Knetter! Ontvoerders 2-jarige Insiya komen weg met straffen TOT VIER JAAR

“Een heftige en ongehoorde” zaak, aldus de rechtbank. Maar toch zo’n lage straf.

Vandaag heeft de rechtbank in Amsterdam uitspraak gedaan in de zaak rond de ontvoering van het toen 2-jarige meisje Insiya. Ze werd op 29 september 2016 met geweld uit het huis van haar grootmoeder in Amsterdam gehaald. Vervolgens ‘gaven’ de ontvoerders haar aan haar vader, Shehzad H.

Het was een vreselijke zaak. Zo ook de rechtbank vandaag in het vonnis. Het was, aldus de rechters, werkelijk “heftig en ongehoord.” Dit al helemaal omdat het meisje sindsdien met haar vader in India woont, en haar moeder dus niet meer gezien heeft. India is om uitlevering gevraagd, maar dat land weigert mee te werken. Niet verbazingwekkend, natuurlijk, aangezien India erom bekendstaat dat het buitengewoon vrouwonvriendelijk is.

Alle zes verdachten in de zaak — die allemaal vrij zijn — moeten terug de gevangenis in. Dat is positief, maar helaas vielen de straffen op onverklaarbare wijze toch vrij laag uit. Liz S. en Willem V. kregen bijvoorbeeld 12 maanden (waarvan 6 voorwaardelijk) en 16 maanden (waarvan ook 6 voorwaardelijk). Dit terwijl er wegens medeplichtigheid tot 3 jaar geëist was. De rechtbank ging daar niet in mee.

Robert B. werd een dag voor de ontvoering erbij betrokken. Hij kreeg vier jaar. Huib V. was één van de organisatoren, maar kreeg slechts 3 jaar cel omdat hij mee heeft gewerkt aan het onderzoek. Daniel C.: vier jaar. En oud-politieagent Erik S. (wat een schandaal zeg) krijgt 4 jaar en 3 maanden. De vader van de Insiya, Shehzad Hemani, is natuurlijk de hoofdverdachte, hij heeft deze mensen erbij gehaald. Maar zij hebben het uitgevoerd.

“De verdachten hebben een gezinsleven kapot gemaakt. Insiya weggerukt van haar moeder. Zij moet haar moeder missen en haar moeder Insiya. Momenten kunnen nooit meer worden ingehaald,” aldus de rechter.

Maar waarom dan toch zulke relatief lage straffen? Als we de wet erbij halen wordt namelijk al snel duidelijk dat op ontvoering van een minderjarige (van onder de negen jaar oud) een maximale straf staat van negen jaar gevangenis. Negen jaar. Maar de ‘hardst gestrafte’ ontvoerder, die ook nog eens een oud-agent is!, krijgt slechts de helft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Joshuak

  Is natuurlijk ook allemaal erg zielig voor die criminelen.. En dan maar afvragen hoe he4 kan dat mensen de overheid en just8tie met de dag minder serieus nemen..

  Eerlijk als het mijn dochter was had ik ze afgemaakt.

  1. Lao Tse

   “Eerlijk als het mijn dochter was had ik ze afgemaakt.”

   Daar staat wel een zeer hoge gevangenisstraf op.

   1. hans-e-pans

    Die straf staat niet in verhouding voor de doodstraf die de daders dan hebben moeten ondergaan.

   2. Joshuak

    Valt wel mee hoor Nederlandse staat kennende ben ik binnen een paar jaar weer buiten.

 2. Jumping

  Kijk Rechters en Burgemeester worden benoemd en niet door de burgers gekozen.
  Plak er aan vast dat ca 99% tot het Rutte Kartel behoort en alles is of wordt duidelijk.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 3. Bolkestein

  Tegen de Blokkeerfriezen of tegen Geert Wilders treden overheid en justitie strenger op dan tegen een kinderontvoerder.

  1. Lao Tse

   De straffen die tegen Wilders en de Blokkeerfriezen zijn geeist zijn nochtans beduidend lager.

   Deze bewering klopt dus niet.

 4. Lao Tse

  Van der Galien had de bron die hij aanvoert iets beter moeten bestuderen. Dan had hij geweten dat genoemde maximum-straffen gekoppeld zijn ontvoering met ernstig letsel of de dood tot gevolg. Voorts worden de motieven van de daders gewogen in de afweging van schuld. Hier is geen sprake van ontvoering voor persoonlijk voordeel (losgeld o.i.d.) maar, hoe bizar en ongerijmd ook, hebben de ontvoerder gehandeld in wat zij zagen als het belang van de vader dan wel het kind. De rechter had in deze context onmogelijk de maximumstraf kunnen opleggen.

 5. Tman

  Het komt en kan allemaal door het SS (stomme stemvee),over 2 jaar gaan we zien of men de huidige toestanden wenst te prolongeren of éindelijk het kruisje plaatst bij een rechtse partij!

  1. Lao Tse

   De kans is groot dat de uitslagen van de volgende Kamerverkiezingen hoogstens enkele verschuivingen binnen de fatsoenlijke partijen zal laten zien. De populisten hebben verder verlies te vrezen.

   1. Tman

    laotse:
    Voor een salafistische lul zoals jij is dat natuurlijk te hopen!

    1. Lao Tse

     In het Salafisme zie ik niets, maar voor het overige heb je gelijk: de wens is de vader van de voorspelling.

     1. Bolkestein

      Hoeveel flessen wijn sta je inmiddels bij anderen in het krijt van al die verloren weddenschappen? Er zou toch geen Brexit komen? Hillary Clinton zou president worden… 🙂

   2. RvdBe

    Met fatsoenlijke partijen bedoel je partijen die dit soort praktijken goed praten?
    Volgens mij zijn jouw ouders ergens tekort geschoten in je opvoeding.

 6. RvdBe

  Het zit in de cultuur dus dan is het minder erg.
  Wat een gaaf land hebben we toch!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.