Jordan B. Peterson gaat door moeilijke tijden: vrouw ernstig ziek

Jordan B. Peterson was de afgelopen tijd publiekelijk emotioneel. Nu is duidelijk waarom.

De bekende — eigenlijk gewoon beroemde — psycholoog Jordan B. Peterson is de afgelopen tijd op wat controversiële wijze in het nieuws gekomen, omdat hij continu emotioneel werd. De tranen sprongen in zijn ogen, zowel bij PragerU als in Hongarije. Het was een beetje merkwaardig — hoewel ook wel weer onderdeel van Petersons imago. Hij is nóóit bang geweest om emoties te tonen, en ziet dat ook niet als zwakte.

Maar toch. Het was onderhand een beetje opvallend. Nou, we weten nu waarom. Op Facebook legt hij uit dat er in zijn privéleven het één en ander aan de hand is:

Peterson en zijn dochter Mikhaila zijn alles behalve onbekend met gezondheidsproblemen. Zo lijden ze allebei aan een auto-immuunziekte. Mikhaila is daardoor al van kleins af aan met grote regelmaat te vinden in het ziekenhuis.

Daarnaast is het bekend dat Peterson zelf al lange tijd met depressiviteit worstelt. Die symptomen worden ongetwijfeld heftiger in dit soort moeilijke tijden. En ja, dat betekent dat hij ook emotioneler zal zijn.

Na de Facebook-post hierboven publiceerde Peterson een andere update waarin hij — duidelijk enigszins emotioneel — uitlegt hoe hij zijn vrouw ten huwelijk vroeg.

Hij is duidelijk terug aan het kijken op zijn leven met zijn vrouw. Laten we hopen dat dit voorbarig was; dat het uiteindelijk goed komt met haar en dat de twee nog lang van elkaar kunnen genieten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Garland S. tucker

  IK wens hem alle sterkte…een complexe en interessante man.

  Voor de rechtse activisten hier wat stof tot nadenken:

  door Peterson begeleide studie toonde tevens aan dat aanhangers van politiek-correct autoritarisme en rechtse aanhangers van autoritarisme een aantal persoonlijkheidskenmerken gemeen hebben.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Beste Garland S. tucker,

   Ik heb helemaal niets tegen u maar…….

   Ik heb even wat woorden weggehaald en deze vervangen door punten en wat hou je dan over ……SOEP waar niemand wat van begrijpt:

   …. ……. begeleide studie …… ….. … … aanhangers … politiek-correct autoritarisme .. rechtse aanhangers … autoritarisme … …… persoonlijkheidskenmerken …… ……

   Nou, dit is zeker stof tot nadenken, ik word er niet goed…ik zou gek worden om als vrouw zijnde met deze man in één huis te wonen. Is zij daarom soms ziek geworden?

   1. Esther

    Ja, sommige mannen kunnen inderdaad hun vrouwen doodziek maken, zoals de psycholoog…..Jordan. B. Peterson.
    Bij zo’n vent zou je toch meteen weglopen…..

    1. Bosche draak

     Wat een walgelijke opmerking, het is maar te hopen dat ziekte in jouw kring bespaard blijft.

     Al is het waarschijnlijk opmentaal gebied al te laat voor je….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.