Break! FvD’er stapt over van #teamBaudet naar #teamOtten!

De storm is nog zeker niet gaan liggen. We hebben weer een ‘overstapper’. Ditmaal gaat het om een Statenlid uit Flevoland, Cornelis van den Berg. Van den Berg is nu van plan om zich aan te sluiten Henk Otten. Baudet is voor Van den Berg door de mand gevallen. “Aan de geschiedenis met Thierry Baudet heb ik een kater overgehouden.”

De overstap van #teamBaudet naar #teamHenk komt als een klap in het gezicht van Baudet. Baudet zou veel moeite hebben gedaan om de godsdienstgeleerde binnenboord te krijgen. Van den Berg was vroeger lid van de Protestantse Kerk Nederland maar brak met de kerk vanwege hun pro-islam koers. Er schijnen veel gesprekken te zijn geweest om hem zowel binnen te krijgen als binnen te houden. Nu zien we dat dat weinig heeft opgeleverd voor Baudet zelf.

Van den Berg is van mening dat Thierry Baudet radicaliseert. Van den Berg wil niet verbonden blijven aan een partij met ja-knikkers, hij wil de schouders eronder zetten om dit land te veranderen.

Ik zie bovendien dat Thierry radicaliseert. Ik wist dat hij een man was van de performance, maar hij vervalt nu toch wel erg vaak in grootspraak. Zo beaamde hij in een vraaggesprek dat hij de leidende intellectueel van Nederland was. Dat vind ik allemaal wat kinderlijk. Hij treedt heel erg eigenmachtig op. Heeft een chronische behoefte aan aandacht. En nu verzamelt hij allemaal ja-knikkers om zich heen. Dat is niet de partij waarin ik wil functioneren.”

Opnieuw een klap voor Forum. Eerder deze week verloor de partij al drie zetels in de senaat, waar zal het stoppen? Baudet vindt dat Van den Berg een ‘zetelrover’ is. Alhoewel dit niet waar is, staatsrechtelijk gezien bestaat er niet zoiets als ‘zetelroof’ maar moreel gezien kan je zeker argumenten maken dat ‘zetelroof’ wel degelijk bestaat. Van den Berg zei er het volgende over:

Aan de geschiedenis met Thierry Baudet heb ik een kater overgehouden. Hij is voor mij door de mand gevallen,’’ schrijft hij. ,,Mijn waardering voor de hoofdpunten van het programma (excl. NEXIT) is gebleven. Henk Otten en andere partijgenoten zijn vastbesloten daaraan uitvoering te geven. Daarom is mijn vervolgbesluit dat ik mij bij deze groep aansluit, ook als lid van de Staten van Flevoland. Ik ben gekozen door en voor de Flevolanders op basis van het programma. Daar houd ik aan vast, nu ik gezien heb dat de partij in verkeerde handen is gevallen. Ik beroof niet, maar ben beroofd.”

We zullen zien of er meer Statenleden het voorbeeld nemen van Van den Berg en zullen overstappen naar de partij van Henk Otten.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Rodendorff

  Het sprookje van de boreale beweging verkruimelt en dat is reden tot vreugde.

  Je vraagt je wel af waarom dit soort stupide meelopers zoveel tijd nodig hadden om het licht te zien.

  1. Garland S. tucker

   Geheel correct, al vanaf de LPF komen gefrustreerde figuren als vliegen op de stront af om hun idiote mening in de praktijk te brengen.

   Veelal hebzucht, zucht naar erkenning en andere egoïstische motieven.

   Het zijn sneue figuren…hun hele leven is een grote teleurstelling en ze geven altijd een ander de schuld.

