Sea Watch aan het janken: profileert zich als slachtoffer van ‘anti-migrantenagenda’

Volgens de bemanning van migranten-oversteekservice Sea Watch 3, doet de Nederlandse overheid heel gemeen en maakt hen onderdeel van hun ‘anti-migrantenagenda’. Dat meldt Trouw.

Sea Watch is enige tijd geleden aan de ketting gelegd. Ze proberen nu met een kort geding weer Europa’s favoriete migranten-oversteekservice snel op te kunnen starten.

Ze werden eerder al door Italië aan de ketting gelegd, voornamelijk omdat ze het inmiddels wel zat waren dat Sea Watch 3 om de haverklap doodleuk wat nieuwe migranten het land binnenloodste. Sea Watch werd overladen met bullshit inspecties door het logge bureaucratische staatsapparaat, waar Italië natuurlijk berucht om is. De Nederlandse overheid deed zelf ook even mee, want die zijn evenmin vies van onzin-regeltjes en het toepassen er van.

Toen ze dan eindelijk mochten vertrekken, moesten ze naar Marseille voor nóg meer inspecties en kleine overtredingen van veiligheidsregels. Dat trucje werd op een gegeven moment ook wel oud, dus probeerde de Nederlandse overheid wat nieuws: nieuwe regels verzinnen, de uitslagen van voorgaande onderzoeken tot de dag van de invoering achter houden en deze regels vervolgens direct toepassen! Sea Watch had hierdoor geen tijd om te anticiperen op de nieuwe regels, zou volgens het ministerie direct in overtreding zijn en klaar is Kees!

Sea Watch voelt zich, volledig terecht overigens, genaaid. Dit zijn behoorlijk trieste trucjes van de overheid om maar niet openlijk stelling te hoeven nemen in het migratieprobleem. Sea Watch 3 is zo vaak in het nieuws geweest dat dit waarschijnlijk voor negatieve beeldvorming heeft gezorgd richting de overheid, dat ze hier iets aan wilden doen maar Sea Watch niet openlijk konden uitzonderen.

Ik vind het overigens prima dat Sea Watch en vergelijkbare migranten-ferries aan de ketting worden gelegd, maar doe dat dan wel op een open en eerlijke manier. Dit is van dat halfbakken gedoe, waardoor Sea Watch weer munitie in een rechtszaak krijgt en de overheid weer kan gaan lappen wegens onheuse bejegening, hoe zeer ik het die bemanning ook gun. 7 Mei verwacht men de uitspraak van de rechter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Siemien

  Dat schip moet gecontroleerd worden maar die mafklappers die dat schip besturen die moet je opsluiten

  1. Siemien

   moet zijn “moet niet”

   1. Dik

    @Siemien: +1

 2. Jumping

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 3. Tman

  Wat maken de autoriteiten er een enorme klus van om die boot aan wal te houden,dat kost enorm veel geld en tijd!
  Ze kunnen toch dmv een stroman,een paar slopers/branders in het ruim loslaten,is zo gepiepst en dat bootje ligt op de bodem.
  Of minstens een half jaar in het dok.

 4. J.Rademaker

  Persoonlijk aansprakelijk stellen voor de kosten en het onderhoud van de opvang.
  Het oppakken en berechten voor het samenwerken met mensenhandel is ook niet slecht.

 5. F. Domela Nienhuis

  Jelle Goezinnen moet gewoon als criminele mensensmokkelaar in de gevangenis.

 6. C.A.Barstow

  Stem tegen linkse islam knuffelaars, stem tegen linkse milieu krankzinnigen, stem tegen linkse EU idioten,
  u moet zo wie zo stemmen tegen alles wat idioot en krankzinnig links is,
  u red daarmee ons land, onze cultuur, en houd onze geschiedenis zoals deze geweest is,

  Stem in mei ook op FvD!

  1. Peter Loosduinen

   C.A.Barstow
   Mee eens !

 7. Kristalix

  Per aangebrachte “emigrant” 3 ton Euro laten betalen en een borg staan voor alle verdere kosten.

  Dan is het snel afgelopen met de taxi.

  1. EmC2

   Van een kale kip valt niet te plukken

  2. F. Domela Nienhuis

   Mijn idee!

   En het smokkelschip door de shredder!

 8. Ome Wim

  Onze overheid is dan misschien niet “open en eerlijk” maar dat zijn die “vluchtelingen” ook niet want die zijn op zoek naar gratis geld verdiend door de Nederlandse burger, dus wat mij betreft is dat geen probleem, opvangen in beschermde regio nabij of in eigen land zou een goede oplossing zijn maar of die de “vluchtelingen” daar dan gebruik van zullen maken betwijfel ik ten zeerste.

  1. Hartenheer

   Op deze manier haal je wel de ECHTE VLUCHTELINGEN eruit. Die verdienen wel een plekje in een veilig land.

   De goudzoekers hebben hier geen zin in.

 9. Ome Wim

  Zet de snijbrander maar in die boot en schop die (s)linkse uitvreters maar eens aan het werk, ècht werk bedoel ik.

 10. Kapitein Haddock

  Groen-Links bepaalt dat het schip moet varen. Dus gaat dat gebeuren.

 11. victus

  Die afgetrapte schuit naar open zee slepen en helemaal aan gort laten schieten door de Marine. Een strakke ATGM missile er boven op en de rekening ervan naar Afrika sturen met de groetjes van..

 12. Ries

  Het gejank van de bemanning is voor mij een soort zwanenzang. U weet toch dat een zwaan begint te ‘zingen’ als het einde nader is?

 13. Heras

  Er is onder de bevolking totaal geen draagvlak meer voor het oppikken van nog meer analfabeten.

 14. Heras

  Zo vertelde een vrouw dat ze veel overlast ervaarde van hasr nieuwe Syrisch buren. Die maakten herrie tot de ochtend. En sliepen uit tot de middag en dsn begon het “feest” weer. Terwijl zij s morgens weer vroeg op moest om de ww te betalen van haar nieuwe buren. Een ander verhaal; ze werkte zich een slag in de rondte, vroeg aan weer Syriës wanneer zij gingen werken Antwoord : ik ga niet werken, ik ben hier niet gekomen om te werken..en de linksers maar zeggen dat het vluchtelingen zijn

 15. Cesare

  Ik mis onze zuigtrol. Noppie waar ben je?

  1. Dik

   “Ik mis onze zuigtrol. Noppie waar ben je?”

   Alstublieft zeg!

   1. Mars020

    Die trol is de gaten van haar geitenwollensokken aan het stoppen. Daarna gaat ze verder met het breien van haar slobbertrui.

 16. Rien Noppen

  “Sea Watch voelt zich, volledig terecht overigens, genaaid. Dit zijn behoorlijk trieste trucjes van de overheid om maar niet openlijk stelling te hoeven nemen in het migratieprobleem. “

  Opmerkelijk standpunt van DDS.

 17. Politiek Profeet

  Laat elke groen slinkse droeftoeter een stel opvreters in huis halen,dit laten verplichten, alle kosten voor de droeftoeters, dan is het heeeeeel snel afgelopen met deze waanzin.

  1. Dik

   @Profeet: Dat gaat niet gebeuren, links bedenkt alles van belastinggeld, de werkende mogen dat dus oplossen zodat de kanslozen uitkeringen kunnen krijgen.

 18. Blokkeer-Fries

  De echte slachtoffers zijn de werkende en belastingbetalende EU-burgers, die alle kosten van die geld verbrandende linkse asielindustrie moeten betalen en de kansloze economische migranten van een riant levenslang basisinkomen, huursubsidie, zorgtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget en een staatspensioen voorzien. Terwijl wij en onze kinderen, tot onze respectievelijke 70e en 80e + jaar (als we dat halen) mogen kromliggen voor die profiteurs.

  Die schoften van Sea Watch moeten worden veroordeeld voor mensensmokkel + het schadeloosstellen van alle kosten die voortkomen uit die criminele praktijken + de vervolgschade van de door hun aangebrachte kansparels.

  https://youtu.be/K4XhLiiu0is

  http://www.demo-demo.nl/

 19. Rosasolis

  Geen paniek! Er komen geen Sea Watch boten met illegale migranten naar Nederlandse havens. Dat heeft de CDA besloten. De CDA gaat een veel strengere beleid voeren.
  Het is te lang geweest om stil te zitten…om de coalitie te steunen!, te voorkomen dat het uit elkaar spat. Nu kan het niet langer, dus nu gaat onze CDA veel harder optreden tegen corrupte partijen, zoals de FvD…als dit partij nog steeds bestaat?

 20. Politiek Profeet

  Het cda verslijt de knietjes liever in een sprookjespaleis i.p.v. daadkrachtig optreden tegen de uitwassen in de samenleving.
  Tekent gewoon bij elk EU besluit die zuiplap Juncker en nsb,er timmerfrans uit de corrupte hoed toveren.
  Nee, van het cda en andere gristenen moeten wij als Nederlanders snel afscheid nemen, tijd voor PVV en in mindere mate het Forum……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.