Geert Wilders over rechtszaak: Dit is geen rechtsstaat, dit is Zimbabwe!

Het ging er gisteren hard aan toe in de rechtbank. Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops zijn van mening dat het geen rechtszaak is maar een politiek proces. Wilders spreekt zelfs van een ware heksenjacht en toestanden die normaliter alleen in bananenrepublieken te zien zijn.

Met de nieuwe ontwikkelingen in de ‘minder Marokkanen’-zaak van Geert Wilders nemen de spanningen toe. Al jaren roept Wilders dat het puur en alleen gaat om een politieke showproces. Gister was dan ook zijn tactiek om de hypocrisie en de teloorgang van onze rechtstaat te benoemen. De term bananenrepubliek is dan ook een term die we regelmatig weer voorbij zien komen. Wilders durft het zelf aan om onze rechtsstaat te vergelijken met Zimbabwe:

Zo jaag je getuigen weg!’, brieste Wilders. ‘Dit is geen rechtsstaat, dit is Zimbabwe.

Wilders deed gisteren zeer pikante opmerkingen en vanaf het moment dat Wilders het woord kreeg greep hij zijn kans om zijn punt te maken. Zo is Wilders van mening dat de scheiding der machten ernstig overtreden is. Wilders zei het volgende:

Het is aanranding van de trias politica. Het is duidelijk een politiek proces. Ik word vervolgd voor een vraag. Belachelijk dat ik daar al vijf jaar voor in rechtszalen sta. Maar ik zou het nog erger vinden als dat proces politiek gemotiveerd zou zijn.

Over het ‘politieke showproces’ zei hij het volgende:

Het heeft er alle schijn van dat dit proces politiek gemotiveerd is. Stop de heksenjacht op Geert Wilders. U kunt dat doen.

Al in de ochtend bracht Wilders een tweet uit waarin hij onze rechtsstaat vergeleek met die van Noord-Korea. Een land wat het totaal niet nauw heeft met waarheidsvinding en rechtstatelijkheid:

Zo dat was weer een dagje Noord-Korea. Alle verzoeken door rechters in bunkerrechtbank afgewezen. Waarheidsvinding onbelangrijk. Trias politica bij grof vuil gezet. Nu weer in gepantserde auto naar safehouse. En altijd, altijd doorgaan!

Wilders en zijn advocaat Knoops zijn nu aan het kijken welke constructie mogelijk is om de getuige toch nog naar voren te schuiven. Dit is belangrijk voor Wilders omdat hij hiermee voor de rechtbank hard kan maken dat er sprake is van een politiek gemotiveerde vervolging.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Kristalix

  Klopt Geert,
  Je maakt zelfs als parlementarier deel uit van deze bananen republiek. Dit zou niet al verrassing hoeven komen. Zolang we Denk en een gesjeesde zwarte piet in Amsterdam hebben? Ohja, en Halalsema in het voormailge mokum? Kan de burger de toekomst met angst en beven tegemoet zien.

 2. santiago

  Als student geschiedenis -heb- je het ook niet zo nauw met de Nederlandse taal.

 3. Agios

  Wilders was zeer mild. Zimbabwe is nog niet het ergste…

 4. Jumping

  Inderdaad Wilders dit Nederland is een keiverrot land geworden.
  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel heeft Nederland gemaakt tot een bananen republiek.
  Sterkte met je inzet voor gerechtigheid.

  1. DidiMadloba

   Je bent zelf “keiverrot”, zeurkous.
   Verzin eens wat anders.

 5. Watcher

  Poeh, zou het Geert lukken om dit proces te rekken tot een paar maand voor de verkiezingen?

 6. Marija

  Zo lang de linkse kliek de macht heeft, zal ook Wilders aan het kortste eindje trekken.
  Ziet links dat hun gevestigde orde in gevaar komt, dan gaat men de kiesgerechtigde leeftijd verlagen van 18 naar 16 jaar. Immers alle kinderen en opleidingen zijn links georiënteerd en de jeugd wordt van jongs af aan gehersenspoeld. Daar komt dus een nieuwe lichting links stemmers van en veiligheid voor de bestaande maffia kliek die links is en hier de dienst uit maakt.
  Wilders heeft het gelijk aan zijn kant, krijgt het nooit en ook Knoops zal hem niet verder helpen.

  1. Watcher

   Weer een zwaai naar links, Denemarken krijgt een linkse regering.
   Ziet er niet best voor je uit Marija 🙂

   1. dario

    Kom eens met wat nieuws jankert, man dit is al maanden bekent

  2. Heinz

   Er is hoop @Marija dat het straks allemaal beter wordt: “Winsum – Het is een tijdje stil geweest rond Anton Teuben, maar de stilte wordt verbroken door onderstaand bericht: Steven Greer – de man van het Disclosure Project – geeft een voorzet voor een toespraak door het leiderschap van iedere natie op deze planeet.

   Hieronder een concept toespraak om het Nederlandse volk toe te spreken. Een toespraak die alle andere toespraken overbodig maakt. De Essentie (met een Hoofdletter). Geen geneuzel over dividendbelasting dus, geen gedoe met wel of geen gas in Nederland – nee, vrije energie, een van de technolochien die op onze planeet zo snel mogelijk het licht moet gaan zien.

