Faalmotie van Kuzu (DENK) pleit voor gedachtepolitie tegen 'beelden van spanningen'

Geen categoriejan 29 2019, 16:00
De politieke partij DENK diende zojuist in de Tweede Kamer wel een héél bijzondere motie in. Het lijkt een motie gericht op het opzetten van een gedachtepolitie! Maar. gelukkig werd hun motie keihard verworpen. Kamerlid Kuzu (DENK) pleitte in zijn motie voor het tegengaan van 'verkeerde denkbeelden'. Want de uitkomsten van verschillende onderzoeken van het CBS bevallen hem blijkbaar niet.
Volgens Kuzu is er iets niet helemaal in de haak met de 'beeldvorming' rondom de 'spanningen tussen Nederlanders mét een migratieachtergrond en zonder een migratieachtergrond'. Ten einde die beeldvorming te verbeteren diende hij dus een motie in met als middel een onderzoek, echter kwam hij niet verder dan het indienen. De motie constateert twee zaken en pleit vervolgens voor het 'tegengaan van deze beelden'. De motie leest als volgt:

"Constaterende dat het CBS constateert dat 68% van de Nederlanders stelt dat er spanningen zijn tussen mensen met en zonder migratieachtergrond;
constaterende dat het CBS constateert dat slechts 26% van de Nederlanders deze spanningen in hun directe omgeving ook daadwerkelijk ervaart;
verzoekt de regering, om een diepgravende studie te verrichten naar de herkomst van deze beelden teneinde concrete maatregelen te kunnen nemen om deze beelden tegen te kunnen gaan"

Na het verwerpen van deze faalmotie ging Kuzu weer over tot 'de orde van de dag' alsof er niets is gebeurd. Maar gelukkig hebben wij meegekregen hoe hij de motie stiekem indiende. Hij werd overigens gesteund door een aantal niet nader te noemen linkse partijen. Wat precies het probleem is van de twee constateringen blijkt niet uit de motie. Dat 68% van de Nederlanders stelt dat er spanningen zijn terwijl slechts 26% daadwerkelijk die spanningen ervaart spreekt zichzelf niet tegen. Immers kunnen mensen de spanningen in de samenleving zien zonder ze zelf te ervaren.
Wat dus precies het probleem is met de twee CBS-statistieken is onduidelijk.
Maar blijkbaar vindt Kuzu het maar niks en moeten er 'maatregelen genomen worden om deze beelden tegen te gaan'. Precies hoe Kuzu rolt, als het hem niet bevalt dan moet er maar iets veranderen aan de beeldvorming totdat het 'beeld' overeenkomt met zijn visie. Daarbij is blijkbaar geen ruimte voor een eigen interpretatie getuige de tekst 'maatregelen'. Welke maatregelen? Dat het CBS niet langer dergelijke onderzoekjes uitvoert? Of dat een communicatiecampagne wordt opgezet om het 'beeld van de Nederlanders' te veranderen?
Brr, dit lijkt wel gedachtepolitie! Alsof mensen niet zelf in staat zijn om een eigen beeld te vormen van de realiteit. Nee, er moeten 'maatregelen' genomen worden om de denkbeelden die Kuzu niet bevallen tegen te gaan. Oké, doei Kuzu!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten