Kurkdroge Duitse minister Heiko Maas herinnert Europa: 'migranten redden ist pflicht'

Geen categoriejun 30 2019, 8:10
En hoe kan het ook anders of Maas is een linkse politicus van de Duitse SPD. Een soort PvdA zonder humor dus. De minister van Buitenlandse Zaken uitte zich gisteren kritisch over het optreden van de Italiaanse ordediensten tegenover migrantenreddingsschip Sea-Watch 3. Jammer genoeg sluiten de woorden van Maas echter niet aan bij de realiteit. Hij is een dromer.
Zo vindt Maas de aanpak van de Italianen bij Lampedusa niet oké.
Volgens Maas heeft namelijk iedereen de plicht om migranten uit zee te redden. Waar het echter mis gaat in de gedachtestroom van Maas is dat hij denkt dat men behalve het redden van migranten ook verplicht is hen op te nemen in de Europese gemeenschappen.
Voor het redden van de migranten van afgelopen week is het bijvoorbeeld onnodig naar Italië af te reizen. Het redden van mensen uit het water en hen vervolgens naar Europa vervoeren zijn twee losstaande activiteiten. Maar Maas doet alsof zijn neus bloedt. Na het meest recente incident met de bootmigranten van Sea-Watch zou je toch denken dat de linkse Duiters hun toon wel zouden matigen, maar niets is minder waar. Maas heeft echter ongelijk. Landen zijn niet verplicht om geredde migranten op te nemen in hun gemeenschappen. Wel zijn mensen verplicht om elkaar te redden uit zee wanneer men drenkelingen ziet dobberen. Maar dat laatste is geheel iets anders dan het eerste.
Deze zogenaamde spraakverwarring van Maas -waarbij hij suggereert dat Salvini ook tegen het redden (!) van migranten is- lijkt bewust. Net als in de linkse media voortdurend wordt geïmpliceerd dat het weigeren van Sea-Watch 3 bij de haven hetzelfde is als 'niet redden uit zee'. Maar dat is natuurlijk onzin. Salvini beseft zich dit en is boos op de Nederlandse regering. Het kabinet doet namelijk helemaal niets tegen Sea-Watch 3. Maar dat hoeft Nederland ook niet te doen. Het is aan Italië om het schip te weigeren bij de haven.
Niemand heeft er problemen mee als er migranten uit zee worden gered, maar zet ze niet af in de haven waar ze -illegaal- naartoe reizen. Dan zijn de migranten gewoon gered en worden problemen rondom het aanmeren van de reddingsschepen voorkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten