CDA doet stoer voor EU-verkiezingen: 'geen ontwikkelingshulp voor landen die migranten naar Europa doorlaten'

Geen categorieapr 27 2019, 8:00
Klare taal van CDA-leider Sybrand Buma, die wil dat ontwikkelingshulp stopt voor landen die weigeren om migranten tegen te houden die naar Europa op weg zijn. Ook zouden EU-lidstaten die te weinig doen aan hun grensbewaking tijdelijk uit de Schengenzone moeten worden gezet. Dat meldt het AD.
Héél gek dit, ineens is Buma voorstander voor patrouilleschepen voor de kust van Afrika en sterkere grensbewaking aan de randen van Europa, zeg maar zoals Viktor Orbán en Sebastian Kurz aan het doen zijn, in respectievelijk Hongarije en Oostenrijk. De Europese Unie zou volgens Buma ook meer spierballen moeten laten zien richting Albanië en Marokko, omdat daar nou niet het meest gezellige volk vandaan komt.
Buma is echter in de veronderstelling dat het landen als Marokko uitmaakt of zij ontwikkelingshulp blijven krijgen of niet, als zij hun eigen onderklasse en hulpbehoevenden juist onze kant op blijven sturen. Maar goed, het is Buma sowieso alleen maar te doen om de Europese verkiezingen. Zo hard heeft Buma zich de afgelopen tijd niet gemaakt voor dergelijke voorstellen.
Neem nou zijn uitspraak "Je moet laten zien dat je Schengen waard bent." Waarmee hij bedoelt dat een situatie zoals die zich voordeed in Griekenland rond het jaar 2014/2015, waar de Grieken de vluchtelingen massaal door lieten lopen, niet meer zou moeten kunnen. 'De Grieken hadden hun grens maar beter moeten bewaken en anders tijdelijk uit de Schengenzone,' is wat Buma hier eigenlijk zegt. Maar als je zó massaal wordt overdonderd, is het niet zo gek dat je de grenzen open zet. Hulp kwam er niet of te laat en ze zaten zelf in de penarie. Het is niet voor niets dat Italië haar vluchtelingen ook door wil sluizen naar andere landen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten