Zoek de verschillen: Rob Jetten (D66) zwaait met peperduur Klimaatakkoord en Ethiopië plant 353.000.000 bomen

Terwijl de Nederlandse regering haar eigen subsidiescam heeft opgezet onder het mom ‘Klimaatakkoord’ en Rob Jetten (D66) verkondigt dat Nederland ‘klimaatkoploper’ moet worden, geven andere landen blijk van intelligentie. Elders heeft men namelijk een geheel andere tactiek om de gevolgen van klimaatverandering te beperken: bomen planten, via NU.

Als je Nederlandse politici zoals Rob Jetten (D66), Lodewijk Asscher (PvdA) of Jesse Klaver (GroenLinks) plannen laat ontwikkelen dan weet je eigenlijk al wel waar het op uit loopt: een drama dat veel geld kost. Dat het Klimaatakkoord zoveel geld kost en nauwelijks praktisch is ligt aan het speelveld van de Nederlandse politiek: het onzichtbare klantenbestand van de groene klimaatpartijen moet worden bediend met subsidies, allemaal ‘voor een schone aarde’.

Echter concluderen Zweedse wetenschappers in een recent verschenen onderzoek dat niet warmtepompen, maar het planten van bomen de beste oplossing is om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Aangezien zo’n goedkope methode niemand geld oplevert staat het ook niet in het Klimaatakkoord. Zelfs al zou het er wel in staan dan wordt het een lastig verhaal. Nederland kent slechts beperkte ruimte. Gezien de bevolkingsgroei in Nederland wordt het planten van bomen eerder onwaarschijnlijk.

In Ethiopië geven ze Jetten en andere klimaatpolitici echter het nakijken door precies dat te doen, en het is nog goedkoop ook! Daar in Afrika werd deze week het wereldrecord bomen planten op één dag verbroken. Aldaar gingen binnen 24 uur ruim 353.000.000, dat is drie-honderd-drieënvijftig-miljoen stuks, de grond in! Het vorige record stond op naam van India waar in 2016 binnen dezelfde tijdsperiode 50 miljoen bomen de grond in gingen.

Nu lijkt alsof men in Ethiopië het goede voorbeeld geeft, maar vergeet niet dat ruim 35% van de woudreserves sinds het jaar 2000 zijn gekapt. Het is dus eerder een compensatie voor het ontbossen  dan iets anders. Maar wanneer we kijken naar de kosten van het planten van bomen op mondiaal niveau dan mag gezegd worden dat het een bijzonder aantrekkelijke strategie is om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Bij elkaar kost dit nog geen 300 miljard dollar!

Met de actie van Ethiopië is in ieder geval definitief aangetoond dat de Nederlandse regering helemaal niet ‘klimaatkoploper’ wil zijn, immers zou ze morgen kunnen beginnen met het planten van bomen! En als sujetten als Rob Jetten wél met plannen aankomen dan zijn het ordinaire subsidiescams bedoeld om bevriende ondernemers geld te laten verdienen aan oplossingen waar niemand op zit te wachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. van Urk

  Inderdaad het goedkope ei van Columbus. Een betere CO2 opslag bestaat er gewoon niet. Het is gewoon een compensatie van onze CO2 uitstoot. Maar ja, een boompje planten levert de staatskas natuurlijk weer niks op.

  1. hans-e-pans

   Dus kun je nagaan als men de CO2 hoeveelheid kan terugdringen met de voorgenemen hoeveelheid wat er met de vegetatie op de, nunog, mooie aarde gaat gebeuren.

 2. Confucius

  Ethiopië heeft ruim 100 miljoen inwoners dus iedereen 3 of 4 boompjes en het klusje is zo geklaard.

 3. Piet51

  Wat een verschrikkelijke onzin. Weliswaar de moeite van verder onderzoek waard, maar het is nog niet het begin van een oplossing voor het klimaatprobleem. Zwitserse wetenschappers, dus geen Zweedse zoals Teunis meent gehoord te hebben, hebben berekend dat 1 biljoen (dat is ruim 3000 maal zoveel) bomen geplant moeten worden om de CO2-uitstoot van de laatste 200 jaar voor twee derde oplost. Dat betekent een plm. 20 jaar tragere opwarming van de aarde. geen oplossing, maar het zou wel helpen. Beperking van de CO2-uitstoot blijft nodig. Maar de grootste uitdaging zit hierin, dat er grond voor beschikbaar moet zijn zo groot als Amerika en dergelijke grote en lege stukken grond zijn er niet zoveel. Die 300 miljard die Teunis noemt is alleen voor de grond. Dat bedrag valt weg tegen de prijs van een boompje en dan het werk nog. Met een inzet als in Ethiopië kost het dan toch ook nog eens ongeveer 10 jaar om dit voor elkaar te krijgen.
  Inderdaad, niet onmogelijk ;-).

  1. Lao Tse

   Student Teunis lult maar wat.

   Ergerlijk is het overigens wel.

   1. Frets

    En jij bent een psychopaat. Dat zijn per definitie mensen zonder geweten, zonder enige empathie. Dus wat doen dergelijke ratten? Ze doen zich voor als exact het tegenovergestelde: barmhartig, medelevend, empathisch. Maar dat is niet meer dan een pose, een masker. De volgende stap is om vanachter dit masker anderen de maat te nemen. Sterker: om ze genadeloos de grond in te trappen en ze uit te maken voor racist en fascist. Daar kickt een psychopaat uiteraard op want hij doet niets liever dan zichzelf neerzetten als moreel superieur terwijl het absolute tegendeel waar is.

   2. Zozo

    Heb je een lullen probleem? De enige die hier lult ben jij

   3. Kwak

    Lao de narcist roept weer wat,loser

  2. Frets

   i.imgur.com/dU5CEfN.jpg

  3. Lao Tse

   “het is nog niet het begin van een oplossing voor het klimaatprobleem.”

   Nee, maar weet Teunis veel.

   1. Zozo

    Nee, jij weet veel glazen bol kijker. Onderbouw eens een keertje wat. Wat is de oplossing van het klimaatprobleem. Kom, leg eens uit. Bomen planten is dus geen oplossing. Dom kereltje, waarom is dat geen oplossing. Het is een begin, als het uberhaupt nodig is.

   2. dario

    Ga je verhangen pedofiel

    1. Frets

     113

   3. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Neem nou eens de pillen die je nodig hebt. Niet die van je moeder !

    1. dario

     Het helpertje bemoeit zich er ook weer even mee .

   4. Bosche draak

    Toe maar Lao, steek je vingers maar in je oren en ga maar van je
    “LALALALA, ikke kan je niet horen en ikke heb altijd gelijk”
    Piet Snot de 51ste is al vaker compleet afgetroeft mbt tot klimaat en jij bent compleet afgetroeft op al het andere.

    Jullie zijn stiekeme stumpers met een plaat voor je kop van gewapend beton.
    Gaat lekker elders stoken smiecht!

  4. van Urk

   Natuurlijk is dat ook niet het begin van een oplossing omdat het ook nooit opgelost kan worden omdat het een samenspel is tussen de mens en natuurlijke krachten. Maar iedere boom dat geplant wordt is toch weer mooi meegenomen om het groen op Aarde op peil te houden. Het Great Barriererif is afgelopen 30.000 jaar ook vijf keer verdwenen geweest en dus vijf keer een klimatologische moordaanslag overleefd.

   1. Lao Tse

    “ Natuurlijk is dat ook niet het begin van een oplossing“

    Gelukkig is het kwartje bij de heer van Urk ook gevallen.

    1. Zozo

     Wat is het begin van de oplossing? Als jouw kwartje gevallen is, raap het dan maar gauw op. Misschien kun je daarvoor een boompje planten. Nogmaals, wat is jouw oplossing?

     1. Lao Tse

      De oplossing, Zozo, is terugdringing van de CO2-uitstoot en dat is ook de inzet van de Regering. Ik behoor tot de meerderheid van de Nederlandse bevolking die deze aanpak toejuicht.

    2. Peter Oudshoorn

     Probeer het eens inhoudelijk, slijmbal.

     1. Lao Tse

      De opmerking van de heer van Urk was inhoudelijk, Oudshoorn, en ik kon ermee instemmen.

     2. Peter Oudshoorn

      Nee Lola, behalve de eerste zin liet je bewust de rest van Van Urk’s reactie liggen. Je deed dus aan cherry picking (discussietactiek waarbij bewijzen, uitspraken of feiten selectief genoemd worden) om Van Urk weer even lekker te pakken. Dat is namelijk je enige doel als trol.

    3. van Urk

     En van het gas of gebruik maken van zonnepanelen ook niet. Ik hou mij gewoon aan de feiten vast. Dacht men nou echt de verandering van de Aarde te kunnen veranderen met een klimaatakkoord?

     1. Frets

      voor je archief:

      CO₂-uitstoot (2017) per jaar:

      China – 13039 megaton
      Amerika – 6501 megaton
      Rusland – 2633 megaton
      India – 2918 megaton
      Duitsland – 905 megaton
      Engeland – 368 megaton
      Frankrijk – 356 megaton
      Nederland – 163 megaton

      Bron: climateactiontracker.org

     2. toetssteen

      Frets
      Dank u voor de cijfers!

     3. van Urk

      Daar zit je dan berooid met een warmtepomp en een elektrische auto omdat onze overheid dat zo nodig vindt terwijl China 13039 megaton blijft uitstoten. Is dat geen reden om te zeggen tegen Jetten en Greta huppelepup dat wij namelijk geen gekke Henkie zijn en daarom ook geen klimaatsceptici zijn!

     4. Lao Tse

      Van Urk en Frets onderstrepen de noodzaak van een internationaal klimaatbeleid. Gelukkig krijgt dat ook vorm.

  5. Kretoloog

   Weet je wat pas echt onzin is, Piet51? 750 miljard euro uitgeven om de temperatuur 0,00007 gr. omlaag te krijgen. Dat is wat Nederland volgens het Klimaatakkoord gaat doen.

   1. Piet51

    De nieuwe EU-voorzitter heeft nu ook CO2-reductie als haar speerpunt genoemd. Dat is wat er gebeurt als een of meer landen het voortouw nemen. Anderen kunnen of willen niet achterblijven. Verzet plegen is een gepasseerd station. Meedenken naar draaglijke oplossingen niet.

  6. dario

   Mijn god wat ben jij een azijn zeikert of zie je jouw winst dalen dat zal het zijn bah JANKERT

   1. Bosche draak

    Tijd voor Piet52, deze is alweer stuk.
    Er komt alleen maar wartaal uit…

 4. victus

  2 voetbalvelden per minuut verdwijnt er aan oerwoud in het Amazone gebied. Komt Holland aan met hun warmtepompjes en windmolentjes.

  1. Frets

   Kijk maar even naar de volgende foto: i.imgur.com/dU5CEfN.jpg

 5. Cesare

  Laten die Jetten en zijn stemmers maar eens wat minder gaan vliegen, dan zijn we een grote stap verder met de co2-uitstoot.

 6. tonna

  Het draagvlak voor de energietransitie wordt steeds minder,tegen verkiezingstijd 2021 is die helemaal verdwenen!
  Klaver en Jetten kunnen dan samen uithuilen,of zich verhangen aan een windmolen!

  1. van Urk

   Overbevolking is het probleem. Op dat punt is de mens daadwerkelijk de hoofdschuldige dat het klimaat veranderd. Maar dit soort discussie ligt namelijk zeer gevoelig. We bouwen liever de Noordzee vol met windmolens ten koste van het zeeleven dan dat wij ons eigen populatie willen gaan verminderen.

