Bootmigrantensloep Sea-Watch 3 mag weer uitvaren, strengere regels pas vanaf augustus van kracht

Het leek er even op dat het schip Sea-Watch 3 definitief aan de ketting zou komen te liggen, maar dit bleek te voorbarig. De Rijksoverheid legde het schip aanvullende regels op, maar na het aanspannen van een kort geding door de bemannen mag men toch het ruime sop kiezen. 

Volgens de rechter in Den Haag gelden de regels pas vanaf augustus 2019 en niet eerder. Het schip zal uitvaren om migranten te redden, een nobel doel, maar deze mensen waarschijnlijk ook transporteren naar Europa. En dat laatste is dus precies wat men niet wil. Volgens velen is dat namelijk mensensmokkel.

Tevens is het een redundant schip op de Middellandse Zee als het gaat om reddingsoperaties. De kustwacht patrouilleert namelijk ook al. Al kan het geen kwaad ware het niet dat de meeste Europeanen het ‘not done’ vinden dat het schip vervolgens de drenkelingen in Europa afzet.

Afgelopen maanden waren verschillende ‘mexican standoffs’ tussen Europese regeringen en de bemanning. Zo probeerde het schip regelmatig de Europese havens te bereiken. De bemanning van het schip vond de commotie die ontstond vanwege de mensensmokkel overdreven en profileerden zich als slachtoffer. De rechter stelt hen dus vooralsnog in het gelijk! Dit betekent concreet dat staatssecretaris Mark ‘dit is de laatste keer’ Harbers (VVD) de kans loopt dat zijn belofte (die hij al een keer had verbroken) nogmaals breekt.

Dat is natuurlijk geen verassing, maar tegelijkertijd is het dat wel omdat CDA-Mejuffrouw van Toorenburg hard van leer trok en niemand het vrouwelijke Kamerlid normaal gesproken durft te weerstaan als de bliksem uit haar ogen schieten. Maar dit keer dus wel.

De Sea-Watch 3 vaart binnenkort weer uit om wat bootmigranten af te leveren. Maar vanaf augustus is het dan definitief voorbij. Ten minste dat hopen we. Het staat de bemanning natuurlijk vrij om de drenkelingen terug te brengen naar de kust waar zij vandaan kwamen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Bolkestein

  Hoe Europa op de eigen zelfvernietiging afstevent…

 2. Jumping

  Links gaat door met het vernietigen van de Westerse beschaving.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Brazil

   Stem vooral op de partij van de kasgrabbelaars het FvD, hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Sealgaire

    Blablablabla, blaaskaak, vetklep en pisvlek.

   2. Buzz68

    Ik zeg Dion Gaus. O ja stelen van de staat is niet zo erg.
    Zowel Hiddema als Otten hebben zoals het hoort teruggestort.

   3. Siemien

    Dit is dan het enige dat Brazil uit kan kramen.
    D666 Sophie in ’t Veld graait 4 ton bij elkaar en zegt administratief foutje en blijft lekker zitten…

   4. Hartenheer

    @Brazil
    Stem vooral op de partij van de kasgrabbelaars het FvD, hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    Moet je toch eens breder oriënteren.
    Als er één rotte appel bij rechts is ligt het aan de FvD.

    De rotte appels die in de linkse partijen zitten, ach dat is een administratie foutje.

    De communisten weten zich altijd goed in te dekken.
    Je kan gewoon goed zijn, zodat het hele land erover praat. Ondanks de demonisering {FvD}

    Of proberen continu anderen naar beneden te trappen, zodat je eigen stommiteiten niet opvallen.

   5. EnDanDit

    “hahahahaha geweldig gewoon hilarisch ”

    U bent manisch depressief?

   6. Vliegenvanger

    Stem in Mei een anti EU partij.
    Stem PVV of FvD.

   7. timmey

    @brazil: het kasgrabbelen van Otten is meteen de kop ingedrukt, zoals het een goede partij betaamd

 3. Brazil

  Mooi, goed nieuws.
  Bij deze welkom.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Mars020

   Ze komen een bootlading dobberaars bij jou afleveren… Gezellig de hele dag deugen en vertroetelen… Jij heet ze toch welkom?… Hilarisch en geweldig!…

 4. Trien Knoppen

  Prima dat ze de zee op gaan om mensen te redden… maar lever ze dan wel af in de dichtstbijzijnde haven… en als Tripoli te gevaarlijk is dan in Médenine Tunesië ofzo… anders ben je niets anders dan een taxi van de mensensmokkelaars!

 5. toetssteen

  Effe zoeken naar de geconstateerde 21 gebreken en hele ,mooie pdf. Mjah, de rechter is alzo onverantwoordelijk. Maar stel hem/haar verantwoordelijk als het misgaat. Het wachten daarop, is gewoon een kwestie van tijd…… en mensenlevens.

 6. Raveltje

  Mensen van de verdrinkingsdood redden, kan ik waarderen
  Maar Mensensmokkel wordt hierdoor wel in de hand gespeeld.
  Ook moeten die mensen zo langzamerhand wel weten dan het
  fout kan gaan, maar ze blijven maar komen als zogenaamde
  Vluchtelingen.

 7. Bolkestein

  Hand- en spandiensten verlenen aan georganiseerde criminele mensensmokkelaars is gewoon net zo crimineel als mensensmokkel.

 8. Ritter

  De gratis veerpont tussen Libië en Europa mag dus weer uitvaren.

  Ze halen illegale migranten op voor de kust van Libië en dumpen die in Europa.

  En de Europese burger zit er mee maar dat kunnen deze “Open Grenzen” activisten niets schelen.

 9. Tman

  In Nederland is euthanasie een hot item en door velen als een persoonlijk recht bevonden,niet alleen alleen tgv een ongeneeslijke ernstige/pijnlijke ziekte maar ook door psychisch lijden,levensmoeheid,depressieven,fysiek en geestelijk gehandicapten!
  Fysiek kerngezonde mensen,maar klaar met het leven!
  Dus waarom zou je mensen die vrijwillig,en in het volle bewustzijn het ruime sop kiezen moeten redden?
  Deze nemen gewoon een fifty/fifty economische gok om het beloofde land te halen,dat is best moedig en gevaarlijk.
  Én dan ook hun eigen euthanasie probleem!

 10. Siemien

  Links deugrechtertje!!!!

 11. edoc431

  Allemaal een grote bek hier DDS gaat Nederland niet redden hoor .
  De verhalen hier zijn al 1000 keer verteldt .

  1. Bosche draak

   En wat wou jij dan gaan doen bikkel?
   Hun schip enteren en de bemanning allemaal kielhalen?
   Stemformuliertje invullen en maar hopen dat ze er hun billen niet mee afvegen?
   De pleuris breekt op een dag toch wel uit, dan kan je de grote krijger uithangen.
   Of kruip je dan met een volgeplaste onderbroek onder je bedje?

 12. Joop Klepzeikert

  De ultra extreem linkse debielen die zich ‘rechter’ mogen noemen worden met de dag gekker en gevaarlijker. Het is hoog tijd om de harde bezem door justitie te halen. Het pappen en nathouden bij die instantie heeft niets geholpen, nu tijd voor harde maatregelen. Alle ultra extreem linkse debielen eruit dus en vervangen door mensen met verstand en moraal.
  Die nieuwe regels pas in augustus in laten gaan is het zelfde als zeggen dat het verbod op aanslagen pas in augustus ingaat.
  Deze idioot van dienst die zich ‘rechter’ mag noemen hoort niet in de rechtszaal maar in een isoleercel van een TBS kliniek.

 13. Godefroy France

  KIELHALEN DIT LINKS GETEISEM !!!

  1. Joop Klepzeikert

   Dat wil je die arme vissen en ander onderwaterleven toch niet echt aandoen hè. Dat zuur wat die linkse malloten tijdens kielhalen in het water achterlaten is dodelijk voor alles wat daar in de buurt leeft.

 14. Duckday

  Nu merk je gewoon dat de rechtelijke macht ook meedoet met mensen smokkel Zouden er soms vertakkingen zijn waar wat aan de kleefstok blijft hangen Het praatje van oorlog slachtoffers is allang achterhaald Men verdient miljarden aan dit bedrijf en liefdadigheid is ver te zoeken dat bestaat niet gewoon je mede mens leegplukken met mede werking van diverse partijen die de andere kant uitkijken

 15. PMG

  De ervaren Duitse vluchtelingenwerker Ulrike Bause heeft in een zeer lang ingezonden artikel een doekje opengedaan over haar ervaringen met immigranten in woonwijken, het onderwijs, AZC’s en opvanghuizen. Ze schrijft dat er geen enkele aandacht of zorg is voor de weinige mensen die ècht voor IS zijn weggevlucht –vaak christenen-, maar ‘de grootste schreeuwers en aanstellers’, bijna zonder uitzondering moslims, in werkelijk alles hun zin krijgen. Ze constateert dat Europa met het binnenhalen van zoveel moslims tegelijkertijd ook hun etnische-religieuze oorlogen en vrouwen- , homo- en ‘ongelovigen’haat importeert.

  Bause groeide in een links atheïstisch gezin op. Haar vader zat in de jaren ’30 in het Duitse verzet en belandde daarom in een Gestapo gevangenis. Kort voor de bouw van de Berlijnse Muur in 1961 verhuisden haar ouders van het Westen naar de DDR, maar kregen daar al snel spijt van.

  Haar eigen kinderen voedde ze ‘open en multiculti’ op, al schrijft ze dat ze al in 1989, na de val van de Muur, Turkse vrienden had die zich grote zorgen maakten over de opkomst van de Grijze Wolven, en dat haar Iraanse collega’s die voor Khomeini waren gevlucht maar niet konden begrijpen waarom Duitsland zo tolerant was voor imams.

  Haar oudste dochter (18) kreeg vervolgens verkering met een Koerdische jongen. Hun relatie moest echter geheim blijven want hij mocht van zijn streng islamitische familie, die al 20 jaar in Köln woonde, beslist geen ‘ongelovige Duitse’ trouwen. Haar dochter probeerde desondanks geaccepteerd te worden door een hoofddoekje te dragen en zelfs in de Koran te lezen.

  De moeder van de Koerd belde Bause echter op en vertelde haar dat ‘Duitse meisjes ‘niks goed voor mijn zoon’ zijn.’ Ook mannelijke familieleden intimideerden haar op deze wijze. ‘Ik was toen al erg boos. Als ze zo dachten, waarom waren ze dan in Duitsland? Duitsers ‘niks goed’, maar het Duitse geld wel? Daar heb ik me toen al enorm kwaad over gemaakt,’ vervolgt de inmiddels bijna 70 jarige vrouw. ‘Na 20 jaar in Duitsland konden ze niets anders dan deze stompzinnige zinnen zeggen.’

  Gevluchte christenen ook hier vervolgd door moslims

  Van begin 2015 tot eind 2017werkte de inmiddels gepensioneerde vrouw als vluchtelingenwerker. Ze gaf Duitse les aan vooral vrouwen en kinderen. Het viel haar opnieuw op hoe onderdanig vrouwen in de islam aan mannen moeten zijn en helemaal niets te vertellen hebben.

  Ze herinnert zich vooral een gevluchte christelijke Syrische moeder met drie kinderen. ‘Het ergste was dat ze door een paar moslim families –niet allemaal- werd gepest, uitgescholden, beledigd en bedreigd.’ Ook eisten ze dat de moeder haar kettinkje met een klein kruisje eraan afdeed. Een van de streng gelovige moslims, die er trots op was contacten met IS te hebben, dreigde meerdere malen haar te vermoorden.

  De autoriteiten weigerden in te grijpen. ‘De sociale werkers zijn bang voor deze types, en ook om hun baan te verliezen als ze er iets over zeggen. Ze wilden ‘hun baan houden’, en daarom kozen ze bij conflicten niet de kant van de christenen, maar van de anderen (de moslims). Die waren dan ook in de meerderheid en hadden op de juiste manier gejammerd en toneel gespeeld.’

