Denemarken moet niet zeuren, Groenland moet verkocht worden aan de VS

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft gisteren met zijn Deense collega gebeld. Die moest enigszins gekalmeerd worden ofzo.

Eerder liet president Donald Trump weten dat hij Groenland maar wat graag zou kopen van Denemarken. Op die manier zou hij een nieuwe staat kunnen toevoegen aan de Verenigde Staten van Amerika. Geen slecht idee, zeker niet gezien de ligging van Groenland. Natuurlijk wonen er maar een stuk of 58.000 mensen, maar hé, het is wel een groot gebied waar in theorie het één en ander mee gedaan kan worden.

Helaas denkt Denemarken daar heel anders over. De premier van dat land kon de opmerking van Trump niet waarderen en reageerde door te stellen dat het wat hem betreft “absurd” is. Dit wekte dan weer de woede op van Trump, die besloot om zijn geplande bezoek aan Denemarken, die in de agenda stond voor september, af te zeggen. Of, zoals het Witte Huis zelf beweert, “uit te stellen.”

Om de situatie enigszins te kalmeren heeft minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo nu maar gebeld met zijn Deense evenknie. De twee zouden de situatie rustig geanalyseerd hebben, en ongetwijfeld weer iets van vrienden zijn. Daarnaast zou Pompeo Denemarken een veer in de reet gestoken hebben door te stellen dat het land een belangrijke bijdrage levert aan “veiligheid op het wereldtoneel.” Dat is natuurlijk je reinste onzin — geen enkel Europees land doet dat, behalve het VK — maar hé, het klinkt wel heel leuk.

Die Denen kunnen wel huilen, maar Trumps voorstel is een prima idee. Het slaat helemaal nergens op dat Groenland officieel deel uitmaakt van Denemarken. Canada of de VS? Ja, dat is logisch. Maar Denemarken? Dat is écht een nalatenschap van andere tijden — tijden waarin Europese machten gebieden in andere regio’s koloniseerden en voor zichzelf claimden.

Ik zou zeggen: Denemarken, geef Groenland gewoon op. Laat Amerika of Canada het gebied overnemen, en klaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Garland S. tucker

  De Antillen mag Trump zo hebben!

  1. Meriadoc Brandebok

   Ik zou daar niet voor zijn. Sommige van die eilandjes behoren al bij Nederland sinds de machtige Republiek. Gewoon goede begeleiding uit Nederland door Binnenlandse Zaken om de boel daar op orde te houden.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Ja dat werkt prima !?

    1. Meriadoc Brandebok

     Prima is een groot woord, maar het werkt. Bij het verkopen van de Antillen zou men eeuwen aan gedeelde geschiedenis door de plee spoelen. St. Maarten was al in handen van de Nederlanders in zestien nog-wat.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      De eilanden waren een tussenstop voor de zeer goed florerende slavenhandel van Nederland… Silvana is daar een product van. Of je het leuk vindt of niet ! Vraag maar aan Job Cohen !

     2. toetssteen

      @CLC
      Nope de WIC is tig keer failliet gegaan en stopte er vrij snel mee. Het was alzo niet rendabel.
      Wat was wel rendabel? De Moedernegotie.

     3. Rodendorff

      Wat een warrige tekst weer, Toetssteen.

      Weer een glaasje sherry teveel op?

 2. Vit

  Snap ik dat Trump Groenland erbij wil hebben, rijk aan grondstoffen.

 3. Meriadoc Brandebok

  Het voorstel om een autonoom land te kopen, en het koninkrijk waarbinnen dat ligt te vragen het aan hen te verpatsen, is te gek voor woorden. In welke tijd denk Trump eigenlijk dat we leven?

  De man spoort niet lekker.

  Het valt me trouwens tegen dat Michael dit absurde voorstel verdedigt.

  1. Kretoloog

   Zeker niet van deze tijd is imperialisme (moeilijk woord Guus, zoek maar even op). Denemarken is het laatste Europese land dat er nog een kolonie op na houdt. Groenland is onderdeel van het Noord-Amerikaanse continent. Hoort dus veel meer bij de VS of Canada dan bij Europa. Verkoop is nog niet zo’n gek idee.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nonsens. Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië en Frankrijk beschikken allen over diverse overzeese gebieden, waarvan een aantal autonoom zijn en dus zelfstandige landen binnen de respectievelijke koninkrijken of republieken. Wat kolonialisme is, is om het overkoepelende koninkrijk te vragen een van de overzeese gebieden te verkopen.

    Het is een belachelijk idee en slaat nergens op. Groenland is trouwens geen kolonie, het is een autonoom land. Men zou Saba een kolonie kunnen noemen van Nederland, omdat het geen eigen regering heeft, maar Saba staat gelijk aan een Nederlandse gemeente. De benaming kolonie is daar dus ook niet op de plaats.

    1. Vit

     Denemarken doet er nauwelijks iets met mijnbouw en Trump als zakenman ziet mogelijkheden.
     Het zal trouwens niet over een appel en een ei gaan.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Vit

      Het gaat hier om een autonoom land en niet om een lap grond waar men kan bouwen. Dat is het verschil.

     2. Kretoloog

      MB blijft maar volharden in dezelfde fout. Heeft een dikke plaat voor zijn kop waarschijnlijk.

      Groenland is GEEN autonoom LAND. Het is een autonoom GEBIED binnen het Koninkrijk Denemarken. Wat zoveel wil zeggen dat Groenland zelfbestuur heeft. En dat is iets heel anders. Net zoals Curaçao een autonoom gebied is (dus zelfbestuur), maar nog steeds deel uit maakt van het Koninkrijk der Nederlanden.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Kretoloog

      Je beweerde zojuist dat Denemarken het laatste land in Europa was met een kolonie. Mag ik concluderen dat je daarop terugkomt?

      En zo ja, hoe zou jij dan je eigen feitenkennis inzake de Europese overzeese gebieden beoordelen?

     4. Meriadoc Brandebok

      Curaçao is een autonoom land. Groenland is een autonoom gebied. Daar heb je vandaag weer wel deels gelijk in.

     5. Meriadoc Brandebok

      Kretoloog heeft de gewoonte de ander te kleineren, een onhoudbaar standpunt in te nemen en vervolgens te verdwijnen.

     6. DidiMadloba

      Nieuw element in de discussie: als Trump nou eens een fabelachtig bedrag biedt? Hoe bestand zijn principes tegen het grote geld?

   2. Korporaal Monty

    “Groenland is onderdeel van het Noord-Amerikaanse continent. Hoort dus veel meer bij de VS of Canada”

    En een autonoom land. Waarom moet het verkocht worden.
    Mag Canada dan ook aanspraak doen en een bod?

   3. DidiMadloba

    De heerschappij van Denemarken over Groenland ligt zeer gevoelig, maar het laatste wat de lokale bevolking wil is de Denen inwisselen voor de Amerikanen als koloniale heerser.

    1. meneer cactus

     Wat fijn dat jij exact kan omschrijven wat de lokale bevolking wil.

     Normale mensen noemen zo een absolute uitspraak linkse arrogantie uit een sprookjesboek

 4. joey

  Dat ging vroeger zo,een land stak ergens de nationale vlag in de grond en waren dan eigenaar!
  Vanuit de toen geldende eigendoms methodiek ,is Denemarken bezitter van Groenland.
  Vooral de zeevarende landen,waaronder Nederland hebben het allemaal gedaan.
  Allen claimden simpelweg een land, terwijl de oorspronkelijke bevolking er rondliep!
  Dat allemaal onder het mom van,bekering van heidenen en brengen van civilisatie (lees zelfverrijking)!
  Het was een geldende ongeschreven wet van de slimste en/of de sterkste!

  1. Caesar Lion Cachet

   LS….

   Naaaahhhh ! Nog niet zo lang geleden staken bepaalde mensen een vlag in de grond in een land waarover we het hier niet mogen hebben en vertelden de wereld dat het beloofd was… Zo kan ik het ook !

   1. Pjotter

    CLC. anti semietje

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…
     Ik heb per definitie geen hekel aan Arabieren en Palestijnen etc. ?!

     1. Bosche draak

      Je kan geen hekel hebben aan een volk wat niet bestaat.

 5. Agios

  Qua ligging op de globe, ligt Groenland dichtbij Amerika en wie de geografische breuk tussen Amerika en Groenland ziet, hebben beide delen ooit aan elkaar gegrensd. Groenland hoort bij Denemarken, hoewel Groenland zelfstandigheid bepleit. Ooit kochten de VS, Alaska van Rusland. Deze stunt zouden ze graag nog een keer herhalen. Groenland is rijk aan bodemschatten en ligt militair heel tactisch, voor zowel aanval als verdediging. Het idee lijkt bizar, maar Trump is niet achterlijk. Dat weten we nu wel. Denemarken hoort bij de EU. De betaling zou dus aan de EU moeten plaatsvinden. Daar zal de EU wel oren naar hebben, want Groenland levert nu niks op. Maar goed, ik vind het een merkwaardig idee, maar misschien moet ik er even aan wennen.

 6. fusilier

  Linkse gutmensch Brandebok heeft natuurlijk liever dat China groenland overneemt? Nou bij deze,je kunt beter bij Amerika horen ,als bij het mens onterende land China.

 7. Neutral

  En wat als ze de inwoners van Groenland zelf laten stemmen over bij welk land ze willen horen?

 8. Agios

  Ineens een idee: Kunnen we de gasten die zo graag naar Europa komen dobebren niet naar Groenland overbrengen? Plaats genoeg. Misschien kan Europa dat in een dealtje met Trump meenemen: Groenland kun je kopen, maar je neemt meteen de ‘vluchtelingen’ voor je rekening. Twee vliegen in e en klap. De vluchtelingen zijn er veilig voor alles wat ze menen dat hun bedreigt en wij zijn ze even kwijt. En het linksgedraaide truttenkoortje uit Apeldoorn sturen we dan naar Groenland om de gaste warm te verwelkomen in een fris land.

  1. Vit

   Geweldig idee toppie.

   1. Vit

    Ik zie het al helemaal voor me, moskeeën op Groenland. In het hoge noorden van Noorwegen staan die krengen ook al en wat ze daar te zoeken hebben is mij een raadsel, ohh wacht Jihad natuurlijk.

 9. Heras

  ….ja, wij hebben Amsterdam ook opgegeven en verkocht aan….

 10. Anne Sophe Schillersdorf

  Trump acht het natuurlijk niet voldoende om de natuur van zijn eigen land te verwoesten maar wil dit ook doen met een van de weinige onaangetaste landen ter wereld. Trump is een walgelijk figuur en zelfs om op te kotsen onwaardig

  Alsof dit niet genoeg is is deze über imperialist, op dit moment bezig om een handelsoorlog en economische recessie te ketenen en wellicht een conventionele oorlog om zijn herverkiezing te garanderen.

  Kan iemand ons van deze losgeslagen idioot bevrijden?

  1. Agios

   Ga jij eerst maar eens lekker uitkotsen. Daar zul je van opknappen linkse dweil.

  2. Siemien

   Kan DDS ons verlossen van ASS

   1. Dik

    Het is een natte scheet.

  3. M de ruyter

   Roept u nu op tot geweld beschaafd links mensje? Zo kennen we links weer, als je niet inclusief genoeg ben de kogel..

 11. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Nou ja ! Als ze het kopen is het tenminste niet gestolen zoals dat andere land waarover we het hier niet mogen hebben… Maar ik denk dat de Russen en de Chinezen een beter plan hebben.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Rusland is in vergelijking met de USA (onder Trump) een verademing

   1. Kleptomaantje

    @ass hahaha uw geestesziekte is wel grappig soms.. hahaha

 12. Isengrijn

  Michael vd Galien trolde:

  “…Die Denen kunnen wel huilen, maar Trumps voorstel is een prima idee. Het slaat helemaal nergens op dat Groenland officieel deel uitmaakt van Denemarken. Canada of de VS? Ja, dat is logisch. Maar Denemarken? Dat is écht een nalatenschap van andere tijden — tijden waarin Europese machten gebieden in andere regio’s koloniseerden en voor zichzelf claimden.
  Ik zou zeggen: Denemarken, geef Groenland gewoon op. Laat Amerika of Canada het gebied overnemen, en klaar…”

  Michael vd Galien tuft ons broedervolk in het noorden vol in het gezicht. Hij kiest liever de kant van de dollars/shekels en megalomane oranje achterlijken!
  Wisten we al. Eerder vond hij het nodig om zichzelf tot een van de meest achterlijke religies te bekeren, trouwen met een niet-Europeaanse en besloot ook nog even om in een islamitisch kutland te gaan wonen.
  Volksverlakkerij is vd Galien heel gewoon!

