'Inclusief' GroenLinks wil eigen Pride-boot: weigert op boot met andere partijen te staan

Geen categorieaug 02 2019, 16:00
Het inclusieve karakter van de Amsterdam Pride heeft een deuk opgelopen! GroenLinks vertikt het om met de PvdA, D66, VVD, CDA en SP op één boot te staan deugen. In plaats daarvan wilden zij een eigen boot, maar dat mocht niet van de commissie.
Exclusiviteit eisen op een inclusiviteitsfeestje, GroenLinks doet het gewoon! Vorig jaar mochten zij als enige politieke partij meedoen aan de Pride, nu willen ze de schijn van dat privilege opnieuw hebben. Laten zien dat je pro-LHBT bent, is voor GroenLinks kennelijk alleen oké als ze de boot niet met de rest van het politieke gepeupel hoeven te delen.
De partij is namelijk wel gewoon gevraagd om samen te werken met andere partijen en om mee te varen in de botenparade. "GroenLinks wilde niet samenwerken met de anderen", zegt Pride-organisator Lucien Spee. Mooie boel is dat! Als grootste Amsterdamse partij niet met andere partijen op een boot willen, terwijl ze anderen wel keer op keer met een bepaalde morele verhevenheid de maat proberen te nemen. Misschien was er voor hun moral high horse geen plaats meer op de boot?
Of lopen ze liever niet het risico om morgen met andersdenkenden op de foto te komen te staan? Heel gevaarlijk natuurlijk. En toch blijft het ironisch dat een deel van de grachtengordelelite het vertikt om mee te varen met de rest van die elite, in de grachtengordel. Eigenlijk zelfs dubbel ironisch! Het is ook nog eens een partij die zoveel van symboolpolitiek houdt, dat het weigert mee te doen aan symboolpolitiek! Haha.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten