Drugscriminelen komen ons land vernaggelen: 2500 kg (!) crystal meth gevonden in Rotterdam

Zojuist is bekend geworden dat de politie vorige week een mega drugsvangst heeft gedaan. In een bedrijfspand in Rotterdam vond de politie maar liefst 2.500 kilo crystal meth. Dat zo’n unieke en grote vangst wordt gedaan brengt meteen de volgende vraag met zich mee: wat te doen aan al die drugscriminaliteit?

De politie meldde dat zo’n grote vondst als deze nog niet eerder is voorgekomen in Europa. De straatwaarde van de vangst wordt geschat op honderden miljoenen euro’s. Een ijzingwekkend hoog bedrag wat ons doet realiseren om wat voor massale industrie het gaat. Nederland heeft al langer te lijden onder een toename van drugsproductie en de doorverkoop van drugs. Dit maakt ons land het middelpunt van zware criminaliteit die veel overlast met zich mee brengt.

Doordat de vraag naar steeds meer harddrugs toeneemt en in de productielanden niet altijd aan de ‘kwaliteit’ wordt voldaan van de drugs ziet de politie dat er ook steeds meer productie laboratoria ontstaan in Nederland. Dit zorgt voor een waar hoofdpijndossier voor de politie en de overheid. Naast dat drugsproductie en de doorverkoop van drugs criminaliteit met zich meebrengt, zien we ook een ander probleem; drugsafval.

Bij het maken van drugs blijven de criminelen altijd met een grote dosis aan chemisch afval zitten, de enige manier om hier van af te komen is om het midden in de nacht ergens in een bos of een meer te dumpen. Dit zorgt voor lokale ecologische rampen, met name als de vaten waar het afval in zit gaat lekken.

De overheid is sinds een tijdje gestart met een campagne om Nederlandse drugsgebruikers te wijzen op de bijkomende problemen die de productie van harddrugs veroorzaken. Maar volgens hoogleraar Spapens is de Nederlandse drugsgebruik niet het hoofdprobleem, maar de drugsexport.

We moeten niet vergeten dat het overgrote deel van de drugs die we zelf produceren of importeren weer verder gaan naar andere landen. Als alleen de Nederlandse gebruikers massaal de drugs eraan zouden geven, heeft dat op de criminaliteit hier nog niet zoveel effect

Dat drugscriminaliteit een steeds groter wordend probleem is beseffen niet veel mensen. Al jaren is de politie bezig met het ‘opschonen’ van bijvoorbeeld de Rotterdamse haven. Toch wordt er nog steeds gigantisch veel drugs getransporteerd via de haven. Een ander hoofdpijn dossier blijft Brabant. Al bijna 8 jaar lang is de politie intensief bezig om de ‘drugsprovincie’ van Nederland aan te pakken. We lezen dan gelukkig ook vaak genoeg dat brandgevaarlijke kwekerijen of drugslaboratoria worden opgerold. Toch blijft de criminaliteit een groot probleem: brandbrieven, bedreigingen, geweldsdelicten zijn helaas niet ‘bijzonder’.

De vraag hoe we dit probleem dan moeten oplossen blijft een moeilijk dossier. De geluiden om de drugs te legaliseren om zo de winstmarge van criminelen te ontnemen worden steeds groter. Bijkomend probleem bij deze oplossing: waar trekken we de lijn? Welke drugs zijn ‘acceptabel’ en niet ‘te’ slecht voor de gezondheid?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Jumping

  Kijk Rutte is niet met Nederland bezig.
  En Links Demoniseert Nederland heeft andere dingen aan hun hoofd.
  Gasloos maken van Nederland.
  Terwijl heel Europa hun gasverbruik gaat opvoeren.

  1. Piet51

   Citaat: “Gasloos maken van Nederland. Terwijl heel Europa hun gasverbruik gaat opvoeren.”
   Dat is een heel goede ontwikkeling. Landen die eindelijk gas gaan gebruiken (het komt gelukkig niet uit Groningen) betekenen een lagere CO2 uitstoot in Europa. Als Nederland van het gas afgaat en overgaat op energie met een nog lagere uitstoot is dat nog meer winst. Win-win dus en een heel goede ontwikkeling. Het zou zonde van de tijd zijn als we zouden wachten met groene energie.

   1. Peter Oudshoorn

    Piet51 is een ‘groene’energie adept. Terwijl hij toch kan weten dat wind- en zonne-energie nimmer in de landelijke behoefte kan voorzien. En ook dat de Energiewende in Duitsland stilletjes is gestopt wegens te veel piek- en dalbelastingen, ofwel algehele onbetrouwbaarheid waardoor op iedere x-windmolens een zwaar verontreinigende kolencentrale moet worden bijgebouwd als back-up.

    De enige betrouwbare groene energie is kernenergie.

    1. EU kok

     Quote : De enige betrouwbare groene energie is kernenergie.
     .
     Het veelvuldig gebruik van crystal meth is af te raden.

    2. Piet51

     @Peter Oudshoorn
     We zouden kernenergie als groene variant inderdaad veel serieuzer moeten onderzoeken. Er worden in Nederland m.i. twee grote fouten gemaakt, de één door “groen-adepten”, de andere door “groen-critici”. De groen-adepten zweren veel te snel, niet nieuwsgierig naar de mogelijkheden, kernenergie af. Ze zouden die optie nieuwsgierig en serieus moeten onderzoeken op toepasbaarheid. De groen-critici wijzen even onnadenkend alle alternatieve energievormen af door op de vermoede kosten te focussen en willen op geen enkele manier voorop lopen in de energietransitie.

     1. Peter Oudshoorn

      Eens.

   2. plakband

    De enorme zg groene windmolens hebben een enorm verstorend effect op de stabiliteit van de atmosfeer. Toen het ooit nog alleen om vliegtuigen ging bleef de schade beperkt. Met de enorme groei van de luchtvaart en de windturbines heeft de verstoring van de atmosfeer een blijvende onvoorspelbare invloed op het plaatselijke weer. Voorbeelden zijn: heftige winden, enorme regen- of hagelbuien en hittegolven. Op termijn hebben deze een klimatologisch effect dat niet persé schadelijk hoeft te zijn. Windturbines en luchtvaart gaan niet samen met groene stroom. Dat het wel zo wordt voorgespiegeld vindt zijn oorsprong in belastingen, lobbiyisme van het grootkapitaal en hobbyisme van overbodige wetenschappers.

    1. Piet51

     @plakband
     Ik zou willen weten waar dat wetenschappelijk is onderzocht. Zulke verhalen heb ik wel eens eerder gehoord en gelezen, o.m. in Science, waar het volledig werd tegengesproken. Er lijkt inderdaad een verband te zijn, maar dat is zo bijna onmeetbaar klein, dat er gigantische windmolenparken nodig zijn, in de orde van grootte van de hele Sahara, om iets te merken. Zelfs het volbouwen van heel Europa met windmolens of zonneparken heeft slechts een klein effect in de vorm van een graad temperatuurverhoging of een heel klein beetje meer wind. De klachten van bewoners rond molenparken gaan vooral over geluid- en schaduwhinder en horizonvervuiling.
     Maak je dus geen zorgen. Je kwalificatie van “onvoorspelbaar” geeft al aan, dat er kritisch naar dergelijke beweringen moet worden gekeken: als ze onvoorspelbaar zijn, zijn ze namelijk nooit uit te sluiten.

 2. EU kok

  Nederlandse dr*gscriminelen komen ons land vernaggelen: 2500 kg
  We moeten niet vergeten dat het overgrote deel van de dr*gs die we zelf produceren of importeren weer verder gaan naar andere landen.
  .
  De auteur van dit artikel is van de stroming: weg met de Nederlandse VOC mentaliteit, waar we als Nederlanders toch trots op horen te zijn.
  Handel is handel, een oud rechts principes.
  En van koffiebonen ging je ook binnen 14 dagen dood, werd toen gezegd.

  1. Deukman

   met ‘ck’

 3. J.Rademaker

  Moeilijk een leefbare maatschappij of een individu zelf over zijn lijf en gezondheid laten beslissen. Discussie loopt al 30 jaar laten we nog maar 30 jaar wachten.

 4. Rosasolis

  Gelukkig is er meer steun voor de politie opleiding gekomen, en er komen meer politie op de straten van de steden en meer politie in provinciale gebieden. Min. Grapperhaus heeft voor een hogere staf voor criminelen gepleit. Gelukkig gaat dit nu door.

  1. Pescador

   Ja een hogere maximale straf maar de maffe rechters in nederland geven alleen maar de minimale straf aan die arme criminelen

 5. Pescador

  Rutte vernacheld ons mooie landje

 6. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De geheimen van Tesla en Marconi schijnen opgeslagen te liggen in de jungle van Venezuela. Dat zou de reden zijn van Trumps optreden in die regio en de activiteiten van de Russen niet te vergeten…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.