  2. RvdBe

   Vergeet het maar, bij een snelgroeiende partij als FVD is het normaal dat er veel kaf tussen het koren zit, als dat eenmaal gescheiden is zal er meer stabiliteit ontstaan.
   Veranderingen worden trouwens nooit door een (democratisch gevormde) massa bewerkstelligd maar altijd door eenlingen.
   Maak de FVD intern democratisch en je hebt een nieuwe vvd, pvda, cda etc, daar zit ik ieg niet op te wachten.
   Sterker nog, ik denk dat NL gebaat is bij een gematigde dictatuur ala Tito om orde op zaken te stellen.
   Denk maar niet dat de huidige politiek iets gaat oplossen van de vele problemen waarvan jullie en je leiders het liefst wegkijken alsof ze niet bestaan, zoiets als een klimaatontkenner maar dan op ander gebied.

  3. ZiggyStardust

   Iedere partij heeft z’n Tara Singh Varma’s, Henry Keizers en Tunahan Kuzu’s of Arnoud van Doorns. Laat staan haatmoeke Anja Meulenbelt of die gehandicapte nep psychiater, ben der naam al weer vergeten. Bij een nieuwe partij komt dit relatief vaker voor, omdat het vaak nieuwe medewerkers betreft met minder politieke ervaring. Geen vuiltje aan de lucht dus voor FvD. Rotte appels eruit, en doorpakken. Net als een beginnend ondernemer van alles meemaakt waar ie niet op had gerekend en met tegenslagen te maken krijgt, geldt dat ook voor een jonge politieke partij. Zijn gewoon leermomenten.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik vrees dat er voor FvD veel vuil aan de lucht is. Het drama-Otten is mede veroorzaakt door een disfunctionele partijtop die vooralsnog niet is afgetreden. Bovendien is ook zichtbaar dat de partij argeloos doorkachelt op de heilloze boreale weg doe men bij de PS-verkiezingen is ingeslagen.

    Vanwege deze twee zaken zijn er twee opties: (1) FvD radicaliseert door en wordt een groepje in de marge, (2) FvD valt uiteen in een boreaal kamp en een Otten-kamp.

    1. Dik

     En jij hebt je digitale scheetje weer gelaten, verteerde gebakken lucht!

    2. ZiggyStardust

     Kijk eens naar andere partijen, uit de jaren 70 bijvoorbeeld, die gefuseerd zijn en nu nog steeds in de tweede kamer zitten. Wat voor smerigheid verkondigden zij allemaal? Lees het partijblad van de SP maar eens uit de jaren 80, toen werd je met meer dan borealistische praatjes om je oren geslagen dan Baudet nu doet. Hij maakt fouten maar ik geef hem nog steeds een kans. De insteek van FvD is immers goed, groeit de partij dan zal die ook democratischer worden en op z’n tijd, als de partij stabieler is, misschien een nieuwe voorzitter krijgen mocht dat nodig zijn, mochten de leden dat willen. Vooralsnog blijf ik Baudet steunen. Er vindt een echte smeercampagne plaats op dit moment tegen hem, en dan verstapt hij zichzelf wel eens. Voor hem is dit ook nieuw allemaal, net zoals de boeken die hij besteld had. Was hij aanhanger geweest van dat gedachtengoed, dan had hij die boeken al lang geleden gelezen en niet meer hoeven bestellen lijkt mij. Das Kapital zal ongetwijfeld ook in zijn boekenkast staan. En zo hoort het ook. Je verdiepen, en niet alleen in je eigen bubbel lezen als politicus.

     1. Meriadoc Brandebok

      @ZiggyStardust

      Je hebt alle recht Baudet te blijven steunen. De wijze waarop hij Otten heeft gedumpt getuigt echter van een schrijnende incompetentie. Met nieuwigheid heeft het ook niets meer te maken.

      Trap er niet in, om het met Kuzu te zeggen.

  4. cuoretx

   Meelopers noemt u stupide??? wat bent u een arrogante kwast met uw minderwaardig kommentaar over medemensen. Dat zegt iets over uw intellecte geest

 2. Trude Herr

  Zoiets hebben wij ook eens meegemaakt. De showdown.

 3. devel-hunt

  Iedereen met ogen in zijn hoofd ziet natuurlijk dat Baudet wel heel erg blij met zichzelf is. Dus is de kans groot dat alle weglopers, vaak hooggeschoolde en bepaald geen randdebielen zoals hier in de Dagelijkse standaard wel vaak wordt gesuggereerd, nu inzien hoe de partijstructuur echt in elkaar zit. Alles draait om Baudet en niemand anders. Er heerst wellicht een schijndemocratie die nu aan het licht is gekomen. Dus dat van die jaknikkers, het kan zomaar waar zijn. Aan de andere kant, Baudet is natuurlijk ook de enige stemmentrekker van de partij, op zijn succes liften ook heel veel mensen mee. In dat opzicht lijkt hij op Wilders, alleen met een suggestie van iets meer beschaving.

  1. ZiggyStardust

   Ah, je bedoelt net zoals Zihni Ozdil bij Jesse Klaver, of het geval Alexander Pechtold.

 4. Peter Oudshoorn

  Daarom is het ook beter te kiezen voor de PVV: een baken van stabiliteit en rust. Bovendien is Wilders uitermate consequent in zijn glasheldere boodschap.

  Ik vraag mij werkelijk af waarom alle FvD-stemmers zo nodig op die boreale egotripper Baudet moesten stemmen – een gladjanus eerste klas.

  1. Rodendorff

   “de PVV: een baken van stabiliteit en rust. ”

   Hilarisch.

   1. Dik

    Zo, de aandoenlijk heeft zijn zoveelste digitale plasje weer gedaan.

   2. Peter Oudshoorn

    De eerloze, ongenode gast komt weer met zijn eeuwige dooddoener op de proppen.

    1. Rodendorff

     Ben blij dat je de trieste opmerkingen van Dik ook verwerpt, Oudshoorn.

     Hij is inderdaad een ongenode gast, een zieke trol.

     1. merlot

      “Hij is inderdaad een ongenode gast, een zieke trol.”

      En wat ben jij?

      Pot en ketel.

     2. Peter Oudshoorn

      Al sarrend tracht Rodendorff er weer onderuit te kronkelen en draaien: hij zag natuurlijk heel goed dat mijn reactie -net als die van Dik- direct aan hem gericht was.

      Natuurlijk erkent hij niet graag dat hij een eerloze, ongenode gast is – de waarheid is altijd moeilijk te verteren voor megalomane narcisten.

      Rodendorff is by far de meest gebande reaguurder op DDS. Iedereen minacht hem, scheld hem uit en veracht hem. Maar als een melaatse hond blijft hij bedelen om aandacht en vernedert hij zich om toch maar weer op DDS naar binnen te mogen.

      Eigenlijk is het heel erg zielig.

     3. Rodendorff

      Probeer het een beetje inhoudelijk te houden, meneer Oudshoorn.

      Deze bittere rancune is nergens voor nodig en wat mij betreft ook bepaald niet wederzijds.

     4. merlot

      “Probeer het een beetje inhoudelijk te houden”.

      Als de trol op wangedrag wordt aangesproken krijgen we bovenstaande in neerbuigend taalgebruik gestelde oproep om het inhoudelijk te houden.

      Zelf is de trol zeer vaak ook niet inhoudelijk, maar dat vergeet hij gemakshalve. Dat zal wel door z’n autisme komen.

     5. Peter Oudshoorn

      Voor het geval het nog niet duidelijk was Rodendorff: ik vind jou een verachtelijk en minderwaardig mens en ik heb niets met je gemeen. Van mij mag je ter plekke een fatale hartaanval krijgen.

      Ik zou willen dat je voortaan niet meer op me reageert. Maar dat zal wel ijdele hoop zijn.

