Weghalen van camera’s Sumatraplantsoen leidde tot meer criminaliteit, Halsema draait linkse blunder terug

Het Sumatraplantsoen vormt een groot probleem in Amsterdam en anno 2019 lopen de zaken echt de spuigaten uit. De buurt wordt al maanden geterroriseerd door een stel jongeren en ze maken inmiddels het leven van omwonenden behoorlijk zuur. De kwestie loopt nu zo uit de hand dat ouders hun kinderen niet eens meer zonder toezicht buiten durven laten spelen. Weg vrijheid!

De problematiek in deze wijk is al flink verergerd. Zo schijnen er meerdere incidenten te zijn geweest waarbij bewoners zijn bespuugd en werden nageroepen. Ook vandalisme en intimidatie zijn deze jongeren niet vreemd. Zo zijn er mensen bekogeld met waterballonnen en eieren. Verder zijn volgens nu.nl straatroven, vechtpartijen en drugshandel toegenomen in deze probleemwijk.

Het ergste van alles is nog dat niemand melding durft te doen, omdat ze bang zijn voor de gevolgen ervan. Moet u nagaan hoe erg deze ‘jongeren’ de buurt in hun greep hebben. Als je je kind niet meer buiten durft te laten spelen of geen melding meer durft te maken, dan kun je rustig spreken van een geterroriseerde buurt.

Nieuw is de problematiek van deze wijk niet. Zo is de politie inzet al verhoogt. Hetzelfde geldt voor handhavers en straatcoaches. Maar ja, zachte heelmeesters maken stinkende wonden, nietwaar?

En dus heeft burgemeester Femke Halsema nu besloten dat het afgelopen is met de pret. De buurt moet weer veiliger en er worden weer camera’s geïnstalleerd die de boel scherp in de gaten moeten houden. Saillant detail is dat in 2017 is besloten om het cameratoezicht te stoppen, omdat er voor het oog van de camera te weinig gebeurde. Misschien wisten deze jongeren waar de camera’s stonden en waar ze hun ongein even niet moesten tonen? Annabel Nanninga, fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Amsterdam, is erg te spreken over de terugkeer van de camera’s, zo laat ze via Twitter weten:

‘Enfin fijn dat de camera’s weer terugkeren.’

Met dit besluit heeft Halsema een politieke blunder teruggedraaid en eindelijk eens haar eerste goede beslissing genomen als burgemeester van onze hoofdstad. Chapeau!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Lao Tse

  Zou student Olivier weleens van ‘t Kofschip gehoord hebben?

  🙂

  1. fockingworst

   @lao Tse als de huistrol(Lao Tse) niks meer heeft over de inhoud dan gaat hij zijn verbale diarree spuiten over de verpakking.
   @lao Tse is #openlijkdommig

   1. peetjuhhhh

    +1

   2. Veteraan

    @ fockingworst

    Die is raak ++

   3. dario

    Is het misschien verstandig om met zijn allen DDS is een tijd links te laten liggen .
    Hebben ze geen reden meer om de linkse zeikers hier aan boord te houden .

   4. Mars020

    Die geile nepchinees beweert, dat de criminaliteit is afgenomen, maar weet alleen niet waar?. Iedere normale Nederlander weet, dat de criminaliteit juist is toegenomen en dat er in Amsterdam wijken zijn, waar het gevaarlijk is om als vrouw of bejaarde rond te lopen. Links beschermd die gasten en sponsort ze ook nog. Overal waar links in de gemeenteraad een meerderheid heeft is het een grote puinhoop en worden criminelen geknuffeld.

  2. Agios

   Betweterige zak.

  3. Frets

   Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

 2. Pescador

  Kunnen die camera´s ook schieten ? En meteen zo´n ether voor zijn ballen schieten , want anders gaat het niet helpen die internationale gasten zijn echt niet bang voor een camera en ook niet voor de politie of rechter , want echte straf krijgen ze toch niet.
  Dus eerst Halsema opsluiten en dat een echte kerel als burgemeester plaatsen.

 3. Pedrito

  Femke is een chronische blunder

  1. AS210854

   Pedrito, +++++++++++

 4. Jumping

  Wilders heeft een heldere kijk op de zaak.
  Zijn slogan minder minder was recht voor zijn raap.
  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 5. Kretoloog

  Poe hee, al meer dan 1 jaar burgemeester en haar 1e goede beslissing.
  Amsterdam krijgt wel waar voor zijn geld.

  Criminaliteit stijgt, overlast door toeristen stijgt, woningnood giert de pan uit, auto’s worden op steeds meer plekken geweerd, lokale belastingen sky-high, ja die Halsema is een succesnummer van heb- ik- jou-daar.

 6. peetjuhhhh

  De verrijking van onze cultuur zullen we het maar noemen. Amsterdam loopt voorop met deugen ze verdienen dit ook.

  1. Lao Tse

   Dat vind ik ook: Amsterdammers deugen en ze lopen voorop.

   1. fockingworst

    @lao Tse de huistrol met een verbale diarree lucht om zich heen

   2. peetjuhhhh

    Als Rotterdammert durf ik te zeggen dat er nog geen 15% echt deugt in Amsterdam. Ze willen graag deugent overkomen. Daardoor maken ze zoveel hypocriete fouten dat ze nog minder deugen dan degene die niet wil deugen.

    1. peetjuhhhh

     Die 15% zijn dan de voetbal hooligans die wel opkomen voor hun stad.

   3. logisch denken

    vreemd he ? dat zo een wijk camera toezicht nodig heeft met al zijn kanspareltjes. Samenstelling van de wijk al opgezocht tarrel ? van Amsterdammers kan je dan niet echt meer spreken 🙂 🙂 🙂

 7. Ben-NIET-Groen-L

  Ik denk dat het niet uitmaakt of je die camera’s nou laat staan of niet…het tuig heeft hier namelijk schijt aan…want ze vinden die taakstrafjes in de natuur hartstikke leuk en ze zien nog is wat.

 8. Esther

  Jeetje, wat ziet die Halsema er afgepeigerd uit met al die groeven in haar gezicht en haar grauwe gelaatskleur…..
  Gezien haar gestel denk ik dat zij haar functie niet aankan….

  1. Kretoloog

   Niet alleen gezien haar gestel. Ook gezien haar herseninhoud kan Halsema deze functie niet aan.

 9. Esther

  Wat ik nou zo enig zou vinden is; als de Afrikaanse criminele illegalen ( we are here) alle onderkomens van de studenten eens kraken…

  1. Veteraan

   @ Esther

   Lijkt me een goed idee, maar ja 2 handen op 1 buik dus pakken ze de argeloze Nl’er maar.
   Denk wel dat de studenten als een blad aan de boom hun mening zouden veranderen.
   Want Links totdat het niet meer uitkomt.

 10. Jantje

  Camera’s zijn zo 1980.
  Ze zouden drones moeten gebruiken.
  Drones kan je flexibel inzetten.
  Met high resolution camera’s erop, kan je dmv van deep learning modellen precies bepaalde “objecten” traceren. Deze modellen zijn zeer zeker preciezer dan oom agent op straat.
  Wat mij betreft zetten ze ook een geweer op die drones, om die lamlullen meteen uit te schakelen, maar dat zal wel weer te ver gaan.

  1. dario

   nee hoor @Jantje ik zou er zelfs handgranaten onder hangen, dat jaagt het spul mooi uit elkaar.

   1. Abdul is Lam

    Godzijdank ben ik die beerput al 35 jaar geleden ontvlucht, was toen voor een fatsoenlijke Nederlander al niet meer om te doen, woonde in Noord, zag in 5 jaar tijd de buurt volledig naar de klote gaan. Voor iedere Nederlander die daar weg ging kwam een alochtoon in de plaats compleet met vijf a zes kinderen en Ford transit met Gordijntjes.
    We kregen zelfs een Turkse moskee in de voormalige dierenwinkel, was altijd gezellig met al die krijsende kinderen en pinquins voor de deur.
    Geef mij maar Islamsterdam, dat is mooier dan Parijs.

    1. peetjuhhhh

     Nou Parijs ziet er inmiddels net zo multi cultureel uit. Alles, vies, goor of gesloopt. Zwervers op de straten en dan niet de clochards van 30 jaar geleden. Nee complete gezinnen in tentjes. Gelukkig kunnen ze de hutjes van strond en stro niet mee nemen in de rubberboot anders had t al echt afrika geleken.

 11. J.Rademaker

  Arme,arme bewoners dag en nacht en dan ook nog eens politiek wisselgeld.

 12. Punt50

  020, een open riool.

 13. Decca

  Zou Michel Jackson er ook zo hebben uitgezien als hij zich om had laten bouwen. Lijkt als 2 druppels water.

 14. Drollevanger

  Ik heb geen schuldcomplex over ons verleden.
  Een oom van mij heeft nog in Atjeh gevochten tegen de plaatselijke piraten sultan. Dar ben ik eigenlijk wel trots op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.