  1. Seneca

   @isengrijn
   sinds wanneer spreek je over ‘broedervolk’ in het noorden nog wel. ik denk dat de heer Baudet met de ‘boreale’ opmerking toch wel een snaartje heeft beroerd. wat een gelul! eerst praat je over inclusief (lekker met negertjes en moslimpjes op een plek zitten) en nu bazel je over broedervolk. typisch een links misbaksel.

   1. Isengrijn

    Oude Se(niele)neca:

    “…eerst praat je over inclusief (lekker met negertjes en moslimpjes op een plek zitten)…”

    Haha! 🙂
    Seneca, oude dwaas! Dat is een leugen!
    Kom maar met een quote waarin staat dat ik dat gezegd heb!
    Ik acht Denemarken, of ieder ander Germaans land hoger dan wat dan ook!

 13. Weldenkend

  “Denemarken moet niet zeuren, Groenland moet verkocht worden aan de VS.”

  Michael van der Galien moet ook niets, maar wil wel dat anderen iets moeten.

 14. Drollevanger

  Het is niet de eerste keer dat de VS een land kocht.
  Alaska hebben ze gekocht van de Russen.
  Daarom zijn zoveel van de oorspronkelijke inwoners Russisch- orthodox.

 15. Anne Sophe Schillersdorf

  Toen er een stoffig oud kerkje in brand stond was er hier op DDS een stuk of 10 propagandastukjes daarover. Wat was het toch een ramp. Nu staat al drie weken lang de longen van de aarde (de Amazone regenwoud) in brand en ik heb hier nog geen enkel nieuwsbericht over gelezen. Prioriteiten he! Je wilt toch je rechts-extremistisch vriendje Bolsonaro toch niet zwartmaken toch?

  DDS = propaganda

  1. Vit

   @Anne Sophie

   Bosbranden horen bij de natuur, zodat het grondpersoneel weer op kan bloeien.

  2. Bosche draak

   De notre dame is geen stoffig klein kerkje, halve gare debiel!

 16. Brennivin

  “Daarnaast zou Pompeo Denemarken een veer in de reet gestoken hebben door te stellen dat het land een belangrijke bijdrage levert aan “veiligheid op het wereldtoneel.” Dat is natuurlijk je reinste onzin”
  Nee, wat JIJ schrijft is je reinst onzin. Denemarken is een van de grootste deelnemers aan internationale vredesoperaties en NAVO-operaties per hoofd van de bevolking. Zo nam het deel aan IFOR, KFOR, SNMG1 en de bombardementen tegen IS in Irak.

  Zullen we de Nederlandse overzeese gebieden dan aan Venezuela verpatsen? Bijna ieder europees land heeft overzeese gebieden. Zullen we eens aan de Groenlanders vragen wat zij er van vinden?

  De enige reden dat Trump dit wil is om de grondstoffen die onder Groenland liggen. De bodem bevat goud, zilver, lood en zink. Mogelijk zijn er ook zeldzame aardmetalen. Daar zit Europa overigens ook op te azen. Een bijkomende reden is om China dwars te zitten omdat die straks gebruik maken van de Noordelijke route voor hun handel. “China breidt Zijderoute via Groenland uit naar Noordpool, VS vrezen ‘agressief gedrag”

  Wil je voortaan eerst even onderzoek doen? Zo kan iedere dwaas wel voor DDS gaan schrijven. lk zit nou jouw stukjes te herschrijven beste ‘redacteur’ en ‘freelance journalist’…

  1. van Urk

   En wacht dacht je van de zeldzame kryoliet, kwarts, mica, diamant en uranium. Met die laatste twee mijnbouwproducten weten de Amerikanen wel raad mee.

 17. fusilier

  N.P.O. is volksverlakkerij.

  1. Julian

   Huh? Ik dacht dat de PVV daarvoor stond…Partij voor Volks….

   En ohja @goedisfout… Gelukkig is de opwarming van de aarde maar een hoax…Dat er al hele gebieden van Groenland eerder en langer sneeuwvrij zijn… dat gletsjers met meer dan de helft zijn geslonken…Is allemaal inbeelding.. Met dit tempo is Groenland in enkele jaren prima ontginbaar….

 18. goedisfout

  Ja, lekker druk maken over een hoop sneeuw terwijl China europese landbouwgronden, strategische havens, half Afrika en alles rond de nieuwe zijderoute opkoopt.

 19. musicmaniac

  Amsterdam splitst zich qua regelgeving ook af van Nederland. Heeft Trump daar geen interesse in? Zijn we meteen van dat linkse bolwerk af. Kunnen ze Halalsema meteen gouverneur maken.

  1. Kretoloog

   Halsema gouverneur? Dacht het niet. Onder Trump mag ze blij zijn als ze bij de Verkeerspolitie een baantje krijgt.

   1. Dik

    Halsema mag van mij naar Groenland, die willen vast wel zo’n bekwame burgemeester.

 20. Rosasolis

  Natuurlijk, Amerika moet de wereld gaan, onder leiding van Trump. In plaat van
  “Britten rules the waves” moet het nu: Amerika rules the world, gaan worden.
  Nu dat Groenland steeds warmer en groener wordt, heeft Trump oog op dit grote eiland,
  maar alleen voor militaire belang. Niet voor de hoofdzakelijk Deens talig bevolking en
  Hun belangen. Hopelijk zal de bevolking van Groenland zo gauw mogelijk dit grootste eiland tot natie verklaren…met hulp van moederland Denemarken. Sinds Trump Groenland wil kopen, gaat hij ook eisen dat buurland IJsland ook aan Amerika wordt verkocht? Wanneer gaat Trump aan Canada eisen dat provincie Yukon aan Amerika wordt overgedragen, omdat het naast Alaska ligt? Wanneer wordt het eiland Puerto Rico
  eindelijk de nieuwste Amerikaanse state? Of willen ze Puerto Rico niet officieel erkennen omdat het voor 95% Spaanstalig is? Hopelijk blijft Groenland bij Europa,
  en met steun van Denemarken, IJsland, en andere landen binnenkort
  lid van de EU wordt. Europa heeft de Big Baby niet nodig als onze dictator.

  1. Bosche draak

   We hebben Trump nog nooit zo hard nodig gehad als nu.
   Krankzinnige EU en hun walgelijke slippendragers hebben het oude continent al genoeg beschadigt.
   Moet er verdomme weer oorlog woeden voordat de koppen uit het zand gaan?

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    De Bosche Drol snapt er werkelijk de ballen van !
    Zal wel iets met generatie te maken hebben !?
    Verkeerde paplepel misschien ?

  2. Brennivin

   @Rosasolis:
   IJsland lid van de EU? Nou, dat kun je wel vergeten. IJsland is alleen lid van de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA), samen met Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein.

   Het belangrijkste probleem voor IJsland om toe te treden is het verlies van de zelfbeschikking over natuurlijke bronnen. Vooral de zeer rijke visgronden staan in het geding vanwege de Gemeenschappelijke Visserijpolitiek van de EU.
   Om een deel van IJslands onafhankelijkheid aan een supranationale organisatie over te dragen gaat ze veel te ver. Het is bron van euroscepsis, zoals die in sommige EU-landen ook speelt.

   Ik zag de borden nog staan laatst in Keflavik: “EU? Nei takk!”

 21. Vrijedenkert

  Denemarken heeft helemaal niks te verkopen, Groenland is een zelfstandig autonoom land binnen het Deense koninkrijk met een bepaalde soevereiniteit waarbij de burgers van Groenland zelfbeschikkingsrecht hebben!

  Denemarken is lid van de EEG/EU lid sinds 1973, de bevolking van Groenland heeft in 1982 middels een referendum besloten om de toenmalige EEG huidige EU te verlaten en Groenland is het eerste land wat in 1985 uit de EEG is getreden waarbij Denemarken zelf wel lid is gebleven! Zover gaat het zelfbestuur van Groenland buiten Denemarken om…
  Als Denemarken al van Groenland af zou willen wil kan men het nooit verkopen tegen de wil van Groenland zelf en lukt het alleen om van Groenland af te komen als Denemarken en Groenland uit elkaar gaan en ieder als zelfstandig land verdergaan.

  De Groenlanders hadden geen zin in de gesubsidieerde Brusselse bestuurskliek en willen dus ook geen onderdeel worden van de VS maar zelfstandig blijven binnen DK.
  IJsland was ook onderdeel van het Deense koninkrijk tot 1944 en toen zelfstandig geworden door omstandigheden tijdens de Duitse bezetting van Denemarken WO2 en wil ook geen onderdeel worden van de EU en hoogstwaarschijnlijk ook niet van de VS.

  Trump kan verkoop niet afdwingen in Kopenhagen zonder toestemming van Groenland en Denemarken kan nooit verkopen zonder instemming van Groenland dus uiteindelijk beslissen de regering en bevolking van Groenland zelf wat er gaat gebeuren.

 22. BW.Maassluis

  Zouden beide landen niet even vragen aan de groenlander’s,
  of leven zij nog in de koloniale tijd

 23. Lampje

  Is Michael van der Galien helemaal van de pot gerukt, Groenland is een autonoom land en de bewoners maken zelf uit wat er gebeurd en niet Michael van der Galien die heult met die NAZI Trump die het land wil leegroven.

  1. Dik

   Groenland is een autonoom gebied, maar wel binnen het Koninkrijk Denemarken, geografisch gezien is het een deel is van het continent Noord-Amerika.

   Er wonen slechts 56.171 (2017) mensen. Ik vind het wel een goed idee om al die ‘vluchtelingen’ daarheen te sturen, er is daar geen oorlog.

   1. Dik

    Nog een leuk weetje:

    Groenland is 2.166.086 km² en is 47 keer groter dan Nederland!

    1. Dik

     En, de maximum temperatuur komt niet boven de 20 graden.
     De minimum temperatuur ligt rond de -50, afhankelijk van waar men zich bevindt.

  2. Bosche draak

   Trump is helemaal geen nazi halve gare, kan wel merken dat jij een dom schaap bent die alles nablaat.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Eppy Trump las voor het slapen gaan altijd een hoofdstukje uit Mein Kampf en op school deed hij met verve Mussolini voordrachten… Jah jah !

    1. DidiMadloba

     Ook ik heb Mein Kampf eens gedownload en ik kan de lectuur aanbevelen vooral aan mensen de lijden aan slapeloosheid, want Adolf is saai tot in het absurde.

 24. JFU

  Kunnen we Nederland niet verkopen aan Trump? Is in ieder geval onze vrijheid , democratie en cultuur voor de toekomst veilig geteld.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Jahjah ! Voor vrijheid. democratie en cultuur (?) moeten we in de USSA zijn !?
   Kleuter met een Matse voor zijn kop.

   1. Isengrijn

    Ho ho, Caesar Lion Cachet!
    The USA heeft wel degelijk cultuur!
    Zo hebben ze hamburgers en Coca-Cola. Jezus en vervetting.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Je vergeet:
     MONSANTO DE VERNIETIGER VAN AL HET LEVEN OP AARDE !

 25. DidiMadloba

  Dat Groenland officieel nog steeds deel uitmaakt van Denemarken is de Groenlanders (mag ik eskimo’s zeggen) al een doorn in het oog. Daarom hebben ze nu ook zo’n losse relatie met Denemarken dat ze niet meer tot de EU worden gerekend. Ze willen zo veel mogelijk onafhankelijkheid.

  Dus willen ze ook never nooit onder Amerikaans bestuur vallen. Zelfs niet een beetje.

  Toch lief van de regering in Kopenhagen dat die die eskimo’s beschermt tegen de klauwen van Trump al zijn de onderlinge verhoudingen wat koel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.