Geen reden tot zorg gezondheid Merkel na tril-incidenten, het is slechts "psychologisch"

Geen categoriejun 29 2019, 20:00
Het gaat lichamelijk goed met de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU/CSU), zo laat ze weten tegenover de pers tijdens de G20 conferentie in Osaka, Japan. Merkel werd enige tijd geleden hevig trillend gezien. Na het incident verklaarde ze dat het trillen zou zijn veroorzaakt door 'dehydratie'.
Aan de verklaring van Merkel werd getwijfeld door Robert Jensen en nu blijkt dat het getril inderdaad niet werd veroorzaakt door uitdroging. Tijdens de G20 ging Angela Merkel in op haar gezondheid. Na het tweede incident reizen er vragen natuurlijk.

"Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop deze reactie plotseling is gekomen, deze ook weer plotseling zal verdwijnen. Ik ben in orde."

Gelukkig! Het is maar goed dat de lichamelijke gezondheid van Merkel geen reden tot zorg is. Maar wat wel zorgelijk is, is de reden waarom Merkel voor de tweede keer begon te trillen. Het tweede incident vond plaats tijdens de benoeming van minister van Justitie Christine Lambrecht (SPD). Ze kreeg een glas water aangereikt en sloeg dit af. Daarna 'ging Merkel een ommetje om' en werd het trillen niet meer gezien. Volgens een regeringsfunctionaris hebben de aanvallen niets met haar lichamelijke gezondheid te maken, maar met haar psyche:

"De herinnering aan het incident van vorige week leidde tot deze situatie. Het is een psychologisch proces. Er is niets om je zorgen over te maken."

Merkel zou door nadenken over het eerste incident het tweede tril-incident hebben veroorzaakt of 'getriggered'. Dat laatste is -mits het waar is- natuurlijk juist méér reden tot zorg dan ooit tevoren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten