Kijk dan! Lodewijk Asscher (met spannende nieuwe bril) gaat tekeer tegen rechts-extremisme en loonstagnatie

Voor als u het gemist heeft: gisteravond was er een debat in de Tweede Kamer over de Europese Top van 20 en 21 juni aanstaande. Lodewijk Asscher (inclusief zijn nieuwe bril, zie filmpje!) maakte van de gelegenheid gebruik om nog maar eens het belang van een Europese Superstaat te benoemen.

Asscher beweerde gisteren:

¨In Duitsland is een collega van ons vermoord, een collega van het CDU. Naar we deze week begrepen, is dat gebeurd om politieke redenen of houdt de Duitse justitie daar rekening mee. Banden met neonazi’s bij de dader of de vermoedelijke dader zijn aangetoond.¨

Asscher vraagt minister-president Mark Rutte om ¨steun en solidariteit¨ met Duitsland te betuigen. Volgens de PvdA-leider moet de Europese Raad zich ¨ferm uitspreken dat we alles in het werk zullen stellen om te strijden tegen dit soort extremisme¨. Asscher: ¨Europa moet gevrijwaard blijven van dit soort vormen van terreur¨.

Het zou overigens heel goed kunnen dat de opkomst van het neo-nazisme te maken heeft met het gebrek aan een reële inkomensstijging, zo citeren wij Asscher:

¨Als je kijkt naar wat ons te doen staat, is het belangrijk je te realiseren dat 70% van de mensen in West-Europa sinds 2004 geen reële inkomensstijging heeft meegemaakt, terwijl de economie, die een crisis heeft gekend, allang weer aan het groeien is. We zien dat de winsten van bedrijven echt weer op orde zijn, we zien de aandeelhouders feestvieren, we zien de topmannen van de bedrijven feestvieren. Vaak gaat dat ook samen. Het is belangrijk om daar wat aan te doen als je de onvrede over Europa wilt begrijpen en bestrijden.¨

Volgens Asscher is het belangrijk om op Europees niveau aan te dringen op maatregelen en voorstellen om de hardwerkende klasse te paaien opdat ze niet opeens de kolder in hun kop krijgen en een aanslag plegen met terroristisch motief. Conclusie: de oplossing van alle vormen van extremisme is de Europese Unie. Echt waar, vraag het Frans Timmermans maar!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. logisch denken

  Dat linkse leeghoofd kan zich beter druk maken over een forse lasten verlichting en een forse reorganisatie bij de roverheid zodat het ambtenarren legioen wordt uitgedund en een fors aantal ivoren paleizen gesloten worden.

  5.500.000 mensen afhankelijk van bureau toeslagen te Utrecht moet toch zelfs een salon socialist pijn doen. Of het interesseert hem geen moer

  1. EU kok

   Ambtenarensalarissen overhevelen naar het UWV.
   Dat noem ik nog eens Logisch denken.

   1. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

   2. logisch denken

    De overheid als arbeidsbureau voor doeloze ambtenarren dat noem ik stupide links visieloos beleid

 2. EU kok

  Quote: Lodewijk Asscher (met spannende nieuwe bril) gaat tekeer tegen loonstagnatie.
  .
  Hij zal wel veel steun ondervinden van de hier in grote getale aanwezige linkse jankers.

  1. Trien Knoppen

   Waar is Rien als je hem nodig hebt?… hè kokkie!

 3. Decca

  Sorry mhr. Asscher wwn heel foute keuze. Dit is een misslag van de bovenste plank. Ga een zoeken naar een goede stylist. Zo: U had beter een toiletbril kunnen nemen, kunt U tenminste helder zien door één glas. Of ga bij dhr Jette om raad. die heeft al een kop die te lang in de plee heeft gehangen en nu iedere dag een kilo make-up nodig heeft om zich toonbaar te maken. Nee U bent er niet mooier op geworden. Lijkt nergens op.

  1. Heinz

   Typisch een Decca classic.

 4. jan1

  Ik zou wensen dat hij zich over iedere form van extremisme of extremen uitliet en handelde.
  Bij volkert hoor ik altijd iets van bedachtzaamheid?
  Een niet uitgelokte moord op een oud en kreupel vrouwtje vind ik net zo erg als die moord op die CDu er waren het niet dat een groot gedeelte van de Duitsers natuurlijk tot op het bot getergd waren door uitspraken als: wie de culturele verandering van Dld niet bevalt rot maar op?
  Nu weet u ook waar Denk deze uitspraak vandaan heeft!?:)plagiaat dus!!HaHa

  1. Trien Knoppen

   Zelfs als het over antisemitisme gaat praat meneer A. met meel in de mond… je zou de religie van de ‘vrede’ maar eens de schuld moeten geven van de toename hiervan… Foei!

   1. Original NL

    Tja..inderdaad, vreemd dat de jood asscher zo veel sympathie voor de islam heeft…dat zet het “makke lammeren” verhaal in een nieuw daglicht.

 5. Agios

  ¨In Duitsland is een collega van ons vermoord, een collega van het CDU. Naar we deze week begrepen, is dat gebeurd om politieke redenen of houdt de Duitse justitie daar rekening mee. Banden met neonazi’s bij de dader of de vermoedelijke dader zijn aangetoond.¨, aldus Asscher. Inderdaad is het een moord en het zou ook goed kunnen dat er poltieke redenen zijn. Ook zou banden met neonaz’s aangetoond zijn…Nou nou nou. Links heeft weer een reden om rechts in de ultrarechts hoek te zetten. Maar…heeft links en alles wat goedmens is, zich wel eens afgevraagd waar een dergelijke haat vandaan komt? Van wegkijken, van goedpraten, van wilsoplegging aan andersdenkenden, van het bestempelen van denkende mensen als zijn het ultrarechtse tokkies. Van het uitdelen van de meest verschrikkelijke verwensingen. Wie niet links denkt is automatisch een neonazi. Iemand die vermoed wordt rechts te zijn, is dan ook maar meteen populistisch rechts, als zou rechts rechtstreeks uit de bierkroeg komen. Het walgelijke neerzetten van anders dan links denkenden, is de oorzaak van al deze ellende. Ga eens in je politieke spiegel kijk Asscher! Volgens mij ben jij de grote populist. Over je bril wil ik het niet eens hebben!

  1. Original NL

   Quote…¨In Duitsland is een collega van ons vermoord, een collega van het CDU. Naar we deze week begrepen, is dat gebeurd om politieke redenen ……..
   Tja..er zijn blijkbaar mensen die het niet zo fijn vinden dat hun vaderland wordt opgeheven door naïve politici…tis een wonder dat merkel nog steeds rondloopt.
   Als een bundesburger wordt afgeslacht door een ” vluchteling” is er weinig ophef in de duitse media…maar nu rechts misschien een gutmensch “aus dem verkehr hat gezogen” worden er extra nieuws uitzendingen aan gewijd.

 6. santiago

  Lijkt een beetje op die Amsterdamse huisjesmelker.

  1. Peter Loosduinen

   PvdA-voorman Asscher: Vrijheid van onderwijs voor orthodoxe scholen inperken
   PvdA-voorman Asscher wil de vrijheid van onderwijs voor orthodoxe scholen inperken. Het toelatingsbeleid moet minder strikt en scholen mogen het burgerlijk homohuwelijk eigenlijk niet bekritiseren.

   Dat viel maandag op te maken uit de woorden van Asscher tijdens een werkbezoek dat hij bracht aan het reformatorisch Wartburg College in Rotterdam. Asscher sprak met enkele directieleden, leerkrachten en leerlingen. Ook woonde hij een les maatschappijleer bij.

  2. Peter Loosduinen

   Asscher is de duivel in een mooi pak !
   Een charmant ogende satan dus.
   De huisjesmelker waar u op doelt is er een van de Oranje’s.
   Niet vies van poen zoals zijn opa.

   1. santiago

    Dat zijn jouw woorden. Pas maar op met wat je zegt.

 7. fusilier

  Uitbreiding van de sociale voorzieningen,goede gezondheidszorg en onderwijs, en echte linkse partij. De n.s.d.a.p. van voormalig Duitsland. Maar wat graag word Hitler afgeschilderd als extreem rechts, door het linkse p.v.d.a. clubje. Maar het is 1 pot nat.

 8. Blokkeer-Fries

  Deze extreem linkse deugtrol, kan zelfs niet met die Hema bril zijn eigen falen zien.

  www .briefjevanjan.nl/aan-lodewijk-asscher-6/

 9. Pescador

  Stomme eikel begrijpt maar niet dat ze daar zelf schuld aan zijn met hun vreemde gedachte gang . Deze overleden duitser heeft staan verkondigen dat als het de duitsers niet aan staat dat er zoveel anders soortigen in duitsland rond lopen zij( de duitsers dus) maar moeten vertrekken uit duitsland dus zijn idee is en dar was hij vast van overtuigd de emigranten gaan voor de duitsers zelf. Nou dan vraag je volgens mij ergens om en kreeg hij het ook,
  Dit is nu precies het omgekeerde van wat hitler wou , maar zeker net zo erg en gevaarlijk

 10. Lao Tse

  Asscher heeft natuurlijk gelijk: als mensen zien dat armen armer en rijken rijker worden verliezen ze hun geloof in de politiek en gaan ze op leugenachtige populisten stemmen.

  Rutte heeft dat ook door, het is een kwestie van sociaal contract: als de winsten stijgen dienen de burgers daarvan mee te profiteren. Als we deze regel aan de laars lappen is de politieke moraal in het geding.

  1. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
   Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
   Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

  2. logisch denken

   QUOTE
   Lao Tse 3 uur ago Beantwoorden
   Asscher heeft natuurlijk gelijk: als mensen zien dat armen armer en rijken rijker worden verliezen ze hun geloof in de politiek en gaan ze op leugenachtige populisten stemmen.

   Rutte heeft dat ook door, het is een kwestie van sociaal contract: als de winsten stijgen dienen de burgers daarvan mee te profiteren. Als we deze regel aan de laars lappen is de politieke moraal in het geding.
   END QUOTE

   Wanneer dringt het nou is door tot die botte linkse harses van je dat de nivelleringspolitiek van de linkse kabinetten klauwen met geld kost. Een werkgever is 130 % van het bruto loon kwijt en de werknemer houd van zijn bruto loon met wat mazzel 65% over op jaarbasis. Rupsje nooit genoeg moet niet bij de werkgevers zeuren maar zijn belofte nakomen dat de belastingen op arbeid naar beneden zouden gaann en op consumptie omhoog. Uiteraard heeft rupsje nooit genoeg dat laatste wel gedaan met de BTW verhoging.

   prutte roept dat de winsten stijgen maar prutte heeft alle lasten verhoogd. Deze vieze incourante onbekwame bestuurder heeft de lasten zo sterk laten stijgen dat de producten veel duurder zijn geworden. Immers alle belasting maatregelen worden doorberekend in het product of geleverde dienst.

   prutte loopt dus weer te jokken en probeert weer een ander voor zijn karretje te spannen met zijn populistische gelul

   1. Vliegenvanger

    We zijn niet anders gewend van Prutte liegen en bedriegen. Dat is de vvd.
    En die kwast van de partij van de allochtonen is net zo erg. Vervelend arrogant mannetje.

 11. plakband

  Niet alleen de aandeelhouders vieren feest. De EU-parlementariërs vieren al jarenlang feest van onze centen. Zij hebben zelfs geen crisis gekend. Asscher hoopt ooit bij die feestvierders te horen. Presteren hoeft hij daarvoor niet. De juiste fabeltjes op het juiste moment doen wonderen.
  #stemzeweg zodra het kan.

