Corrupte VVD’er Jos van Rey krijgt zijn cassatie niet van Hoge Raad cadeau: ongegronde klacht

De corrupte VVD’er Jos van Rey diende een cassatieverzoek in bij de rechtbank, maar dit werd verworpen. De oud-VVD politicus werd onlangs door de rechtbank schuldig bevonden aan corruptie, maar volgens Van Rey was de zaak ‘onvoldoende onderbouwd’. Van Rey’s verdediging hield vol dat de rechters niet bevoegd zouden zijn om te oordelen over de zaak. 

De Hoge Raad is het daar niet mee eens, zo lezen we op NU.nl:

“Er is onder meer geklaagd dat de rechtbank en het hof niet bevoegd zouden zijn over een aantal ten laste gelegde feiten te oordelen, omdat het zou gaan om ambtsmisdrijven. Daarover zou alleen de Hoge Raad mogen oordelen. Deze cassatieklacht slaagt niet”

Deze meneer heeft overigens meer op zijn kerfstok dan enkel het aannemen van giften van bevriende zakenmannen, maar hij is ook schuldig bevonden voor stembusfraude. De man manipuleerde de verkiezingen dus in zijn eigen voordeel. Ook is hij veroordeeld voor het lekken van vertrouwelijke informatie en het witwassen van verduisterd geld. Een crimineel? Daar lijkt het wel op, ja.

Ook bij de benoeming van een nieuwe burgemeester in Roermond ging Van Rey de fout in: hij lekte informatie uit de sollicitatieprocedure. Nu gebeurt het wel vaker dat per abuis informatie wordt gelekt door bestuurders, maar dit zijn dan sporadische fouten en daar is in het geval van Van Rey overduidelijk geen sprake van. De man laat een slakkenspoor van integriteitsproblemen achter zich.

Dat dergelijke schandalen onder het bewind van een VVD’er konden gebeuren maakt het natuurlijk extra wrang voor de partij van Mark Rutte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. logisch denken

  tja welke politicus is niet corrupt ?

 2. santiago

  Corrupte VVD er = pleonasme.
  En het gaat maar door. De VVD is de meest verrotte en corrupte, club die je je maar kan voorstellen. De een na de ander moet het veld ruimen en er komen er nog veel meer. En het kan en mag allemaal maar.
  Als een PVV er een keer vergeet op de fiets zijn hand uit te steken , wordt hij onmiddellijk aan de schandpaal genageld en de hele partij erbij.
  Wat een hypocriet en misselijk volk zijn wij toch geworden. Je verbaast je toch over de naiviteit van veel Nederlanders.
  Weg met de monarchie en de verrotte Minerva kliek die eromheen hangt.
  We willen onze mooie democratie en ons mooie Nederland terug.

  1. Duke

   Ik ben het met je eens tot aan de zin waarin je als een idioot de monarchie erbij sleept.

   1. santiago

    Komt omdat je het niet begrijpt. Men verschuilt zich achter de monarchie. Zo kan iedereen die buiten de pot pist vervangen worden door een andere nitwit. Een monarch kan je niet kiezen en afrekenen op zijn daden, een president wel.

    1. Duke

     Jouw idioterie begrijp ik niet nee. De monrchie staat los van dit onderwerp.
     Jij bent PVV-er, maar snapt niet dat een republiek de eerste stap is naar een islamitische republiek. Dat er PVV-ers voor tokkie worden uitgemaakt, snap ik dan wel weer heel erg goed als ik jouw reacties lees.

     1. santiago

      Duke . Als we zo door blijven modderen is DENK binnen 10 jaar de grootste partij van Nederland.

    2. santiago

     Duke. Ik geef je een voorbeeld. Een hoge ambtenaar van het ministerie van justitie is zo rot als een mispel, maar hij is ook de baas van het ministerie. Wie pakt hem aan. Daar komt ie hoor Duke, DE OVERHEID. Heb je je ooit wel eens afgevraagd wie de overheid is. Dat zijn ze zelf man dus wie doet ze wat. In het ergste geval laten ze een z.g. onafhankelijk onderzoek uitvoeren door een WC eend club, die er na een lang en gedegen onderzoek achter komt dat er noch rook en al helemaal geen vuur is en klaar is het verhaal.
     Dat is het probleem van Nederland, we hebben geen baas, geen gekozen baas met leidinggevende kwaliteiten , eentje die een land kan leiden en die de macht heet om, weliswaar via het parlement, beslissingen te nemen. Een baas die, wanneer hij het slecht doet, je gewoon niet meer kiest voor een volgende termijn.
     Leg mij eens uit wie jij bedoelt met de overheid. Rekbaar begrip hoor.

     1. santiago

      Duke. En stop ook eens met iedereen die iets beweert wat jij niet volgt, voor idioot uit te maken. Staat een beetje kinderachtig.

     2. Duke

      Als je denkt dat een republiek gaat helpen in die situatie snap je totaal niets van staatsrecht.

     3. Julian

      Kijk even om je heen man… Welke president (die macht heeft) is corruptievrij… Voorbeeld nummer 1. Amerika als je geen geld hebt ga je het niet halen. En wie geeft er geld… Juist bedrijven… En die doen dat zomaar? Hoe blue kan je zijn.

     4. santiago

      Julian. Gelukkig niet zo blue als jij.

     5. Julian

      In Nederland is het zo democratisch dat we het parlement hebben die de baas is. Je wil onze mooie democratie terug, welke democratie wil je terug? En weet je het parlement kies je maximaal om de 4 jaar weer…
      De monarchie heeft de facto niks met de democratie te maken. Maar jij wil graag een president naar Amerikaans model…Omdat dat zuiverder zou zijn…democratischer… Nou jouw grote voorbeeld Trump is niet eens door de meerderheid van de bevolking gekozen…

     6. santiago

      Je bent niet alleen blue, maar ook nog erg naief. Ik hoop voor jou dat de klap later niet te hard aankomt.

   2. santiago

    Ja natuurlijk. Het eerste gedeelte is gewoon een constatering die iedereen wel zo’n beetje deelt, maar je moet toch ook eens met een begin van een oplossing komen. Kritiek hebben is makkelijk dus ik begrijp jou wel. Kom zelf eens met een oplossing of in iedere geval met een idee.

 3. Jumping

  Ik heb het donker Bruin vermoeden, dat DDS vandaag of morgen, nog wel met een anti PVV stuk komt.
  Joris Demmink (VVD) en nu Jos van Rey (VVD).
  Even de aandacht verleggen van de VVD weg.

 4. HEM

  Het is mooi dat Teunis Dokter zo goed kan overschrijven uit de stukjes uit de Limburger, de krant die de heer Van Rey willens en wetens kapot heeft geschreven. Alleen al uit het feit dat de Hoge Raad vandaag uitspraak deed in de wetenschap dat de andere “verdachte” de heer P. van Pol, de beste vriend van de heer Van Rey, vandaag is overleden, blijkt dat de Hoge Raad geen enkel respect toont.
  De zogenaamde corruptie van Van Rey heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Roermond tot internationale hoogten is gestegen.
  Laat de Hoge Raad eerst maar eens de corruptie binnen haar eigen gelederen, de Nederlandse rechtspraak, bestrijden.
  Ik heb de Hoge Raad leren kennen van kastje naar de muur, van mijn naam is haas, en van de rechtspraak is onafhankelijk, OOK als de rechters corrupt zijn.
  Dat Links Nederland het OM in Nederland kan aansturen, is in de zaal VanRey/Van Pol wel heel duidelijk gebleken.
  Teunis Dokter moet zich schamen met zo weinig kennis van zaken, zo uitgebreid en beledigend te schrijven.

 5. peetjoh. k

  Ja een corrupte vvd,r de zoveelste. Dat krijg je van zo’n dubbel beleid. We schijnen een monarchie te zijn maar we hebben een président.Als het te moeilijk word gaan ze wijzen. Als het ze uitkomt zijn we opeens monarchies. Tijd om terug te gaan naar de republiek (wat wij ook zijn als Nederland) laat dat Duitse (koning) huis maar weer terug naar Pruisen waar ze vandaan komen. Dan kiezen wij wel weer een président en dan ook graag nog maar 2 keuzes. Republikeinen of democraten. partijen zoals pvdd denk noem maar op gelijk dr uit sinds waneer kunnen dieren stemmen tegenwoordig van de gekke dat zoiets mee kan beslissen over belastinggelden en westerse dingen.

  1. santiago

   peetjoh. k
   Vergeet het maar. Het bevalt onze elite prima. Verdeel en heers.
   Alles wat je als kritiek inbrengt op het huidige systeem, wordt door de elite via de msm en evenzo corrupte( duur betaalde) journalistjes, weggezet als complottheorie.
   Ik heb de moed allang opgegeven, want dit verrotte systeem verander je niet 1 2 3 .
   Gewoon goed voor jezelf zorgen en laat de ander het zelf maar uitzoeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.