Mark ‘dit is de laatste keer’ Harbers moet bootmigranten Sea-Watch 3 opnemen

De Sea-Watch 3 heeft weer migranten gered en naar Italië gebracht! Voor de zoveelste keer. Nog maar drie weken geleden waren de Tweede Kamerleden ‘ontstemd’ vanwege vermeende mensensmokkel van het Nederlandse bootje. Twee weken later vond een plenair debat plaats over mensensmokkel en kreeg de bemanning een veeg uit de pan van Tweede Kamerlid Fritsma (PVV) én staatssecretaris Mark Harbers (VVD). Laatstgenoemde wist te meldden dat het ‘zeer onverstandig was dat de bemanning weer het ruime sop kiest’ en dat ‘landen niet zitten te wachten op het toelaten van migranten via deze weg’. 

Maar ondanks zijn stoere woorden destijds eist de Italiaanse regering nu dat Nederland verantwoordelijkheid neemt en een nieuwe lading bootmigranten van Sea-Watch 3 opvangt. De vorige keer dat het schip met geredde migranten probeerde aan te meren duurde het weken alvorens zij werden toegelaten tot een haven. Hierom besloot staatssecretaris Harbers de twijfelachtige ‘reddingsoperatie’ door de vingers te zien vanwege de ‘humanitaire situatie van de opvarenden aan boord’ en een aantal migranten op te vangen.

Maar daarmee zou dan de kous af zijn, reddingsoperaties zouden voortaan retour naar de Noord-Afrikaanse kust of in ieder geval de dichtstbijzijnde haven, maar dit gebeurt dus niet. En het verzoek van Italië voert de druk op Mark ‘dit is de laatste keer’ Harbers op. Daarmee lijkt PVV-Kamerlid Sietse Fritsma zijn gelijk te krijgen, hij doorzag het spelletje van de mensensmokkelaars wél: ‘Uw woord is niets waard’ zo stelde Fritsma in een eerder debat. En als Harbers buigt voor de Italianen dan krijgt het vertrouwen in de woorden van de staatssecretaris wel een deukje.

De Italianen vinden dat het schip, dat onder Nederlandse vlag vaart, onder de verantwoording valt van de Nederlandse staat en dat de Nederlanders dus maar de migranten moeten opnemen. Maar volgens de maritieme wetgeving (internationaal) is dit niet zo en zouden de migranten in Italië moeten worden opgevangen. Een diplomatiek relletje lijkt zich nu te ontvouwen. En dat in een tijd waarbij ze elkaar nodig hebben. Nederland heeft de Italianen nodig om de buitengrenzen te beveiligen en Italië heeft Nederland nodig wanneer hun economie wéér in de soep loopt.

De Nederlandse kustwacht had het schip Sea-Watch 3 opdracht gegeven terug te keren naar de Afrikaanse kust, maar ze luisterden niet en dus liggen ze nu te dobberen voor Sicilië. Harbers weet dat de ogen van een groot aantal Nederlanders nu op hem gevestigd zijn, hij moet zijn woorden nakomen, anders raakt hij zijn geloofwaardigheid kwijt. Zelfs zijn eigen fractie bekritiseerde hem vorige keer flink zo stelde Tweede Kamerlid Azmani (VVD): ‘reddingsacties van migranten moeten eindigen waar ze beginnen in Noord-Afrika’.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. HendrikJan

  We worden in Nederland belazerd, niet Nederland maakt de dienst uit, maar de EU en met name de druk van de Bilderbergers, zorgt voor deze gigantische poppenkast.
  Er is geen linkse draaiorgelbespeler die met droge ogen, deze Rutte 3 club nog geloofwaardig kan vinden.
  Deze groep, Rutte 3, stapelt de ene na de andere leugen op elkaar.
  Een grote schande, dit moet KEIHARD worden afgestraft in Maart en in Mei.
  Men wordt in Nederland belazerd.

  1. Lugar

   “We worden in Nederland belazerd…”

   Exact. Daarom is het belangrijk om op 20 maart (Provinciale Staten – Eerste Kamer) en 23 mei (EU-verkiezingen) te gaan stemmen. Stem dan vooral niet op partijen die de massa-immigratie aanmoedigen, die het Marrakeshpact hebben getekend. Stem dus geen VVD, SP, DENK, PvdA, CDA, GL, D66, CU en PvdD.

   Wil je dat dit stopt, wil je dat Nederland veranderd, stem dan op de partijen die hier tegen waren, stem dan SGP, FvD, 50PLUS of PVV.

   #stemzeweg

 2. Ries

  Elke laatste keer is tevens een voorlaatste keer…

 3. Tinneke

  Achteraan aansluiten graag, eerst nog het kinderpardon!

 4. TD

  ‘reddingsacties van migranten moeten eindigen waar ze beginnen in Noord-Afrika’
  Harbers weet dus wat hij moet doen!

 5. DeBruijn

  Ja ja, er zou ook geen kinder-, ik bedoel familiepardon komen. Die komt er nu ook.

  VVD is het nieuwe PVDA geworden.

 6. DeBruijn

  Als het kind van de buren in mijn tuin klimt, wat doe ik dan? Dan breng ik hem terug.

  Als iemand nog niet eens in onze tuin is, dan brengen we hen niet terug of houden we hen daar, nee, dan halen we hen hierheen en geven hen een woning.

 7. sjun

  Weldra zullen de eerste verwarde meer oorspronkelijke burgers zich gaan aandienen om hun leefomgeving leefbaar te kunnen houden. Stop de grote toestroom richting de vetpotten van Europa en de belanghebbendenpolitiek die het maar blijft aanzwengelen. Stem bevolkingsvervangende volksvertegenwoordigers weg voordat ook jouw waarden, wortels en vruchten worden vervangen.

  1. edoc431

   @sjun te laat het is onomkeerbaar WO3 staat voor de deur bewapenen is de enige oplossing .

 8. Esther

  Als je die zwarten ziet, dan zie je gelukzoekers uit vrije landen…..
  Zet die kerels maar in hun gammele boot terug! Geef een trap tegen hun boot waardoor het meteen op richting Afrika staat…..
  Geef hen nog wat boekjes zweminstructies mee mochten ze in het water vallen, en anders dobberen maar….
  Op de heenweg ging het goed, dan zal het op de terugweg ook wel lukken…..
  Dikke Doeiiiii

  1. Aytas

   Wat een verdorven geest. Moreel failliet.

   1. edoc431

    MOET JIJ ZEGGEN HUISSNOL NEDERLANDHATER FLIKKER OP HIER

   2. Gewoonomdathetkan

    Aytas er is er hier maar 1 die bedorven is en dat ben jij .
    Gewoon ziekelijk wat jij doet .
    Van mij mogen ze die boot laten zinken .
    Ik zie bijna alleen maar mannen van rond de 25 .
    Hebben hier niks te zoeken.
    Helemaal kansloos .
    Kunnen wij weer voor betalen.

    Je laat ook weer goed merken hoe erg je Nederland haat .

    Ontzettend naar mens ben je .
    Heb je trouwens niks anders re doen ?.
    Jij hebt natuurlijk heel de dag de tijd om hier alles maar dan ook alles af te zeiken .
    Jij hoeft natuurlijk alleen je handjes op te houden voor je uitkering .

  2. Mars020

   Ik sta volledig achter jou, oprotten met dat tuig!. Lekker laten terugdobberen naar Afrika. Ga daar maar stelen, verkrachten, moorden enz.

 9. Aytas

  Dit is geen mensensmokkel. Het zijn mensen als de dds schrijvers en reageerders die deze situatie in stand houden omdat ze geen oprechte mensen zijn.

  1. Koos sssss

   Je hebt helemaal gelijk. Het zijn mensen, die in Afrika thuishoren, niet hier. Statistisch is de kans meer dan 50% dat ze hier of duurzaam in de bijstand belanden, of in de criminaliteit. Daarvan hebben we er onderhand wel genoeg.

   1. Aytas

    Die Afrika betaald. Alleen de inkomsten uit belasting van bedrijven als de Fleurette group en shell dekt dit. Heb het daar maar eens een keer over. Leer eens je eigen broek op te houden als Europa.

    1. Jacco

     Flikker op aap

    2. edoc431

     Jij zit zo vol van dat Afrika plunderen dat je werkelijk op ieder forum een ieder daar op aanvalt ik zeg het nog 1 keer ZOEK HULP VENT JE BENT HELEMAAL DE WEG KWIJT zelfs op joop moeten ze jou niet dat je dat niet accepteert . Alleen een mening delen als feit is niet genoeg. Mensen moeten jou geleuter niet wen daar maar aan .Al deel je het op 100 forums

 10. Heras

  ….een deukje opgelopen….??? dit wordt de zoveelste knauw; voor Nederlanders wel te verstaan. En uiteindelijk ook voor de VVD.
  Jeetje, hoeveel schandalen moeten wij nog verwerken, als de VVD weer zwicht….
  Wat is dit toch voor kabinet?? Snappen ze nou niet dat er helemaal geen draagkracht meer is voor nog meer illegalen.

  1. Mart

   Socialisten zijn dromers en kunnen nu eenmaal niet rekenen….zie Venezuela,en een plaat voor hun kop van roestvrij staal.

 11. edoc431

  JAAG DIE KU.TBOOT GEWOON NAAR DE KELDER MAN MAN

  1. Rien Noppen

   Hier wordt opgeroepen tot moord op meerdere mensen, maar ik vrees dat edoc dit niet eens beseft.

   1. poldi

    Zij hebben die ZELFmoord zelf gewild !

    1. Rien Noppen

     Nee, edoc bepleit de boot naar de kelder te jagen.

     Zelfmoord gaat anders.

     1. edoc431

      heb ik gezegd dat er migranten of bemanning op moet zitten dacht het niet VUILE LINKSE TROL EN MAAR DRAAIEN .

     2. Rien Noppen

      Gelukkig, edoc, je wilde alleen maar de boot slopen.

      🙂

 12. Heras

  En ik snap de reactie van Italie heel goed. Jarenlang waren zij de pineut en hield de rest van europa z’n mond.
  Dus, Waarom niet een aantal jaar geleden grenzen dichtgegooid voor mensen uit veilige landen. Wat is daar zo moeilijk aan om consequent mensen niet toe te laten.

 13. TD

  Als die Nederlandse vlag van Sea Watch3 wordt gestreken,en vervangt door de vlag van Libië is het opgelost,het is écht zo simpel!
  De boot MAG dan niet voor anker gaan aan de EU kust!

 14. DeBruijn

  Waarom wordt hier zo vaak gescholden? Andere mening prima, maar een beetje manieren kan toch geen kwaad?

  1. edoc431

   Was het maar alleen een andere mening prima maar als jij niet wilt zien wat hier gaande is dan heb je oogkleppen op @DeBruin
   Van links is het geen mening geven maar een mening op dwingen ,dat is heel wat anders .

  2. Rien Noppen

   Ik begrijp dat ook niet, DeBruijn. Ik zie het als een gebrek aan argumenterend vermogen.

 15. sjun

  Salvini heeft gelijk dat hij de Italiaanse wal dit schip vol cumulerende kosten laat keren. Tijd om de bemanning juridisch te vervolgen en hoofdelijk te gaan belasten met betaling van door hen veroorzaakte maatschappelijke meerkosten.

 16. Tante Sidonia

  “Dit is de laatste keer!”
  Volgens Rutte.
  Hoe vaak hebben we het niet gehoord: “dit is de laatste keer”
  In Afrika worden alleen jongemannen vervolgd? Zie het type immigrant.
  Discriminatie ten top! (Aytas: Afrikanen discrimineren toch niet?)
  Enfin de hele familie mag overkomen, en tot hun dood vreten uit allerlei staatskassen;
  Want iets geleerd hebben ze niet, m.u.v. roven, stelen en verkrachten!
  Kost de staat (belastingbetaler) miljoenen.
  Wanneer gaat er een bezem door de links georienteerde Ministeries?
  Deze geven onjuist informatie/adviezen aan Ministers via z.g.n. “wetenschappelijke” rapporten/verdragen en internationale kletskoek wartaal!
  PS
  Het Nederland verkopende politici aan van alles en nog wat ( “als ze ons maar een “Gutmensch” land”) vinden wegstemmen?
  JA…JA,..
  U bent vrij om te stemmen; wilt u deze vrijheid behouden, stem niet op de coalitie en de andere 4 (Gr-Links/SP/PVDA/DENK) Nederland verkopende partijen!

 17. Florissa

  SEA-WATCH,die naam kunnen ze beter veranderen in de “heintje davids”

 18. PMG

  De oplossing is zo simpel! Als ik een auto koop die in mofrika is gemaakt en geregistreerd is (mofrikaans kenteken dus) dan hoe ik toch niet daar voor de rechter te verschijnen wanneer ik in Spanje wat uitvreet? Deze boot is toevallig in NL geregistreerd met als thuishaven A’dam maar wordt gebruikt door een mofrikaanse NGO, dus laat die vlucgtelingen lekker in Hamburg ontschepen waar Mutti Merkel ze met open armen ontvangt!

 19. Gerlos

  Retour met dit gespuis Libië, de enige en juiste oplossing en die vaartuigen aan de ketting. Probleem opgelost.

 20. Ome Wim

  Ophouden met “gelukszoekers” toelaten en opvangen in eigen beveiligde regio, dan eens zien wie er naartoe gaan als er niets te halen valt.

 21. Niet L niet R

  Waarom ligt deze boot niet aan de ketting?
  Om dat de linkse elite nog meer migranten wil toe laten, een andere reden kan ik niet bedenken als je even nuchter na denkt!

 22. Willem Alexander

  Er moet een eind gemaakt worden aan deze mensensmokkel.
  Zijn het de Seawatch gutmenschen die voor de kosten opdraaien? Willens en wetens worden illegalen (geen vluchtelingen!) naar Europa gebracht en dit tuig laat dan de belastingbetaler opdraaien voor de kosten.
  “Bonter is beter” leugens, en ondertussen zitten we opgescheept met een woningnood, niet inzetbare laag (IQ) ontwikkelde kerels die zich ophouden met systematische verkrachtingen van veelal minderjarige blanke/niet moslim meisjes en vrouwen en een constante terreurdreiging en dagelijkse criminaliteit.
  En dat alles om een van de staat afhankelijk stemvolk te creeren voor links, de lonen van werkenden laag te houden en de prijzen van onroerend goed hoog voor de banken+regering.

  Dat is niet humanitair bezig zijn, dat is crimineel.

  1. Mart

   Je ziet het goed Willem,het Bilderberg plan in uitvoering……zou Dikke Willem òòk inzage hebben in het clubje van zijn moeder?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.