Kamerlid Femke Merel van Kooten (PvdD) stapt op dubieuze wijze uit de fractie en gaat alleen verder

Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten (PvdD) heeft vandaag te kennen gegeven haar werk voor de fractie van Marianne Thieme stop te zetten. Daarmee is een eerste geval van zetelseperatisme een feit. Ze gaat alleen verder. 

De redenen waarom Van Kooten stopt zijn echter niet helemaal helder. Zo spreekt ze over het ouderschap en dat ze zich niet langer kan vinden in de wijze waarop de partij opereert. Maar wat nu concreet de druppel was blijft onduidelijk in haar verklaring die ze op Facebook achterliet.

Volgens Van Kooten zou de Partij voor de Dieren ‘versmallen’ in plaats van ‘verbreden’. Echter laat ze dus na om concrete voorbeelden te benoemen van die ‘versmalling’ waardoor het argument gekunsteld overkomt. Concreet lijkt het erop neer te komen dat mevrouw vindt dat bepaalde onderwerpen meer aandacht verdienen dan mogelijk is onder de vlag van Thieme. Zo zegt ze:

“Echter, tot mijn grote spijt zie ik eerder een versmalling dan een verbreding in de onderwerpen die PvdD tot haar “core business” rekent.”

Van Kooten gaat nu dus alleen verder en neemt haar zetel mee, maar als we kijken naar het aantal stemmen die ze heeft opgehaald tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 dan zou het haar sieren haar zetel op te geven en een andere PvdD-kandidaat het werk op te laten pakken. Maar dat doet de afgestudeerde juriste niet, die blijft liever kleven om “zich in te zetten voor mens en dier”.

Alsof dat niet onder de vlag van haar oude partij kan?

En zo verlaat de dubieuze Van Kooten de Partij voor de Dieren. Met vage redenen waaruit niemand echt wijzer wordt waar de schoen hem wringt. Jammer! Want concreet is haar verklaring namelijk niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. santiago

  Dit geestelijk beperkte meisje gaat ons vertevenwoordigen in het parlement als de groep femke. Mieters toch.

 2. Garland S. tucker

  Zucht..nooit van gehoord en ze vindt zichzelf vast heel belangrijk dat ze blijft.

 3. loodklopper

  Leuk bekkie verder geen idee wie het is of waar het voor staat. Pluche klever.

 4. Lao Tse

  “Met vage redenen waaruit niemand echt wijzer wordt waar de schoen hem wringt.”

  Nederlands is natuurlijk best wel een lastige taal.

  1. fockingworst

   @lao Tse uw huistrol diarree meurt enorm de normale reaguurders hebben er last van

   1. Sans Rancune

    Het mag wel gezegd worden, met begrijpend lezen kom je niet verder met deze broodschrijver. Maar geen nood, de meesten lezen hier overheen zonder zich te verbazen.

    1. logisch denken

     sommige vinden de boodschap belangrijker dan woordjes ne uk en en de inhoud passeren. Als je inhoudelijk geen bijdrage hebt kan je natuurlijk altijd met de wioordjes gaan spelen. Stakkers

  2. Frets

   Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

  3. Top

   Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

   “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
   And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

   1. Top

    En als toegift, blablabla, Blaaskaak!

   2. merlot

    De rashypocriet Tse Noppen hangt uitsluitend de taalnazi uit jegens andersdenkenden.

    Van het uiterst belabberde Nederlands van bijvoorbeeld Rosa het kruidenvrouwtje heeft hij nog nooit wat gezegd.

    1. Frets

     Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf, een ondersoort met linksfascistische opvattingen, overtuigingen en standpunten. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

 5. Jumping

  Kijk deze van Kooten geeft gewoon aan dat het verrottings proces in de Nederlandse samenleving volop aanwezig is.
  Ik hou wel van dit soort eerlijke Tante’s.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Lao Tse

   “Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.”

   Dat zal dan wel verklaren waarom de meeste Nederlanders hem favoriet achten als premier.

   1. fockingworst

    @lao Tse u heeft wel heel veel spuit diarree in uw lijf wat er uit komt….
    Mislukte huistrol hahaha

    1. Lao Tse

     Vervelend, worst, die diarree.

     Al medicijnen geprobeerd?

     1. Frets

      uitgekotst, uitgespuugd, ongewenst, en hij nodigt zichzelf voortdurend uit, de eeuwig gebande, met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

   2. RvdBe

    Wat de massa acht is dus altijd ok?
    Hitler de gekozen regeringsleider was ook ok?
    Het probleem is dat de gemiddelde kiezer te weinig interesse heeft in de politiek en zich van alles wijs laat maken.

    1. DidiMadloba

     Om een nieuwe Hitler te voorkomen hebben ze in Duitsland nu het systeem dat een constitutionele rechter in de gaten houdt of politici de Grondwet naleven, een Grondwet die veel strenger is dan de onze.
     Tot in VVD kring wordt echter het misverstand van “het primaat van de politiek” aangehangen. Dat is een overblijfsel uit de tijd dat de Nederlandse grondwet tot stand kwam, midden 19de eeuw, toen de eerste prioriteit was om de macht van de Koning te beperken. Want Willem I de “koning-koopman” had het wel bont gemaakt.
     Natuurlijk mogen rechters geen politieke beslissingen nemen, maar als wij zo’n systeem zouden hebben als in Duitsland zou het bijv. onmogelijk zijn dat de sharia wordt ingevoerd zodra een meerderheid het wil, wat in Nederland wel kan, zoals Donner ooit constateerde.

  2. Korporaal Monty

   “Nederland is een keiverrot land geworden”

   Volg de raad van Trump op en vertrek naar een land waar het beter is om te wonen.

   1. Duke

    Je weet dat Trump het had tegen Amerikaanse politici van de deugpartij en niet tegen Nederlandse onderdanen?

    1. Korporaal Monty

     En?
     Waarom zou dat niet kunnen gelden voor ons land.
     Als je je hier niet thuis voelt kan je gaan toch.
     Wat heeft je politieke voorkeur hiermee te maken.

  3. DidiMadloba

   U spreekt uzelf tegen, want constateert met tevredenheid dat dit mooie land een Kamerlid met een afwijkende mening de ruimte geeft.

 6. Korporaal Monty

  “Van Kooten gaat nu dus alleen verder en neemt haar zetel mee,”

  Ze doet een Wilders.
  Kan me niet voorstellen dat mensen hierop tegen zijn.

  1. fockingworst

   @ corpulente Monty… Verbale diaree komt uit uw toetsenbord ouwe huistrol.. Hahaha

 7. Kretoloog

  Door mijn dyslexie las ik eerst: Ferme Kerel met Kloten.

  Helaas…

  1. merlot

   😉

 8. Agios

  Als je Merel heet, heb je recht op een eigen vogelpartij!

 9. RvdBe

  Vind dat de zetel bij de partij hoort, en niet bij mensen die ineens iets anders willen dan waarvoor kiezers ze hebben gekozen.

 10. DidiMadloba

  In zo’n geval wordt meteen gemopperd over “zetelroof”. Maar laten we wel bedenken dat de Grondwet helemaal geen fracties kent, maar wel bepaalt dat Kamerleden stemmen “zonder last of ruggespraak”.
  Eigenlijk zijn die fracties dus geschiedvervalsing. De lijsttrekker krijgt verreweg de meeste stemmen, terwijl de anderen op de lijst nauwelijks democratisch gesteund worden.
  Ik hoop dat dit het begin van het einde is van de Partij voor de Dieren. Die is ooit bedacht door Paul Cliteur, de raspoetin die er van houdt lekker te roeren in de politiek, die nu de rechtervleugel van het “Forum voor Democratie” pusht.
  Grondwettelijk vertegenwoordigen de Parlementsleden de kiezers, niet de dieren. Dat is bij de wilde spinnen af.

  Bovendien is die schattige Marianne Thieme gelieerd aan een keiharde communist, Ewald Engelen, een man die zo links is dat hij alle marktwerking afwijst. Dat gaat nog veel verder dan de DDR, een land dat de marktwerking probeerde te stoppen met een dikke muur en Vopo’s met Schießbefehl. En dat toch failliet ging.

  1. logisch denken

   ook nu is het gewoon zetelroof. Een andere club misbruikt om jezelf belangrijker te maken dan de club waarin je gestart bent.

   Waarom gaan al die afvalligen niet bij de verkiezingen als individu op hun eigen lijst staan ? Kunnen ze direct zien hoe groot hun achterban is en hoe beliefd ze zijn. Ik gok dat ze zelf wel weten dat hun vergrote ego dan ernstig gekort wiekt word.

 11. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Rutte ?! Wie is dat ?!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.