   1. Piet51

    @van Urk
    Het kwartje begint te vallen. Inderdaad is overbevolking een probleem, niet het enige, maar toch. En dat probleem is heel goed op te lossen, door in ontwikkelingslanden in Afrika en Azië te zorgen voor:
    * Betere gezondheidszorg voor minder zuigelingensterfte, waardoor lager geboortecijfer
    * Beter onderwijs, waardoor lager geboortecijfer
    * Betere economie waardoor lager geboortecijfer
    Het kost een paar centen, maar levert ons en hen heel veel op. Dat is WIN-WIN met heel grote en sierlijke hoofdletters.

 7. Beukman

  De teneur van de klimaatstukkies is in de pak hem beet tien jaar dat ik nu op DDS kom radicaal veranderd.
  Destijds googechelden pseudowetenschappers hier nog met cijfers om aan te tonen dat er helemaal geen sprake was van klimaatverandering. Inmiddels hebben de meeste stukkies de teneur dat het toch al te laat is om de klimaatverandering tegen te gaan. Voortschrijdend inzicht dus, we kunnen stellen dat DDS gewoon 10 tot 20 jaar achterloopt.

  1. Lao Tse

   Dat klopt, het verzet tegen en klimaatbeleid verschuift van ontkenning van de opwarming, naar ontkenning van de relatie met de CO2-uitstoot door de mens naar de onmogelijkheid de opwarming te beperken.

   1. Zozo

    Weet je wat de oplossing is? Dood gaan, dan stoot je geen co2 meer uit.

   2. van Urk

    Er is geen ontkenning van de opwarming. Maar de oplossingen van u of Jetten de clown zijn geen oplossingen en kunnen daar weinig aan gaan veranderen. Dan zal er toch een populatie aan mensen moeten gaan verdwijnen waardoor de productie en consumentenvraag laag blijft. Dacht je soms dat een windmolen of elektrische auto van lucht is gemaakt?

    1. Beukman

     @Urk urkt:
     Er is geen ontkenning van de opwarming.

     Precies zoals je zegt.
     Maar dat is anders geweest. DDS stond vroeger vol met stukkies van pseudowetenschappers die met ingewikkelde beweringen “aantoonden” dat het allemaal toeval was, al die warme zomers van de laatste tijd.
     Ik vermoedde dat ze op de loonlijst van bijv. Shell stonden, maar heb dit nooit kunnen hardmaken.

     Leuk toch hoe inzichten op DDS verschuiven?

     1. Lao Tse

      Gisteren werd de opwarming van de aarde hier nog botweg ontkend en sprak een dwaas over een nieuwe ijstijd die er aan zit te komen.

    2. Peter Oudshoorn

     Van Urk, er is nooit bewijs geleverd dat CO2 opwarming veroorzaakt. Er is alleen consensus en dat betekent niets.

     De zon heeft de grootste invloed op de klimaten (meervoud, inderdaad) op aarde. De elfjarige cyclus van zonnevlekken is al langere tijd op zijn laagst en er is volgens NASA een ernstige vertraging in het opnieuw opstarten van de cyclus, wat sterke aanwijzingen zijn dat we aan de vooravond van een nieuw Maunder minimum staan. Door het krimpen van de aardse atmosfeer (ESA) hebben de straalstromen minder ruimte en kunnen er onverwachte vortices optreden: hete lucht uit de Sahara (denk aan de hittegolven van vorige week) of extreme van de Noordpool (strenge en lange winters). Maar ook extreme droogte gevolgd door een extreem nat seizoen.

     Een nieuw Maunder minimum betekent dus niet alleen strenge winters, maar vooral extreem weer in alle jaargetijden, met alle gevolgen van dien voor o.a. zaai- en oogsttijden.

     1. van Urk

      Dat weet ik beste Peter. Maar Jetten gelooft zijn eigen rekenkamer vol met door de overheid gesubsidieerde wetenschappers die nooit naar buiten komen. Zo heb je wetenschappers die warm thuis met grafiekjes proberen uit te leggen dat de Noordzee leeg is terwijl de wetenschappers op een viskotter het tegenovergestelde zeggen.

     2. toetssteen

      @Oudshoorn
      Juist en laten we in de tijd van die uitschieter nu net te maken hebben gehad met een wind vanuit Afrika.
      Ik voor mij geloof dat dit weer een dik verdienmodel is, zie Al Gore.

     3. Beukman

      @Altshorn
      Voor zover ik weet is de oorzaak van de Kleine IJstijd als zijnde het Maunder minimum recent weerlegd: inmiddels is immers aangetoond dat het steeds ging om regionale verschillen, die zich langzaam verplaatsten.
      Het hoogtepunt van die Kleine IJstijd in Noord/West-Europa in de 17e eeuw bijvoorbeeld had zich 200 jaar daarvoor voorgedaan in de Stille Oceaan.

      Pas sinds een jaar of 150 vindt er vrijwel overal tegelijk opwarming plaats, dus vanaf het moment dat de Industrialisatie flink op stoom ging en de gevolgen van de uitbarsting van de Tambora kleiner werden. Verband met zonne-activiteit is in recent onderzoek onderuit gegaan.

      De laatste weken is hier veel over gepubliceerd. Bron: Nature Geoscience.

 8. Zozo

  Lao, drie minuten geleden. Dit is geen antwoord op mijn vraag. Ik vroeg wat jouw oplossing was. Geen antwoord. Wat jij wilt is het opgeraapte kwartje (en heel, heel veel meer) over de balk gooien. Geef eens een gedegen oplossimg. Als je dat niet kunt, hou dan liever je mond

 9. J.Rademaker

  subsidiescam, briljant

 10. C.A.Barstow

  Die klimaat idioten denken zeker de hele wereld de les te kunnen lezen.
  Door dat krankzinnigen plan stelt Nederland straks helemaal niets meer voor en worden wij door iedereen economisch plat gewalst, nou zeg dan heb je wat, 0,000007% Co2 vermindering (dat zal effe helpen zeg) en een land dat volledig naar de klote is geholpen.

  Met dank aan de klimaat debielen.

  De vernietiging van een land en volk begint daar waar het volk niet meer meetelt.

  1. van Urk

   Punt is dat veel Nederlanders het geld niet zo op de tafel hebben klaarliggen om zijn woning te verbouwen om het klimaatvriendelijk te maken. En een elektrische auto is ook niet misselijk. Voor velen is het een jaarloon. Daar denken die goed verdiende knaapjes als Jetten niet echt over na.

 11. Frets

  uit de telegraaf

  Er verschijnen inmiddels rapporten van onderzoekers die opperen dat we meer bomen moeten planten om de CO2-uitstoot te compenseren: want bomen ’eten’ CO2. Satellieten hebben de laatste tijd foto’s gemaakt van het aardoppervlak en die tonen aan dat de aarde snel aan het vergroenen is, dankzij CO2! Voor het opeten van ’te veel’ CO2 zou een miljard hectaren nodig zijn, en er zijn zelfs al studies gemaakt over de haalbaarheid daarvan. Stel dat het waar is, dat CO2-uitstoot bijdraagt aan een al natuurlijke opwarming van de atmosfeer en oceanen, dan is de aanplant van bomen toch een betere oplossing dan het aanleggen van windmolenparken en zonnepaneelzeeën? We kunnen die honderden miljarden toch veel beter steken in wouden die de hele mensheid kunnen redden?