  Bause: ‘Moet je eens indenken dat je wegvlucht voor IS en ook voor bepaalde moslims, en dan hier in de opvanghuizen weer wordt blootgesteld aan precies dezelfde mensen. Dat is gewoon waanzin…. Het is onbegrijpelijk hoe naïef de autoriteiten zijn.’ Die zeiden namelijk dat daders en slachtoffers maar aan elkaar moesten wennen en dat het dan vanzelf wel goed kwam. Het discriminatie meldpunt ontkende zelfs dat christenen worden vervolgd, en stelde letterlijk dat alleen moslims worden gediscrimineerd.

  ‘Dus de christenen worden in Syrië en andere islamitische landen vanwege hun geloof vermoord, en homo’s sowieso, en hier denkt men dat dit niet uitmaakt, omdat wij als ‘uitverkorenen’ de gave hebben om de wereld te redden en vrede te stichten? Wat een grap! Dat er in die landen etnische-religieuze oorlogen worden gevoerd schijnt hier nog niet te zijn aangekomen.’

  Verder kwam ze veelvuldig in aanraking met agressieve, soms messenstekende moslimmannen en met hun vaak mishandelde vrouwen en kinderen.

  ‘Ook de integratiecursussen zijn een grote grap. Immers, wie het interesseert het hoeveel soorten brood er in Duitsland worden gemaakt? Verder louter domme vragen wat staatsburgerschap en de Duitse geschiedenis betreft. Volgens de leerboeken bestaat de Duitse cultuur enkel uit schlager en voetbal.’

  ‘Criminele migranten vertroeteld terwijl Duitse bejaarden honger lijden’

  Zelf stopte ze er na 3 jaar mee omdat ze ernstig gordelroos kreeg, een aandoening die vaak opkomt tijdens of na hevige stress. In haar geval niet enkel vanwege de grote problemen rond een Syrische familie die ze probeerde te helpen en zelfs een poosje in haar huis opving, maar ‘ook over het domme beleid van deze wereldvreemde betweters (bij de Duitse instanties), waar je wanhopig van kunt worden.’

  ‘Godsdienstvrijheid is niet dat een zekere religie alles kan en mag’

  ‘Van scholen weet ik hoe fanatiek ze daar zijn. Geloof je niet in Allah, dan ben je niets waard. Ik vind dat wij hier überhaupt geen rekening moeten houden met zo’n achterlijke religie. Vrijheid van godsdienst is voor mij dat je vrij van religie en in rust kunt leven. Ieder mag geloven wat ie wil, zolang je maar vreedzaam bent en anderen er niet mee lastig valt. Godsdienstvrijheid is niet dat een zekere religie alles kan en mag, en ‘extra worsten’ krijgt. We hebben haatpredikers jarenlang compleet hun gang laten gaan, en daar is niets aan veranderd.’

  ‘Ze hebben al zo’n haat tegen Joden, homo’s en ‘ongelovigen’, en verachten vrouwen. Op school moest ik met een jongen met wie ik samen had geknutseld de snippers van de vloer opruimen. Hij weigerde en vond dat ik het moest doen. Ik vroeg ‘waarom’? Omdat ik een vrouw was.’

  ‘We zijn opnieuw in een tijd van ontkenners, fanatici en lafaards beland. Dat herinnert mij ergens aan. Een bekende van mijn oudste dochter, een officier van Justitie in Hamburg, zei eens dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ook de warmste voorstanders van migratie hun (eigen) ervaringen opdoen, en hun mening dan 180 graden zullen omdraaien.’

 16. Peter Loosduinen

  Goed nieuws uit Italië !!!

  „Beihilfe zur illegalen Einwanderung“: Deutschen „Seenotrettern“ drohen 20 Jahre Haft und hohe Geldbußen

  1. Sealgaire

   Aldus sprak de hypocriete steuner van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.