Weghalen van camera's Sumatraplantsoen leidde tot meer criminaliteit, Halsema draait linkse blunder terug

Geen categoriejul 17 2019, 9:30
Het Sumatraplantsoen vormt een groot probleem in Amsterdam en anno 2019 lopen de zaken echt de spuigaten uit. De buurt wordt al maanden geterroriseerd door een stel jongeren en ze maken inmiddels het leven van omwonenden behoorlijk zuur. De kwestie loopt nu zo uit de hand dat ouders hun kinderen niet eens meer zonder toezicht buiten durven laten spelen. Weg vrijheid!
De problematiek in deze wijk is al flink verergerd. Zo schijnen er meerdere incidenten te zijn geweest waarbij bewoners zijn bespuugd en werden nageroepen. Ook vandalisme en intimidatie zijn deze jongeren niet vreemd. Zo zijn er mensen bekogeld met waterballonnen en eieren. Verder zijn volgens nu.nl straatroven, vechtpartijen en drugshandel toegenomen in deze probleemwijk.
Het ergste van alles is nog dat niemand melding durft te doen, omdat ze bang zijn voor de gevolgen ervan. Moet u nagaan hoe erg deze 'jongeren' de buurt in hun greep hebben. Als je je kind niet meer buiten durft te laten spelen of geen melding meer durft te maken, dan kun je rustig spreken van een geterroriseerde buurt.
Nieuw is de problematiek van deze wijk niet. Zo is de politie inzet al verhoogt. Hetzelfde geldt voor handhavers en straatcoaches. Maar ja, zachte heelmeesters maken stinkende wonden, nietwaar?
En dus heeft burgemeester Femke Halsema nu besloten dat het afgelopen is met de pret. De buurt moet weer veiliger en er worden weer camera's geïnstalleerd die de boel scherp in de gaten moeten houden. Saillant detail is dat in 2017 is besloten om het cameratoezicht te stoppen, omdat er voor het oog van de camera te weinig gebeurde. Misschien wisten deze jongeren waar de camera's stonden en waar ze hun ongein even niet moesten tonen? Annabel Nanninga, fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Amsterdam, is erg te spreken over de terugkeer van de camera's, zo laat ze via Twitter weten:

'Enfin fijn dat de camera’s weer terugkeren.'

Met dit besluit heeft Halsema een politieke blunder teruggedraaid en eindelijk eens haar eerste goede beslissing genomen als burgemeester van onze hoofdstad. Chapeau!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten