Mark Rutte neemt het eens op voor arbeiders: “lonen gaan onvoldoende omhoog”

Mark Rutte tijdens de algemene politieke beschouwingen

Terwijl sommige EU-landen alweer tegen recessie omstandigheden aanschurken komt premier Mark Rutte (VVD) nog even met een boodschap voor alle werkende Nederlanders, namelijk dat de lonen omhoog moeten! De premier stelt dat het oneerlijk is dat de winsten van grote bedrijven maar blijven stijgen, maar de lonen van arbeiders achterblijven, via NOS Teletekst

Een gevoel waar een meerderheid van de Nederlanders wel iets van merkt waarschijnlijk. Rutte hanteert ook zeer bijzondere ‘overtuigingsmethoden’. Zo wil hij belastingenregels inzetten om de bedrijven het gewenste gedrag te laten vertonen. Bijvoorbeeld door de verlagingen van de belastingen voor bedrijven stop te zetten, waardoor het bedrijfsleven miljoenen kan mislopen. Ook denkt de premier erover na om werknemers via lagere inkomstenbelasting meer geld te geven.

Rutte zei dit niet voor de camera van de NOS om even wat zielen te scoren vlak voor de verkiezingen. Nee, de premier sprak over het idee na de verkiezingen op een bijeenkomst van zijn partij: de VVD. Op de bijeenkomst in Aalsmeer zei Rutte het volgende:

 “Maar het enige wat echt stijgt in die grote bedrijven zijn de salarissen van de topmannen, niet de cao’s. Die gaan onvoldoende omhoog en dat vind ik niet acceptabel”

Volgens Rutte gaat er momenteel behoorlijk wat mis doordat het wél beter gaat met de winsten van grote bedrijven, maar zij hun arbeiders daarvoor geen waardering schenken. Volgens de premier een schadelijke zaak, zo lezen we op de website van de NOS dat de premier grote bedrijven als aanjager ziet in loonstijgingen:

“Ze zijn trendsettend. Fundamentele wederkerigheid”

De premier heeft wel een punt natuurlijk. Formeel mag een bedrijf alle winst zichzelf toe-eigenen, maar de vraag is hoe lang het personeel nog gemotiveerd zal zijn als hen na jaren van loonmatiging geen fatsoenlijke stijging wordt geboden. In ieder geval vindt Rutte daar dus wél iets van.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. J.C.

  Een nieuw een tweetje met de werkgevers. Jij moet de lonen omhoog doen, nee jij moet de lasten voor de werknemers verlichten. Het een twee spelletje gaat weer veel goodwill en tijdwinst opleveren voor de VVD.

 2. m.van.rosmalen

  Zal mij benieuwen voor welke soort arbeiders dit weer gaat gelden.
  Vast niet voor de hardwerkende arbeiders in de zorg , bouw ( mensen die werken bij kleine bedrijven) die zullen het nakijken wel weer hebben zoals gewoonlijk.
  En welke middenklasse?
  Is nogal breed.
  Zal allemaal wel weer zijn voor de rijkere koffiezuipende kantoorpikkie middenklasse zo vanaf 50 a 60 euro per verdiener.
  Daar zet Trutte zich wel voor in om ze te vriend te houden

 3. struisvogelpolitiek

  Na al het liegen en bedriegen wil Rutte zich nog effe populair maken. De man die hoogst persoonlijk er voor gezorgd heeft dat belastingen werden verhoogd.

  1. Brazil

   Rutte is al populair, er komt zo een Rutte 4 en 5 maar ik denk dat Rutte richting de EU gaat, en ik geef hem geen ongelijk.
   Rutte wordt gewoon de baas van Europa, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Matig rechts

    Negeer een linkse trol/relnicht zoals dit persoon, het is een evolutiefout.
    De hersenen zijn niet ontwikkeld, ze kunnen er ook niets aan doen.
    Wordt tijd de DDS eens een moderator zoekt in plaats van journalisten.

  2. Bolkestein

   Verscheen hier eerder niet een artikel waarin gewezen werd dat alle economische groei die er was geweest en bijeen gebracht door hard werkend Nederland al in z’n geheel was afgeroomd door al die belastingverhogingen? En wie is daar de schuldige aan? Juist ja, cleptocraat Rutte met zijn valse grijns.

