Trillende Merkel geeft EINDELIJKE TOE dat ze een probleem heeft: “Ik moet hiermee leven”

Maar: ze geeft geen inzage in haar medische dossier. Dat is en blijft staatsgeheim.

Het zal niemand verbazen dat ik bepaald geen fan ben van Angela “GOOI DE GRENZEN OPEN” Merkel. Niet alleen heeft zij ervoor gezorgd dat Europa gebukt gaat onder een grote immigratiecrisis, maar ze is ook nog eens een schaamteloze voorstander van Het Grote Europese Project, waarvoor alles moet wijken. Maar: op medisch gebied wens je haar zelfs als tegenstander natuurlijk alleen maar het beste toe.

Helaas is ze overduidelijk alles behalve gezond. Onlangs zag men dat ze al voor de derde keer in korte tijd vreselijk stond te trillen bij een officieel evenement.

De eerste keer dat dit gebeurde werd er beweerd dat ze “uitgedroogd” was. Je reinste flauwekul, natuurlijk. Een mens is niet zomaar even totaal uitgedroogd. “Ik heb al twee uren niet gedronken” is niet “uitgedroogd zijn.” Dan heb je het over een dag of langer niets drinken. Dat was bij Merkel toen natuurlijk absoluut niet het geval. Nee, er was — en is — iets anders aan de hand.

Nou, dat geeft ze nu zelf ook toe. Gevraagd of er iets aan de hand zei Merkel onlangs namelijk dat ze “hiermee een tijdje [moet] leven.” Daar voegde ze aan toe dat er “vooruitgang is,” maar dat moet ze natuurlijk zeggen omdat ze gewoon niet wil opstappen — niet voortijdig, tenminste.

Het idiote is dat de gezondheid van de bondskanselier in Duitsland staatsgeheim is. In Amerika wordt er op regelmatige basis verslag gedaan van de gesteldheid van de president, maar niet in Duitsland. Daar mag niemand weten of de kanselier al dan niet gezond is.

Juist daarom is het significant dat ze nu toegeeft dat er iets aan de hand is, hoewel ze nog wel probeert te doen alsof het een tijdelijk probleempje is. Daar geloof ik niet zoveel van. Dit lijkt me een serieuze conditie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Bart

  Kuru…

  1. Peter Oudshoorn

   Kuru is een prionziekte die ook wel trilziekte wordt genoemd. De verschijnselen van deze ziekte zijn moeite hebben met lopen als gevolg van ataxie en choreoathetose, het last hebben van trillende spieren (tremor), een gestoorde evenwichtszin, op jonge leeftijd dement worden, onmatige lachbuien (dwanglachen) en incontinent kunnen worden. De meeste mensen die kuru kregen, overleden binnen 3 à 9 maanden.

   Kuru werd een geheimzinnige ziekte genoemd, omdat alleen vrouwen en kinderen deze ziekte kregen. Later werd ontdekt dat de Papoea’s een ritueel hadden waarbij zij overleden familieleden opaten. Alleen vrouwen en kinderen aten de hersenen, de bron van de ziekte. Kuru is daarmee de eerste en enige ziekte waarvan aannemelijk is dat zij vooral overgebracht wordt door menselijk kannibalisme.

   Kuru is een overdraagbare ziekte die wordt veroorzaakt door prionen. De ziekte tast het centrale zenuwstelsel aan. Het is mogelijk dat de vatbaarheid voor kuru tevens een erfelijke component heeft. De gekkekoeienziekte of BSE is een verwante ziekte bij koeien. De ziekte van Creutzfeldt-Jakob is een andere verwante ziekte, die bij mensen voorkomt.

   1. Tman

    peter:
    “op jonge leeftijd dement worden”
    De symtomen zouden oorzaakuit kunnen zijn van de uitspraak “ihr seid allen…”?

   2. Lao Tse

    De staatsvrouw Merkel, waar Duitsland en Europa enorm veel heeft te danken, heeft de laatste jaren ongelooflijk hard gewerkt en stond onder voortdurende druk.

    Het is denkbaar dat ze een ziekte onder de leden heeft maar het kan ook gewoon een tijdelijke oververmoeidheid zijn.

    De vrouw verdient echter groot respect.

    1. Frets

     Aldus de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker en kletsnatte pisvlek.

    2. Siemien

     Nee Lao helemaal niet, Duitsland heeft sinds haar aantreden enorme problemen gekregen, zij is dé cultuurverkrachtster bij uitstek en dit niet alleen voor Duitsland..

     1. Mart

      Siemen….niet reageren op die ”halve zool”.wordt ie zo nat van op zijn bureaustoeltje.

    3. Rosasolis

     @Lao Tse en Meriadoc B. Ik ben met jullie eens. Mooi geschreven over
     Angela Merkel.

   3. Piet51

    Peter Oudshoorn, ik heb even op Wiki gekeken omdat ik al meteen het vermoeden had dat je daar je informatie over Kuru vandaan had – en jawel hoor, bijna letterlijk!

    Ik kan dus zonder verder voorbehoud stellen dat jij een poeha mannetje bent en Kuru helemaal niet kende, noch erover gelezen hebt. Net als anderen hier, tracht jij heel belezen en erudiet over te komen. Dat mag hoor, maar maskeer je pogingen dan wat beter. Voor mij ben je afgegaan als een gieter.

    Het is niet jouw eigen kennis Peter Oudshoorn. Je schrijft letterlijk en klakkeloos over van andere sites. Het zou pas kloppen als je de bronvermelding erbij geeft. Wel zo netjes.

    Dit is niet als inhoudelijke bijdrage bedoeld, het verwoordt zelfs niet mijn oordeel over jou, al suggereer ik dat misschien wel. Dit is bijna letterlijk, ik moest alleen naam en onderwerp aanpassen, een kopie van je reacties n.a.v. een bijdrage van mij, 2 weken geleden. Je ging daarna nog even door, bijgevallen door een enkeling. Ik hou het hier bij. Om e.e.a. te checken, zie het topic .

    1. Beukman

     Ik zou het mijn vriend @Peter O. niet euvel duiden, @Piet. Het is gezien de opbouw en de gebezigde taal volkomen evident dat hij deze tekst ergens vandaan heeft geplukt als service voor de lezers van DDS. Omdat dit evident is, lijkt de kwalificatie poeha-mannetje” me misplaatst, temeer daar deze website het plaatsen van linkjes bemoeilijkt.

     We kunnen van alles zeggen over Peter O.: dat hij een lul is en een scheldkanon en een plurk, maar toch zeker niet dat hij poeha-neigingen heeft. Peter O. is eerlijk, streeft de discussie na als methode om tot waarheidsvinding te komen, schrijft in goed Nederlands, en is doorgaans ook nog eens goed geïnformeerd – al hangt hij misschien iets te vaak rond op complotwebsites. Kortom: Peter O. een parel voor dit blog. Al is er uiteraard geen koe, of er zit wel een vlekje aan.

     1. Lao Tse

      Oudshoorn gebruikte de term ‘poeha-mannetje’ in de richting van Piet51 in een persoonlijk aanval. Piet51 spiegelt zijn aanval doeltreffend.

      Verder deel ik je sympathie voor Oudshoorn. Ik vind het vervelend dat hij nagenoeg geen bijdrage kan plaatsen zonder de opponent persoonlijk uit te schelden maar het is prettig dat hij de inhoud zoekt en daar ook op aanspreekbaar is.

     2. Peter Oudshoorn

      Beuk, je krijgt een vetleren medaille voor ondersteunende diensten. En natuurlijk een tien met een griffel voor je prachtige proza.

     3. Peter Oudshoorn

      Lao, … ik ook van jou. Snik.

      En wat dat prachtige schelden van mij betreft: ik probeer me steeds weer te verbeteren. Een mens moet altijd groeien.

    2. Peter Oudshoorn

     Ja natuurlijk, Piet51! Ik ben geen medisch specialist, wat dacht je dan, dat is toch volstrekt duidelijk? Heb ik nooit beweerd ook.

     Bij jou lag dat even anders. Je was al reacties lang aan het zeiken over het klimaat en je kennis daarover. Je stelde je op als een halve specialist, tot je een reactie plaatste die overduidelijk niet uit jouw hoofd kwam, maar waar gesuggereerd werd van wel.

     Ik plakte dit Wiki-stukje hier louter ter verduidelijking van de kreet ‘kuru’ van Bart die daar verder geen toelichting op gaf. Er zit niets van een persoonlijke mening bij.

     Grappig trouwens dat die kreet ‘poeha mannetje’ zo bij je ingevreten heeft. Je moet wel wat meer eelt op je ziel kweken hoor, als je hier op DDS wilt meedoen.

     1. Lao Tse

      “Ik plakte dit Wiki-stukje hier louter ter verduidelijking van de kreet ‘kuru’ van Bart”

      Je had er beter de bron bij kunnen vermelden.

     2. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      Vat het niet te serieus op, dat gebeurt op deze site veel te veel. Het moet allemaal wel een beetje leuk blijven, toch? De enige tekst in mijn reactie die ik zelf heb bedacht is heel neutraal, nuancerend en feitelijk, namelijk:

      “Dit is niet als inhoudelijke bijdrage bedoeld, het verwoordt zelfs niet mijn oordeel over jou, al suggereer ik dat misschien wel. Dit is bijna letterlijk, ik moest alleen naam en onderwerp aanpassen, een kopie van je reacties n.a.v. een bijdrage van mij, 2 weken geleden. Je ging daarna nog even door, bijgevallen door een enkeling. Ik hou het hier bij. Om e.e.a. te checken, zie het topic .”

     3. Peter Oudshoorn

      Piet51, geloof me: ik vat zelden iets serieus op.

      Handjes schudden doet en verder maar weer.

    3. merlot

     “Ik vind het vervelend dat hij nagenoeg geen bijdrage kan plaatsen zonder de opponent persoonlijk uit te schelden”.

     Sprak degene die regelmatig mensen voor dom, verstandelijk gehandicapt en meer van dat fraais uitmaakt.

  2. goedisfout

   Ze is wel verantwoordelijk voor heel wat ellende uitgestrooid over Europa maar kanibalisme verdenk ik haar niet van. Het zou Parkinson kunnen zijn of huivering voor een naderend tribunaal.

 2. Pescador

  Als ik zo naar die foto kijk is ze gewoon in verwachting 🙂

 3. Tman

  Merkel is een uiterst belangrijk radertje in de EU machine,en op dit moment zou het wegvallen van deze dragende kracht mbt het linkse illegalen beleid desastreus zijn.
  De EU kan het plotseling wegvallen van Angela er nu even niet bij hebben,de Europa fuckers hebben al genoeg problemen met de steeds groter wordende groep rechts denkenden!
  De EU gaat ten onder,hopelijk snel!

  1. Julian

   Je moet toch wel erg deprimerend zijn als je echt overal een complot in ziet..Of eigenlijk beter in wil zien…sterkte met uzelf

 4. EU kok

  Quote : In Amerika wordt er op regelmatige basis verslag gedaan van de gesteldheid van de president, maar niet in Duitsland.
  Daar mag niemand weten of de kanselier al dan niet gezond is.
  .
  Gevoel voor humor kan Michael niet ontzegd worden.

 5. Agios

  Merkel treedt officieel in 2021 af. Dan begint het. Ze zal in binnen_en buitenlandse hevig bekriseerd worden voor haar egoistische instelling en het deels in verderf storten van Europa. Ze weet het en siddert nu van angst. Het zij haar gegund.

 6. tonna

  Merkel moet direct ontheven worden uit haar functie indien ze niet kenbaar maakt welke ziekte onder haar leden schuilt!
  Indien ze van mening is dat het valt onder “privé” moet ze uit zichzelf vertrekken!
  Eventueel geestelijke tekortkomingen tengevolge van een ziekte kan niet,in deze functie.

  1. Julian

   Hoezo Trump is ook gewoon president!

 7. Rationalist

  Het is wat met die Duitse leiders die tegen het eind van hun loopbaan beginnen te trillen.

  1. Julian

   Wat een misselijke opmerking. Triest figuur

  2. Original NL

   Das nou traditie rationalist!

 8. Julian

  Wat een raar stuk weer… Hoezo “natuurlijk”. Die “natuurlijk” is alleen op basis van eigen gedachtengang en nergens op feiten of bewijzen gebaseert. En volgens mij is de gezondheid van iedereen een privebelang. En als zeker geen staatsgeheim zoals u het noemt. Buiten het feit dat bijzonder vervelend is lijkt me dit niet haar functioneren te beinvloeden en daar zal door haar omgeving ook zeker op gelet worden.

 9. Original NL

  Gekkekoeienziekte….direkt ruimen die trut!!!

  1. Meriadoc Brandebok

   Er is een evident gebrek aan ontwikkeling bij u waarneembaar, alsmede een zekere primitiviteit. Mijn observatie is dat u het vermogen tot na te denken ontbeert, vanwege het ontbreken van een zekere hoeveelheid verstand. Ontwikkelde mensen uiten zich zelden op deze wijze.

   1. Frets

    Guusje Glijmiddel denkt een waardeoordeel te moeten geven, volkomen zinloos natuurlijk want met drollen in een pot ga je geen gesprek aan, hij is dan ook de spekkoper van dopper, noppen, de eeuwig gebande

   2. Original NL

    Quote…Ontwikkelde mensen uiten zich zelden op deze wijze….
    Tenzij hun het bloed onder de nagels wordt gehaald…..

 10. fusilier

  Moet ik nou medelijden met haar hebben? Nadat ze haar eigen onderdanen opgeofferd heeft aan dat woestijnvolk. Wel typisch dat zodra het Duitse volkslied begint, zij ook begint te trillen.

  1. Original NL

   Quote…Moet ik nou medelijden met haar hebben?…
   Nee hoor integendeel!!
   Zij heeft haar vaderland en europa onomkeerbaar naar de kl*ten geholpen…de veiligheid van mijn kinderen en kleinkinderen in gevaar gebracht.
   Gisteren aktenzeichen xy gekeken…lijkt een copy van opsporing verzocht…hoofdzakelijk noord afrikaantjes…al wordt de huidskleur als signalement natuurlijk niet genoemd door de duitse msm…maar de foto’s zeggen genoeg!!

 11. Frets

  stomdronken, beven als een rietje, de eu-machthebbers staan erboven, de arrogantie van de macht

  1. van Urk

   Of afkickverschijnselen. Misschien iets teveel gedronken of gesnoven nadat zij haar beruchte uitspraak deed.

 12. Suidland

  Haar telefoon staat op trillen ipv stil

  1. Original NL

   Mogelijk is haar vibrator haar ontglipt….

   1. Lao Tse

    Original brengt het probleem naar zijn eigen niveau. Verstandelijk beperkten mogen hier ook posten.

    1. Frets

     Aldus de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker en kletsnatte pisvlek.

    2. Original NL

     Quote….Verstandelijk beperkten mogen hier ook posten….
     Nee hoor die krijgen een ban en proberen daarna met nieuwe nicks hun zieke mening te reaguren…toch noppen?

    3. Cycle25

     Lao Tse

     Achsooo, humor mag wel over teletubbie Annabel, maar een plofkip dame als Merkel : ABSOLUUT GEEN GRAPJES ! want…respect, blablabla…

     Je wilt kennelijk dit blog reformeren naar je fatsoenlijke Jole’s opinie bagger, met moderatoren die uitsluitend links geluid dulden.

     Links duld anno 2019 geen humor, laat staan vrijheden van meningen.

 13. Meriadoc Brandebok

  Merkel is een groot staatsvrouw. Ze verdient een onderscheiding voor haar enorme werk.

  1. Frets

   Aldus de de zuigende stoker en eeuwig gebande.

  2. Original NL

   Merkel verdient een trap onder haar enorme achterwerk sukkel.

   1. Julian

    Ik dacht dat een IQ niet onder nul zou kunnen komen… Maar jij bent het levende bewijs van een IQ onder nul en getuigt van een enorme onbeschoftheid. Het niet met iemand eens zijn … uitstekend… Maar wensen dat een teruggekeerde is’er haar op een misselijke manier naar de andere wereld helpt…

    1. Original NL

     Heb geen enkel mededogen met figuren die de veiligheid en toekomst van mijn gezin in gevaar brengen.
     Een bezoekje van een verwarde baardaap aan onze trollen zou misschien verhelderend kunnen werken..