  1. Heinz

   Netjes. “Uit de Telegraaf”

   1. Frets

    uit de telegraaf

    Er verschijnen inmiddels rapporten van onderzoekers die opperen dat we meer bomen moeten planten om de CO2-uitstoot te compenseren: want bomen ’eten’ CO2. Satellieten hebben de laatste tijd foto’s gemaakt van het aardoppervlak en die tonen aan dat de aarde snel aan het vergroenen is, dankzij CO2! Voor het opeten van ’te veel’ CO2 zou een miljard hectaren nodig zijn, en er zijn zelfs al studies gemaakt over de haalbaarheid daarvan. Stel dat het waar is, dat CO2-uitstoot bijdraagt aan een al natuurlijke opwarming van de atmosfeer en oceanen, dan is de aanplant van bomen toch een betere oplossing dan het aanleggen van windmolenparken en zonnepaneelzeeën? We kunnen die honderden miljarden toch veel beter steken in wouden die de hele mensheid kunnen redden?

   2. Bosche draak

    Dus?

    1. Frets

     we kunnen die honderden miljarden inderdaad veel beter steken in wouden die de hele mensheid kunnen redden

 12. JFU

  Onze nationale ‘buikspreekpop’ wil ook wat te zeggen hebben. Kan beter zijn mond houden..er komt niets nuttigs uit, net als de rest van zijn partij die de Democratie en de principes waar die partij jaren geleden voor stond, allang over boord hebben gegooid.
  Nu alleen nog maar meekakelen met de linkse kliek, en af en toe iets onzinnigs zeggen.

 13. Vanduinen

  Die bomenaanplant is zo gek nog niet. Bijvoorbeeld in het zuiden van ons land, waar de opwarming het grootst is, Palmbomen ! En heel veel Olmen, speciaal voor de uil. Een beschermde vogelsoort.

  1. Lao Tse

   Bomen planten is niet zinloos maar is volstrekt ontoereikend om de opwarming tegen te gaan.
   Het is feitelijk niet meer als een voorwendsel om aan meer ingrijpende maatregelen te ontkomen.

   1. logisch denken

    dat weet jij helemaal niet tarrel , je hebt geen enkele weet wat de invloed is van bomen op de temperatuur op aarde. Onderzoeken wijzen wel uit dat meer co2 uitstoot een snellere plantengroei tot gevolg heeft. Je lu** dus weer in de ruimte hufter

    1. Lao Tse

     Schelden is een zwaktebod en toont slechts onzekerheid over de eigen argumenten.
     Die onzekerheid is terecht.

     1. logisch denken

      waar wordt gescholden dan hufter ?

     2. logisch denken

      Hufter is een informele aanduiding voor iemand die zich bij herhaling niet conformeert aan de geldende sociale regels en omgangsvormen en zich daarmee schuldig maakt aan asociaal gedrag.

 14. Jumping

  Het is net zo recht als het krom is.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  De gelukszoekers maffia en de klimaat maffia, vallen onder Links Demoniserend Wegkijkend Nederland.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 15. Heras

  Waar ik mij de laatste tijd aan ga irriteren is, dat de NOS blijft volhouden dat nederland het zo slecht doet. We staan altijd onderaan de lijst. Want onze boerenbedrijven enzo…tjonge, de boeren hebben al zoveel geinvesteerd, wanneer is het nou eens genoeg. Natuurlijk zijn er nog bedrijven die moeten moderniseren. Investeert de overheid in dat soortprojecten?
  Moeten we in de toekomst vlees gaan importeren dan is het vrachtverkeer weer milieubelastend.
  Als het al zo erg gesteld is; plant ook in nederland meer bomen en struiken aan.

  1. Pescador

   Laat die boeren de boomwallen maar eens terug zetten, zodat ook het waterpeil weer omhoog kan en de huizen niet meer verzakken, de boeren roeptoeteren wel dat ze een met de natuur zijn, maar de meeste boeren zijn een met het geld, en heben schijt aan de natuur, want ook de boeren maken veel kapot.

  2. Lao Tse

   Beter is helemaal te stoppen met vleeseten, Heras.

