Tuurlijk! Aangekondigde belastingverlichting wordt bekostigd met belastingverhoging ZZP’ers

Deze week is veel te doen geweest rondom de aankondiging van Kabinet Rutte 3 om geld vrij te maken voor de koopkracht. Onmiddellijk volgde een maatschappelijk debat in diverse media, want geld. Echter is ook het potje van de Rijksoverheid beperkt en wordt er nu flink gevochten om door Rutte 3 te worden ‘gestimuleerd’. Één manier waarop Rutte de voorgenomen lastenverlichting gaat realiseren is door de lasten te verhogen, via NOS

Momenteel is er nog een ruimhartige regeling voor ZZP’ers zodat zij de weinig winst die zij in hun eentje maken, deels kunnen behouden. Als het aan Kabinet Rutte 3 ligt is dat binnenkort dus voorbij. De zogenaamde “lastenverlichting voor burgers” wordt dus nu alweer afgewenteld op een groep hardwerkende semi-ondernemers. De zogenaamde lastenverlichting zal voor duizenden huishoudens dus uitblijven.

Tevens liet het kabinet weten de economie te willen stimuleren met een miljardenfonds. Welke uitgaven daarmee worden gefinancierd en welke doelgroepen zich mogen vergrijpen aan de rijkelijke subsidies staat nog niet vast, maar ook daarover zal het debat komende weken -zeker met Prinsjesdag in het vooruitzicht- worden geïntensiveerd. Reken er maar op dat de belangengroepen die het hardst kunnen schreeuwen de meeste voordeeltje regelen.

Een mogelijke verklaring voor de plotselinge aandacht voor de koopkracht is verklaarbaar vanuit de gedachte dat het Kabinet haar verkiezingswinst in 2021 wil veilig stellen door bepaalde kiezersgroepen te laten genieten van de fiscale voordelen, ten koste van de kiezers die sowieso al niet op de coalitiepartijen stemmen. Dat is hoe ze werken, deze intriganten.

Veel beter zou echter het zijn als de lastenverlichting daadwerkelijk ten goede komt aan alle burgers.

Één manier om dat te doen is het verlagen van het BTW-tarief van 21% naar 19% en dat kost zo’n drie miljard per jaar op de Rijksbegroting. Zo’n maatregel heeft voordelen voor alle huishouden, maar ook de retailsector. Ten eerste worden de prijzen lager en ten tweede komt meer ruimte voor retail om te groeien, zeker omdat de marges in retail momenteel snel afnemen. Door het BTW-tarief te verlagen snijdt het mes aan twee kanten: burgers zien lagere prijzen in de winkels, waardoor consumptie wordt gestimuleerd en ondernemers zien de marges toenemen.

Maar nee, dit is dus niet waar Kabinet Rutte 3 op stuurt, overduidelijk. De koopkrachtpraatjes van het kabinet moeten dan ook met een flinke korrel zout worden genomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 2. Willem Bever

  Vanwaar de verbazing…..
  Zo gaat het al jaren.
  Rutte moet met pek en veren het land worden uitgetrapt; het is een slecht mens

  1. hans-e-pans

   Is allemaal wel waar wat er over Mark R. en zijn partij verteld en geschreven is/zal worden, maar er zijn ondanks al zijn leugens of halve waarheden toch elke keer als er gestemd moet worden mensen die in grote getalen op deze Mark R. en zijn partij stemmen.

   Als ik iemand op zijn blauwe/bruine ogen vertrouw maar desondanks besodemieterd hij mij dan blijft het vertouwen maar bij een keer.

   Het is bij alle politieke partijen genoegzaam bekend dat de gemiddelde kiezer een geheugenspanne heeft die minder is dan die van een goudvis, en die geheugenspanne van een goudvis is erg kort.

 3. meneer cactus

  De roverheid kan enkel bezuinigen door in eigen vlees te snijden. Dat betekent minder regels gevolgd door minder ambtenarren wat resulteert in goudkopere controle en minder regelingen in de uitvoering. De roverheid is geen arbeidsburea voor ambtenarren en gelet op de overspannen banenmarkt hebben die nietsdoeners snel een andere baan

  De roverheid moet dus stoppen met nivelleringsbeleid , stoppen met geld herverdelen via de inkomstenbelasting en stoppen met de duizenden subsidieregelingen. Minder roverheid is minde kosten en dus lagere lasten.

  Echter prutte en zijn linkse vriendjeskliek hebben hier geen oren na en zijn dagelijks bezig om meer roverheid in de markt te zetten

 4. Raveltje

  Het kabinet, de ene crisis na de andere en dat is dan beter worden
  Hun dure villa in het buitenland daar wordt het beter voor.

  1. dario

   Ook die dure villa van hun wil wel branden zal ik maar zeggen

   1. Raveltje

    Zal wel goed verzekerd zijn van ons belastinggeld

    1. dario

     Na twee brandjes niet meer hoor lol

 5. Piet Klein

  Als je de koopkracht bij de één verhoogt door het geld bij de ander te halen verandert er gemiddeld niets aan de koopkracht. Het is hemel tergend dat het Haags onbenul zo groot is dat ze met dit soort onzin voorstellen komen en zo duidelijk maken dat ze het zelf allemaal niet snappen. Het is diep triest dat bij deze coalitie totaal uit beeld is dat het misschien een idee is om de kosten van de overheid (inclusief) de EU te verlagen omdat je dan zowel iets kan doen aan de koopkracht van de burger en tegelijkertijd de loonkosten verlaagt waardoor we meer concurrerend worden. Het onbenul viert hoogtij in Nederland waarbij Rutte en zijn vrienden de kroon spannen.

  1. Rodendorff

   De koopkracht in Nederland staat op een historisch hoog niveau ne de mensen weten gekkigheid niet meer waar ze het geld aan moeten uitgeven.
   Er zijn achterblijvende groepen die wel degelijk armoede ervaren en in plaats van middengroepen en hogere inkomens nog meer te spekken kan de Overheid zich beter richten op herverdeling om dit soort misstanden te corrigeren.

   Dat zal wel niet gebeuren. De discussie richt zich om electorale reden weer op het koopkrachtfetisjisme en de verkiezingen komen er weer aan zodat we consumptie aanwakkeren en structurele versterking van de economie achterwege laten.

   Het geld klotst tegen de plinten op en we hebben unieke kansen om investeringen te doen in onderwijs, de infrastructuur voor de klimaattransitie (waaronder dijkverzwaring, droogtebestrijding en afbouw van de vleesindustrie), innovatie en onderzoek.
   De meeste politici zien wel dat dit moet gebeuren maar het electorale vlees zal wel weer te zwak zijn.

   1. meneer cactus

    volgens bij jij krankzinning . 6.000.000 mensen afhankelijk van bureau toeslagen om maandelijks de eindjes aan elkaar te knopen. 6.000.000 die zonder hun zorgtoeslag in de problemen komen omdat de maandelijkse lasten te hoog zijn.

    25 % van de beroepsbevolking heeft betalingsachterstanden en 10 % zit in de schuldsanering of heeft assistentie om de schulden weg te werken.

    Slechts een tarrel beweert dat ” De discussie richt zich om electorale reden weer op het koopkrachtfetisjisme ” .

    1. Rodendorff

     Ik gaf al aan dat ik meen dat de Overheid tot taak heeft achterstandsgroepen te helpen met een ferme nivellering van inkomens.

     Je wordt op je wenken bediend.

     1. meneer cactus

      Die taak heeft een overheid niet.

      Jij vindt dat een overheid die taak heeft. Das een mening en geen feit tarrel

   2. Zozo

    Tjonge, tjonge, wat moet ik toch lachen om je debiele uitspraken. Ga zo elke dag door, dan heb ik iedere dag wat te lachen, soms gieren en brullen!

   3. Dik

    De aandoenlijke, hij zegt niets maar doet alleen een digitaal plasje.

   4. Kretoloog

    “Koopkracht op een historisch hoog niveau”, volgens Rodenknurft.

    O ja? Nederland staat nu qua koopkracht op de 18e plek van Europese landen. In 2000 stonden we nog in de top 5. We zakken gestaag naar de onderste regionen. Zelfs landen met een zwakke economie, zoals Frankrijk en Italië, zijn ons al voorbij gestreefd. Maar die landen geven dan ook geen miljarden aan Brussel, die geven het geld aan hun eigen burgers.

  2. meneer cactus

   +++++ Piet

  3. Teunis Dokter

   Ik vraag mij af in hoeverre het onbenul is of een opzettelijke poging tot het charmeren van bepaalde kiezersgroepen (ten koste van anderen) voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.

 6. Jack Flash

  Rutte geeft niets zonder eerst te stelen.

  1. