OM in rechtbank ziet ‘extremistisch motief’ bij Syrische asielzoeker, verantwoordelijk voor steekpartijen in Den Haag

Het proces van Malek F., die verdacht wordt van poging tot moord op drie slachtoffers in Den Haag op 5 mei 2018, is vandaag aan de gang. Er werden beelden getoond van de steekpartijen en ook wordt er heftig gespeculeerd over het motief: extremist, psychisch gestoord, jihad terrorist? Via De Telegraaf.

Beelden van beveiligingscamera’s zetten de toon voor de zwaar beveiligde rechtszaak op Schiphol vandaag. Te zien is hoe hij meermalen insteekt op de slachtoffers, die het gelukkig allemaal hebben overleefd. Zij hebben gigantisch veel geluk gehad, want kennelijk vloeide er flink veel bloed.

Over de discussie omtrent het motief kan men vrij duidelijk zijn. Syrische asielzoeker die wild ‘ongelovigen’ af probeert te slachten: jihadist. Zijn advocaat ziet dat natuurlijk anders en gooit het op ‘psychische problemen’. Je vraagt je haast af wanneer een terrorist dan wél ‘gewoon’ psychisch gezond is…

Het OM zet in ieder geval in op ‘een extremistisch motief’. Malek F. sprak namelijk over het afslachten van ongelovigen, die volgens hem ‘achterlijke dieren’ waren en had hij visioenen van 72 maagden. Eveneens toonde hij totaal geen berouw.

Een psychiatrische kliniek waar Malek werd onderzocht had al eerder een melding bij de politie gemaakt. Malek wilde namelijk een aanslag gaan plegen. De politie raakte deze melding vervolgens kwijt (heel normaal)! De politie heeft wel een gesprek tussen Malek en zijn moeder afgeluisterd, waar hij gewoon toegaf ongelovigen af te willen slachten en al een mes had aangeschaft.

Het klinkt toch allemaal als een figuur die donders goed weet wat hij doet, kan plannen voor hij over gaat tot actie en volledig toerekeningsvatbaar handelde. Zowel het labeltje ‘psychisch niet in orde’ en het feit dat de politie aanwijzingen zoals deze ‘kwijtraakt’, baren mij ernstige zorgen. Beide wekken wederom de indruk dat men er niet aan wil dat ze gewoon met een ordinaire jihadist te maken hebben. Nu maar kijken of de rechter daar ook zo in meegaat…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. tonna

  ‘psychisch niet in orde’
  Ik heb een hekel aan mijn buurman,ik ga hem afmaken!
  Kan in Nederland,simpel!

  1. DidiMadloba

   Ben je gek?

   1. Bosche draak

    Ben jij ook een verward persoon?

 2. Trien Knoppen

  Omdat zijn vader was verdronken wilde hij mensen af gaan slachten… jaja…
  Nederland zit momenteel wel vol met ‘verwarde’ en ‘psychotische’ messentrekkers…

  1. Korporaal Monty

   Op de één of andere manier weten zij zich goed schuil te houden.
   Of de media en politiek weten dit onder de tafel te houden.

   Van de af gelopen ramadan hebben we niet veel vernomen van die terroristische aanslagen in ons land.

   1. Trien Knoppen

    Ik heb het niet over terroristische aanslagen… wel over ‘verwarde’ personen zoals in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem en vast nog meer…

    1. Korporaal Monty

     ” ‘verwarde’ personen ”

     Maar zo zetten we in Nederland toch al die doorgewinterde IS terroristen weg.
     Als ‘verwarde’ personen.

     1. Trien Knoppen

      Standaard excuus tegenwoordig… van die advocaten.

    2. Top

     Je geeft antwoord op een draadje van zo’n persoon. De ‘Korporaal’, de man met een status, want hij is korporaal. Ik denkl meer een liefhebber van ‘an++l’.
     Kortom een klootviool.

     1. Korporaal Monty

      Je hoeft niet te reageren je kan ook gewoon van je Guinness genieten toch.

 3. Niet L niet R

  Is gewoon, zoals vele gelukzoekers een extremist!
  Zal wel weer psychisch gestoorde verklaart worden, en loopt binnen de kortste keren weer vrij rond!worden!

  1. Brazil

   Gezien je reacties zijn er meer mensen psychisch gestoord.
   Hahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Mars020

    Jij bent zeker weten totaal gestoord!. Eerst zeg je, dat je van DDS afgaat, en de volgende dag loop je weer te trollen. Je moet je alter ego’s eens wat beter in de hand houden, want die lullen allemaal door elkaar heen. Ik begrijp, dat het voor jou best wel gezellig is met al die mafkezen in je kop. Jij hebt nu waarschijnlijk het gevoel, dat je een hoop visite hebt, maar dat is allemaal schijn.

   2. dannyvermeulen69

    Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch

   3. Bosche draak

    Pas maar op ventje, dadelijk gaan ze nog op in je insteken en er straffeloos mee wegkomen want “verward”

 4. Confucius

  Deze dwaas heeft toch op deze manier zijn recht op asiel wel verspeeld, mag ik hopen.
  Enkele reis Syrië en verder niet meer teveel geld, aandacht en zorg aan besteden.

  1. Trien Knoppen

   Maar wel eerst nog even 180 uur schoffelen hè…

 5. Jumping

  Deze D66 Rechter heeft al een jaar lang info tot zich gekregen van andere D66 Rechters.
  Deze Palestijn krijgt geen straf behoudens zijn eventuele voorarrest.
  Zijn naturalisatie verzoek is afgewezen, maar de D66 Rechter heroept deze uitspraak.
  Nederland is een keiverrot land geworden.

  1. Brazil

   Maar ondertussen gewoon in Nederland blijven.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. dannyvermeulen69

    Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch

 6. Blokkeer-Fries

  Een PVV-rechter zou hier wel raad mee weten en recht spreken, ondanks het gejank van de extreem linkse asieladvocaat.

  Vastzetten, straffen en uitzetten naar Syrië. Nagereisde familieleden mogen gratis mee terug.

  1. Korporaal Monty

   “Een PVV-rechter zou hier wel raad mee weten”

   Ik wist niet dat Wilders ook rechter was.

 7. Kretoloog

  Het was toch die boerentrut van een burgemeester, die direct rond toeterde dat de dader psychisch ziek was?

  Pauline Krikke is haar naam, VVD uiteraard. Rond nieuwjaar zorgde zij er bijna voor dat de hele binnenstad van Den Haag in vlammen opging. Want toen verzuimde zij te handhaven op de vreugdevuren.

  Kan dat mens van Krikke niet heel gauw gaan wieberen? Ze is nl. totaal ongeschikt!

 8. RvdBe

  Die gaat echt niet lang achter de tralies zitten,
  Gisteren is er ook weer zo,n idioot met 2 jaar celstraf weggekomen wegens het verkrachten en vermoorden van een 68 jarige vrouw.
  Rutte is de pest voor ons land maar die rechters evengoed en die kun je nog niet wegstemmen ook, hoe kan je eigenlijk van dat incompetente zootje afkomen?

  1. DidiMadloba

   Ja dat was omdat de behandeling dan snel kan beginnen. Die knul komt echt niet vrij na twee jaar.

   Maar het is uw goed recht te pleiten voir meedogenloos sharia strafrecht.

   1. RvdBe

    Sharia heeft niets met recht te maken maar meer met een achterlijk bekrompen wrede denkwijze welke anderen enkel en alleen om het anderszijn veroordeeld.

   2. Mars020

    Het is allemaal zonde van het geld, tijd en energie. Irak doet het ietsjes handiger, daar hangen ze die debielen gewoon op. Jij denkt toch niet,dat een geitenwollensokkenbehandeling ooit iets gaat helpen om die gast weer in het gareel te krijgen?.. Beesten reageren nu eenmaal niet op gelul met een psycholoog.

   3. Bosche draak

    Tussen het huidige beleid en sharia beleid zitten nog wel een paar fases.
    Dus doe niet zo dom.

 9. DidiMadloba

  In een rechtsstaat word je gestraft voor wat je misdaan hebt. Voor je daden dus.

  Niet voor wat je denkt. Aan de vrijheid van meningsuiting gaat de vrijheid van mening vooraf.

  Daarom was het altijd al omstreden wat er onder “opzet” moest worden volstaan in het strafrecht. Daar komt nu bij dat ook de vraag wordt gesteld of iemand een jihadistisch of terroristisch motief heeft.

  Het is ook een soort Siegerjustiz.
  Neem de watergeuzen. Pure terroristen naar hedendaagse maatstaven. Maar ze wonnen, en zijn nu dus helden.

 10. DidiMadloba

  “Nederland is een keiverrot land geworden.”
  Dat heeft u toch al eens eerder gezegd?

  U pleit voor het gezonde volksgevoel. Dat deed die Duitser met die lok en dat snorretje ook

  1. RvdBe

   Ja hoor, daar istie weer, de man met het snorretje.
   Een Nederlander mag niet voor gezond volksgevoel gaan,trotse moslims met hun intolerante huftergedrag mogen gewoon hun gang gaan zeker.
   Achterlijke.

 11. C.A.Barstow

  Waarom wordt deze islamitische smeerlap het land niet uitgetrapt.
  Laat hem zijn haat tegen het westen in de woestijn uitleven, overigens denk ik dat zij daar wel raad weten met dit soort gestoorden.

 12. Heras

  Er ontstaat steeds meer weerzin tegen buitenlanders. En terecht, in de afgelopen jaren zijn er zoveel mensen slachtoffer geworden.
  Dus: bij de komende verkiezingen allemaal een rechtse partij kiezen svp.
  We hebben in heel europa geprobeerd hen op te vangen, maar massaal kiezen ze voor
  geweld.

  1. Confucius

   Heras, ze zijn ons massaal door de strot geduwd en die gaan zich nooit aanpassen.

   Er zit er niet één bij die deugt.

   Ik hoop dat veel meer rechtse stemmen het tij kunnen keren maar ik vrees het ergste.

 13. Cycle25

  Alle moordenaars zijn niet in orde, maar Nederland ziet dit anders, en links geeft hen een platform. Een mes op iemands keel zetten doe je niet door warrigheid, maar door haat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.