NPO-fopjournalist Hidde Boersma liegt over Annabel Nanninga: 'Ze zegt dat arme mensen hun kinderen slecht opvoeden!'

Geen categoriejul 15 2019, 10:00
Links is steeds meer aan het liegen. Het is ongelooflijk.
Dit weekend werd bekendgemaakt dat de Amsterdamse wethouder Kukenheim snackbars rondom scholen voortaan wil weren. Want de overheid weet wat goed is voor mensen -- en zeker voor kinderen. Zomaar even een snackbar runnen op loopafstand van een school? NEE, NEE, NEE. Wát nou economische vrijheid? In Amsterdam kénnen ze dat concept niet eens.
Het zal niemand verbazen dat Forum voor Democratie-raadslid (en Eerste Kamerlid) Annabel Nanninga totaal niet te spreken is met dit plan.
https://twitter.com/ANanninga/status/1150023057936912386
"Ah, we gaan weer eens ondernemers treiteren en dingen verbieden in Pyongyang aan de Amstel," aldus Nanninga. "Wellicht dat -ik zeg maar iets geks hoor- ouders de opvoeding van hun kinderen zélf moeten doen? Eigen verantwoordelijkheid? Is dat wat?"
Je zou denken: een goede tweet, die prima te verdedigen is.
Maar wacht! De linkse fopjournalist Hidde Boersma (Volkskrant, Groene, VPRO) spint dat op een walgelijke manier in een aanval op 'arme mensen':
https://twitter.com/Hiddemhigh/status/1150336400178470912
"Overgewicht bij kinderen is vooral prpbleem in lage SES-gezinnen," aldus het huichelende lid van het mediakartel. "Wat annabel hier eigenlijk zegt is dat arme mensen hun kinderen slecht opvoeden. (En ze gooit alle wetenschappelijke literatuur over de invloed van de obesogene omgeving ook zo ff over de schutting)."
Natuurlijk is dat helemaal niet wat Annabel "hier eigenlijk zegt." Ze zegt alleen dat ouders zélf verantwoordelijkheid moeten nemen voor de opvoeding van hun kind, en dat beperking van economische vrijheid geen goede manier is om overgewicht bij kinderen tegen te gaan. Ze noemt Boersma's tweet dan ook geheel terecht "bizarre framing."
Inderdaad: zowel bizar als framing... Maar eigenlijk is dat een veel te softe reactie. Wat Hiddema doet is ronduit schandalig. Hij is niet alleen aan het framen, maar aan het liegen. En ondertussen heeft hij in zijn Twitter-bio staan dat hij een "journalist" is.
Misselijkmakend. Kan minister Ollongren deze verspreider van nepnieuws even een journalistieke ban geven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten