Vooraf gewaarschuwde Kinderbescherming plaatst IS-kinderen alsnog bij IS-opa

Iedereen staarde zich blind op het feit dat teruggekeerde jihadisten overal makkelijk mee weg zouden komen wegens gebrek aan bewijs, maar had iemand verwacht dat de kinderbescherming IS-kinderen, ondanks waarschuwingen, alsnog bij IS-sympathiserende opa zou plaatsen? Nou, dat is nu dus wel de realiteit. Via de NRC.

De Kinderbescherming heeft de taak om voor IS-kinderen, waarvan er volgens de AIVD nog zo’n 200 in het buitenland zitten (en zo’n 130 ook in het buitenland geboren zijn), een passend thuis te vinden.

IS-kinderen worden in eerste instantie als slachtoffer van hun ouders beschouwd (als hun ouders een straf te wachten staat) en krijgen de daarvoor benodigde hulp via een instelling of pleeggezin. Cruciaal daarbij is deze uitleg van een woordvoerder van de Kinderbescherming:

“We willen de kinderen het liefst bij familie plaatsen om hen niet te vervreemden van hun wortels. Dat geeft een gevoel van geborgenheid. Een gezonde identiteitsvorming is een beschermende factor als het gaat om risico’s op radicalisering op latere leeftijd.”

Oké, prima, hartstikke duidelijk! Er zijn zat redenen te bedenken waarom zo’n kind geborgenheid en hulp nodig heeft (indoctrinatie; leven in een woestijn; overleden, getraumatiseerde of gedesillusioneerde ouders; oorlogsgeweld; gedwongen kijken naar afgehakte hoofden, massagraven, etc.). Zo valt te lezen over een kind dat bijvoorbeeld vraagt:

‘Hoe komt het dat hier geen lijken op straat liggen?’

Er was kortom nogal wat ruimte voor verbetering voor de kwaliteit van leven voor IS-kindjes.

Maar goed, het beeld is helder! Wat doen we met de familie van IS-mama en IS-papa, waar die kinderen lekker kunnen ‘wortelen’ en ‘geborgenheid’ kunnen krijgen? Nou die nemen dus kennelijk een oppervlakkig testje af genaamd de LAT-procedure, waarmee een ambtenaar/adviseur/professional/jihad-guru van het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) op kenmerken van extremisme screent. ‘Bent u jihadist en vindt u kalifaten cool? Nee? Oké!’ Vinkje, stempeltje, hartstikke mooi!

Dit gebeurde dus in Ede, waar grootouders van een bekende IS-familie zo door de keuring kwamen en de burgemeester aan de bel moest trekken. Kinderbescherming wuift die waarschuwing gewoon opzij en heeft het volledige vertrouwen in het LSE: kinderen mooi terecht bij IS-opa en IS-oma.

Er volgt een rechtszaak begin 2019 en warempel! IS-opa blijkt toch echt IS-sympathisant te zijn en hoofdverantwoordelijke voor de radicalisering van de familieleden! Strafrechtelijk onderzoek wijst uit:

“Uit het strafrechtelijk onderzoek blijkt dat hij in 2014 een brief stuurde aan een gouverneur van IS, waarin hij schrijft dat hij met zijn hele gezin in het kalifaat wil gaan wonen. Hij omschrijft IS in de brief als „de staat van de jihad en de islam”. Bij een inval in het huis van de vader in 2015 vond de politie een grote IS-poster in de woonkamer.”

NRC: “In de rechtszaak wordt de vrouw veroordeeld tot 20 maanden celstraf. Ook de reclassering heeft dan vastgesteld dat er sprake is van „sturing en indoctrinatie” waarbij „leden uit het gezinssysteem” dezelfde opvattingen delen.”

Nou, heeft de Kinderbescherming dan inmiddels het ongelijk toegegeven? Nee hoor, die kinderen zitten er nog steeds! Zijn ze bij de Kinderbescherming wellicht compleet achterlijk geworden? Nou, JA! Volgens de Raad voor de Kinderbescherming heeft de organisatie namelijk geen expertise om radicalisering in te schatten.

“Wij kijken naar het kind en de pedagogische situatie. De deskundigen van de LAT kunnen ons adviseren wanneer wij twijfels hebben over radicalisering.”

Juist ja, en een burgemeester die waarschuwt zorgt kennelijk niet voor enige twijfel… Een therapeut antwoordt op de vraag ‘Waar ligt dan de grens?’

