denkt te moeten geven over de Engelsen. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

   1.   

    Guusje is een hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

    1.   

     TOpSealgaire

     Blablablablaaskaken

     1.   

      Wil je mij hier buiten laten? Of zal ik je even fileren? Daar is weinig voor nodig in jouw geval. Ga eens aan het werk! Oh nee, wacht even, ik vergeet even, dat je ook als zo’n handenophoudertje door het leven gaat.

     2.   

      Aldus sprak Tip, de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek die als zo’n handenophoudertje door het leven gaat.

     3.   

      Aldus sprak Dik, de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek die als zo’n handenophoudertje door het leven gaat.

     4.   

      Sealgaire slaat zichzelf op de knieën van het lachen en stippelt zijn volgende troltactiek uit.

     5.   

      @tip, kan je je puberale gezuig ergens anders doen? Het verziekt de sfeer en verpest het lezen van reacties. En de reacties maken de artikelen hier op DDS.

     6.   

      Zeurpiet zeg je dat ook tegen top of ben jij ook top de flop opblaaspop? ik ben zijn zoon van een andere vader.

     7.   

      Tip is Dopper en uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin. Het feit dat hij nog geen ban hebt omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat gezien mag worden als een wereldwonder. Het duurt al jaren en levert clicks op.

    2.   

     top ja ik ben net als jou zoon van een andere vader. mij fileren? Whahahahahahahahahahahahahahahaha. kom maar op paps. als jij aan het werk gaat dan ik ook.

     1.   

      Zielgaire en top of the flop hoe komt het dat jij papsie hier onder werktijd zit?

     2.   

      Jij en aan het werk? Blijf dromen onrendabele.

   2.   

    Zielig Guusje wil dus anderen die de stem van het volk verwoorden de mond snoeren. Zielig Guusje wil dus een land vol politieke gevangenen. Zielig Guusje zou zich wel thuis hebben gevoeld in het Derde Rijk.

  2.   

   @ Meriadoc Brandebok

   Landverraad? Als hij de bak in moet, dan ken ik er nog wel meerdere die de bak in moeten. Maar ik zie niet wat hij strafbaars gedaan heeft.

   1.   

    Landverraad is een groot woord maar het bewust voorliegen van de Britse bevolking met het oogmerk ze naar een rampzalige Brexit te leiden is tenminste zeer kwalijk te noemen.
    Politieke misleiding is echter geen strafbaar feit, dus we zullen deze oplichter niet voor een tribunaal kunnen slepen.

    1.   

     @ Rien Noppen

     Dan had Ben Bot ook vast moeten zitten, want die waarschuwde ten onrechte dat er oorlog uit zou breken als we tegen de EU-grondwet zouden stemmen. Dat is ook misleiding.

     Hillary Clinton loog ook, net als Bill, wie eigenlijk niet? En dan hadden de meesten liever haar als Trump gezien. Het was kiezen tussen twee kwaden.

     1.   

      Klopt, politieke misleiding is geen misdaad waarvoor je kunt worden vervolgd.

     2.   

      @ Rien Noppen

      Helaas wel realiteit dat het vaak gebeurd!

   2.   

    Het verschil is dat de politieke misleiding van Farage desastreuze consequenties haddrn voor het land. In dat opzicht is de vergelijking met de Irakinvasie – die onder misleiding is gestart – zo slecht nog niet.

    Hoewel Bush, evenals Farage, ook nooit zijn verantwoordelijkheid nam.

  3.   

   @ Meriadoc Brandebok

   Wat gebeurd hier nou weer? Top een nieuw account met Tip waarin hij zichzelf aanvalt? Het wordt steeds gekker hier zo. Moeten we daar in trappen of zo? Sommigen hebben echt aandacht tekort.

   1.   

    Debruijn laat mijn papsie met rust heb een zwaar leven. ik ben Tip de Top 2.0.

   2.   

    Tip is een parodie-account van iemand op het forum die het geklooi van Sealgair en Top goed zat is.

    Ik moet bekennen dat ik ook zojuist de maia Mithrandir heb gevraagd om Sealgair eens een verbaal pak op de broek te geven.

    1.   

     @ Meriadoc

     Volgens mij is hij het gewoon zelf, die man heeft meer dan 20 accounts. Probeert gewoon de boel hier verder te verzieken. Kennelijk is dat humor, tja.

     1.   

      Top heeft er maar eentje, maar Dick heeft er momenteel een stuk of drie. Sealgair is een trol-account van hem. Dat wij van de huisregelementen anderen niet van dubbelaccounts mogen beschuldigen geeft hem de vrijbrief gewoon door te zieken met al z’n inlogs. Wat dat betreft maakt hij dus misbruik van de regels.

      Wie Tip is weet ik niet. Het kan een vierde account van Dik zijn, maar ook een parodie-account van een serieuze forummer die het gedoe zat is.

    2.   

     Meriadoc, het is wel prettig te beseffen dat het cirkeltje rond Dikkie Dik is is gekrompen tot een handjevol idioten (o.a. Top, edoc, Sealgaire, Original) en dat de missie van Dik (censuur van onwelgevallige meningen) voor de zoveelste maal totaal mislukt is.

     Dit groepje paljassen is nu ver in de minderheid en kan niets anders dan machteloos tot in het oneindige hetzelfde domme deuntje herhalen.

     1.   

      Dat is inderdaad een heugelijk feit.

 2.   

  Quote : Dat zullen types als Jacob Rees-Mogg en Boris Johnson toch niet accepteren, zou je denken.
  .
  Zou je inderdaad denken.
  In de praktijk zijn Johnson en Farage weglopers zodra de kans op verantwoordelijkheid om de hoek komt kijken.

  1.   

   Zo te lezen, heb je daar ervaring mee, Jabba. Een koene ‘toetsenridder’ met hoogmoed waanzin.

  2.   

   Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op de DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

   1.   

    Top Flop met Sealgaire zijn opblaaspop
    Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
    Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

    1.   

     Aldus, Tip de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
     Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     1.   

      Sealcock

    2.   

     Aldus sprak Tip, de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

     1.   

      Top met sealgaire zijn opblaaspop, samen met siemien en joop in bad goudvisjes zoeken.

 3.   

  Regelmatig komen er berichten langs die je dag goed maken. Dit is er zo eentje. Ontvolk de links-socialistische wannabe salonsubjetten in Brussel en laat ons onze eigen broek ophouden, zonder voortdurend in een modelletje gestoken te worden die ons niet past en zint.

 4.   

  Deze May behoort in het rijtje mislukte ruggengraat loze bewindslieden.
  May , Merkel , Rutte en Macron.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 5.   

  Ik vraag mij af of DDS wel in de gaten heeft dat ze het lachertje van internet aan het worden zijn .
  WAKE UP IDIOTS
  Er lopen hier linkse kneusjes rond die jullie ondertussen tot flutsitje geworden geneuzel over hebben genomen .
  Huisregels hebben maar te bang om ze uit te voeren .
  Wees met elkaar kerels en maak schoon schip hier .

  1.   

   Zolang de pisvlek hier rondhangt zal het alleen maar erger worden. De blablabla blaaskaak neemt weer parasieten mee die DDS uiteindelijk willen ontwrichten. Het duurt al jaren en het levert clicks op. Hij is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1.   

    Sealgaire trekpop, blablabla.opblaaspop van top lekker glibberen samen in bad.

   2.   

    Ik lees hier af en toe nog wat, reageren hier is totaal zinloos .
    DDS is tot de dood veroordeeld als het niet snel tot actie overgaat.

    1.   

     Komt door Dopper die is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin. Het feit dat hij nog geen ban hebt omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat gezien mag worden als een wereldwonder. Het duurt al jaren en levert clicks op.

     1.   

      Links om of rechts om DDS moet hier de nodige aandacht aan schenken .

     2.   

      Deze uitleg is beter, dan mijn bijdragen te copy/paste. u heeft volkomen gelijk. Maar ik beschimp de Trollen alleen maar als ze anderen de maat nemen, alleen, omdat op dit forum zitten, ”hun dagtaak’ is. Dat kunnen ze alleen hier doen, het is hier nog gratis.

  2.   

   Inderdaad! Maar dat komt alleen, omdat het gratis is hier. De armoedzaaiers, van linkse snit hebben niets anders.

 6.   

  De pro-Europa partijen zijn in de meerderheid dus. Als FvD een referendum wil over Nexit, dan zal men in Nederland een meerderheid behalen tegen NEXIT. Als je dat vantevoren weet als FvD, waarom wil je dan een referendum? De vorige referenda werd de meerderheid ook terzijde geschoven, doe dat dan nu ook maar eens met NEXIT ofwel laat zo’n referendum maar mooi zitten dit keer. Kortom ik heb liever partijen, die met macht zo’n nexit doorzetten..,op het moment dat ze 76+ zetels hebben.. FvD kan ook nu zeggen: we gaan voor referendum, maar komen we in een coalitie die de macht heeft om Nexit erdoor te drukken, zonder referendum, dan zullen we het doen ! Maar dat zegt Baudet niet, die geeft alles weg met de belofte van een referendum (Wat hij ook niet kan afdwingen..) of hij speelt goed toneel, door nu referendum te willen geven, maar als ie de macht heeft zegt ie: bedankt nu heb ik de macht en de nexit wordt een feit…dat hoop ik dan nog wel,..maar …kun je er op vertrouwen als CDA en VVD dit nooit zullen doen? Ik ga dan liever voor PVV die vantevoren zegt: Nexit als we de macht krijgen..

  1.   

   De Brexit kost de Britten 600 miljoen pond per week sinds het gedonder is begonnen. Mijn Britse vrienden zijn inmiddels voor een Brexit omdat ze hopen dat dat de verdere afbraak stopt, voor de afbraak houden ze Farage verantwoordelijk. Nederland zal door een Nexit nog harder getroffen worden. Het is te hopen dat er één komt, zijn we binnen een jaar of twee daarna van de onderbuiken in het parlement af en kunnen we aan de wederopbouw beginnen. De conservatieven zorgen overduidelijk voor stilstand in Europa, zie de achtergebleven economische groei in vergelijking tot de rest van de wereld. Dat is puur te danken aan mensen die op FvD en gelijke partijen stemmen.

   Goldman Sachs heeft een becijfering voor wat ik beweer.

   1.   

    “overduidelijk stilstand in Europa”
    Inderdaad we staan al een flinke tijd stop in Nederland,kabinet Rutte is alleen bezig met illegalen verwennen,klimaatgezeik en eurofilie!

    1.   

     Dat heeft niets te maken met het realiseren van economische groei.

   2.   

    @ Ragmilla

    Nee, ik ben Satty niet, maar verkondig 100% hetzelfde gedachtegoed.

    Tja.

 7.   

  May was vanaf het begin tegen de Brexit, waardoor ze die uit alle macht probeert tegen te werken. Haar zogenaamde Brexit plannen hebben ook totaal niets met een Brexit te maken. Zoals zij dat in elkaar heeft gezet krijgt het VK nog steeds niets over hun eigen (ei)land te zeggen en blijft EU gewoon de baas daar.
  May heeft ook met haar andere ideeën helemaal niets bij een conservatieve partij te zoeken. Dat mens is nog linkser dan die mafklapper van Labour.
  Dat zijn de Britten al lang zat, wat nu duidelijk in deze peilingen te zien is.
  De anti-brexit partijen krijgen net zo hard op de kloten als die door May verziekte conservative partij.

  1.   

   Na de EEG trad GB tot de EG in 1973, ze wilden er dolgraag bijhoren. Na de EG werd het de EU , en nu, wat beweegt die Britten? Is er een oplossing voor de noord Ierse grens ? Het verlaten van de EU moet wel gepaard gaan met het uitgooien van allerlei reddingsboeien. Kom op !

   1.   

    De (E)EG kun je met geen mogelijkheid met de megalomane nazistaat EU vergelijken. De (E)EG ging over (economische) samenwerken, de EU gaat over steeds meer regeltjes voor EU burgers en steeds meer vrijheden voor illegale migranten.
    Daar willen de Engelsen vanaf.
    Die noord Ierse grens wordt alleen door May een probleem van gemaakt, omdat ze onder een echte Brexit uit wil, al vanaf het begin.
    Met gewoon een uitzondering voor grensoverschrijding van personen en bedrijven uit Ierland, die nu ook regelmatig die grens oversteken, is dat probleem heel makkelijk op te lossen. Maar dat wil May niet.
    May wil dat iedereen met een EU paspoort het VK in kan blijven komen. May wil ook dat de EU de Britse wateren leeg kan blijven vissen.
    May wil ook dat illegale migranten weer ongecontroleerd het VK binnen kunnen komen. May is een gevaarlijke gek die niet in de politiek thuishoort en al helemaal niet bij de conservatieven.

  2.   

   May had politiek te maken met het feit dat een meerderheid van het Lagerhuis een harde Brexit afwijst. Wat Klepzeikert wenst had dus geen politiek draagvlak en daarom moest May op zoek naar een vergelijk met de EU.

   Haar deal was het best mogelijke compromis maar in het totaal verdeelde Engeland, waar men geen enkele polderervaring heeft, is het sluiten van compromissen kennelijk geen eenvoudige zaak.

   De bewering van Klepzeikert dat May geen Brexit wil en die probeert te sabotteren mist feitelijke grond: ze heeft alles wat mogelijk was gedaan om haar deal er door te krijgen en wijst een nieuw Referendum categorisch af. Als ze tegen een brexit zou zijn had ze een nieuw referendum wel omarmd.

   1.   

    @trol Rien: Als je niets normaals bij te dragen hebt en alleen maar wenst te trollen verwacht van mij dan ook geen inhoudelijke reactie op jouw getrol. Dorpsgek

    1.   

     Joop kiest deze nooduitgang altijd als hij met zijn mond vol tanden staat. Hij stopt zijn oren en roept: “tralalalala”.