 12. Rosasolis

  Jaren geleden zei de grote psycholoog Carl Jung dat je aan iemand’s tuin kunt zien wat soort karakter-type hij is: een extrovert of een introvert, bescheiden en netjes, of slordig en uitbundig. Nu lijkt het zo te gaan met brillen en lenzen. De ene die een duidelijk moeilijk zicht heeft ( Asscher) draagt een eenvoudig ouderwetse bril, en dan zie we andere politici die “intellectueel” willen overkomen.
  Gelukkig lijkt er een veel zachtere wind door Europa te gaan waaien. In plaats van kei-harde rechts extremisme en haat, gaat het nu om samenwerken om problemen op te lossen, in plaats van steeds meer leden te lokken met een goedkope lidmaatschap om
  de “grootste partij te zijn”. Om te proberen de veel oudere stabiele partijen te onderdrukken en weg te blazen. Kortom: in plaats van de stevige stormen van Borealis, de huidige politici kiezen meer voor Aurora Borealis, die prachtige mooie Noorderlichten die je kan bewonderen als je een winter vliegreis naar Canada maakt.
  Maar…die mooie lichten zie alleen in rustige winter weer. En nu gaat het ook rustiger
  in Europa. De Socialist-Democraten waren de winnaars vorige maand bij de nationale verkiezing in Spanje. En vorige week ook in Denemarken, samen met de Christelijke Party van Denemarken, die de coalitie zullen vormen, en de vrouwelijke leider van de
  Sociale Democraten wordt de nieuwe minister-president. Die heeft besloten dat agressief asielzoekers worden op een kleine Deense eiland geplaatst, zodat zij wat tijd krijgen om te beslissen terug om naar naar hun thuis land te gaan, met hulp van de Deense regering. Maar wegens hun agressieve gedrag worden ze niet meer op de Deense vaste land getolereerd. Nou wat vinden jullie extreem-rechtse lui van dit besluit van de socialist-democraten en christenen om agressieve asielzoekers te verbannen op een kleine Deense eiland…met 2 keuzen: je blijft op dit eiland gestrand, of je gaat terug naar je thuisland. Denemarken heeft genoeg gehoord van de klachten van gewone Deense burgers die veel ellende hebben meegemaakt. Maar nu zullen zowel de coalitie van de zowel de Socialisten en Christenen van Denemarken samen gaan werken om een nieuwe sterke regering van Denemark op te bouwen.

  1. logisch denken

   QUOTE
   Gelukkig lijkt er een veel zachtere wind door Europa te gaan waaien.
   END

   Laat de volgende lading rubberbootjes maar komen. Huizen , banen en een toekomst gegarandeerd in de linkse kerker of wordt het huizen , uitkeringen en een toekomstloos perspectief door veel te veel mensen op een vierkante kilometer.

   Ik blijf bij het laatste en als die zachte wind blijft waaien zal er een orkaan uitbreken. Immers wie wind zaait zal storm oogsten

   1. Rosasolis

    logisch denken. een orkaan duurt voor een paar dagen, en dan wordt de storm geleidelijk zachter. Dan keert de rustiger weer terug.

 13. macsjang

  Hij was al een gruwel van binnen. Nu is de buitenkant ook een draak van een figuur. Mooie match!!!

 14. cuoretx

  We hebben last van linkse extremisten maar daar hoor je hem niet

 15. Jv

  Ja Asscher, en wat denk je van jullie linkse terreur? Juist door jullie linkse lap zwansen komen er steeds meer rechts denkende mensen, en dat is maar goed ook.
  Jullie linkse bendes terroriseren ieder anders denkende. Trek je muil maar eens open over hetgeen wat de Amsterdammers voor de kiezen krijgen.
  Tuig van de richel, verkrachters, uitgeprocedeerden, vrouwen minachting, stelen als raven, molesteren, opvreet tuig dat zich tegoed doet aan onze gespaarde sociale potten waar ze zelf nooit een cent voor bijgedragen hebben, zorggeld slurpende briedmachines die maar 1 ding kunnen en dat is kinder baren. Kortom u staat toe dat dat tuig in andere, nog nette wijken, gedropt wordt door toedoen van jullie linkse terreur.
  Hopelijk gaan de rechtsen nog meer stemmen winnen zodat we snel een eind kunnen maken aan die links politieke maffia bendes daar in den haag!

