Strak plan! Kapitein Sea-Watch 3 is bereid om gevangenis in te gaan

Sea-Watch 3, één van de meest besproken schepen van afgelopen jaren, blijft maar terugkeren in het nieuws. Dit keer komt dat echter door de uitspraak van de kapitein, die zegt ‘bereid te zijn om de gevangenis in te gaan’. Daar wil het Italiaanse Openbaar Ministerie best aan meewerken. Via het AD.

De kapitein van Sea-Watch 3, de 31-jarige Rackate, maakt zichzelf op voor martelaarschap. Zij meent zichzelf te kunnen verdedigen omdat, zo zegt ze: “het juiste” deed.

“Ik had het privilege om in de positie te verkeren waarin ik echt kon helpen.”

Het Italiaanse OM ziet dat toch écht heel anders en is begonnen met strafvervolging wegens mensensmokkel. Ook negeerde ze een bevel van de bemanning van een marinevaartuig, die haar waarschuwde niet in Italiaanse wateren te varen. Dit deed ze toch en negeerde daarmee de kustwacht.

De volharding van de bemanning van Sea-Watch 3 wordt ook alleen maar versterkt. Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Portugal zouden volgens Italiaanse media aan hebben gegeven om bereid te zijn migranten op te nemen. Ook Nederland krijgt een veeg uit de pan, Sea-Watch 3 vaart namelijk onder Nederlandse vlag en Nederland lijkt een enorm passieve houding tegenover het schip te hebben.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, heeft geen geduld meer wat betreft Nederland. Hij beschuldigt Nederland ervan vluchtelingen in gevaar te brengen door politieke spelletjes. Hij doelt daarmee op het feit dat Nederland Sea-Watch 3 tolereert, maar niet voor de consequenties op wil draaien en dat Italië dat maar voor de kiezen moet krijgen. Italië is namelijk ‘het dichtstbijzijnde land’ voor vluchtelingen, waardoor Nederland zich mooi achter dergelijke regeltjes en procedures kan blijven verschuilen.

Nederland voedt dus eigenlijk de afkeer van Italië richting de EU, net als alle EU-lidstaten die nog steeds de hand reiken naar migranten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Agios

  Wie de wetten van een land niet respecteert, moet brommen. Italië ziet het goed. Jezelf een brevet van deugen verschaffen en de problemen bij anderen leggen. Veel egoïstischer kan het niet.

 2. Jumping

  Er wordt zoveel geld verdient aan deze mensensmokkel, dat die Duitse vrouw die paar dagen op Kaviaar en Prosecco er dik voor over heeft.

  1. Brazil

   Als dit zo is zou ik zeggen pak je koffer, of toch maar in Nederland blijven en eind van de maand gratis geld bij de gemeente.
   Typisch rechts, schreeuwen van het dak hoe slecht het gaat maar ondertussen wel de handjes ophouden, BAH!!!!
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Zozo

    Hė gelukkig dat je weer terug bent, ik dacht, het wordt een saaie avond, de idioot met zijn onnozele antwoorden komt niet meer. Wat een verademing! Ik kan weer lachen vanavond.

   2. Pronounce

    Nog beter is het die migranten gewoon op te nemen en ze te huisvesten bij Brazil in de gesubsidieerde huurwoning. Kunnen we meteen zien of hij in de praktijk ook achter zijn praatjes staat, wordt waarschijnlijk geweldig om te zien en heel hilarisch.

    1. toetssteen

     @Pronounce
     Lol!

   3. Mars020

    We hebben het over bootjes, Italië, een kapitein, gevangenis, dobbernegers enz.. Jij hebt het over gratis geld, gemeente, BAH, handjes ophouden, schreeuwen van het dak, koffers, Hahahaha en dat soort geleuter… Misschien ligt het aan de leeftijd, maar je bent volgens mij beland op de verkeerde site?. Misschien is er een begeleider, die even voor jou in kan loggen bij joop.nl?. Die mensen begrijpen jou helemaal, want ze zitten in precies dezelfde situatie.