     6. Rodendorff

      Mogelijk is de inhoudelijke discussie niets voor, meneer Oudshoorn. Andersdenkenden roepen bij u buitensporige agressie op en u wordt er haatdragend en somber van.
      Dat is slecht voor het hart en Gode niet welgevallig.

     7. Rodendorff

      Ook merlot geef ik in overweging de inhoudelijke discussie te mijden. Tegenspraak en andere meningen brengen je spontaan in een regressieve staat waarin je andersdenkenden psychische aandoeningen aanwrijft en op kinderlijke wijze uitscheldt.

      Ik zie dit patroon al een paar jaar aan en obsessief doorgaan met discussies waarin je alleen maar verliest maakt een masochistische indruk.

     8. merlot

      “Andersdenkenden roepen bij u buitensporige agressie op”.

      Dit is een vileine leugen. Er zijn hier genoeg andersdenkenden, bijvoorbeeld Beukman, waarop Peter helemaal niet agressief reageert.

      Jou is al vaak genoeg uitgelegd dat het aan jouw smerige rotkarakter ligt.

     9. merlot

      “Ik zie dit patroon al een paar jaar aan en obsessief doorgaan met discussies waarin je alleen maar verliest maakt een masochistische indruk.”

      Ook dit is een vileine leugen, de zogenaamde omkering. Het is de trol die altijd verliest, maar dat zal hij wel verdringen.

     10. Rodendorff

      Als je, zoals je parmantig meldt, altijd de discussies met mij wint, waarom ben je dan altijd zo boos en zuur, merlot?

      Ook je klacht neerbuigend te worden behandeld wijst niet op een immanent gevoel van superioriteit.

      Ik gaf het advies al vaker: als je in de discussie boos en bitter wordt en de opponent begint uit te schelden ben je per definitie de verliezer. Als je dus de schijn van inhoudelijke superioriteit wilt wekken zou ik beginnen daarmee op te houden. De inhoud lijkt me voor jou al lastig genoeg.

     11. merlot

      De trol is zojuist op twee smerige leugens betrapt maar blijft gewoon op de oude voet doorgaan en dezelfde bullshit rondsproeien.

      Deze man is werkelijk onverbeterlijk.

      Wie denkt hij eigenlijk voor de gek te kunnen houden? Zichzelf?

     12. merlot

      “De inhoud lijkt me voor jou al lastig genoeg.”

      Typisch voorbeeld van de neerbuigende maniertjes van deze überkwal.

     13. Dik

      ‘bullshit’

      Inderdaad, constateren dat hij zijn zoveelste digitale natte scheet heeft gelaten is voldoende.

     14. Rodendorff

      Welke leugens van mij meent merlot te hebben geconstateerd?

     15. merlot

      “Welke leugens van mij meent merlot te hebben geconstateerd?”

      Kan je niet lezen?

     16. Rodendorff

      Merlot ontwijkt de vraag.

      Hoe verassend!

   3. ZiggyStardust

    De ‘aandoenlijke’ kunnen we voortaan beter de ‘wanhopige’ noemen lijkt mij. Wanhopig op zoek naar aandacht.

  2. Korporaal Monty

   “Ik vraag mij werkelijk af waarom alle FvD-stemmers zo nodig op die boreale egotripper Baudet moesten stemmen”

   Ze zullen dat weloverwogen gedaan hebben.
   Mens met een rechtse voorkeur zijn doorgaans intelligenter dan linkse mensen.

   Ik denk dat er veel mensen op deze site je wel antwoord kunnen geven op deze vraag.

   Weet alleen niet of ze dit willen.

   1. ZiggyStardust

    Geen idee monty, maar als daar onderzoek naar gedaan is, neem ik de uitkomst voor kennis aan, of dat nu in het voordeel of nadeel van rechts of links mocht zijn. Dat soort onderzoeken vinden er genoeg plaats, bijna iedereen zit immers op sociale media en heeft wel eens een online IQ test of wat dan ook gedaan. De resultaten van deze onderzoeken zullen niet in de media naar buiten komen, want oeh boe discriminatie sjw en Sylvana Simons op je dak. Maar de grote bedrijven maken handig van deze informatie gebruik. Ze zouden stom zijn en omzet laten liggen als ze niets met deze informatie zouden doen.

 5. Meriadoc Brandebok

  Voor de teleurgestelde VVD-ers was Forum een uitkomst. Een nieuwe rechtse partij als alternatief voor Rutte. Inmiddels holt Forum in een rap tempo af op een enge politieke sekte en splitsen de teleurgestelde VVD-ers zich weer af in de partij van Otten.

  Een redelijk rechtse partij naast de VVD en het CDA verwelkom ik. Geen rechtspopulistische partij met standpunten over een uil, nexit en boreale wereld.

  1. ZiggyStardust

   Waarom zou je niet over een nexit na mogen denken? Of als je daar argumenten voor hebt zelfs voor een nexit zijn? We zijn niet allemaal kloontjes hier in Nederland immers.

 6. Robert75

  En Baudet maar volhouden dat er geen richtingsstrijd gaande was maar het eigenlijk alleen maar om geld ging. Maar als er binnen een paar dagen drie weg lopen dan kan je niet ontkennen dat er inderdaad een richtingsstrijd gaande is.

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Kortom krijgen we een FvDDNWR (Forum voor democratie die niet wil regeren) en een FvDDDTKR (Forum voor democratie die denkt te kunnen regeren).

  Slappe hap allemaal maar zeer vermakelijk voor links die met gerustheid ziet dat het nooit wat zal worden met Forum. Het blijft een partij aan de marge voor populistische idioten die nooit iets van betekenis zullen hebben. Dit is maar goed ook

  1. Original NL

   Met 3 nicks ..knap hoor schillenpaard/lao etc.

  2. ZiggyStardust

   Ah, je bedoelt links dat het regelmatig heeft over fuseren, maar vervolgens elkaar de tent uitvechten en voor een paar knollen en citroenen z’n achterban voor schut zet.

 8. merlot

  Dat Baudet een narcist is kan iedereen zien. Nadat ik aanvankelijk wel wat in FvD zag ben ik daar om meerdere redenen van afgestapt.

  Maar je aansluiten bij een andere narcist (Otten) die het ook nog eens bestond om eigenmachtig 30.000 euro naar zichzelf over te maken is gewoon stupide.

  En het is wel degelijk zetelroof.

 9. Jari

  FVD verwordt tot een nieuwe LPF, met zijn eigen Harry Wijnschenk, Winnie de Jong en Cor Eberhard… Had echt hoop op een sterke rechtse partij bij hun entree in de tweede Kamer, zeker door het energieke optreden van Hiddema, en hoopte dat hij Baudet wel in de hand kon houden. Helaas, Baudet blijkt een zelfingenomen egotripper die van niemand wat aanneemt…. Adios FVD, dit wordt nooit meer wat….

 10. Lex

  Ongelooflijk, je zult als politieke partij toch gestraft worden met zoon onbetrouwbare partijleden. “niet goed gescreend”

  Het zijn onbetrouwbare overlopers die forum voor democratie hebben gebruikt als kruiwagen naar een nieuwe baan.

  Ik heb het echt te doen met Thierry Baudet, en Theo Hiddema.
  Zo fris en zelfverzekerde start en dan al zulke rioolratten binnen de gelederen.

  Ik vind dat weg lopen met behoud van zetel gestopt moet worden, dat de zetel automatisch terug gaat naar de partij. Het dan niet meer is mogelijk om met een zetel verder te gaan in de 1e en 2e kamer.

  Dat zal een heel hoop weglopers voorkomen en dus een einde maken aan de splinterpartijen die allemaal uit dezelfde vijver gaan vissen.

  Lex

  1. Rodendorff

   Meent Lex niet dat Baudet ook zelf wel enig aandeel heeft in deze chaos?

   1. goedisfout

    Iets te naïef geweest ten opzichte van interne trollen?

  2. merlot

   “Ik vind dat weg lopen met behoud van zetel gestopt moet worden”.

   Eens. En ik denk dat daar een kamermeerderheid voor te vinden is ook.

   Een uitzondering kan gemaakt worden als iemand genoeg voorkeursstemmen had voor een zetel. Die hebben het immers op eigen kracht gehaald.

   1. ZiggyStardust

    Merlot, ben jij mijn eeneiige tweelingbroer die ik nooit gekend heb of zo? Merlot + veel.

    1. merlot

     @ Ziggy, er zijn zoveel mensen die denken zoals jij en ik.

     Eens komt het eruit. Hopelijk is het dan nog niet te laat.

     1. Rodendorff

      Voorlopig betreft het een kleine minderheid en met die minderheid gaat het politiek niet best.

     2. Dik

      Alweer een gigitaal plasje van de aandoenlijke.

  3. Meriadoc Brandebok

   @lex

   Welnee.

   Iedereen in de top van de partij zag kans om te graaien. Men gunde elkaar allemaal wel een extraatje. Als het zorghotel van Hiddema is voorgeschoten, dan zal dat ook wel zijn geschiedt bij de vakantie naar Thailand en Otten is even rot als de rest van de top.

   Het ging mis toen deheer Baudet en deheer Otten in conflict raakten over de koers van de partij. Daarop gooide Baudet Otten uit de partij, want die partij is natuurlijk helemaal niet open voor meerdere meningen. Daarbij gebruikte deheer Baudet de graaicultuur in de top als excuses. Heb je dat “rapport” van Baudet gelezen? Het is één grote klucht.

   Otten had echter medestanders. Ook zij zijn het boreale gezwatel af. Ze verenigen zich nu allen achter Otten.

   Baudet mist op alle vlakken de bestuurlijke kwaliteiten om een partij efficiënt te leiden. Lekken en kalltstellen, en dat vervolgens proberen te verhullen, maakt je als politiek leider ongeschikt. Het is onvoorstelbaar dat Baudet nog in functie is, of wellicht prima voorstelbaar.

 11. Politiek Profeet

  Geen gemis voor het forum. die van der berg haalt de komende 5 jaar niet, een ouwe knar die elke dag zuurstof toegediend moet worden om de dag te beleven.
  Fout van Baudet is dat hij met een ouwe lullenclubje aan komt pissen terwijl nederigland juist om wat meer fitte jongeren en middelbaren zit te wachten.

  1. Mar

   Weg met Theo Hiddema, een ouwe knar van 75 met een metalen heup?

 12. Sprookjesfiguur

  Jammer, gelukkig bestaat er zoiets als de PVV. Die zeggen waar het op staat. Helaas niet al te subtiel, bijen vang je met honing. Dit is voor Wilders niet weggelegd.

 13. Kretoloog

  Wie stappen er op? Henk Otten, een ex-VVDer; Dorien Rookmaker, ex-D66, Cornelis van den Berg, ex-CDA. Dit zijn hoppers, uit op lucratief baantje. En geld, want fractievoorzitter van je eigen partij levert een extra financiële vergoeding op. Daar profiteren Otten, Van den Berg, maar ook Robert Baljeu (Statenlid Noord-Holland) en die koekenbakker (Statenlid Zeeland) van. Profiteurs en golddiggers zijn het. Bij het FvD wordt nu het kaf van het koren gescheiden. Zo ging het ook bij de PVV. Prima ontwikkeling!

  1. Jari

   Prima ontwikkeling??? Ja, als ze bij de poort waren tegengehouden misschien…
   Hoe komen al die baantjesjager in de partij terecht? En op zulke posten? FVD heeft de mond vol van een ‘zakenkabinet’ met kundige specialisten… Ik zie er geen een binnen de partij…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.