OM in rechtbank ziet 'extremistisch motief' bij Syrische asielzoeker, verantwoordelijk voor steekpartijen in Den Haag

Geen categoriejun 21 2019, 15:00
Het proces van Malek F., die verdacht wordt van poging tot moord op drie slachtoffers in Den Haag op 5 mei 2018, is vandaag aan de gang. Er werden beelden getoond van de steekpartijen en ook wordt er heftig gespeculeerd over het motief: extremist, psychisch gestoord, jihad terrorist? Via De Telegraaf.
Beelden van beveiligingscamera's zetten de toon voor de zwaar beveiligde rechtszaak op Schiphol vandaag. Te zien is hoe hij meermalen insteekt op de slachtoffers, die het gelukkig allemaal hebben overleefd. Zij hebben gigantisch veel geluk gehad, want kennelijk vloeide er flink veel bloed.
Over de discussie omtrent het motief kan men vrij duidelijk zijn. Syrische asielzoeker die wild 'ongelovigen' af probeert te slachten: jihadist. Zijn advocaat ziet dat natuurlijk anders en gooit het op 'psychische problemen'. Je vraagt je haast af wanneer een terrorist dan wél 'gewoon' psychisch gezond is...
Het OM zet in ieder geval in op 'een extremistisch motief'. Malek F. sprak namelijk over het afslachten van ongelovigen, die volgens hem 'achterlijke dieren' waren en had hij visioenen van 72 maagden. Eveneens toonde hij totaal geen berouw.
Een psychiatrische kliniek waar Malek werd onderzocht had al eerder een melding bij de politie gemaakt. Malek wilde namelijk een aanslag gaan plegen. De politie raakte deze melding vervolgens kwijt (heel normaal)! De politie heeft wel een gesprek tussen Malek en zijn moeder afgeluisterd, waar hij gewoon toegaf ongelovigen af te willen slachten en al een mes had aangeschaft.
Het klinkt toch allemaal als een figuur die donders goed weet wat hij doet, kan plannen voor hij over gaat tot actie en volledig toerekeningsvatbaar handelde. Zowel het labeltje 'psychisch niet in orde' en het feit dat de politie aanwijzingen zoals deze 'kwijtraakt', baren mij ernstige zorgen. Beide wekken wederom de indruk dat men er niet aan wil dat ze gewoon met een ordinaire jihadist te maken hebben. Nu maar kijken of de rechter daar ook zo in meegaat...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten