Dierenambulance annuleert open dag: “Leges van Amsterdam zijn te duur, kunnen vergunning niet meer betalen”

Ambulance AD5
Foto: Eén van de voertuigen. Bron: Dierenambulance Amsterdam.

Het is ronduit schandalig.

De Dierenambulance 020 (de Dierenambulance van Amsterdam) laat weten dat de jaarlijkse open dag, die gepland was voor 1 september, helaas geannuleerd moet worden. De reden? De leges van de gemeente Amsterdam “zijn zo hoog geworden dat wij een vergunning niet meer kunnen betalen.”

“Wij vinden dit ontzettend jammer,” voegt de Dierenambulance toe, “en zijn heel verdrietig dat onze open dagen hiermee tot het verleden behoren.”

Het is ongelooflijk, maar blijkbaar heeft Amsterdam heel andere prioriteiten. Femke Halsema en andere progressievelingen geven liever bakken met geld uit aan een niet door mensen veroorzaakt fenomeen (“klimaatverandering”: het klimaat verandert altijd. Het is een volkomen natuurlijke ontwikkeling) dan aan zaken waar we wél invloed toe hebben en die er wél toe doen.

Het gevolg is dus dat organisaties als de Dierenambulance geen open dagen meer kunnen organiseren. Triest, triest, triest.

Veel Twitteraars denken daar net zo over:

https://twitter.com/salonsalonic/status/1141567040609820672

Het goede nieuws is dat private burgers aangeven maar wat graag extra geld te doneren aan de Dierenambulance zodat de open dag alsnog gehouden kan worden. Tegelijkertijd is de directrice hard bezig met het zoeken naar oplossingen. Want ja, toen dit eenmaal online werd gegooid bleek Amsterdam toch wel een beetje bereid om mee te werken:

Het is nu aan de betrokkenen om alsnog een oplossing te vinden. Als dat gebeurt: prima. Maar laten we niet vergeten dat het alleen al triest is dat de Dierenambulance in deze situatie gebracht werd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  Het kapottreiteren houdt maar niet op…

 2.   

  Femke geeft liever geld weg aan klaplopers uit Afrika. Die krijgen alles gratis en zijn nog ondankbaar ook. De Groene Khmer is zo asociaal, dat de dierenambulance er zelfs onder moet lijden. Ze kunnen beter die illegalen het land uit pleuren, want die kosten kunnen wij nuttiger besteden. Al die linkse partijen zijn verre van sociaal en doen hun uiterste best om het leven te vergallen van Nederlanders, zelfs de dierenambulance is het slachtoffer van hufterig beleid.

 3.   

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Als het de gelukszoekers maar aan niets ontbreekt.
  Halsema is nergens geschikt voor.

 4.   

  ziek zijn die gemeentelijke regenten.

 5.   

  in de zandbak houden ze niet zo van dieren, laten ze gewoon doodgaan of geven ze de dieren een schot. SCHANDALIG!

 6.   

  Amsterdam is een grote zieke gemeente geworden in het beleid van Ahalsema.
  Geld uitgeven voor gelukszoekers is haar grote hobby, Amsterdam gaat naar de knoppen onder haar beleid. Ze is niet capabel om een gemeente te besturen.
  Ze sloopt Amsterdam zoals Trutte Nederland sloopt.

 7.   

  In 020 is het 365 dagen per jaar Open Dag voor de ongedocumenteerden en is het elke nacht, de Nacht van de economische gelukszoeker. Ik vraag me af wie die leges betaald…

  1.   

   de Amsterdamse burger die ingeschreven staat in de basis administratie met een koophuis. Dankzij links beleid is de erfpacht onbetaalbaar en door de WOZ de OZB een mes in je rug

 8.   

  Laat dat stomme wijf toch op de wallen gaan werken , daar hoort ze thuis

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!