Respect! Messi weigert medaille vanwege ‘corrupte bende’

Gisteravond won Argentinië de troostfinale tegen Chili. Vlak voor de rust werd Messi van het veld gestuurd met rood door een aanvaring met de Chileen Gary Medel, bij de uitreiking van de medailles weigerde Messi de medaille in ontvangst te nemen. 

Op de video van het incident is te zien dat Messi zonder agressief te worden kopstoten ontvangt van Medel. De scheids greep in en gaf beide spelers rood. De vraag die direct rondging op de media: wat deed Messi eigenlijk verkeerd?

Messi kon zelf niet geloven dat hij rood kreeg van de scheidsrechter. Gelukkig voor hem stond Argentinië voor met 2-0. Na de gewonnen wedstrijd ( 2-1) was bij de ceremonie de grootste bijzonderheid de afwezigheid van Messi zelf. Over zijn afwezigheid zei Messi het volgende:

Ik weigerde, omdat ik geen onderdeel wil zijn van deze corrupte bende en wegens het gebrek aan respect”

Al enige tijd is Messi niet te spreken over de mogelijke corruptie binnen de CONMEBOL – de voetbalbond van Zuid-Amerika – Brazilië geniet volgens Messi al jaren een voorkeursbehandeling. De macht van Brazilië is immens en moet gebroken worden.

Het voetbal is geruïneerd. De corruptie en de scheidsrechters hebben de mensen nooit de kans gegeven om te genieten. Het is de waarheid en dat moet gezegd worden.”

Heeft Messi gelijk dat Brazilië een voorkeursbehandeling krijgt of is het de reactie van een slechte verliezer? De ontvangen rode kaard is op zijn minst dubieus te noemen. Messi heeft zelf geen fysieke agressie geuit en ontving toch een rode kaart. Hier mag de bond zeker nog eens naar kijken en hopelijk doet de VAR vanavond bij de finale wel zijn werk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Siemien

    En terecht…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.