snapshot1

Greta Thunberg in CO2-vretend schip! Duitsers betrappen Greta op hypocrisie

Geen categorieaug 16 2019, 11:00
Greta Thunberg moest na wat media blunders - het op foto's flaneren met Antifa kleding - zichzelf natuurlijk weer presenteren als de ware verlossing en bestrijder van klimaatsceptici. Ditmaal weet ze de wereld te verbeteren door een zeilreis naar New York te houden op een schip dat meer CO2 uitstoot dan een vliegreis richting New York. Mooie PR blunder dus...
De zeilreis en met name de aftrap van de reis blijken één grote PR-stunt te zijn. Voor vele komt dit waarschijnlijk niet als een verrassing maar een bevestiging van kranten/media die in eerste instantie blindelings achter haar aan liepen is toch altijd fijn.
https://twitter.com/Sywert/status/1162054785664716801?ref_src=twsrc%5Etfw
Der Spiegel komt er dus achter dat deze 'klimaatstunt' een grote PR actie is van Greta. Naast dat de kapitein van het schip zelf aangeeft dat het schip waar ze opvaren enorm vervuilend is blijkt de crew van Greta zelf gewoon de oversteek te maken met het vliegtuig. Oftewel wat zijn ze lekker 'solidair' met het klimaat. We zien het gelukkig steeds meer; Greta Thunberg wordt misbruikt als middel om het doel van haar ouders te verwezenlijken. De Tweet waarin ze een Antifa shirt aanhad bleek ook al door haar moeder te zijn georchestreerd.
Het is te bizar voor woorden dat gevestigde media zoals Sky, de BBC en CNN hier inderdaad een live verslag van houden. Alsof dit nu echt nieuwswaardig kan zijn? Toont dit de leegte aan van de media tegenwoordig? Er zijn genoeg problemen en misstanden te melden in eigen land en de rest van wereld maar Greta krijgt voorrang op daadwerkelijk belangrijke nieuwsgebeurtenissen. Zo werkt het schijnbaar tegenwoordig op de redacties.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten