Filmpje! CDA-juffrouw Van Toorenburg over mensensmokkelschip Sea-Watch 3: ‘Afzinken!’

Parlementair verslaggever Ernst Lissauer maakte ons vandaag opmerkelijk op een paar mooie uitspraken van CDA-juffrouw Madeleine van Toorenburg. Op een Youtube-filmpje is te zien hoe Van Toorenburg met Joel Voordewind (ChristenUnie) het debat aangaat over mensensmokkelschip Sea-Watch 3. Na het horen van een radio-interview is ze er helemaal klaar mee: ‘het schip moet aan de ketting en daarna afzinken’. Daarmee is dan de kous af. 

De CDA-juffrouw vind het namelijk niet oké dat de bemanningsleden moedwillig mensensmokkel faciliteren. Volgens haar bleek uit een interview duidelijk dat de bemanning zich bewust is van het feit dat ze meewerken aan mensensmokkel en getuigen ze niet van spijt. Joel Voordewind (ChristenUnie) was sceptisch en twijfelde of dit wel het geval was. Zo betwijfelt hij of de bemanning ook daadwerkelijk contacten onderhoudt met mensensmokkel.

Begin dit jaar waren een groot aantal Tweede Kamerleden ontstemd over de wijze waarop het schip Sea-Watch 3 opereert in de Middellandse Zee. Kamerleden zijn verheugd met de reddingsacties die het schip uitvoert, maar in plaats van te varen naar de dichtstbijzijnde haven geven ze migranten een lift naar Europa. Dit soort pendeldiensten zijn een doorn in het oog voor veel politici. Malik Azmani (VVD) wilde ‘paal en perk stellen’ en Van Toorenburg doet er, met de verkiezingen in het oog, nog een schepje bovenop: ‘aan de ketting en afzinken!’

Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) was in het verleden zeer welwillend tegenover de bemanning en de opvarenden van de Sea-Watch 3. Zo nam hij meerdere keren, ondanks zijn belofte dat het ‘de laatste keer was’, migranten op voor een asielprocedure in Nederland. Dit moedigt schepen als de Sea-Watch 3 natuurlijk aan om na reddingsoperaties niet naar de dichtstbijzijnde haven te varen maar naar Europa. Daar doen ze de migranten een plezier mee en dat is de reden waarom ze daar rondvaren.

Daarom is het ook onbegrijpelijk waarom Joel Voordewind (ChristenUnie) zo moeilijk doet over de beschuldiging van mensensmokkel. Volgens Voordewind is ‘het probleem’ op de Middellandse Zee niet ontstaan vanwege NGO-bootjes, maar omdat er te weinig kustwacht was om drenkelingen in gammele bootjes te redden. Over de verantwoordelijkheid van migranten zelf geen woord, maar dat terzijde. Van Toorenburg gaf hem deels gelijk. Maar nu in 2018, waarbij men moeite doet te voorkomen dat mensen in gammele bootjes stappen, gaat Sea-Watch 3 gewoon door!

Volgens de CDA-juffrouw ‘moeten we niet blind zijn voor de foute dingen die NGO’s ook kunnen doen’.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Satty

  Was uit Libië weggebleven maar nee dat kan niet, het Afrikaanse goud en geld moest naar het westen. Stel je voor zeg een Afrikaanse goudstandaard dan kun je niet meer profiteren doormiddel van kapitaalvlucht.

  1. TD

   Alles ok Aytas?

   1. Satty

    Uitstekend dank voor je interesse. Hoe gaat het met jou?

    Het hierboven beschreven klopt feitelijk hoor. Waar zijn de tegoeden gebleven?

    1. TD

     Fort Knox,daar liggen de US goudbaren.

  2. Siemien

   Kijk daar komt Aytasje weer uit de kast, het dom jongetje Aytas plempt ook weer even zijn welbekende dommigheid..corruptie viert hoogtij in Afrika

  3. ZiggyStardust

   Haha, je bedoelt met kapitaalvlucht natuurlijk die karavaan vrachtwagens volgeladen met geld en goud die naar het zuiden van Libië vluchtte toen kadhaffi zijn einde zag naderen.

 2. TD

  Hoeveel mensen smokkelaars zoals Sea-Watch 3 varen eigenlijk rond,en wie betaalt het?

  1. Vit

   ’s effe denken, ehhh wij?

   1. Satty

    Nee hoor, de 3e wereld. Dat bezit immers de grondstoffen.

    1. Zozo

     Begin je weer met je onzin. Nogmaals ga werken droplul!

     1. Siemien

      Klopt Zozo, jij slaat de spijker op z’n kop..

    2. TD

     Satty:
     “Nee hoor, de 3e wereld. Dat bezit immers de grondstoffen.”
     Dáárom is het Sea-Watch 3, de 3 van 3e wereld ooohhhh

     1. Satty

      Uiteindelijk is het mogelijk gemaakt met grondstoffen. Dat de welvaart dus eigendom in de westerse wereld zit is een krom gegeven.

  2. TD

   En waarom wordt de kapitein met bemanning niet gekielhaald?

  3. HendrikJan

   Zoek maar eens via maritieme kanalen, naar bv Aquarius voorheen Meerkatze.
   De bemanning op dit schip, zijn geen zomaar vrijwilligers.
   Dit zijn verlengstukken van meer.
   Ook van Toorenburg heeft weet van de hoed en de rand.

 3. Tante Sidonia

  Bovenste beste reageerders:
  Aytas (nu Satty) is geen Afrikaan.
  Is geen vrouw.
  Is een blanke (JA.. WIT voor oproerkraaiers)
  Heeft een Turkse naam aangenomen.
  Reacties zijn te goed, in Nederlandse taal) om uit Afrika te komen!
  En nu het erge:
  is lid van zeer linkse facistische AFA! Lopen in zwarte kleding!
  Zijn provocaties staan in de statuten (“onverschillig gelijk/ongelijk: altijd deze onderuit halen!”) van de AFA: leden zijn VERPLICHT deze uit dragen!

  Kortom, nooit op Aytas (Satty)reageren.
  Hoe meer reacties tegen Aytas (Satty), hoe hoger hij stijgt op de lijst van “Befehl-Fuhrer!

  1. Spaanse kok

   Het analytische vermogen van tante is tot grote hoogte gestegen.
   Duidelijk een zeer ontwikkelde vrouw, waarschijnlijk universitair.

   1. Bosche draak

    en ze kan het nog mooi zeggen ook

    1. Spaanse kok

     He draak, nog gevlogen de laatste tijd?

     1. Zozo

      Kijk, weer een universitaire volzin die totaal misplaatst is en totaal niet in de context past, altijd maar proberen mensen voor gek te zetten, maar…… de grootste gek ben jezelf

     2. Zozo

      Als commentaar op je laatste scheet “ik denk” gaf je dus weer een geweldig antwoord. Denk jij maar niet dat je mij daarmee raakt, ik ben ongevoelig voor stupide antwoorden. Jij mag dat allemaal schrijven, maar een slimmerik niet!

     3. Bosche draak

      Nee, is niet goed voor het klimaat.
      Als ik die jokers in de eerste en tweede slaapkamer moet geloven althans…

   2. Zozo

    Universitair, dan ben jij zeker! Maar dan wel van de BLO universiteit. Ik heb het je gisteren al gezegd, verstandelijk gehandicapt!

  2. HendrikJan

   Als oudere Nederlander mijn komplimenten.
   Ben jij familie van Sherlock Holmes.

  3. Satty

   Begrijpend lezen is jouw ding niet. Ik ben in Nederland geboren en heb nooit een andere nationaliteit gehad dan de Nederlandse. Mijn naam is satya maar die kan ik hier niet gebruiken, bezet. Satya is een Indiaas naam, voornamelijk voor jongens. Ik ben absoluut geen afa lid, ik heb al diverse keren aangegeven dat ik de vrijheid van meningsuiting erg belangrijk vind en dat is niet verenigbaar met afa.

   Ik weet niet veel over jou en ga ook niet van alles ongegrond beweren. Een groter zwaktebod als dit had je wat mij betreft niet kunnen schrijven.

   1. Siemien

    Uiteraard vindt Aytas dat niemand hier aan haar intelligentie kan tippen, zij is echt the best of the best of the best..althans dat wil ze graag laten weten..

    1. Gekko

     Voor mij is AyTas aka Satty aka Satya psychisch verward (combinatie van psychose en bipolair). Daarom reageer ik nooit op het persoon met die nicknamen.

     1. Siemien

      Voor mij ook.

     2. Satty

      Omdat je niet kunt onderbouwen in tegenstelling tot veel anderen. Je bent net als veteraan, geen inhoud.

     3. koeiepoep

      …uuuuhh….. dat doe je dus wel…..

  4. Rien Noppen

   Wat een gebrekkig Nederlands, Tante!

   1. Zozo

    Hij die zonder fouten is, heeft de eerste steen geworpen.

   2. Zozo

    Om na een komma tante met een hoofdletter te schrijven klopt dus wel

    1. Siemien

     @Zozo, als Rientje het niet meer weet gaat het taalneugen gewoon beetje irriteren en zuigen daar staat dit soort bekend om..

    2. Rien Noppen

     Tante is hier een eigennaam, Zozo.

     1. Zozo

      Tante is geen eigenaam maar een aanduiding dat het een familielid betreft, wat denk je van oom, neef, nicht, oma en opa. Je hebt verkeerd gegoogeld

     2. Zozo

      Als tante als eerste woord in een zin wordt geschreven, inderdaad een hoofdletter, maar tante in een zin is het een kleine letter. Tante is nooit een eigennaam!

   3. Zozo

    Ik wacht nog altijd op je antwoord!

  5. koeiepoep

   Sidonia: U heeft te vroeg en teveel aan de sherry fles gehangen. U hangt van de meest onzinnige aannames aan elkaar en daarbij strooit U met foute en onware beschuldigingen. Aytas/ Satty is voor U te hoog gegrepen blijkbaar. Vooral de beschuldiging van afa lid is een, voor U, uiterst pijnlijke misvatting. Zelf is U wel erg goed op de hoogte van het afa wetten en plichten boek. Inclusief kledingvoorschriften. Ik kan U verzekeren, dat een ieder die Aytas ziet wandelen, van alles zal denken, maar zéker niet: o, afa… Hou op met deze onzin. Je zet jezelf deerlijk voor gek.

   1. Siemien

    Aytasje is een enorme fan van de islam en hekelt alles dat met Nederland te maken heeft..

    1. Satty

     Juist niet, ik verdedig de vrijheid van Nederland. Iets wat jij net als salafisten wilt weggooien.

     1. Siemien

      Ooh jawel hoor jij bent een vervend voorstander van de islam en jij hebt echt een verschrikkelijk enorme minachting voor mijn (Neder)land, buiten het feit dat je echt een pesthekel heb aan haar burgers..

      Voor de duidelijkheid:

      Aytas laat met name haar zieke geest hier de vrije loop, als een buikloop.

      Het is mij duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan mijn Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

      Aytas is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Aytas aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
      Aytas is het zuurdesem, Aytas schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
      Aytas laat hier precies zien wie Aytas werkelijk is, Aytas is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
      Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
      Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert…dat vind ik..

     2. koeiepoep

      JOUW Nederland, Siemien? Jouw? En weer loop je volkomen on- onderbouwde onzin te verkopen. Nergens verdedigt Aytas de islam. Sterker: ze verfoeit salafisme en geeft aan waarom. Ze geeft precies aan, wat ze van wie vindt en is daar zeer consequent in. Jij bent net zo consequent in het letterlijk herhalen van benevelde aannames, maar onderbouwt helemaal niks. Ik heb je bij herhaling feiten voor geschoteld, maar ipv reageren, kopieer je gewoon nog 10 maal je eigen kleuterkots en slaat jezelf op de schouder, om vervolgens je poepertje aan te bieden aan je medegelovigen.

     3. Spaanse kok

      @Koeienpoep.
      Geen woord aan gelogen.
      Maar helaas, het betonblok bij Zie Mien & Co is ondoordringbaar.

   2. HendrikJan

    Wie is koeienpoep.
    Waarom gelijk die drankfles.
    Wie ben jij dat je iemand de maat neemt.

    1. Zozo

     +1
     Ik denk een goede vriend van aaitasje

     1. Spaanse kok

      Ik denk..
      .
      Dat zou een hele vooruitgang zijn.

     2. koeiepoep

      Grappig hendrik: aan mij vragen waarom ik iemand de maat neem? Maar totaal ongefundeerde scheldkanonnades negeren. En die drankfles? Ken jij nuchtere mensen, die zulke onzin uitlallen?

 4. Heras

  Waar de regering helemaal aan voorbij gaat, is het feit dat zijzelf de grenzen niet op tijd gesloten hebben en/of de smokkelaars hebben gearresteerd.
  Te weinig en te laat informatie hebben ingewonnen over de herkomst van mensen. Wat doen ze er nu aan???elkaar in de haren vliegen of eindelijk een wet maken om de smokkel niet meer faciliteren.
  Nu zitten wij met een heleboel laaggeschoolden die nooit zullen werken; laat staan de economie helpen opbouwen. Maar goed, heel voorzichtig wordt het de regering dan toch duidelijk dat er massaal misbruik van onze goedheid is gemaakt.

 5. Heras

  Ik vind het treurig dat de CU zo blind is t.a.v. de smokkelaars. Het smokkelen is een groot kwaad en beslist niet menslievend. De illegalen zitten jaren in een opvangcentrum zonder werk. Tenslotte schaadt het ook de eigen bevolking vanwege de hogere maandelijkse kosten en alle geweld dat gepleegd wordt door de illegalen.
  Houdt de Sea wach ook voortaan tegen om aan te meren.

  1. toetssteen

   @Heras
   Thanx voor uw weloverwogen woorden. Ik meende even dat DDS verleden tijd was.

   1. Satty

    Ik vind het treurig dat je de redenen tot migratie niet erkent.

 6. NoDoubt

  verkiezingsretoriek. Opeens noemt ze het woord mensensmokkel terwijl al een aantal jaar geleden door duitse journalisten in op Sicilie was aangetoond dat er pendelvaarten gingen. Het zeerecht geeft aan dat je mensen uit zee mag oppikken maar je moet ze wel bij het dichtstbijzijnde veilige haven moet droppen. Maar nee transporteren naar EU en miljoenen opstrijken. Hypokriet Toornburgjes gedrag.

  1. HendrikJan

   Inderdaad NoDoubt.

   Deze vrouw praat met een gespleten tong.
   Stuur de eerste 5 boten retour Afrika en het probleem lost zich van zelf op.
   Maar dat is niet de Bilderberg strategie, die willen zo snel mogelijk omvolken.

   RUTTUP en NEXIT

 7. HendrikJan

  Dit item geeft precies aan, hoe de Linkse wegkijkclub de intensie van het verhaal omdraait.
  En aan het einde van het verhaal, is er geen touw meer aan vast te knopen en is het hun verhaal geworden.

  Knap gespeeld maar ik stop hiermee.

  Groetjes allemaal.

 8. Van Havezaat

  Ik ken deze mevrouw niet maar ik ga ze gelijk geven.

  De Sea-Watch 3 is eenvoudig een prauw die de “Vluchtelingen” op afspraak oppikt en brengt ze daar waar vooraf afgesproken is hen te droppen.

  Afzinken vindt ik een zeer prosaische uitdruk om deue corruptie te nullificeren.
  Goed geformuleerd met de complimenten aan mevrouw Van Toorenburg.
  Salut.

  Rusland is niet de vijand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.