   4. Peter Loosduinen

    Brazil

    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch !
    U bent nog niet bezweken aan de hitte ?

 3. Nico-Levering

  En breng die boot gelijk naar een sloopwerf.

 4. Confucius

  Al die zwarten terug naar Afrika, de kapitein en bemanning naar het gevang en die boot laten afzinken.

  1. Mars020

   Dat is inderdaad het beste plan…

   1. Confucius

    Ik vrees echter dat dit ook allemaal Amsterdammers worden.

    1. Brennivin

     Dobber Amsterdammers.

   2. Brazil

    Kijk eens in de spiegel dan zie je meteen wie hier naar de sloopwerf moet.
    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Peter Loosduinen

     Kijk eens in de spiegel dan zie je meteen wie hier naar de sloopwerf moet.
     Geldt dit niet voor u , senhor Brazil ?

  2. Peter Loosduinen

   Confucius
   Eens met uw voorstel !
   Al die zwarten terug naar Afrika, de kapitein en bemanning naar het gevang en die boot laten afzinken.
   Zo hoort het !

 5. WWW

  Ook graag de rest van haar leven betalen voor de immigranten die ze heeft binnengesmokkeld. Indien ze een huis heeft of anderszins kapitaal ook onmiddellijk inleveren. Dit geldt natuurlijk ook voor de overige bemanningsleden.

 6. Bolkestein

  Wat is er nou moeilijk aan:

  – Seawatch vervolgen en ontmantelen als criminele organisatie (georganiseerde mensensmokkel)Wat is er nou moeilijk aan:

  – Seawatch vervolgen en ontmantelen als criminele organisatie (georganiseerde mensensmokkel)

  – bemanning arresteren en vervolgen

  – schip in beslag nemen

  – schip verbeurd verklaren

  – schip door de shredder

  ???

  Niets toch?

  Ik zeg: Doen!

  1. Brazil

   U snapt er zoals gewoonlijk weer geen bal van, typisch rechts.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  2. Onzin456

   @bolkestein,
   Gaat niks helpen. De donateurs moeten ook aangepakt worden.
   oftewel open society foundation. A.k.a Soros. Zolang hij er nog is met al die andere “donateurs” gaat het nooit goedkomen.

 7. J.Rademaker

  Goed artikel en goed dat het geschreven is.

 8. Brennivin

  Ik zeg ‘doen’. Carola Rackete, met d’r ongeschoren oksels, oppakken en berechten als mensen smokkelaar.

 9. Blokkeer-Fries

  De Italianen hebben in dit geval volledig gelijk. Het extreem linkse Trutte 3, faciliteert deze illegale mensensmokkel activiteiten aan alle kanten, tezamen met deug NGO’s, à la Artsen zonder Grenzen (inderdaad geen grenzen! en sponsor van de Sea-Watch 3, met als woordvoerder een extreem (s)linkse Pim Fortuyn taartengooier), die door de gebrainwashte deugmensjes, tijdens “rampen shows”, gesponsorde media, als klapvee, met zielige tv, de Euro’s uit de deugzakken (afkopen van aangepraat schuldgevoel wat heden ten dage een veelvoorkomend en daarmee populair business model is voor (s)linkse activisten) worden geklopt.
  De financiële, economische en milieuschade, die door dit soort zogenaamde in NL ingeschreven “pleziervaartuigen” en hun wanstaltige NGO-organisaties, aan o.a. Nederland worden aangedaan, kent zijn weergave niet. Het misplaatste deugen voert de boventoon, ten koste van de belastingbetaler, die hier absoluut niet om heeft gevraagd.
  Deze criminelen, dienen keihard te worden aangepakt en berecht. Alles wat in de Middellandse zee wordt opgepikt, kan worden teruggebracht naar de Noord Afrikaanse landen van waar men is vertrokken, met als enige doel, gratis geld en leven als een Koning in Europa, met nareizende grote en voornamelijk is-lamitische familieleden, over de rug van de werkende, Europese belastingbetaler.

 10. Jv

  Als dat wijf zich vrijwillig aanmeld om de gevangenis in te gaan, dan graag levenslang zodat ze niet nog meer van de opvreet tuig hierheen kan halen.
  Vervolgens graag de sharia wet op haar toepassen. Voor ieder gesmokkeld lijf 1 zweepslag.
  Kijken of ze nog weer dat schip op wil.

 11. Jv

  Ben benieuwt hoelang Nederland nog van deze opvreters binnen laten komen? Hoelang accepteert het volk deze ongebreidelde immigratie van dat stelletje lapzwansen in Den Haag.
  Dit wordt een burgeroorlog en dat zal niet lang meer op zich laten wachten.
  Het wordt dan links tegen rechts en hopelijk daarmee het definitieve einde van die linkse griezels.

 12. C.A.Barstow

  Er liggen ook genoeg torpedo’s in depot, ik bedoel maar.

 13. Lex

  En zo blijft het lonen, ze berekenen hun kansen en proberen het gewoon.

  En smokkelaar(s) die zijn hem gepeerd veelal met buitenboordmotor en brandstoftank en hebben de boot achter gelaten en hebben weer een lekker centje verdient.

  En Europa zit weer opgescheept met een lading gelukzoekers die nooit meer weg zullen gaan en tot hun dood onderhouden moeten worden.

  We hebben een boterzacht ultralinks immigratiebeleid en ze zijn toch allemaal zo zielig.

  Als die schepen moeten nu inbelslag genomen worden over en uit met deze mensen smokkel. Alleen boten van de kustwacht moeten het recht krijgen om gelukzoekers terug te brengen naar de Afrikaanse kust.

  Dit houd nooit op.

 14. Lex

  EVEN LACHEN

  https://www.youtube.com/watch?v=SmmTFNGupZo

  Ik heb dubbel gelegen.

 15. Pescador

  30 jaar vastzetten, mensen smokkel is verboden

 16. Lampje

  Hopelijk levenslang. dat wijf denkt dat zei de wetten en regels rustig kan overtreden, want dat mokkel bepaalt wat een land moet doen.

  1. Lampje

   zij natuurlijk

 17. Lex

  TIP

  Zoek op Youtube even naar.

  ” Gelukzoekers bij Albert Heijn ”

  Even lachen.

 18. Rud56

  Italie heeft nu alle recht om dat schip definitief te vorderen en het tientallen jaren aan de ketting te leggen totdat het tijd is voor de sloop. Hopelijk zal dat ook gebeuren!

 19. Rosasolis

  Goed beleid van Italie om geen illegale migranten meer te accepteren. Italie heeft voor zoveel jaren duizenden echte vluchtelingen vanuit Serie opgevangen. Maar deze huidige horde migranten hebben helemaal niets met de oorlog in Syrie te maken. Zij zijn geen bedreigde mensen en dat Sea-Watch schip kan niets voor hun doen. Gelukkig gaat onze van huidige opvang van illgale migranten in Nederland niet door. Genoeg is genoeg. En vooral voor Italie en Griekenland is het meer dan genoeg.
  Europa heeft toen duizenden ECHTE vluchtelingen uit Syrie geholpen en gesteund.
  Maar dit huidige dreiging van Sea-watch heeft helemaal niets met vluchtelingen te maken! Het zijn werkloze Afrikaners die proberen naar Europa te komen. Deze illegale
  rubberboot migranten moeten meteen terug naar hun moederland gaan. Wij hebben ze helemaal niet nodig.

 20. Vrijedenkert

  Alleen kapitein opsluiten helpt niks… Gehele bemanning en alle betrokkenen opsluiten en berechten voor mensensmokkel en openlijke geweldpleging tegen kustwacht, schip per direct in de schredder en NGO aanmerken en aanpakken als criminele organisatie!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.