     Deheer Noppen ziet het juist. May is er van meet af aan ingegaan met het doel een Brexit te realiseren. Daarom wees zij het Noorse model ook af. Een tweede referendum over de Brexit achtte zij kiezersbedrog.

     1.   

      @trol Brandebok: Voor jou geldt het zelfde antwoord als voor trol Rien. Of zit ik nu weer een bericht aan één en de zelfde trol, met meerdere accounts te typen? Het linkse gezuig en getrol hier gaat steeds meer mensen de strot uithangen.
      Dat de redactie van DDS er niets tegen doet zorgt ervoor dat DDS volledig naar de knoppen zal gaan en dan hebben jullie je zin. Stelletje zielige linkse zuigtrollen.

     2.   

      Q.E.D.

     3.   

      Joop, accountant en financieel adviseur, heeft ook overal tijd voor en verstand van.
      Lijkt mij de ideale man om met een gerust hart je boekhouding te laten verzorgen.

     4.   

      @ Catalaanse kok

      Ja, Joop weet alles. Google is zijn adviesbureau en Panorama.

      De man kan alleen schelden en dan komt hij met een onderzoek dat schelden betekent dat iemand intelligent is.

      Tja…dan zeg ik dat de grootste wetenschappers ter wereld nooit schelden en dan ben ik een dorpsgek.

      Tegen zulke wijsheid en goede argumentatie kan niemand op.

 8.   

  De Universiteit van Virginia heeft ooit een mooi onderzoek naar hoe linkse en rechtse mensen denken.

  Waarheidsvinding en rationaliteit staan in het centrum van het rechtse denken, terwijl het linkse denken is geconcentreerd op emotie en morele verontwaardiging.

  1.   

   @Bolkestein:
   Lees dat hier maar eens na: quillette.com/2018/03/10/psychology-progressive-hostility/

   Zwakzinnig links zal dat uiteraard blijven ontkennen, want wetenschappelijk onderzoek is niet wat in hun onderbuik opborrelt en alleen wat in de linkse onderbuik opborrelt is waarheid, volgens zwakzinnig links.

 9.   

  Vandaag een interessante bericht in Trouw. Zoals bekend, is de grootste meerderheid van Schotland tegen de Brexit. 90% van de bevolking van Schotland stemt op de
  National Party of Scotland, die van plan is om Schotland uit de UK te halen, als de Brexit doorgaat. En nu is het eindelijk zo ver met Wales. In de Welshe hoofdstad Cardiff, heeft
  afgelopen zaterdag een onafhankelijkheidsmars van vele duizenden plaats gevonden. Ook met dezelfde doelstelling als Schotland: geen Brexit of Wales gaat uit de UK stappen.
  De meeste bewoners spreken de Welsh gaelic taal die officieel erkend is. Zij hebben ook een nationale Welsh partij die tegen de Brexit is. Wales was altijd een zeer arme deel van de UK. Dus zijn er nu 2 delen van de UK die geen Brexit willen.

  1.   

   Dus?

   1.   

    Zoals uit de peilingen blijkt klopt er geen reet van het artikel, manipulatie! Links en de eurofielen gaan diep door het stof … no mercy!!!

   2.   

    @Bosche draak. Dus, als Engeland uit de EU stapt, zal er weinig meer van
    Groot Brittannie over zijn.

 10.   

  Duidelijke zaak, de engelsen willen eruit, de berichtgeving was heel anders maar blijkt dus wederom compleet bij elkaar gelogen te zijn door de media.

  Als het nu nog niet duidelijk is dat de EU einde verhaal is dan moet je toch wel gaan twijfelen aan je intelligentie, dat klopt er iets niet, iets wat je al lang vermoedde!

 11.   

  @ Saskia Haan – het FVD wil een referendum om Nederlanders hun mening te laten verkondigen. Eén keer in de zoveel tijd stemmen voor eerste of tweede kamer is beetje weinig. Grote beslissingen, zoals het EU lidmaatschap, vragen om een mening van de bevolking en niet alleen van politici. Als het aan het FVD ligt komen er veel vaker referenda, dat is echte democratie!

  Dictator Wilders wil met niemand meer in zee en sluit zichzelf dus uit. Ik heb heel erg veel respect voor de man en hij moet zijn ‘missie’ vooral voorzetten om de rest wakker te houden. Voorheen werd de PVV steeds buitengesloten, nu heeft Wilders zichzelf ook nog eens op een zijspoor geplaatst.

  1.   

   Het idee dat de bevolking wil komen opdraven voor elk wissewasje is misplaatst voor meer dan de 1/2 . Daar komt niets van terecht. Referenda kunnen alleen suc6 vol zijn bij een opkomst van
   80%. En dan een meerderheid van minimaal 60% moet het dan beklinken. Maar hou rekening met VOLT

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!