     1. Julian

      Oh wauw… En andere mensen die ook vinden dat de veiligheid en toekomst van hun gezinnen in gevaar zijn moeten maar zien. Wat een egoisme…Omdat hun wieg toevallig ergens anders stond….Wat een stoere vent ben je ook he…

   2. Meriadoc Brandebok

    Domme opmerking, Original.

 14. fusilier

  Brandebok. Daar denken die onschuldige slachtoffers in Berlijn op die kerstmarkt anders over. Die nabestaanden kunnen haar bloed wel drinken. Zij is de antichrist,en omarmt de islam, precies zoals Seegers dat doet.

  1. Original NL

   De naïeve gedoog trollen hebben een foto van merkel boven hun bedje hangen en buigen op hun knietjes richting berlijn voor een gebedje na het innemen van hun medicatie kort voor het slapen gaan.

  2. Original NL

   Fusilier
   +++++!

  3. Meriadoc Brandebok

   Ik zou wel een bron willen zien voor de opmerking dat nabestaanden haar bloed kunnen drinken, fusilier, en de rest van hetgeen je schrijft is onzin.

 15. Punt50

  Denk dat ze hetzelfde dieet genoten heeft als J.C. Juncker.

  1. Original NL

   Waar je mee omgaat wordt je mee besmet punt 50!!
   Misschien kan men haar “schnapps ideëen” hiermee ook verklaren!

 16. van Urk

  Zal wel een tremor zijn. De vraag is alleen waar de oorzaak van deze tremor vandaan komt. Zij moet er mee leven zegt ze.

  1. Original NL

   Het is mogelijk urk dat zelfs haar lichaam haar zieke brein probeert af te stoten.
   Mogelijk kan een teruggekeerde is’er haar hiermee een handje helpen..!

   1. Original NL

    ….Of ze begint zich langzaam te realiseren wat ze heeft aangericht met haar oliedomme uitspraken..

 17. Kapitein Haddock

  De Bazin van Europa gaat het opgeven. Gelijk Hitler, toen de baas van Europa!

 18. Jumping

  Deze Merkel is natuurlijk al veel langer niet in staat geweest om een land en de EU te besturen.
  Haar WIR SCHAFFEN DAS. Is het beste voorbeeld.
  Deze zou zich voor een tribunaal moeten verantwoorden.
  Voor de chaos waar zij de Westerse wereld in heeft gedompeld.
  Per direct uit haar functie verwijderen.
  En neem Rutte gelijk mee.

 19. Rosasolis

  Er zijn verschillende ziektes die trillingen veroorzaken. Merkel is niet langer de leider van het christelijke partij. En geleidelijk werkt ze door, tot een nieuwe premier zal worden gekozen. Zij heeft jarenlang trouw gewerkt, voor Duitsland en met de EU. Maar weinig
  politici met een drukke agenda kunnen het voor jarenlang vol houden, voordat er gezondheid’s problemen komen. Misschien is het een idee dat in onze westerse wereld,
  een leeftijd’s grens te hebben voor politici. Dat hebben gewone werknemers ook.
  Binnenkort als je 66 wordt, moet je stoppen met werken.

 20. Lao Tse

  De kans is groot dat Merkel last heeft van een onschuldige aandoening die ook wel een orthostatische tremor wordt genoemd. Je kunt er stokoud mee worden en toont zich vooral bij stilstaan. Het gaat bij zitten of lopen direct over.

  Vervelend voor deze bewonderendswaardige vrouw maar geen ramp. Het zal haar vermogens als bestuurder niet aantasten.

  1. Frets

   Aldus de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker en kletsnatte pisvlek.

 21. Vrijedenkert

  EU-drankorgel Junker heeft ook zogenaamd chronische Ishias wat wordt veroorzaakt door inname van teveel gratis Cognac op kosten van de belastingbetaler!
  Het zou me niks verbazen dat mislukte Merkel na ‘Wir schaffen das nicht’ nu ook naar de fles grijpt en daarom beeft als een rietje…

 22. Vrijedenkert

  Juncker: delirium tremens…
  Merkel: delirium tremens?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.