“Als mensen de IS-ideologie aanhangen, is dat een risico voor het kind. Maar als de ouder competent is en het kind voelt zich er veilig, kun je een kind daar toch plaatsen. Want waar beginnen en eindigen foute en goede ideeën? Ook een jihadistische moeder kan een goede moeder zijn.”

Dit land is kapot en dit soort zielloze ambtenarenmentaliteit helpt het nog verder om zeep.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Bolkestein

  Hoe haal je het in je hoofd om aan Moslims een pleegouderschap toe te vertrouwen? Dat is vragen om het uitbroeden van tikkende Moslimtijdbommen.

 2. Jumping

  Dit Nederland is een knettergek en keiverrot land.
  Deze Linkse Demoniserende Wegkijkende Rutte kliek is volledig van het padje
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Brazil

   Ik zou zeggen pak je koffers en bye bye , of toch maar op je zolderkamertje blijven bij pa en ma in dit knettergek en keiverrot land.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Buzz68

    Ignored

    1. Jumping

     Beste Buzz68.
     Het woord Ignored ff opgezocht.
     Als Jumping hier synoniem voor is.
     Als boreling uit 1938 is mijn dagtaak nog overvol.
     Mijn vrouw zegt vaak tegen mij, doe eens wat minder.
     Gr.
     Ik ben al ruim 17 jaar zonder Pa of Ma.

 3. J.Rademaker

  De wijsheid is niet in pacht gegeven maar gekocht door de kinderbescherming.
  Onaantastbaar en incompetent een ijzersterke combinatie.

 4. Sprookjesfiguur

  ‘De deskundigen van de LAT’

  Zelfs een leek met enig (gezond) verstand had de deskundigen moeten verwijzen naar een psychiater. En de LSE dient direct te worden opgeheven.

  1. Brazil

   U bent zeker de deskundigen , hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 5. Tguard

  Een uithuisplaatsing kost tussen de 70000 en 120000€ per jaar.hulpverleners moeten betaald worden maar ook het pleeggezin wordt behoorlijk tegemoet gekomen voor het opnemen van een kind zeg een beetje afhankelijk van de problematiek tussen de 3500 en 6000€ per maand. Dus indirect betaal je mee aan de verdere radicalisering van het kind en de bijbehorende familie. Lekker doorgaan zo!

  1. Sprookjesfiguur

   @ Tquard

   Bron? Puur uit interesse.

   1. Tguard

    @sprookjes dit is informatie rechtstreeks vanuit mijn werkveld. Ik ben eigenaar ban een instelling die uithuisplaatsing tracht te voorkomen en probeer kinderen thuis te houden als dat kan. De financiën zijn daarbij een factor

    1. Jumping

     Tguart.
     Er stond een interessant stuk in het NRC van 1 Augustus 2015.
     Bedragen zijn zeer moeilijk te achterhalen.
     Dus waarschijnlijk veel Linkse vriendjes.

 6. Blokkeer-Fries

  Er is maar 1 oplossing voor dit is lam terrortuig: NL Staatsburgerschap ontnemen, berechten, straffen en uitzetten.
  Maar in Den Haag is het partijkartel ten hoogste “geschokt”. Hoe kan dit nou? We doen er alles aan om ze aan werk te helpen, te integreren, te deradicaliseren, te pamperen, te subsidiëren, te multicultisferen, te adapteren, te informeren, te resocialiseren, te rehabiliteren, te coachen, te helpen, te steunen, te faciliteren, te doorgronden, etcetera, etcetera. Als iets niet werkt, STOP er dan mee. Afschrijven, uit de boeken en wegwezen met addergebroed.

  1. Blokkeer-Fries

   Ook leuk, een stichting om die moordmachines terug te halen. Krijgen ze vast deugsubsidie voor.

   dagelijksestandaard .nl/2019/04/ouders-nederlandse-syrie-jihadisten-zetten-stichting-op-om-overheid-te-dwingen-hun-extremistische-kinderen-te-repatrieren/

   Zou er in dit overbevolkte stichtingen en gids deugland ook een stichting zijn voor de slachtoffers van IS? Waarschijnlijk niet, want dat levert vast te weinig social deugpunten op.

   Lekker extreem links doordeugen met van die schattige oogklepjes op.

  2. Brazil

   Natuurlijk gekkie dit zal zeker gebeuren, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch b:)

   1. Kapitein Haddock

    Brazil
    Laat je lekker pakken door een twee-meter brede en twee-meter hoge Somalier: links denkend, Moslim en uitkering-trekkend!
    Kom je tot je gerief, uiteraard, de links denkend, Moslim en uitkering-trekkende Somalier ook!
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch!!!!!
    PS
    Je, (wat ben je: dier/man/iets/vrouw?) bent een minderwaardig dier/man/iets/vrouw!
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch?
    Nog een PS:
    je reacties moet je doen in je geliefde Moslim-wereld. Je kop was er, allang, afgehakt!
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch!!!

    1. Brazil

     Zo zo Kapitein Pedo dit heb je allemaal zelf bedacht of
     dit is weer de zoveelste kopie en plak bericht van een
     extreem rechtse site.
     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. Kapitein Haddock

      Brazil

      Mijn intelligentie is niet in staat zo iets te bedenken.
      Tekst komt van Noppie, alias Beukie, alias tse-tse, alias, alias, alias, enzovoort.

    2. Lao Tse

     Niveautje weer.

     🙁

    3. Brennivin

     Negeer hem alsjeblieft. Zo blijft hij bezig.

 7. Brazil

  Kan gebeuren, foutje bedankt.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. peetjoh. k

   Het zou hilarisch zijn als we van de week hoorde dat Brazilië kompleet vernietigd was door een aardbeving.

 8. Brennivin

  Bijzonder dat er zulke microcephalen rondlopen bij zo’n instantie. Het ergste is dat dit soort volk dan ook nog eens stemrecht heeft. Kun je nagaan waar al die coalitie stemmen vandaan komen. Hoeveel procent van het Nederlandse volk zou achterlijk zijn of gewoon te stom om voor de duvel te dansen?

 9. fusilier

  Dus de kinderbescherming , neemt kinderen in bescherming ,en plaatst ze bij de wortels van het kwaad.

  1. Bolkestein

   Want zij mogen niet van deze wortels van het kwaad vervreemd worden. Aldus de kinderbescherming. Hoe debiel wil je het hebben?

 10. tonna

  Kinderbescherming beschermt en plaatst IS-kinderen!
  Wie beschermt ons?

  1. Bolkestein

   Met dank aan de kinderbescherming worden onze kinderen dus geconfronteerd met Islamitisch geïndoctrineerde kind-Jihadi’s. Leuk hè, kind-Jihadi’s als nieuw klasgenootje of nieuw speelkameraadje in de ballenbak?

 11. victus

  Kinderbescherming? Dat is toch die instantie die onder andere mishandelde kinderen bij pedofiele homo paren plaatst?

  1. Bolkestein

   Ja moet je horen, je moet die zielige gecriminaliseerde pedopaartjes natuurlijk wel de kans geven om te laten zien dat ze zich heus niet allemaal aan hun geadopteerde speelgoed zullen gaan vergrijpen hoor. Vertrouw die deskundigen van de kinderbescherming nou maar. Die zijn er namelijk zeker van dat ze hun aangeboren neigingen best wel onder contrôle kunnen houden. Ze hebben dat namelijk zelf toegezegd tijdens een inleidend kopje thee met de kinderbescherming. En wie zijn wij om uit te moeten gaan van het slechte in de mens? Niet zo direct vanuit de onderbuik spreken hoor! Foei!

   Iets geeft mij in om in het belang van het kind toch maar voor de optie better safe than sorry te gaan en (adoptie)kinderen ver buiten bereik van pedopaartjes te houden. En iets geeft mij in dat ik hier niet alleen in sta. Iets met gezonde intuïtie? Iets met gezond verstand?

   1. victus

    In het recente verleden zijn er door deze overigens geweldige organisatie (-) kinderen geplaatst bij een alleenstaande ouder. Een man die in het verleden een fikse veroordeling kreeg wegens incest en bezit van belastend beeldmateriaal. Kwam gewoon door de ballotage heen als gast gezin. Een goede vriendin die toen tijdelijk werkte bij deze organisatie vertelde dit. Omdat die viespeuk streng gereformeerd was en commissie van de kinderbescherming ook grotendeels was er dus geen vuiltje aan de lucht!

 12. Bolkestein

  Het verheldert nog even waarom die larven beter elders kunnen opgroeien. Dat scheelt de maatschappij enorm op de cumulerende kosten van begeleiding, justitie, slachtofferhulp, onderwijsverdomming, voortgaande onveiligheid en afnemende aanspreekbaarheid op straat.

 13. Rud56

  Over- en overduidelijk: die Raad van de Kinderbescherming is zo verrot als het maar kan.
  Heeft geen expertise in huis om gevaar te onderscheiden, maar laat zich ‘adviseren’.
  Laat zich leiden, maar wat wil je ook met de druk en invloed van zo’n Klaverboer, islam gerelateerde ambtenaren op de ministeries die het beleid maken, idem politicy én media.

