Knetter! Ontvoerders 2-jarige Insiya komen weg met straffen TOT VIER JAAR

Geen categoriejul 11 2019, 14:00
"Een heftige en ongehoorde" zaak, aldus de rechtbank. Maar toch zo'n lage straf.
Vandaag heeft de rechtbank in Amsterdam uitspraak gedaan in de zaak rond de ontvoering van het toen 2-jarige meisje Insiya. Ze werd op 29 september 2016 met geweld uit het huis van haar grootmoeder in Amsterdam gehaald. Vervolgens 'gaven' de ontvoerders haar aan haar vader, Shehzad H.
Het was een vreselijke zaak. Zo ook de rechtbank vandaag in het vonnis. Het was, aldus de rechters, werkelijk "heftig en ongehoord." Dit al helemaal omdat het meisje sindsdien met haar vader in India woont, en haar moeder dus niet meer gezien heeft. India is om uitlevering gevraagd, maar dat land weigert mee te werken. Niet verbazingwekkend, natuurlijk, aangezien India erom bekendstaat dat het buitengewoon vrouwonvriendelijk is.
Alle zes verdachten in de zaak -- die allemaal vrij zijn -- moeten terug de gevangenis in. Dat is positief, maar helaas vielen de straffen op onverklaarbare wijze toch vrij laag uit. Liz S. en Willem V. kregen bijvoorbeeld 12 maanden (waarvan 6 voorwaardelijk) en 16 maanden (waarvan ook 6 voorwaardelijk). Dit terwijl er wegens medeplichtigheid tot 3 jaar geëist was. De rechtbank ging daar niet in mee.
Robert B. werd een dag voor de ontvoering erbij betrokken. Hij kreeg vier jaar. Huib V. was één van de organisatoren, maar kreeg slechts 3 jaar cel omdat hij mee heeft gewerkt aan het onderzoek. Daniel C.: vier jaar. En oud-politieagent Erik S. (wat een schandaal zeg) krijgt 4 jaar en 3 maanden. De vader van de Insiya, Shehzad Hemani, is natuurlijk de hoofdverdachte, hij heeft deze mensen erbij gehaald. Maar zij hebben het uitgevoerd.
"De verdachten hebben een gezinsleven kapot gemaakt. Insiya weggerukt van haar moeder. Zij moet haar moeder missen en haar moeder Insiya. Momenten kunnen nooit meer worden ingehaald," aldus de rechter.
Maar waarom dan toch zulke relatief lage straffen? Als we de wet erbij halen wordt namelijk al snel duidelijk dat op ontvoering van een minderjarige (van onder de negen jaar oud) een maximale straf staat van negen jaar gevangenis. Negen jaar. Maar de 'hardst gestrafte' ontvoerder, die ook nog eens een oud-agent is!, krijgt slechts de helft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten