VVD, stop met liegen over Brexit! Verenigd Koninkrijk doet het uitstekend

Hoe doet de Britse economie het, sinds het Verenigd Koninkrijk op 23 juni 2016 heeft gestemd voor een uitreding uit de Europese Unie? Uitstekend! Opvallend is echter dat de meeste media dit niet behandelen. Maar de VVD gaat nog verder. Zij claimen notabene dat het heeft gezorgd voor een slechtere economie, terwijl het Verenigd Koninkrijk juist één van de hottest economies in West-Europa is.

Zo doet De Financial Times Stock Exchange Index het geweldig. Sinds de uitslag van het referendum is de FTSE100 index, het gewogen gemiddelde, met meer dan 20% toegenomen qua waarde in punten. In de eerste maand na het referendum steeg de belangrijkste beurs in het Verenigd Koninkrijk met 25%.

Knipsel4

Verder is de percentage werkloosheid in het VK historisch laag, slechts 3,8% ondanks de horrorvoorspellingen van onder andere The Guardian als het VK zou stemmen om de EU te verlaten. Die schreef: “We can expect a rise in unemployment, at least in the short term.” Het Britse Ministerie van Financien concludeerde het volgende: “The analysis in this document comes to a clear central conclusion: a vote to leave would represent an immediate and profound shock to our economy. That shock would push our economy into a recession and lead to an increase in unemployment of around 500,000…”

Knipsel3

Ook zouden lonen dramatisch worden verlaagd door de uitslag van het referendum. Ook dit is niet het geval, zo zijn de lonen het allerhoogst sinds 1974. Ook het doemscenario voor een recessie is niet uitgekomen. De Britse economie groeit naar verwachting even snel of sneller dan landen zoals België, Zwitserland, Duitsland, Zweden en Italië. En als de Britse economie 1% economische groei heeft verloren door de uitslag van het referendum, is dat dan erg? Is controle over je eigen grenzen, je eigen geld en de mogelijkheid om zelf handelsverdragen te sluiten minder waard dan 1% economische groei.

Knipsel2

Naast tientallen andere positieve ontwikkelingen in de Britse economie is het consumentenvertrouwen een van de hoogste van heel West-Europa, hoger dan Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Finland, Zweden etc. Daarom consumeren de Britten er flink op los. Zo was het totaalaantal retail sales de afgelopen 12 maanden met 6,7% gestegen. Dit komt door een combinatie van zeer lage inflatie, lage werkloosheid en hoge salarissen.

Knipsel

Tot slot, een oproep aan de VVD: doe niet aan ongegronde bangmakerij. De Britse economie doet het fantastisch sinds het referendum. Als er sprake is van tijdelijke politieke chaos mag je niet gelijk beweren dat het land in kwestie in een economische afgrond is gevallen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Jumping

  Dit is Rutte ten voeten uit.
  Liegen en bedriegen en de boel belazeren.
  Hij als Bilderberger voert de opdrachten van deze club uit.
  Deze Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Top

   Contra principia negantem disputari non potest. Lees je mee Rutte?

  2. Rosasolis

   Jumping. U herhaald u bericht dagelijks. Heeft u niet beters te doen met uw tijd.
   Wij gaan zeker niet voor PVV of FvD stemmen.

   1. PMG

    Wij???? Van Koninklijke Bloede?

    1. Rosasolis

     @PMG. Wij zijn niet van Koninklijke Bloede. Wij zijn een gewone echtpaar, die geen reden voor een zo-geheten “Nexit” zien.

   2. ZiggyStardust

    Spreek voor jezelf, linkse trol. ‘Wij’ gaan zeker wel FvD of PVV stemmen. De tijd van wegkijken is voorbij, dat zal snel duidelijk worden.

    1. Rosasolis

     @ZiggyStardust. Wie denkt u dat u bent, domme schap. U bent vrij te stemmen op de partij van uw keuze…net als wij!

    2. DidiMadloba

     Wilders heeft in al die jaren niets anders bereikt dan iedereen bang maken voor de islam. Maar politieke actie ho maar.

     Het FvD valt uit elkaar. De voortekenen zijn pijnlijk duidelijk. LPF taferelen zullen volgen. Realo’s als Henk Otten die bestuurlijke vernieuwing willen zullen zich steeds meer gaan ergeren aan de ijdele Baudet. Wilders zal als effectieve dictator overleven.
     Gek alleen dat die man langzamerhand geen genoeg krijgt van zichzelf.

   3. DidiMadloba

    Jumping is een trol. Die wordt betaald voor zijn achterlijke gezeur.

 2. Ries

  De op één na slechtste is Balkenende. Beide hebben zich overgegeven aan de moloch EU.

 3. poldi

  Teletekst “Rutte schrikt van asiel-delicten”.

  Wat een leugenaar en hypocriet !

  1. Siemien

   Dat kun je doen met de kennis van nu!

  2. PMG

   Kan je nagaan hoe goed dit figuur zogenaamd is geïnformeerd, pffff, een MP die niets anders doet dan liegen!

   Stem FVD, we moeten snel af van dit zooitje kleuters dat grote groepen binnen de bevolking totaal niet serieus neemt.

 4. victus

  UK heeft die clowns uit Europa niet nodig, wij hun wel. Kijk maar naar de afloop van WW2. Holland stelde toen al geen reet voor op het strijdtoneel. Nu zijn we de PIN automaat van de EU.

 5. Ragmilla

  Hahahahaha

  Hilarisch. De Brexit kost de Britten 600 miljoen pond per week!

  De werkelijkheid misschien eens opzoeken op onafhankelijke sites Ozair Hamid? Dit artikel slaat nergens op. In kleinere gemeenschappen is de Brexit voelbaar, mensen hebben juist minder werk en besteedbaar inkomen.

  Bron Goldman Sachs en veel Britse vrienden. Mijn buren zijn Britse expats voor Shell, zij sturen geld naar hun ouders omdat die anders niet meer rond kunnen komen sinds de Brexit.

  Dit artikel is hahahahaha, zo slecht onderbouwd. Hahahahaha.

  De economie groeit, hahahaha ja hoor, dat zal vast komen omdat zoveel bedrijven Engeland verlaten. Weet u wat de werkelijke grap is zonder migranten die nog wel bedrijfjes opstarten was de situatie nog nijpender. Ik denk dat u ook volger van de moderne Jezus bent.

  1. Ries

   En waarom is ddeze site ‘Ozair Hamid’ dan wel betrouwbaar? Waar haal je die zelfingenomenheid vandaan? Twee linkse ogen? Met twee van deze ogen zie je namelijk geen diepgang meer…

   1. Ragmilla

    De schrijver, Ozair Hamid heeft net als u toegang tot de cijfers die van onafhankelijke organisaties komen en die laten een ander beeld zien dan Ozair hier beschrijft. Ik denk dat uw rechtse wensdenken uw objectiviteit in de weg staat. 600 miljoen pond per week is natuurlijk niet niks en dat zal ooit betaalt moeten worden. Wat mij betreft heeft het niet zoveel met rechts of links te maken. Het enige wat het VK nog kan redden is een keiharde Brexit en dat zal eerst positief uitpakken, daarna zal een erg harde klap komen maar biedt voor het VK door zijn omvang en unieke ligging in Europa wel mogelijkheden om weer een serieuze Europese speler te worden. Het zal wel 40 jaar duren en ze moeten rood kapitalisme buiten houden en de neocons geen ruimte bieden.

    1. Peter Oudshoorn

     Goldman Sachs is de veroorzaker van de wereldcrisis 2008. Zij hebben er alle belang bij om Great Britain onderuit te praten. Waarom gelooft Satya deze opruiers, manipulatoren, bedriegers en verraders wel?

     1. Ragmilla

      Omdat hun cijfers altijd kloppen. Dat ze aan alles geld willen verdienen is iets anders. Ook de weg die zij het VK adviseren om dit te stoppen is niet in het belang van links.

      Peter is het voor u moeilijk om een discussie op argumenten te voeren? Als u begrijpend kon lezen zou u een erg belangrijk verschil tussen de standpunten van mij en mijn zus opvallen. Kennelijk bent u niet in staat tot een discussie op niveau maar wilt u mensen in discrediet brengen.

     2. DeBruijn

      @ Ragmilla

      ‘Peter is het voor u moeilijk om een discussie op argumenten te voeren?’

      Ja, dat doe jij natuurlijk altijd. Ik heb in vorige stukjes al zoveel onwaarheden eruit gevist, waar je dan vervolgens volledig over zwijgt….zoals altijd. Deed je zus, je alter ego ook.

      Als het zo slecht gaat in het UK, waarom trekken al die gastarbeiders dan niet massaal weg?

      Omdat het helemaal niet zo slecht gaat. De mensen die jij noemt, die hadden het al ver voor de Brexit perikelen slecht en juist die mensen die jij noemt, die stemmen massaal op UKIP of die nieuwe partij van Farage.

