Geert Wilders over rechtszaak: Dit is geen rechtsstaat, dit is Zimbabwe!

Geen categoriejun 26 2019, 10:45
Het ging er gisteren hard aan toe in de rechtbank. Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops zijn van mening dat het geen rechtszaak is maar een politiek proces. Wilders spreekt zelfs van een ware heksenjacht en toestanden die normaliter alleen in bananenrepublieken te zien zijn.
Met de nieuwe ontwikkelingen in de 'minder Marokkanen'-zaak van Geert Wilders nemen de spanningen toe. Al jaren roept Wilders dat het puur en alleen gaat om een politieke showproces. Gister was dan ook zijn tactiek om de hypocrisie en de teloorgang van onze rechtstaat te benoemen. De term bananenrepubliek is dan ook een term die we regelmatig weer voorbij zien komen. Wilders durft het zelf aan om onze rechtsstaat te vergelijken met Zimbabwe:

Zo jaag je getuigen weg!’, brieste Wilders. ‘Dit is geen rechtsstaat, dit is Zimbabwe.

Wilders deed gisteren zeer pikante opmerkingen en vanaf het moment dat Wilders het woord kreeg greep hij zijn kans om zijn punt te maken. Zo is Wilders van mening dat de scheiding der machten ernstig overtreden is. Wilders zei het volgende:

Het is aanranding van de trias politica. Het is duidelijk een politiek proces. Ik word vervolgd voor een vraag. Belachelijk dat ik daar al vijf jaar voor in rechtszalen sta. Maar ik zou het nog erger vinden als dat proces politiek gemotiveerd zou zijn.

Over het 'politieke showproces' zei hij het volgende:

Het heeft er alle schijn van dat dit proces politiek gemotiveerd is. Stop de heksenjacht op Geert Wilders. U kunt dat doen.

Al in de ochtend bracht Wilders een tweet uit waarin hij onze rechtsstaat vergeleek met die van Noord-Korea. Een land wat het totaal niet nauw heeft met waarheidsvinding en rechtstatelijkheid:

Zo dat was weer een dagje Noord-Korea. Alle verzoeken door rechters in bunkerrechtbank afgewezen. Waarheidsvinding onbelangrijk. Trias politica bij grof vuil gezet. Nu weer in gepantserde auto naar safehouse. En altijd, altijd doorgaan!

Wilders en zijn advocaat Knoops zijn nu aan het kijken welke constructie mogelijk is om de getuige toch nog naar voren te schuiven. Dit is belangrijk voor Wilders omdat hij hiermee voor de rechtbank hard kan maken dat er sprake is van een politiek gemotiveerde vervolging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten