Klimaathysterie bereikt Utrecht! Utrecht roept klimaatnoodtoestand uit

Geen categoriejul 12 2019, 14:00
Na enkele uren vertraging werd het dan toch doorgedrukt. Afgelopen nacht om drie uur riep Utrecht de klimaattoestand uit. Het besluit werd aangenomen door gemeenteraad. Utrecht gaat nu dezelfde kant op als het Groene bastion dat Amsterdam heet.
Het uitroepen van de klimaatnoodtoestand is niet iets nieuws, Amsterdam en Haarlem waren de Domstad al voor. Ook andere grote internationale steden zoals Parijs, Londen en Sydney doen mee aan deze emoterreur.
Met het uitroepen van de 'noodtoestand' betreffende de klimaatcrisis belooft de raad er alles aan te doen om de opwarming van de aarde 'in te perken'. De motie van de Partij van de Dieren moet ervoor zorgen dat de stad een krachtig signaal afgeeft.

Een steeds grotere groep burgers vindt het belangrijk dat Nederland nu écht doorpakt bij het tegengaan van klimaatverandering veroorzaakt door de mens. Steeds meer mensen gaan de straat op om actie te eisen voordat het te laat is. Er wordt vooral gepleit voor de overstap op plantaardige voeding in plaats van die enorm vervuilende en dieronvriendelijke vee-industrie. Die plannen zien wij nog nauwelijks terug in het overheidsbeleid, terwijl dit de grootste stap is die je kunt nemen om klimaatverandering tegen te gaan, naast het terugdringen van fossiele industrie en vervoer, en consuminderen."

Eerder al omarmde de PvdD in Utrecht de radicale groepering Extinction Rebellion - bekend van de gijzeling van een boerderij in Boxtel - en nu werkte de partij samen met deze radicale activisten om een dictaat uit te schrijven om Utrechters om te vormen naar de gewenste levensstijl van deze groeperingen.
https://twitter.com/MaartenHeuven/status/1149379175209418753
Als het aan de PvdD ligt zal de woningnood en de bereikbaarheid van de stad de komende jaren niet worden opgelost. Het klimaatprobleem heeft voorrang want een stad als Utrecht kan het 'klimaat redden'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten