Peiling onder FVD'ers - Vertrouwen Baudet onverminderd hoog: meer dan 90 procent staat achter partijleider

Geen categorieapr 26 2019, 20:00
Het opiniepanel van EenVandaag werd, naar aanleiding van de tumult omtrent Henk Otten, gevraagd om hun mening. Moet Otten weg? Praat Baudet te filosofisch? Vertrouwt u de partijleider nog wel?
Over Henk Otten
Bijna driekwart van de ondervraagden is het eens met Ottens' besluit om te stoppen als partijbestuurder. De voornaamste reden is natuurlijk de greep uit de partijkas.
40 Procent van het panel vindt dat Otten de partij uit moet worden gezet, zelfs als dit FVD een zetel zou kosten. Een even groot percentage vindt dat Otten juist wél in de Senaat moet komen.
De stijl van Baudet
Slechts 16 procent vindt FVD te rechts worden. Een derde deelt de mening dat Baudet zichzelf teveel in de schijnwerpers zet en de helft vindt dat hij teveel filosofische taal uitslaat.
Steun aan Baudet
Ondanks alles blijft de steun voor Thierry Baudet als partijleider onverminderd hoog! Méér dan 90 procent van de ondervraagden zegt nog steeds vertrouwen te hebben in de partijleider, ondanks alle gedonder van afgelopen week. Sterker nog, dit heeft voor hen geen invloed op hun stemgedrag bij de Europese verkiezingen. Een schamele 10 procent van de stemmers zegt wel een andere partij te overwegen. Dit zou kunnen zijn vanwege het Nexit-sentiment of vanwege een algeheel gebrek aan vertrouwen door afgelopen week.
Iets minder dan de helft is er echter wel van overtuigd dat het nog lang niet afgelopen is met interne ruzies en conflicten. Een kwart van de stemmers wijt dit aan de snelle groei van de partij.
Het panel
Het panel bestaat uit zo'n 2000 FVD-stemmers. Doorgaans respondeert zo'n 50-70 procent van een panel. De totale pool bestaat uit zo'n 50.000 leden, waarvan er dus per peiling ongeveer 1.000 respondenten meedoen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten