Kurkdroge Duitse minister Heiko Maas herinnert Europa: ‘migranten redden ist pflicht’

En hoe kan het ook anders of Maas is een linkse politicus van de Duitse SPD. Een soort PvdA zonder humor dus. De minister van Buitenlandse Zaken uitte zich gisteren kritisch over het optreden van de Italiaanse ordediensten tegenover migrantenreddingsschip Sea-Watch 3. Jammer genoeg sluiten de woorden van Maas echter niet aan bij de realiteit. Hij is een dromer.

Zo vindt Maas de aanpak van de Italianen bij Lampedusa niet oké.

Volgens Maas heeft namelijk iedereen de plicht om migranten uit zee te redden. Waar het echter mis gaat in de gedachtestroom van Maas is dat hij denkt dat men behalve het redden van migranten ook verplicht is hen op te nemen in de Europese gemeenschappen.

Voor het redden van de migranten van afgelopen week is het bijvoorbeeld onnodig naar Italië af te reizen. Het redden van mensen uit het water en hen vervolgens naar Europa vervoeren zijn twee losstaande activiteiten. Maar Maas doet alsof zijn neus bloedt. Na het meest recente incident met de bootmigranten van Sea-Watch zou je toch denken dat de linkse Duiters hun toon wel zouden matigen, maar niets is minder waar. Maas heeft echter ongelijk. Landen zijn niet verplicht om geredde migranten op te nemen in hun gemeenschappen. Wel zijn mensen verplicht om elkaar te redden uit zee wanneer men drenkelingen ziet dobberen. Maar dat laatste is geheel iets anders dan het eerste.

Deze zogenaamde spraakverwarring van Maas -waarbij hij suggereert dat Salvini ook tegen het redden (!) van migranten is- lijkt bewust. Net als in de linkse media voortdurend wordt geïmpliceerd dat het weigeren van Sea-Watch 3 bij de haven hetzelfde is als ‘niet redden uit zee’. Maar dat is natuurlijk onzin. Salvini beseft zich dit en is boos op de Nederlandse regering. Het kabinet doet namelijk helemaal niets tegen Sea-Watch 3. Maar dat hoeft Nederland ook niet te doen. Het is aan Italië om het schip te weigeren bij de haven.

Niemand heeft er problemen mee als er migranten uit zee worden gered, maar zet ze niet af in de haven waar ze -illegaal- naartoe reizen. Dan zijn de migranten gewoon gered en worden problemen rondom het aanmeren van de reddingsschepen voorkomen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. AS210854

  Pak ze in huis, zou ik zeggen. Zadel mij niet op met nog meer kosten, zonder mijn aow en pensioen te verhogen.

 2. Peter Oudshoorn

  Alle socialisten, overal ter wereld, zijn zwaar mesjogge extreemlinkse dagdromers en luchtfietsers. En Duitse socialisten zijn nog een graadje erger. De kapitein van het schip is ook al een Duitse die bevangen en geobsedeerd is door het hypocriete ‘mensen redden’. Gelukkig is dit stupide wijf gearresteerd en is het te hopen dat zij de maximale gevangenisstraf krijgt, 10 jaar.

  1. Veteraan

   @ Peter Oudshoorn
   Dat wordt een ferme berisping en misschien wel een boete die betaald wordt uit …..
   Duitsland is net zo verrot en stupide Links als NL en andere Europese landen.
   Arabieren zouden het hele schip gewoon opblazen en zo de discussie beëindigen.

   1. Korporaal Monty

    “Arabieren zouden het hele schip gewoon opblazen en zo de discussie beëindigen”

    Ja van die Arabieren kunnen we nog veel leren.

 3. Heras

  Hup, allemaal naar Duitsland. Ook de asielzoekers die in nederland en frankrijk zitten

  1. Heinz

   Zeker, naar de Moezel. Mooi zat, kunnen ze in de wijnbouw werken. Riesling. Moezel Saar, Ruwer,
   Eifel. 300 jaar wijnervaring.

 4. Jumping

  Rot op met al die gelukszoekers.
  Asielzoekers uit oorlogsgebieden die zouden we tijdelijk opvangen.

 5. JFU

  Als die linkse kliek nu eens allemaal een migrant in huis nemen op hun kosten is het probleem toch opgelost?

 6. NoDoubt

  Ze passen zich niet aan en kosten per gelukszoeker inmiddels 227000 euro. Onze maatschappij raakt steeds meer ontwricht. U kunt naar de voedselbank en uw pensioen wordt besteed aan de zoeker, Hij/ krijgt 500 euro p/m op een creditcard. U hoeft geen rekenwonder te zijn dat Europa zo failliet gaat. Want u gaat dat betalen, naast alle andere hysterie zoals klimaat waar wij maar een speldenknop op de kaart zijn. Liever een patriottisch (populistisch) land dan een moslimland. Weg uit de EU, en grenzen dicht. Laat Zuid-afrika en Saoudi ze maar opvangen.

 7. plakband

  Wat ook met zorg wordt vermeden door deze linkse Duitser:
  Dat Duitse schip fungeert als een varende bushalte. Alleen omdat het schip voor de kust dobbert varen de bootjes van mensensmokkelaars richting varende bushalte. Vervolgens een stopje in het bootje met gelukszoekers eruit trekken en het bootje is ‘zinkende’.
  Dan komen de ‘hulpverleners’ in actie om hun ‘humanitaire’ werk te doen.
  Alleen idioten of belanghebbenden noemen dat mensen redden.
  De rest noemt dat meewerken aan mensensmokkel.
  Langdurig opsluiten die boeven.

 8. Agios

  Duidelijk standpunt van Teunis. Drenkelingen redden is een plicht. Het is geen plicht ze eerst op te gaan zoeken. Dan is het smokkel en hulp bij illegale activiteiten. Daar komt bij dat links graag deugt, maar het prijskaartje meteen afgeeft aan anderen. Links lost nooit problemen op omdat links zelf het probleem is.

 9. peetjoh. k

  Laat Heiko ze dan maar zelf op vangen. Ik hoef ze niet.

 10. Duckday

  Dit schip kost Nederlandse belastingbetalers een hoop geld Waarom trekt Nl de brief niet in van dat schip waarom geen registratie in Duitsland Nederland vind het best fijn dat dit schip onder NL vlag vaart we zijn gewoon een stel huigenlaars Echte vluchtelingen zijn tijdelijk welkom en zullen indien hun land weer veilig is direct moeten terug keren om hun eigen land op te bouwen Maar nu gaat er niemand terug ze krijgen alles gratis en worden onder houden Gaan waarschijnlijk ook nog even op vakantie naar dat land die men ontvlucht is Zolang de politiek er geen last van krijgt en de BN er er geld aan verdienen blijft alles bij het oude en worden straks onze kinderen als vuil behandeld Stem nu het nog kan op FvD of PVV de rest speelt een vies spel en kijken de andere kant op VVD CDA PVDA Groenlinks zijn partijen die dit land kapot gemaakt hebben en alleen hun zakken vullen door elkander top banen te geven

 11. C.A.Barstow

  Wat let die Duitsers om al die neanderthalers op te nemen in eigen land?
  En wat let de Italianen om al die volkomen nutteloze neanderthalers terug te sturen naar de wildernis?

  Ik hoop dat Italië nog veel harder gaat optreden en de grenzen hermetisch afsluit.

 12. logisch denken

  Als je migranten redden een plicht vind, mag je ze ook gewoon thuis afleveren en hoef je ze niet helemaal naar Europa te brengen. Waarom probeert zo een idioot iedereen een schuldcomplex aan te praten ? deze mensen hebben echt een paar steken los.

  Als Afrika de Middellandse zee inloopt zijn wij verplicht ze te redden , te voorzien van een uitkering , te voorzien van een huis en als klap op de vuurpijl moeten families herenigen.

  K N E T T E R G E K

 13. Mars020

  Lekkere wijven mogen ze redden, want lelijke kerels hebben wij genoeg.

  1. Frets

   je zult amper vrouwen aantreffen, het zijn voornamelijk jonge strijdbare islamitische mannen

   1. Vliegenvanger

    Juist en die zijn te lam om d’r eigen land te verdedigen gaan liever vluchten. In plaats voor de vrouwen en kinderen te zorgen. Schandalig gewoon.

   2. Mars020

    Dat is ook de reden, dat ik dat schrijf.. Kerels teveel in Europa is niet goed voor de samenleving, dus die moeten gewoon retour Afrika. Nu zullen de linkse nichten wel weer in paniek raken, maar dan delen ze maar een neger. Doen ze met auto’s ook in 020.

 14. Rud56

  De linke deugdwazen blijven het maar met leugens en manipulatie proberen! Anders krijgen ze geen natte droom!

 15. Sans Rancune

  Niet meer dan normaal dat men drenkelingen redt. Stel je voor als er een boot is gekapseisd op de Noordzee, dan gaat de Ned Reddingsbrigade erop af, niet om foto’s te maken, maar om mensen te helpen, te redden. Je gaat er toch geen rondjes omheen varen. ?

  1. logisch denken

   KLOPT , als een zwerende vinger. De drenkelingen gaan daarna gewoon naar huis.

   Zie je de verschillen al opdoemen ?

  2. logisch denken

   hallo , hallo , heeft u de verschillen reeds gevonden of moet het in morse ?

   1. logisch denken

    Wat een radiostilte bij de gutmenschen

 16. Rud56

  Volgens internationaal zeerecht is men verplicht drenkelingen uit zee te vissen. Maar nergens staat de verplichting dat ze dan naar landen worden gebracht die ze vervolgens levenslang moeten gaan onderhouden!
  Nee, daarom gered uit zee is linea recta terug naar het land waaruit men is vertrokken.

  Dus die Sea Watch mag mensen oppikken én gelijk weer overdragen aan het land waaruit die mensen vertrokken. Zo dient het te werken en niets anders! Want anders ben je een taxidienst ten gunste van mensensmokkelaars.

  Maar ja, maak dat de gesjeesde deugdwazen maar eens duidelijk!

 17. Bes Tolen

  Duitsland is vooral een christelijk fascistoïde staat en dat ligt aan de Duitsers zelf. De Duitse kerken zijn dominant en hebben meer bezit dan de partuculieren of te wel ze zijn schatrijk. Dat komt door de politieke ondersteuning. De protestantse leiders zijn allemaal maf en wereldvreemd en laten zich dagelijks politiek horen. [Hoe tegen de principes van Luther!]. De Rooms katholieke kerk heeft dezelfde moraal, de autoritaire niet aan te tornen wijsheid, in pacht van de allerhoogste ten behoeve van het heil van de hele mensheid en ieder individu. Zo heet dat maar de werkelijkheid is die van volledig negeren van elke zinnige kritiek en van specifieke uitsluiting van Duitsers zelf en uiteraard van de velen in de wereld, die het niet met de christenen in Duitsland eens zijn. In Duitsland heerst de ingebeelde werkelijkheid zoals die gewenst wordt door de dogmatische voorhoede in de kerken, Een werkelijkheid die nooit kan bestaan omdat die totaal onzinnig is. Ook nog eens grotendeels door links ondersteund. Domme Duitsers maar wel zware last voor Europa. Merkel mag er voor Salazar spelen.

 18. Vliegenvanger

  Te redden ja, maar dan ook gelijk terug aan land te zetten kort bij de redding actie. En niet naar Europa verschepen. Wat er nu gebeurt is regelrechte mensen smokkel. En daar staat straf op. Het schip aan de ketting, en de kapitein opsluiten.

 19. TheovdWal

  Dobberfiguren oppikken is verplicht en vervolgens retour land vanwaar de dobbertocht gestart is en afzetten.

  De EU zou eens kantoren in Noord Afrika moeten openen waar al deze mensen asiel kunnen aanvragen. De meesten komen dan van een koude kermis thuis.

  Een asielzoeker kost de NL samenleving maar liefst 37 duizend euro per jaar!!!

  Eerste kwartaal kwamen ruim 5.000 asielzoekers binnen in NL, die kosten ons dus ruim 185 miljoen dit jaar. Met 4 kwartalen zitten we op 20.000 man.

  Voor die 20.000 x 37.000 = 740 miljoen extra kosten in 2019 kun je aardig wat kantoortjes opzetten.

  Van alle asielaanvragen wordt nog niet de helft in eerste instantie goedgekeurd! Die mensen zouden ons dan niets kosten!

  1. DidiMadloba

   “Een asielzoeker kost de NL samenleving maar liefst 37 duizend euro per jaar!!!”

   Nee, een afgewezen asielzoeker is veel goedkoper. Bedoeld zijn erkende vluchtelingen (statushouders)

 20. DidiMadloba

  “Waar het echter mis gaat in de gedachtestroom van Maas is dat hij denkt dat men behalve het redden van migranten ook verplicht is hen op te nemen in de Europese gemeenschappen.”

  Dat verzint DDS er zelf bij, en op dat verzinsel wordt DDS vervolgens woedend.

  Svp alleen echte schandalen melden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.