 4. Kapitein Haddock

  Och,…..och,…!!!
  Jarenlang geen loonsverhoging voor arbeiders! Moet VVD in een wat positiever daglicht komen?
  Wel zijn er verbeteringen gekomen voor overheidspersoneel! Daarbij, als extreme, het onderwijs, o.t.w. “Rupsje nooit genoeg!”
  PS
  En de pensioenen? Uitgesteld salaris wordt, min of meer, ingepikt!
  0,0 Indexatie! En dat alles gefabriceerd onder RutteII met Kleinsma (PVDA) en Dijsselbloem (PVDA) de stuwende krachten achter de “rekenrente”.
  Brussel, in de persoon van ex Goldman-Sachs sjoemelaar, vonden dit een uitstekend idee. “Laat de Nederlandse pensioenen groeien, kunnen we toekomstig, als EU in deze pot graaien!”

 5. Brazil

  Kijk hierom is Rutte de beste MP ever.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Mars020

   Volgens mij lig jij de hele dag op je nest met een foto van Mark aan de muur, aan dat kleine cornucotje te sjorren?. Hij is nog vrijgezel, dus pak je kans!.. Scheelt een heleboel frustratie en is beter voor je arm.. Jullie allebei gelukkig en wij ook!, zijn immers van dat getrol af. En Mark zou het zeker weten Hilarisch vinden….Geweldig!…. Ben jij gelijk van je tarrels af!…

 6. RvdBe

  Hij weet exact hoe dom Nederlanders zijn, dit wordt gewoon weer gelooft en hij komt er weer mee weg, hilarisch gewoon!

  1. Brazil

   De PVV en het FvD moet het juist hebben van dom volk , wie stem er anders op een kasgrabbelaar, Ruslandknuffelaar en Poetin lover.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  2. Mars020

   @RvdBe, slimpie…gelukkig trek jij wel volle zalen, met je nieuwe nickname…Een ding heb je wel gelijk in… Degene die Rutte serieus neemt, spoort voor geen meter.

 7. Bolkestein

  Wil Mark Rutte ten behoeve van het herstel van de koopkracht dan de BTW-verhogingen teniet doen, de accijnzen verlagen, het kwartje van Kok met terugwerkende kracht teruggeven, het kwartje van Ruding met terugwerkende kracht teruggeven, die intens gehate en hoogst immorele ecotax op de energierekening afschaffen? Anders hebben deze woorden net zo weinig waarde als die van Wim Kok 20 jaar geleden toen hij jankte over exhorbitante zelfverrijking aan de top. En ondertussen heeft die heks van een Kotsja Orwellongren alweer gepleit voor een forse loonsverhoging voor bewindslieden. En daar betalen we dus al die belastingverhogingen voor…

 8. Brennivin

  Wat is het ook een held hè? De lonen OMHOOG! Zodat er meer belasting kan worden geheven? De werkgevers zien je aankomen met je populistische gelul. Als je echt zó met Nederland te doen hebt, dan kun je ook de belasting VERLAGEN. Zak hooi…

 9. Vrijedenkert

  Meneer Rutte heeft niet voor niks de bijnaam “Pinokkio” gekregen van het volk en naast ‘graatloze gladde aal’ en ‘Rubberen Rutte’ wat mij betreft ook dik verdiend!
  Zijn pleidooi voor meer loon voor werknemers is zeer terecht, maar gesproken uit zijn mond neem ik dit met een enorme korrel zout tot mij…

  1. Brazil

   Rutte is ondertussen al jaren MP dus zo slecht doet Rutte het niet,
   anders was hij al weggestemd, kijk je kan het niet iedereen naar zijn
   zin maken, er zijn altijd een aantal verschrikkelijk verwende zuurpruimen doen al huilie huilie als ze niet om de 3 maanden een nieuwe smartphone kunnen kopen.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. ZiggyStardust

    Het ergste is de bezuiniging op de geestelijke gezondheidszorg. Daardoor lopen figuren zoals jij nu onbehandeld vrij rond.

    1. Brazil

     Wie zeg dat ik vrij rond loop.
     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 10. Jumping

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  De regering maakt het leven duurder voor de burgers, maar zit zelf op rozen.
  Belastingen stijgen, ondanks belofte kabinet.
  Weer heeft Rutte gelogen “U gaat er op vooruit” Maar alleen aan vaste lasten, is men al € 700,- per jaar meer kwijt.
  Enz enz.

  1. Brazil

   Ik zou zeggen pak je koffers en bye bye Jumpie, of toch
   maar op je zolderkamertje bij pa en ma en van achter de computer huilie huilie doen.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 11. Bolkestein

  Wil Rutte mij die beloofde € 1.000 eerst teruggeven?

  1. Brazil

   Je hebt deze € 1.000 al terug, ja of je betaalt geen belasting dan
   krijg je 0,0 terug.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. M. Brandenburg

    Die 1000 heb jij enkel terug gekregen als je een uitkering hebt, de werkende belastingbetaler Nederlander gaat er sinds de EU elk jaar op achteruit, Dus waar jij je onzin vandaan haalt mag Joost weten. Mas eu acho que você é um daqueles retardados que constantemente votou pelo PT aqui no Brasil, o partido trabalhista do Brasil que levou o país em 17 anos à beira do colapso financeiro, e fez o governo e os municípios corruptos. mortadela fedorento

 12. J.Rademaker

  Lonen omhoog dus ook de prijzen, inflatie dus.
  De belachelijke overheidsschuld moet weg in-flateren.
  Fijn gevoel meer verdienen dat je niet meer overhoudt merken de mensen niet of te laat.

 13. Lao Tse

  Politiek is dit een tactische meesterzet van Rutte. Hiermee zet hij alles wat politiek links van hem staat in een klap schaakmat door hun politieke inzet te omarmen.

  Het is inhoudelijk natuurlijk ook juist. De rechtse neo-liberale politiek die bedrijven belachelijke winsten laat maken ten koste van de burger is het grootste politieke schandaal van deze tijd.

  1. Bolkestein

   Zijn belastingverhogingen die door de arbeiders betaald moeten worden zijn het grootste schandaal. BTW, energieheffing, accijns

  2. ZiggyStardust

   Je hebt helaas totaal gelijk. Maar lag het aan Rutte, dan zouden die bedrijven nog meer verdienen. Het is crisis binnen de coalitie, dus ze beloven je nu een vinger. Hoe Nederland er financieel voor zou staan dit jaar wisten ze vorig jaar ook al, dus die btw verhoging hadden ze niet door hoeven laten gaan. Straks brexit, gaat ongetwijfeld Nederland wat geld kosten, beloftes worden weer teruggedraaid etc. Ik geloof niets meer wat die man zegt. Meer vertrouwen heb ik in Dijkhof, maar dan moet Rutte eerst weg

   1. Lao Tse

    Nee, het is meer dan een vinger, het is een politieke koerswijziging waar Rutte de komende maanden nadrukkelijk aan zal worden herinnerd.

    1. ZiggyStardust

     Sorry, maar ik zie het als paniekpolitiek. Er wordt op dit moment een nieuw regeerakkoord geschreven. Als dat veel afwijkt van de verkiezingsprogramma’s en het regeerakkoord, is het gewoon tijd voor nieuwe verkiezingen. Er is geen oorlog en geen acute financiële crisis, er is geen reden voor een nieuw regeerakkoord, buiten de dalende populariteit van de coalitie. Er spelen een aantal schandalen op dit moment, belastingdienst, veiligheid en justitie, migratie. PvdA doet moeilijk. Het is gewoon een afleidingsmanoeuvre. Ik zou graag vertrouwen willen hebben, maar dat kan gewoon niet meer. Rutte, wiebes, Grapperhaus, Snel. Dit kan toch gewoon niet meer.

  3. henkie

   Veel beloven en weinig geven doet een gek ik vreugde leven.

   1. Brazil

    Het is geven en nemen, de taart eerlijk verdelen, wie het kleine niet eert is het grote niet weerd, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Mars020

     Hopelijk is het wel een halaltaart?.. Anders mogen jouw vriendjes geen stukje opvreten.. Er zit waarschijnlijk wel een halalkoekenbakker in jouw vriendenkring, die er eentje kan bakken?. Veel plezier en eet smakelijk…

 14. ZiggyStardust

  Waarom moest die btw dan omhoog van 6 naar 9 procent? Ik geloof echt totaal helemaal niets meer van wat er uit zijn mond komt!

  1. Bolkestein

   Dat bedoel ik maar.

   Opdat wij nooit vergeten.

  2. Brazil

   Boodschappen per 100 Euro 2,80 erbij , ohohoh wat erg.
   Dan maar geen nieuw mobieltje eind van de maand, dan maar geen Xbox, dan maar een keertje niet uit gaan.
   Ja ja het is wat om keuzes te maken, een nieuw mobieltje of brood op de plank, hmmmm moeilijk hoor.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 15. Shadow1100

  En weer wordt het neusje van Mark – Pineukio – Rutte langer. Nu al minimaal 2 x de wereld rond. Wie stemt nog op die dwaze beloofpartij.
  Cesar zei het al:”Geef het volk brood en spelen”. De textielbaas tegen de pastoor:”Ik hou ze arm en jij houdt ze dom”. Veel beloven en weinig geven… etc. etc. etc.

  1. Brazil

   Geef het volk alles waarom ze vragen en je hebt er geen last van, uitzondering natuurlijk een aantal verwende zuurpruimen die
   over alles zeiken.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 16. Meriadoc Brandebok

  Morgen +3 zetels voor de VVD in de peilingen van D’ Hond.

  1. ZiggyStardust

   Ik gun het Nederlanders inmiddels bijna. Onbegrijpelijk dat mensen nog vertrouwen hebben in de VVD.

   1. Brazil

    Voor mensen die 24/7 op een zolderkamertje zitten is het
    inderdaad onbegrijpelijk, maar als je meer onder de mensen
    komt dan begrijp je het.
    Je hebt zoveel geluk om in Nederland te zijn geboren in plaats
    van bevoorbeeld Afrika, alle luxe en verzorging die
    je maar kunt wensen en nog zitten zuurpruimen, ik zou
    zeggen zoek professionele hulp want iets tikt er niet goed.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. ZiggyStardust

     Ik ben niet in Nederland geboren.

     1. Brazil

      Oké Achmed.
      Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  2. Lao Tse

   Ja, dit gaat hem politiek geen windeieren leggen.

  3. Brazil

   Ik denk eerder +4 en dit is meer dan terecht.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 17. Shadow1100

  “Pineukio” is geen schrijfvoudt! Hij liegt en naait je…!!

  1. Bolkestein

   🙂

 18. Dollaert

  “Rutte: te snelle verhoging AOW-leeftijd was ‘hysterisch’..

  Waarom dan dat pensioenakkoord zo toejuichen? Ik zou met 65 jaar AOW krijgen. (Ben boven 61 en werkloos en vrijwillig mantelzorger) . Nu mag ik met 67 jaar uit de ellende! In de door Rutte zo bejubelde EU is de AOW leeftijd heel verschillend.

  Dinsdag is er een debat over deze kwestie, dat AOW / Pensioen akkoord.

  Waardeloos en onrechtvaardig akkoord, waar ze 9 jaar over hebben zitten zwetsen.
  Werknemers geboren voor 1960 zouden met 65 jaar AOW moeten krijgen. Immers de mannen van die generatie moesten ook nog eens verplicht in militaire dienst.

  Wat een rotland!

  1. Brazil

   Het land is niet rot, mensen die huilie huilie doen omdat ze 2 jaartjes moeten doorwerken zijn rot, niet denken aan de volgende generatie alleen maar Ike ike ike en de volgende generatie kan stikke.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch :!

   1. Heinz

    Die laatste jaren is het freewheelen en koffiedrinken. Niemand is er nog opperman met 68 jaar. De hele dag stofzuigen thuis gaat ook vervelen.

   2. Mars020

    Je bedoelt zeker de generatie Afrikanen, die hier de boel komen leegvreten?. Ga jij maar lekker werken voor jouw vriendjes.. Als beloning, verwennen ze je misschien nog een beetje?.. Die gasten zullen jou hilarisch en geweldig vinden, want ze hoeven niet te werken en mogen jou daarna nog lekker gebruiken… Geweldig gewoon en natuurlijk niet te vergeten hilarisch….

 19. Henk-Jansen

  In Duitsland is het wettelijk verplicht om vertegenwoordigers van de vakbond in de raad van bestuur te hebben. Dat moeten ze hier ook invoeren.

 20. henkie

  Demagogische oplichter.

  1. Brazil

   Voor een oplichter doet hij het anders voortreffelijk, voor het volgende
   kabinet graag weer een oplichter.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Nelson1

    Hou eens op met…je haha geweldig gewoon hilarisch…achterlijke randdebiel!

    1. Brazil

     Sorry ja dit is een tik, ik zal het niet meer doen goed.
     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    2. Brennivin

     Het is een troll, een echte vervelio die de huisregels aan zijn laars lapt. Hopelijk kan hij eindelijk eens van DDS afgeflikkert worden.

     1. Sealgaire

      Gaat binnenkort weer gebeuren, daarna komt hij gewoon weer terug als een andere cjd-natte-scheet-svetlana-eugenie-de-la-fleur.

 21. Nelson1

  Rutte is totaal onbetrouwbaar! Alles wat hij zegt heeft een reden…en dat is echt niet in het voordeel van de hardwerkende Nederlander!

  1. Brazil

   Natuurlijk is Rutte onbetrouwbaar daarom zitten we nu ook
   op Rutte III.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 22. M. Brandenburg

  Belachelijk standpunt, de lonen in Nederland behoren al tot de hoogste brutolonen in Europa, echter door rupsjenooitgenoeg ikft er netto na belastingen verdomd weinig van over, en van wat er over blijft moeten zaken worden betaald als brandstof en energie die stervensduur zijn geworden door nog meer belastingen. Het toont steeds meer aan dat Rutten en de VVD keihard socialistisch zijn, bedrijven moeten meer en meer ophoesten zodat Rutten en zijm vriendjes meer en meer kunnen belasten, de burger heeft ondanks jaarlijkse loonsverhogingen (indexatie) jaarlijks steeds minder koopkracht, waarna de politici wederom naar de bedoelingijven wijzen. Een ziekelijke linkse instelling.

 23. fusilier

  Een arbeider is zijn loon waardig. En dat is nou net het punt,Rutte heeft geen normen en waarden. Dat zogenaamde christelijke mensen het opnemen voor hem,zegt genoeg hoe zij in het leven staan.

 24. Juriaan

  Als de lonen nu eens gaan stijgen kan die rat nog meer stelen

 25. Toverkol

  Typisch Rutte,
  De belastingen zijn té hoog iedere procent verhoging verdampt door de belasting druk die wij in Nederland hebben.
  Daarbij komt de farce van het pensioen akkoord.
  De Nederlander kan nooit meer stoppen met werken omdat alle asielzoekers (gelukszoekers) en ander buitenlands gespuis van hun natje en droogje moeten worden voorzien.
  Een groep sprinkhanen die onze verzorgingsstaat leeg vreet.
  Als deze ambities doorgaan zal er niet vier tot vijf werkenden tegenover een gepensioneerde staan maar twee, wat impliceert dat er nóg langer moet worden doorgewerkt.
  Het lijkt alsof onze overheid dit schip expres, willens en wetens richting ijsberg stuurt !
  Dhr. Rutte en medeplichtigen gaan de geschiedenis in als lieden die onze beschaving hebben vernietigd !!!!
  De romantiek rond onze multiculturele samenleving met diversiteit is geen hemel op aarde maar een regelrechte hel waar de Nederlandse arbeider voor opdraait en uitgeput wordt !!

 26. Duckday

  Weert een hoop poeha van deze VVD Kan de belasting weer omhoog Hij is de boosdoener
  door zijn beleid is alles duurder geworden Vrije markt werking de prijzen stijgen per seconde Dit kabinet is alleen uit op macht hoogmoed en waanzin Huren zijn onbetaalbaar
  ook de huizen prijzen overtreffen de waarde van de huizen huisjes melkers kopen maar raak Hoop dat de boel eens goed gaar ploffen en de markt instort Dank zei de VVD Groenlinks CDA CU D66 voor de grootte puinzoon die ze van Nederland hebben gemaakt
  Nederland snel uit de EU en EURO Stem de volgende keer PVV of FvD misschien dat we het land weer terug krijgen

 27. Lao Tse

  Rutten constateert dat de winsten van de bedrijven tegen de plinten op klotsen en de overheidsfinanciën keurig op orde zijn maar dat de burger daar te weinig van merkt in zijn persoonlijke welvaart.

  Hij heeft zich nu helder uitgesproken op dit punt en zal de bedrijven nu ook moeten aanpakken. Ook geeft hij hiermee de vakbonden een steun in de rug voor ferme looneisen.

  Een mooie doorbraak, een PvdA-er had het niet beter kunnen doen.

  1. Sealgaire

   Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak. Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak.

 28. fusilier

  Wat een doorbraak.? De graaiers krijgen er honderden eurootjes erbij, en het voetvolk moet genoegen nemen met een fooi. Man ga fietsen het is mooi weer vandaag, en hou op met die volksverlakkerij.

  1. Lao Tse

   De doorbraak zal een loongolf betekenen, fusilier, en dat is voor de hardwerkende Nederlander goed nieuws.

   1. Sealgaire

    Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

    En ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

   2. Isengrijn

    Lao Tse:

    “…De doorbraak zal een loongolf betekenen…”

    Ik ga hier wel vanuit ja. Maar nog niet te vroeg juichen.

 29. C.A.Barstow

  De leugenachtige smeerlap is bang voor zijn hachje.
  Het enige wat deze land en volksverrader tot nu toe gedaan heeft is de werknemers voorliegen en bestelen en nu moet er ineens wat aan de salarissen gedaan worden?
  Rutte is een huichelachtige rat en zo doorzichtig als glas.

  1. Lao Tse

   Rat of niet, vind je ook niet dat er wat aan de salarissen moet worden gedaan?

   1. Mars020

    Salarissen moeten inderdaad omhoog. Maar als de salarissen stijgen, stijgen tegelijkertijd ook de werkgeverslasten. Die worden vervolgens doorberekend aan de klant, dus gaat de koopkracht niet omhoog. Domme mensen trappen daar in, want op de loonstrook staat een iets hoger bedrag, dan voorheen. Rutte hoopt, dat deze domme mensen flink geld gaan uitgeven, door ze te laten denken, dat ze meer te besteden hebben. Als je de salarissen met 50% zou laten stijgen, maar de consumentenprijzen tegelijkertijd ook met 50%, dan schiet het niet echt op en heb je nog steeds een lege koelkast. Het probleem van Nederland is de veel te hoge belastingdruk en al die belachelijke linkse taksen, parkeertarieven, gemeentelasten, spaartaks en andere ellende. Het sponsoren van Afrikanen is ook zinloos, want dat is ook een bodemloze put. Voortaan dus iets minder naar linkse hobby’s en meer doen aan economische vooruitgang.

    1. Lao Tse

     Een klassieke drogreden: hogere loonkosten worden niet in dezelfde mate doorgerekend naar de klant.

     Zucht!

     1. Sealgaire

      Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd. Blablabla blaaskaak/pisvlek.

     2. Mars020

      Waarom gaan de prijzen dan omhoog, als de netto salarissen stijgen?.

 30. Veteraan

  Hoe probeer je een reputatie te redden na talloze missers en misselijk gedrag, vooruit lopend op je nieuwe corrupte baan van een half miljoen in de EU ?
  Door net te doen alsof je het beste voor hebt met mensen.
  Gewoon even kijken waar in de EU het sentiment ligt op dat moment en dan wat zeggen.
  En het helpt.

 31. logisch denken

  De brutolonen lopen al uit de pas met de ons omringende landen want ze zijn veel te hoog. De nettolonen lopen ook uit de pas want ze zijn te laag. Het netto besteedbaar inkomen is de laatste jaren schrikbarend verlaagd. Wat maakt ook alweer het verschil tussen bruto en netto? prutte en consorten ga je doodschamen met je nivelleringspolitiek

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.