  Ja, Nederland zal de islam faciliteren, in alle opzichten!

 14. Rosasolis

  Zo juist op de radio 4 nieuws gehoord: Twee jonge IS kinderen worden naar Opa en Oma in Nederland “terug” gestuurd. Zij zijn in Syria geboren uit IS ouder-strijders. Ik kreeg koude rillingen toen de nieuws bericht melde dat OPA de IS nog steeds steunt! Kunnen die wees kinderen niet naar een veilige Arabische land gesteurd worden? Of als zij naar Nederland moet komen, kunnen ze niet bij een gewone pleeg ouder stel geplaatst worden?
  Zijn er geen weeshuizen meer in Nederland? Jaren geleden woonde ik in een kamer in Den Haag, vlakbij een grote weeshuis voor meisjes en jongens, die heel goed werden verzorgd en heel gewoon leuke kinderen waren. Ieder ochtend stond ik vlakbij die groep om voor de stadsbus te wachten. Soms raakte ik in gesprek met die gezellige
  kinderen. Op een dag vroeg ik een meisje of zij het leuk zou vinden om naar een pleeg gezin te gaan. Zij zei “oh nee, nooit en nimmer. Hier heb ik mijn familie. Meer heb ik niet nodig!” Dat wijze meisje was 9 jaar oud!
  Om IS wezen, of kinderen van een ex IS moeder naar Nederland te steuren naar groot-ouderen, zal alleen maar voor grote toekomst problemen veroorzaken.
  De AIVD moet beter opletten dat dit niet gebeurt langs slinkse wegen. Blijkbaar kan je ook niet opa of oma vertrouwen.

 15. koeiepoep

  “Ook een jihadistische moeder kan een goede moeder zijn”. Dit is een hoax. Zo dom is niemand. Ook zo benieuwd, wat er ’s ochtends in het rugzakje van de kids mee naar school gaat?

 16. Willem Alexander

  Dit land is kapot.
  Nee, het wordt kapotgemaakt. En de Nederlanders staan erbij en kijken erna.
  Het meest verstandige en logisch is natuurlijk om al dat IS tuig gewoon in Irak of Syrie te laten. Laat ze daar maar voor de rechter komen. Goed toch, lekker thuis in de sharia.
  En zouden we de Irakezen en Syriers die door deze untermenschen zijn geterroriseerd niet gunnen om hun gram te halen?
  Maar onder de druk van de gutmenschen hier zijn we natuurlijk onmenselijk als we “kinderen” niet zouden terughalen. Lekker humanitair bezig zijn en zien dat in een jaar of 10-15 deze spruiten een grote maatschappelijke bijdrage leveren als docent, dokter of andere diensten aan het vaderland. Ja toch. Ziet u het ook?
  Nee, en wanneer terug, dan komen de experten uit de kinderverzorging (zelf kinderloos, maar met dissertatie en titel) natuurlijk dat “het gezin” (u weet wel die hoeksteen van de samenleving) de ideale leefomgeving is.
  Wat zal de integratie en saamhorigheid nog sneller kunnen beinvloeden dan weer terug in de vertrouwde en gezellige door mohammed aanbevolen religie van de vrede. Iedereen ziet dat aankomen, maar ambtenaren en gutmenschen in hun eigen bubbel en van onze belastingcenten niet. Die weten het beter.
  Ondertussen weten we – en zien we – dat de integratie en het aanpassingsvermogen van de Nederlanders op koers ligt. We vreten halal, houden onze bek en installeren veiligheidscamera’s voor de premievoordelen.
  “t zal even slikken zijn als de eerste homo van het Okura geflikkerd wordt, maar och.. als de rommel maar meteen wordt opgeruimd.

  Een tweede alternatief is om dit grut uit huis te plaatsen en niet religieus op te voeden. Met wat moderne kleuter en peuter methoden moeten die toch ook gehersenspoeld kunnen worden om te geloven dat ze twee pappas en mammas (oh sorry ze hebben er al 4!) kunnen hebben en bij hun 18de kunnen kiezen wat ze zijn uit het assortiment. Ik stel voor we maken er queers van.

  Natuurlijk leeft deze angst niet bij groenlinks, want die zijn bezig om te voorkomen dat we niet in 12 jaar verschrompeld worden door het klimaat. Een extra reden om die oude diesel niet stil te laten staan. Gaan we pijnloos met z’n allen. Solidariteit zou Asscher zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.