 16. Jv

  De bril geeft hem een eierhoofd.
  Doet me denken aan een type uit Sesamstraat!

 17. ManusR

  Waar blijft deze jood met het vragen om steun en solidariteit van ruttemetut na het vermoorden van duitsers door die kanspareltjes,aka als crimigranten? Geen woord uiteraard want dan stigmatiseer je, behalve als het gaat om een blanke want dan ben je pas onbevooroordeeld. Tieft toch lekker op zeg.

 18. Julian

  Lollig de PvdA stijgt in de peilingen en de focus met negativiteit gaat van D66 naar de PvdA. Leuke site is dit toch…

  1. Peter Oudshoorn

   Als het je hier niet bevalt, staat het je vrij om weg te blijven. Links gekkie.

 19. Rogerio

  Ik dacht werkelijk ff dat de redactie bij dit aansprekende artikel een foto van Bob de Rooij geplaatst had……

  Nah, so what, Bob én Lodewijk zijn te stom om voor de duvel te dansen…

 20. zeurpiet2

  Probeert hij nou steeds meer op zijn opa te lijken? In gedrag is hij al zover, nu ook nog in uiterlijk?

 21. Bes Tolen

  Het linkse gelummel over de armen steeds maar armer en de rijken steeds maar rijker gaat niet op voor Nederland. Aan het begin van deze eeuw waren de Nederlanders rijker dan nu en dat geldt ook voor de heel rijken. Nu kan het zijn, dat de heel rijken voor een deel het land hebben verlaten. [Overigens zijn de heel rijken van het jaar 2000 meest al overleden.]
  De laatste tijd worden de armen mogelijk ook armer maar dat deze groep nog aan de beurt komt, staat zo voortgaand voor de deur. De middengroepen zijn voor een deel al zwaar teruggevallen.
  Maar wie zijn de nieuwe rijken? Wel wat nu dik verdient, zit vrijwel allemaal links! De overheid dus de politiek beslist over u allen in steeds grotere mate. De advocaten, de beslissers in gezondheidszorg, onderwijs en zorg. En woningcorporaties e.d. en TV en andere media ook niet vergeten. Allerlei semi overheid. De banken nemen ook politici en hoge ambtenaren aan. Dat zegt genoeg. Het is een meer totalitaire maatschappij geworden Dat gaat steeds verder. Daar wordt tegenwoordig verdiend. Daar zitten de talrijke linkse miljonairs. Die voelen zich overal goed bij. Het is zelfs zo dat leveranciers van amusement nu tot de rijkste Nederlanders behoren. Een steeds groter deel. Zoals zelfs dj’s. Cabaretiers is tegenwoordig ook een beroep waar je rijk van wordt. Ook al heeft vrijwel niemand van je gehoord. Kwestie van een uitgekookt systeem, dat mogelijk maakt. Indien wel dan ben je al multimiljonair. Maar wat is hier rechts in Nederland waar die cabaretiers e.d. elk voor hen afwijkend politiek geluid als nazi bestempelen? Nou ja, het is nog niet helemaal zo ver maar het is een duidelijke trend, die als heel aanvaardbaar wordt gezien. Al door een groot deel van de jeugd bijvoorbeeld. Nota bene. Wie indoctrineert zo? Links!

 22. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Beetje flauw natuurlijk maar die grote bril heeft niet bijgedragen tot zijn beperkte inzicht.

 23. Rud56

  Die briljood, holle blaaskaak van het jaar. Medeverantwoordelijk voor een jarenlang regeringsbeleid van lik-me-vestje!

  Over de aanslagen, moorden en andere ellende gedaan door zijn geliefde asielparasieten en idem islamaanhangers hoor je die linkse EU-deuglul niet!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.