   Zijne Excellentie de Minister President der Nederlanden, Mark Rutte:

   Maar de tijd is gekomen om de waarheid te kennen: we zijn niet alleen in het universum. Het wordt tijd dat de mensheid een volwassen, vreedzame beschaving wordt en haar plaats in de kosmos inneemt met andere hoogontwikkelde volkeren van andere sterren en uit andere sterrenstelsels.

   En nog meer winsum nieuws. Het gaat namelijk nog een tijdje door. Hoop doet leven.

   1. Watcher

    🙂

 7. DidiMadloba

  In de VS kun je gestraft worden voor “contempt of the court”, minachting voor de rechter.
  Wilders verdraait alles.
  Sorry, als je weet hoe het strafrechtelijk systeem in elkaar zit kraamt hij echt misselijke verdachtmakingen uit.
  En die Koops zit in de val. Oorspronkelijk een gerespecteerd advocaat, is hij nu de praatpop van Wilders. Advocaten mogen veel om hun cliënten vrij te pleiten maar zijn wel gebonden aan hun ambtseed. Het zijn geen slaven van hun cliënten.
  Maar Knoops durft er nu niet meer uit te stappen. Een vreselijk dilemma want nooit zal hij nog voor vol worden aangezien door zijn collegae.

 8. Korporaal Monty

  Wilders heeft deze rechtzaak zelf over zich afgeroepen door bewust het woordje ‘criminele’ niet uit te spreken.

  Als hij dat had gedaan had hij zich dit kunnen besparen.
  Maar Wilders kiest zijn woorden zeer zorgvuldig en weloverwogen.

  Anders had hij de zaal vol PVV adepten de vraag moeten stellen ‘willen jullie meer of minder criminele Marokkanen’.

  Wat natuurlijk een domme vraag is aan PVV adepten.

 9. tonna

  Ach,Wilders heeft gelijk in alles dat hij zegt,minder Marrokanen,negers,moslims!
  We leven tenslotte in Noord Europa waar eigenlijk alleen blanken thuis horen of zoals Baudet zegt,een boreale bevolking.
  bovendien hebben velen met een migratieachtergrond altijd wat te zeuren over discriminatie,zwartepiet,vroegere slavernij,de VOC periode en wat al niet meer.Maar integreren? Ho maar,daar beginnen ze niet aan!
  Wilders moet feitelijk een lintjes en onderscheidingen krijgen voor zijn gerechtigde inzet,Nederland is van ons!!

  1. DidiMadloba

   Nederlandse gepensioneerden verhuizen massaal naar de Spaanse zon, maar ze piekeren er niet over te integreren.
   Nederlanders aan de oostgrens emigreren massaal naar Duitsland, maar piekeren er niet over te integreren. Hele dorpen ontwrichten ze.

   1. toetssteen

    @Didi
    Vertel geen waanzin!

 10. Rosasolis

  Nou Wilders is Nederland net Zimbabwe of noord-Korea geworden. Welke van die twee zeer verschillende landen is het dan? Je moet een keer twee keer denken voordat je een onaardige commentaar geeft over een bepaalde groep mensen! Ik heb geen interesse in Marokko, maar ik heb gisteren prachtige snijbonen uit Marokko gekocht, omdat die van Nederland nog niet klaar zijn om op de supermaakt te komen.

 11. Meriadoc Brandebok

  Ach, die Geert, altijd maar huilie-huilie doen. Maar op die avond poneerde hij pure vreemdelingenhaat met als enige doel het winnen van zieltjes.

  Wat een laffe man is het ook eigenlijk. Los van dat hele gedoe rondom Opstelten heeft Geert altijd geweigerd de consequenties van zijn acties te aanvaarden.

 12. Claro

  2e dag proces Wilders volgend via twitter Saskia Belleman en Tobias den Hartog.
  Vandaag de benadeelden partijen ah woord (al dan niet bijgestaan door advocaat).
  Met verbijstering lees ik dat Jeroen de Kreek en Karim Aachboun (de laatste verwijt advocaat Knoops discriminatie vanwege niet aannemen van zijn zaak, zie artikel Elsevier)

  1. Claro

   Aanvulling…zich als benadeelden melden.

   1. fockingworst

    @ Claro jeroen de kreek dat is ook wel een voorbeeld van een aluhoedje.

    1. Claro

     Echt he, met verbijstering hier @ Fockingworst

 13. Lex

  Gaat wilders het slachtoffer worden van het eerste politiek proces van deze eeuw.

  Dit stinkt aan alle kanten en willens en wetens gaan ze gewoon door er moet een daad gesteld worden als voorbeeld voor het Nederlandse volken. Geert Wilders laat vandaag ook blijken dat hij ook gewoon door gaat “verspilling van zijn tijd”

  En opstelten kruipt diep terug in zijn schulp.

  Als Geert word veroordeeld dan kan opstelten hij beter gaan verhuizen naar het buitenland dan zou hij wel eens met wraak rekening moeten gaan houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.