     3. Ragmilla

      DeBruijn

      Ik zwijg alleen als ik iets niet lees.

      Het is sinds de Brexit referendum niet beter geworden. U vraagt waarom gastarbeiders niet wegtrekken, lijkt me simpel antwoord, het is beter dan in eigen land.

      Veel mensen die voor Brexit hebben gestemd deden dit omdat ze ontevreden zijn over de integratie van moslims en oost Europeanen. Over India en Afrika migratie zijn ze niet zo negatief. Het probleem met moslim migratie is de verschillende cultuur, alcohol en voedsel zijn hier de belangrijkste oorzaak van. Oost Europeanen hebben dorpen en kleine steden waar de oorspronkelijke bevolking uit is weggetrokken omdat er geen lonende arbeid was met een bevolking opgezadeld die niet integreert, ze hebben hun eigen cultuur door de grote getallen niet hoeven opgeven. Het besef dat dat wel de reden is dat die dorpjes en kleine steden nog enige economie over hebben dankzij die laagbetaalde arbeiders begint nu ook daar door te dringen.

      Nu graag de onwaarheden die ik schrijf. U beweert dat het onwaarheden zijn maar welke dan?

      Mijn zus is uw obsessie. Als ze u zo geraakt heeft zal u misschien over de waarheid die u duidelijk toegeeft met uw geraakt zijn moeten gaan nadenken.

     4. Ragmilla

      DeBruijn

      Ik heb op u gewacht. Ik heb nu andere plannen. Ik kijk zo nog bij het onderwerp IS trutjes. Spreek me anders een andere keer op mijn onwaarheden aan, alles wat ik schrijf klopt.

     5. DeBruijn

      @ Ragmilla

      Klopt er zijn miljoenen Oost-Europeanen naar het VK gekomen, die hele wijken in hebben genomen. Daardoor is de wachttijd voor huurhuizen in veel steden al 15 jaar (in Amsterdam ook, de meest linkse stad van het land). Net als in veel steden hier, zijn er wijken waar je alleen Pools of Arabisch of Pakistaans hoort.

      En inderdaad zijn het vooral de Pakistanen die er een rommeltje van maken. Heb je gehoord van de Grooming Gangs? Verschrikkelijk gewoon. In Rutherford staat de teller al op 1600 misbruikte Engelse en meiden van Afrikaanse/Caribische afkomst, maar aan mede-Pakistanen en moslims komen zij niet.

      De Caribische mensen integreren over het algemeen goed, niet allemaal.

      De English Defence League wordt als extreem rechtse club gezien, maar is opgericht om de Grooming Gangs. En in die club zaten ook mensen uit Afrika en Caribisch gebied, dus het ware geen racisten.

      De ellende speelde al veel langer voor de Brexit problemen, het is niet nieuw. Ook armoede was allang een probleem.

      De onwaarheden betreft het feit dat je net doet of wij doen of pedofilie niet bestaat in Nederland. Niemand ontkent dat, ook dat jij zegt dat wij niets mogen zeggen van asielzoekers die de fout ingaat, omdat er slechte Nederlanders zijn. Ook niet waar, als iets fout is mag het gezegd worden. En Nederlanders in het buitenland die over de schreef gaan, die worden steeds vaker opgepakt (en terecht)

      Ik heb geen obsessie met Satty, ik geloof niet dat jij een zus bent. Anders zijn er twee werkeloze familieleden (als jullie een volledige baan of bedrijf hebben, dan heb je geen tijd om hier heel de dag rond te hangen onder werktijd) en dan denk en reageer je niet voor 99.99% hetzelfde en maak je nog dezelfde spelfouten en fouten in zinsopbouw ook nog.

    2. DeBruijn

     @ Ragmilla

     ‘Ik zwijg alleen als ik iets niet lees.’

     Onzin, je gaat op de zaken die ik je nu voor de 5e keer voorlegde niet in over de pedo’s.

     Ik geef het op, je bent selectief. Als je weet dat je ergens naast zit, dan negeer je het gewoon, net als Rien Foppen.

     Precies hetzelfde als Satty ook overigens. Je wilt helemaal niets opsteken hier of ergens anders, alleen vasthouden aan je eigen verhaal.

     Verschillen tussen jou en Sattty? 99.99% is hetzelfde en die 0,01% even anders doen is niet moeilijk.

     Jij hebt ook hier niet door of ik twee accounts heb. Zo simpel even wat zinnen anders te formuleren.

  2. Erkenbrand

   Flikker die niknok er nu eens voorgoed af met dat gelul.

  3. Joop Klepzeikert

   @Ragmilla: Alweer Koekoek.
   Meer valt er niet over jouw totaal debiele gewauwel te zeggen.

  4. chrism

   Dus u weet het beter dan de cijfers van diverse indexen ?

   Dat is heel knap van u as MP van …….. .

   Goldman Sachs is en zijn oplichters en vriendjes van De Bilderberg group leer zelf eens iets voordat u iets onzinnigs vermeld .

 6. NoDoubt

  De Britten zijn veel beter af dan bv de Grieken. Die konden niet met een eigen munt en eigen rente de zaak weer op orde brengen. Ierland zat ook in de malaise en wist door regurelen van rente en de munt de zaken weer op orde te krijgen. Doordat ECB de rente bewust heel laag houdt, kan Nederland niet groeien en wordt de dekkingsgraad voor pensioenen niet gehaald. De zittende politiek manipuleert voortdurend ten koste van eigen verborgen agenda’s. De Britten hebben ook de stroom asielzoekers weer in de hand. Zelf de regie in handen en voor je eigen volk opkomen heeft meer voordelen dan de geldverslindende voor eigen gewin van EU met de marakesh die ons naar bankroet leidt, met dank aan pinokkio die tegen de wil van het volk overal maar zijn handtekening zet.

 7. Meester Kong

  Heb duidelijk iets gemist, wanneer heeft de Brexit plaats gevonden?

  1. Meriadoc Brandebok

   Goede vraag, daarvan ben ik ook niet op de hoogte.

   1. PMG

    Toen de engelsen gingen tellen na het referendum bleek de EU gevallen. Amen.

 8. Ries

  De beste beoordeling van deze man vindt u hier:
  https://www.dumpert.nl/mediabase/7684241/8090ef96/perfecte_plek.html

 9. Alicanter kok

  Vreemd dat de waarde van het Engelse Pond ten opzichte van de Euro nergens genoemd wordt.

  1. Fortiori

   Komt eraan ! Het leven voor de pensionades in Spanje wordt weer wat duurder.
   1.3000 van voor het referendum.

 10. Siemien

  Natuurlijk is de Brexit het beste voor GB, net als de Nexit het allerbeste is voor Nederland zelf..

 11. Politiek Profeet

  Britten doen het zeker goed qua economie, hebben die maffia van de eu niet nodig.
  Nog even en zelfs onze vissersvloot vaart onder de engelse vlag!

 12. Matig rechts

  Eén ding kan ik zeer waarderen van [P}Rutte, hij is zeer consequent.
  Je kan er altijd van op aan dat hij liegt en bedriegt.

  Als die linkse sekte dit ook nog eens door krijgt {als hun hersenen al niet door het trollen is aangetast} dan komen we een heel eind.

  Als hij en ene zegt, weet je dat het tegenovergestelde waar is.

 13. Michael

  Wat een onzin verhaal.

  Hier een citaat van de London School of Economics, top economisch instituut in de wereld:

  “Evidence of the UK’s economic performance since the EU Referendum is clear: GDP growth has slowed down, productivity has suffered, the pound has depreciated and purchasing power has gone down, and investments have declined.”

  En Brexit zelf heeft dan nog niet eens plaatsgevonden. Stop met de onzinnige frame dat Brexit niet slecht is voor de economie. En zeker met vervolgens de suggestie dan Nexit ook niet slecht zou zijn voor de economie. Verdiep je er eens in en vraag echte economen hoe het zit.

  1. PMG

   Klets, je laat je leiden door mensen met vooropgezette mening, net als klimaatfiguren, zoals bijvoorbeeld die lul in zijn duikboot in de Marianetrog die beweerde een plastic snoepwikkel te hebben gezien op het diepste punt ter aarde, stemmingmakerij met valse verklaringen.

   De realiteit laat zien en bewijst dus dat het prima gaat in Engeland, net als in Zwitserland, ook geen lid of euro!

 14. Joop Klepzeikert

  Net als in USA. Daar zou het ook een gruwelijk drama worden als Trump president werd.
  Ook daar blijkt de werkloosheid nog nooit zo laag geweest als nu, doen de beurzen het veel beter dan hier, stijgen de lonen explosief en wordt alle narigheid die Obummer veroorzaakt heeft met een rotgang teruggedraaid.
  Alles wat linkse media ons vertellen moeten we omdraaien om de waarheid te kennen.

 15. Bosche draak

  Het opvallende is dat de chaos vooral op politiek gebied en op de beurzen is.
  De jan modalen van het verenigd koningrijk gaan ondertussen gewoon door.

  1. Alicanter kok

   De John modals buiten de UK hebben van de honger geen ontlasting.
   Hier in Spanje is meer dan de helft (gelukkig) vertrokken omdat ze de Euro niet kunnen betalen. Engelse (verlaten en slecht onderhouden) huizen koop je hier voor weinig.

   1. Sealgaire

    Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

 16. PMG

  Voila!

 17. J.C.

  Volgens Mark Rutte moeten we geen Nexit willen, want kijk maar naar de chaos in het Verenigd Koninkrijk. Blijkt steeds weer een grote leugen. En wie geeft de linksliberale eurofiele oikofobe Mark Rutte een podium om die leugen steeds maar weer te blijven herhalen? De zwaar gesubsidieerde nepchristelijke linksliberale media. Waarom zouden die media toch zo zwaar gesubsidieerd worden?

  1. J.C.

   Het succes van Trump (USA) en van de Brexitplannen in de UK zouden de Nederlandse bevolking moeten stimuleren om juist wel voor een Nexit te kiezen. Bovendien is er enige jaren geleden (2014) in opdracht van de PVV een onderzoek naar de effecten van een Nexit gedaan door een gerenommeerd onderzoeksbureau (bureau Capital Economics), en in het rapport van dat bureau is te lezen, dat een Nexit voor Nederland eerst een geringe terugslag betekent, maar daarna een spectaculair klimmende lijn zal teweegbrengen, die meer voorspoed betekent voor Nederland, dan nu als lid van de EU. Zoals je nu ook al ziet in de USA en de UK (waar de Brexit nog moet komen).

   Ik stem PVV.

   1. Beukman

    @J.C.
    Het gaat hier dus om een van de door de PVV bestelde anti-EU-rapporten.
    Het was Capitol Economics zelf dat Wilders op de vingers tikte omdat deze bepaalde risico’s van een nexit onder het vloerkleed had geschoven:

    In mei vorig jaar mailde het bureau met Wilders over de onderzoeksopdracht. Daarin waarschuwden de onderzoekers dat terugtrekking ook gepaard gaat met grote risico’s. NRC Handelsblad kreeg de correspondentie tussen het onderzoeksbureau en de PVV in handen: ‘Letterlijk schreven de onderzoekers (‘Business in strict confidence’) op 21 mei dat er wel degelijk grote risico’s aan een Nederlandse uittreding verbonden zijn.’ De onderzoekers waarschuwden dat een uittreding zou kunnen leiden tot een nieuwe kredietcrisis.

    Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie, vat het bondig samen:

    Alleen de kosten, het geld dat richting Brussel gaat, is in kaart gebracht. Naar de baten is niet gekeken. De goederenstromen en de financiële stromen hebben ons juist heel veel voordelen opgeleverd. De baten zijn gigantisch. Uit de EU stappen zou Nederland veel schade toebrengen.

    1. DeBruijn

     @ Beukman

     Had je mijn excuses nog gelezen of het zijn van een Eurofiel? Gisteren was je er volgens mij niet. Dus bij deze nogmaals, was onwaar en onnodig.

     1. Beukman

      Dank je @DeBruijn, geen probleem!

    2. J.C.

     @Beukman

     Nee, en in de EU blijven is zonder risico, lat me niet lachen. En de reflex van Sylvester Eijffinger past precies in wat linksliberaal, vooral D66, toen deed: het onderzoeksbureau en het rapport klein proberen te maken……..

     Precies wat je nu zie met de klimaathysterie: alles wat IPCC (VN) in haar rapport gezegd heeft is heilig verklaard. Nu komt NASA met een rapport, waaruit blijkt dat de ijskappen al een tijd aan het groeien zijn en dat de ijsberenpopulatie aanzienlijk toeneemt, nu houden de klimaathysterici zich muisstil en gevn niet toe dat de VN er naast zat met haar angstzaaierij.

     1. Beukman

      @J.C., Wilders kreeg van het bureau zelf een tik op de vingers dat ie aan cherry picking deed, en de benoemde risico’s van een nexit onder het tapijt veegde.

      Heeft allemaal niks met ijsberen te maken uiteraard.
      In ieder geval zou ik me als ik jou was verre houden van obscure sites van nepnieuws. Hier een berichtje van de site van NASA zelf:

      Polar bears are among the animals most affected by the seasonal and year-to-year decline in Arctic sea ice extent, because they rely on sea ice for essential activities such as hunting, traveling and breeding.
      A new study by University of Washington researchers, funded by NASA and using satellite data from NASA and other agencies, found a trend toward earlier sea ice melt in the spring and later ice growth in the fall across all 19 polar bear subpopulations, which can negatively impact the feeding and breeding capabilities of the bears. The paper, published on Sept. 14 in the journal The Cryosphere, is the first to quantify the sea ice changes in each polar bear subpopulation across the entire Arctic region using metrics that are specifically relevant to polar bear biology.
      “This study shows declining sea ice for all subpopulations of polar bears,” said co-author Harry Stern, a researcher with the University of Washington’s Polar Science Center in Seattle.

    3. PMG

     Je hebt uit de EU stappen, kaal en je hebt handelsbetrekkingen, dat zijn 2 totaal verschillende verhalen maar dat weten de meesten niet!!!

     Uit de EU is macht terug naar NL en ophouden zwakke broeders zoals Griekenland te helpen.

     Handelsbetrekkingen zijn een heel ander verhaal, NL is, na de VS, de grootste exporteur landbouwprodukten en als wij uit de EU stappen gaat de rest van europa echt niet minder sperciboontjes eten maar sluit gewoon een handelsverdrag af (mocht dat al nodig zijn).

     EU is alleen maar politiek die drijft op geld van rijke landen. Daar pakken ze het af en geven het aan de loser-landen.

     Uit de EU wil dus niet zeggen dat onze export schade oploopt!!!

     Het rapport stelt zelf al dat er maar gedeeltelijk is gekeken maar neemt vooraf al positie in, hoe dan???? Als je het niet beken hebt Sylvester kun je het ook niet weten, kortom, slap gelul!!!!!!

     1. Beukman

      @PMG
      De rest van Europa kan helemaal niet zomaar individuele contracten sluiten met Nederland na een nexit, althans voor zover die landen lid zijn van de EU.

      Landen als Noorwegen en Zwitserland, die geen lid zijn van de EU, kunnen dit ook niet zomaar doen. Beide landen zijn economisch volledig ingekapseld in de EU dmv honderden of duizenden verdragen: Zwitserland zit in de Europese Vrije Handelsassociatie; Noorwegen zit in de Europese Vrije Markt. Het verschil is dat beide landen geen stemrecht hebben, omdat ze dus niet deel uitmaken van de EU. Als de EU een nieuwe regel invoert, komt die regel ook terecht in de verdragen die Noorwegen en Zwitserland hebben.

      Daarnaast is er natuurlijk het politieke belang van de EU. Jij gelooft kennelijk dat eeuwige vrede een vanzelfsprekendheid is. Daarmee schaar je je in de club van Chamberlain-aanhangers. Ik vind het nogal naïef.

      Trouwens: wie de hel is Sylvester?

 18. Veteraan

  Al vele jaren zijn er genoeg artikelen en berekeningen/beweringen door vooraanstaande economen en andere deskundigen.
  Indien goed voorbereid is het voor GB en NL heel gunstig om de Eu te verlaten.
  Het geld dat het in de eerste 3 jaar kost zal dik worden terug verdiend en de bonus is dan dat je zelf mag beslissen wat je met je land wil ipv te moeten voldoen aan een idioot corrupt bewind met belachelijke eisen.
  Maar ja, met Links blijft het zo.

 19. Fortiori

  GBP/Euro blijft dalen (1.1388) Een belangrijke indicatie over het vertrouwen in die munt met het oog op de vooruitgang in de Brexit onderhandelingen. Het had toch allang beslist moeten zijn ?

  1. PMG

   Een zwakke munt is heel erg goed voor de export zoals ik al vaker heb gezegd en de britten zijn nummer 10 op de wereldranglijst!

   Import wordt ook duurder maar ze importeren voornamelijk dure auto’s uit Duitsland, die worden allemaal electrisch en daar zitten ze niet op te wachten en die zijn bovendien niet nodig aangezien ze zelf auto’s maken!

   Denk eens na voordat je iets roept, vaak zit het net iets anders dan dat je in eerste instantie verwacht/dacht.

 20. Meriadoc Brandebok

  Helaas voor Ozair heeft de Brexirt nog niet plaatsgevonden. In hoeverre de economische schade meevalt hangt van de deal af.

  In het geval van een zachte Brexit blijft de economische schade beperkt, maar is wel zeker aanwezig.
  In het geval van een nodeal Brexit krijgt de Britse economie een gigantische klap. Het is de vraag in hoeverre ze er dan bovenop kan komen.
  In het geval van een harde Brexit krijgt de economie ook een klap.

  Verder graag eeb link naar de bewering van de VVD dat de Britten in de economische afgrond liggen. Ik heb het ze nog niet horen zeggen, maar misschien heb ik het gemist.

  1. Sealgaire

   Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waarde oordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

 21. rujoleki

  Hopelijk denken de mensen na als ze weer op die landverrader stemmen.

 22. O.k.

  Al zou de economische groei uitblijven wat dan.
  De Britten zijn tenminste gehoord,heel wat anders dan wat hier gebeurt, want naar de burger hier luistert geen enkele politieker meer.
  De burger weer terug aan de macht en weg met deze schijndemocratie van Nederland

 23. sander007

  Kan iemand Rob Jetten in de oceaan dumpen samen met Rutte en CDA maffiakartels !!

 24. sander007

  Ik stem 23 mei op FVD .

  1. C.A.Barstow

   @Sander007

   +1

 25. C.A.Barstow

  Aarts leugenaar en misleider Rutte weer aan het woord.
  Hij kan ook niet anders dan misleiden en liegen aangaande de EU,
  anders kan hij dat vette baantje wel op zijn buik schrijven, lik de schoenzolen van de EU machthebbers en je bent de man binnen de EU.
  Rutte is zo’n zolen likker.

  Stem tegen nog meer EU,
  Stem tegen de EU,
  Stem op FvD!

  1. PMG

   Inderdaad, Rutte is een loopjongetje van Unilever, had zijn hele hebben en houwe daarop gezet en ze lachten hem recht in zijn gezicht uit, net als Shell.

   De grootste dombo’s zijn de kiezers die deze man gewoon verder zijn gang laten gaan!

 26. Rosasolis

  Nee, het gaat helemaal niet goed met de Brexit. In de Britse regering gaan de ruzies tussen de conservatieven en labour door en het blijft stagneren. De waanhoop van de bevolking neemt toe. Labour wil opnieuw een referendum houden, terwijl 90% van de bevolking van Schotland stemmen voor de National Party of Scotland, die wil dat als de Brexit doorgaat, Schotland uit de VK stapt en onafhankelijk wordt. Vorige week waren meer dan 5000 demonstranten in Cardiff, Wales die ook eisen onafhankelijkheid van de VK als de Brexit doorgaat. Als er een harde Brexit doorgaat, dan barst de grote problemen alweer los op de grens tussen Noord-Ierland, en Ierland die lid van de EU wil blijven: urenlang wachten op de grens, totdat je eindelijk op de buurt bent om je paspoort te laten controleren, en de inhoud van een grote vrachtwagen. Wat een onzin! Kan je voorstellen wat een ramp dit zou zijn, als dit zou gebeuren met de grens met Nederland-Belgie, of Nederland-Duitsland? Nog een recent bericht vanuit de Britse bevolking uit de rots van Gibralter. Dit hele Britse kolonie die naast Spanje leeft,
  gaat ook uit de VK treden als de Brexit doorgaat. Dan gaan ze verder door als provincie van Spaanje. Terzijde heb ik een leuk bericht in Trouw gelezen: Nederland en Spanje gaan samenwerken met een vernieuwde type gekoelde treinen, zodat groenten en fruit over en weer bij de mensen kunnen komen. Zodat wij in de winter maanden die heerlijke mandarijnen uit Spanje kunnen krijgen, en dat tijden de vreselijke hitte
  zomer dagen in Spanje, dat zij verse groente uit Nederland zullen blijven krijgen.
  Dit vind ik een mooie voorbeeld van het samenwerking tussen EU landen,

  1. DeBruijn

   @ Rosasolis

   Dat ligt aan de partijen, niet aan het idee van de Brexit op zich. Hadden zij geode afspraken kunnen maken en Labour water bij de wijn willen doen, dan had het niet zo ver gekomen.

   Maar Corbyn speelt al tijden dubbel spel.

   Scotland zal zonder het VK nog verder inzakken, net zoals de tijd dat zij smeekten om bij het VK te mogen horen, omdat zij failliet waren.

   En Spanje werkt helemaal niet goed samen met Nederland. Spanje gebruikt vele malen meer gif in de tuinbouw, dan wij mogen hier. Hun prijzen liggen veel lager en zij verpesten de markt vaak. Ook heeft de tuinbouw daar zoveel water nodig, dat het land in de tuinbouwgebieden een woestijn aan het worden is.

   Kennelijk gelden de regels in Nederland niet voor Spanje qua milieu, want hier zijn de eisen vele malen strenger.

   1. Rosasolis

    @ DeBruin. Nou ik heb voor vele weken genoten van die heerlijke Spaanse mandarijen zonder pitten, gedurende onze winter dagen! Ik heb geen enkele voedsel klacht tegen Spanie. Over uw klacht van ” de gif van Spanje ” willen wij
    meer van horen.

 27. Cycle25

  Grappig dat links Nederland het VK de afgrond in wenst als je niet naar hun gedram luistert. Ga zo door links, er komt nog een dag dat ’t VK de NAVO eruit flikkert. Want als Brussel hierover de baas wilt spelen, dan ben je aan de vijand overgeleverd. Europa wil zoooo graag de baas spelen over de wereld, helaas lukt dat niet als je halve continent failliet is.

  1. Heinz

   Als er iemand is die GB de afgrond in wenst is het wel een enkele DDS’er die Brexit om onbekende redenen een warm hart toewenst.

   1. Siemien

    Adolf Heinz is dom

    1. Sealgaire

     Blablabla Zouaaf

 28. trutje

  Ik woon nu bijna 3 jaar in de UK niet in de buurt van Londen maar dicht bij de grens met Wales. Hier merk je helemaal niks van dat Brexit gedoe. Heb hier zelf een baan die ik in Nederland nooit gekregen zou hebben. Wat ik hier zo zie en hoor maken ze het in Europa ervan dat het hier slechter gaat bang dat andere landen er ook uit willen.

 29. Michael M

  Ja sorry, Rutte liegt niet voor niets. Er zijn nog meerdere partijen welke dol zijn op liegen want zo blijft die geldbrug naar het machtig Brussel open. De geldwolven weten dan zo daar een nieuwe functie te vervullen en meer te verdienen dan in Den Haag overheid. Net als Timmermans dat zich scheel liegt. Ook hij wil er niet aan denken elke maand zijn 30000 euro cash te moeten verliezen. Om het gegraai te stoppen stem dan op FVD Forum voor Democratie en stop de macht en gegraai van onze belastingcenten op donderdag 23 mei 2019.

  1. DidiMadloba

   Dan gaat Henk Otten uw centen graaien.

 30. Michael M

  Dat de wereld vergaat als elk land zijn eigen macht weer terug krijgt is pure bangmakerij. Zwitserland, Denemarken, Noorwegen allemaal landen in Europa met hun eigen macht en eigen munt. Vraag het hen maar of het slecht met ze gaat. Allemaal bangmakerij van Timmermans, Merkel, Macron, Juncker,…. deze genoemde mensen zwemmen in het geld. Ze kunnen het niet opmaken. Zolang wij maar in de EU Brussel blijven worden zij steeds rijker en rijker van onze belastingcenten. Stem op 23 mei en laten we baas over ons eigen landje en leven zijn. Laat het niet bepalen door Superstaat Brussel.

  1. DidiMadloba

   Al die landen werken op z’n minst nauw samen met de EU. Maar de Brexiteers wijzen een Noors/Zwitsers model af.
   Wat het geld betreft: Europese valuta volgen de € als regel zo veel mogelijk.
   Zwitserland is een uitzondering: de frank werd zo duur dat alleen de superrijken daar nog met vakantie kunnen. Zürich is Tokio voorbij als duurste stad ter wereld.

 31. logisch denken

  vragen om het onmogelijke.

 32. DidiMadloba

  Nogal wiedes. Het VK zit nu nog in de EU, en het zou best kunnen dat voorbereidingen op de Brexit tot een kortstondige opleving leiden.

  Hoe slecht de Brexit voor dat land is zullen we wel nooit te weten komen want de Brexit zal worden uitgesteld tot St. Juttemis.

 33. Lampje

  Rutte heeft gelijk helaas, de Britse economie gaat nog steeds achteruit en nog meer bedrijven zullen vertrekken uit Engeland,wat te denken van auto export alleen al, alle Engelse bedrijven zijn in buitenlandse handen, kijk maar naar BMW

 34. DidiMadloba

  Het is natuurlijk nog veel te vroeg om te kunnen beoordelen of een Brexit de Engelse economie zal helpen, temeer omdat nog helemaal niet bekend is of er een harde of een zachte Brexit komt.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.