   Op dat punt doet Nederland het niet slecht: het aantal vegetariërs en veganisten loopt snel op.

   1. logisch denken

    zeg tarrel , hopelijk toch wel het rapport gelezen over de veestapel en alle bijbehorende cijfers ? Ik weet echter wel zeker van niet zodat je ongehinderd door enige kennis hier weer wat stemming zit te kweken hufter

 16. peetjuhhhh

  En dit gelooft iedereen. 105 miljoen mensen waarvan 104 miljoen nog geen dub hebben. En die zouden dan allemaal 3 bomen hebben geplant hahaha. Nou neem van mij aan als ze een boom hadden vraten ze hm op.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…
   Deze mensen doen meer om te overleven dan jij ooit hebt gedaan in je onbeduidende leventje… Oh ja ! Steuntrekken !

 17. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Eindelijk een stukje informatie dat letterlijk hout snijdt !
  Moet moeilijk zijn zijn voor de meute reaguur-zombies hier om toe te geven dat Ethiopiërs in deze slimmer zijn dan rechtse domme klootzakken en Trump aanhangers.

  1. Frets

   je bedoelt ethiopiërs die kinderen voor de trein gooien?

  2. Bosche draak

   Tut tut daar is sacre bleu lion toilet weer, gaat zelf een boom planten randdebiel.
   Na een dag hard werken heb je misschien wat minder valse noten op je zang.
   Je komt hier scheldend binnen met je kul, je grove mond en je “oranje man slecht” gezever.
   Gaat terug naar moeders pappot, in de schaal sinaasappels des levens ben jij een mandarijntje met een grote bek…

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Een Bosche drol moet je gewoon doortrekken natuurlijk… HAHAHA

    1. logisch denken

     wat een cachet hahahhahaha
     hoe simpel vallen die leipe links correcte menschen toch dagelijks door de mand

 18. Pescador

  Vanmorgen in de krant gelezen dat de goed geisoleerde woningen in de zomer snikheet zijn van binnen dus wil men daar verplicht airco´s in laten zetten met de bouw, dus nog meer stroom verbruik, dan hebben ze ook weer een reden om nog meer windmolens te plaatsen en nog meer te graaien,die gasten maken echt alles kapot.

 19. Drollevanger

  Gelukkig heeft Ethiopie die bomen nu geplant, terwijl er nog CO2 wordt geproduceerd. CO2 vergroent de aarde namelijk nu al binnen 30 jaar met 20 extra %.
  Als men daar nog even mee had gewacht, tot de Jetten van deze wereld hun zin krijgen, en de CO2 in de atmosfeer wordt weggevangen, gaan alle bomen , zeker de vers geplante, dood door gebrek aan CO2. Zonder CO2 is plantenleven nl niet mogelijk.
  Kijk eens op Wikipedia over dit onderwerp, of zoek een andere encyclopedie op.

 20. logisch denken

  tja , de slimste meest efficiënte en goedkoopste oplossing staat uiteraard niet in het boekje van het verdienmodel de energietransitie.

 21. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Ik behoor tot de meerderheid van de Nederlandse bevolking die deze aanpak toe juicht”???? Whahahahaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! de meerderheid neemt in rap tempo af, de klimaat sceptici cq realisten winnen steeds meer terrein en krijgen steeds meer draagvlak.
  “Dacht men nou echt de verandering van de aarde te kunnen veranderen met een klimaatakkoord” Nee!!! natuurlijk niet maar er zijn van die type’s die denken van wel. Die denken dat er dan vaker een Elfstedentocht wordt verreden, terwijl het verleden heeft uitgewezen dat we niet altijd elk jaar een Elfstedentocht hadden dwz dat we tot aan 1963 nooit elk jaar een Elfstedentocht hadden. Moeten we overigens ook niet willen.
  “Daar zit je dan berooid met een warmtepomp en een elektrische auto omdat onze overheid dat zo nodig vindt” Ja er zijn van die type’s die deze “onderzoeken” zien als 100% waarheid, alle tegen onderzoeken zijn leugens.
  “We bouwen liever de Noordzee vol met windmolens ten koste van het zeeleven dan dat wij ons eigen populatie willen gaan verminderen” Tja wijlen Hans Janmaat gaf dat al aan in de jaren 80 maar werd weggezet als racist/ fascist en anno 2019 mag dat nog steeds niet worden gezegd. Immers je mag nooit en te nimmer kritiek hebben op de linkse idealen want die zijn heilig.

  Maar er zijn altijd van die type’s die zich maar al te graag in de schulden willen steken om hun huis te verduurzamen voor 0,000000000007 minder CO2 en vaker een Elfstedentocht ( wat berust op een illusie, maar dit terzijde)

  Is er dan geen oplossing???
  O ja zeker wel maar dan moet de hele wereld er aan mee doen, dan pas is er echt een effect. Maar als er in Nederland linkse belangen in het beding komt dan moet het maar gaan ten koste van het zee leven, maar komt niet aan de (over)bevolking.
  Dus een rechtse regering die de deur voor migranten,asielzoekers,islamextremisten, terroristen en profiteurs van de sociale regelingen definitief dicht gooit en de EU??? FUCK THEM!!!!!!
  Alleen dan is er effect, maar niet met deze extreem slappe regering.
  van Urk en tonna slaan de spijker’s op hun kop

  volledig mee eens!!

 22. C.A.Barstow

  Al zou je die hele verdomde bol met bomen volplempen, het zal op de lange duur niets maar dan ook niets uithalen.
  In de vier en een half miljard jarige geschiedenis van onze bol zijn er meerdere perioden met extreme opwarming (en koude!, trouwens wat gaan wij daar tegen doen?) geweest en dat zal gewoon doorgaan daar helpt geen boom tegen en al helemaal geen hersenloze krankzinnige linkse geld verslindende plannen.

  Die cyclus gaat tot op het einde door, en wij mensjes maar denken dat ook de natuur maakbaar is.

  Laat u toch niet misleiden en bedonderen, het is hen alleen maar om uw geld te doen anders niet.
  Denk je nu werkelijk dat die 0,000007% minder Co2 die wij minder produceren ook maar iets zal helpen? terwijl anderen een terechte lange neus maken naar Den Haag?
  word wakker mens en gebruik je verstand, verdiep je eens in de geologische geschiedenis van onze bol je wordt er een stuk wijzer van en daarbij houd je je geld in je beurs in plaats van dat het naar de schatkist vloeit!

  Er zijn er in de toekomst maar een paar die lachen, Het Rijk, de aanbieders van warmtepomp installaties, zonnepanelen en wat zij allemaal meer voor onzinnige troep aanbieden waarvan u later gegarandeerd spijt krijgt!
  terwijl u met uw hele klimaat rotzooi op een houtje zit te bijten,
  had u zoveel meer leuke dingen kunnen doen met dat weggegooide geld niet waar?
  bedenk wel, wij hebben het hier niet over een paar tientjes maar over duizenden euro’s
  gebruik dus je verstand en luister niet naar die vervloekte linkse onzin en u zult er wel bij varen.

  1. toetssteen

   @Barstow
   Wow! Recht in de roos!

  2. logisch denken

   ++++++++++++++

  3. Piet51

   Jij maakt het helemaal fraai: 0,000007% vermindering CO2 en elders op deze pagina zelfs 0,000000000007 (wat?). Dat haal je al door een keertje ademen over te slaan, lijkt me. Het gaat om 50% CO2 in 2050 en om inderdaad heel weinig graden, volgens Baudet 0,00007 graden Celcius, maar hij vergist zich ook wel eens een nul.

 23. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Bomen planten prima ! Waar dan ook ! Tropisch Regenwoud afbranden voor de vette hamburger voor Jensen… Misdadig !

  1. Frets

   zuigstoker²

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.