snapshot8

Peiling: slechts 39 procent positief over desastreus 'klimaatakkoord' van fopkabinet

Geen categoriejul 01 2019, 9:00
Mooi, Nederlanders zijn dus wakker aan het worden.
Hoewel Maurice de Hond het brengt alsof het Klimaatakkoord an sich positief ontvangen is, is dat een nogal creatieve interpretatie van de peiling (door hemzelf gehouden, dus het is frappant dat hij dat zelf niet inziet. Je zou bijna denken dat meneer een agenda heeft). Slechts 9 procent van de ondervraagden is namelijk positief over het akkoord. Een andere 30 procent is "vrij positief," wat in gewone mensentaal betekent dat ze het "wel oké" vinden. De rest van de ondervraagden is neutraal (mwah), vrij negatief (tja, niet al te best) en negatief (lijkt nergens op!).
Screen Shot 2019-07-01 at 08.52.57
Met name kiezers van Forum voor Democratie (82%), PVV (77%) en 50Plus (74%) zijn uitgesproken negatief. Maar ook onder andere kiezers is het over het algemeen geen hosanna.
Ook vroeg De Hond mensen naar hun mening over Het Grote Doel van het kabinet, namelijk dat in 2030 de CEO2 uitstoot van ons land met 49% verminderd moet zijn ten opzichte van 1990. Hier is de uitslag:
Screen Shot 2019-07-01 at 08.41.24
Op de vraag "wilt u dat het overheidskabinet erop gericht is dat de CO2 uitstoot in 2030 minstens 49% lagers is dan in 1990?" antwoordde 58% van de ondervraagden met een "ja." Dat is toch een beetje deprimerend. Deze doelstelling is immers volstrekt onzinnig. Het gaat ons miljarden kosten, levert ons niks op, en het klimaat heeft er ook nog eens niets aan. Klimaatverandering is immers een volkomen natuurlijk fenomeen. Het verhaal dat wij daarvoor verantwoordelijk zijn als mensen is je reinste onzin... en als het niet een sprookje was zou het ook niets helpen als Nederland als beste jongetje van de klas de enige was die deze maatregel neemt. Want, laten we eerlijk zijn, de rest van de wereld doet echt niet mee.
Afijn, het is natuurlijk bepaald niet positief dat een meerderheid van de Nederlanders dit plan toch steunt. Gelukkig is er al met al vooral dus goed nieuws. Als je naar deze peiling kijkt is het bijna ongelooflijk dat slechts een minderheid positief is over het Klimaatakkoord en dat slechts een kleine meerderheid Het Grote Doel (CEO2-reductie van 49%) deelt. Ik bedoel maar: we worden continu doodgegooid met klimaatpropaganda. Blijkbaar zijn de effecten daarvan toch minder dan de politieke- en media-elites zouden willen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten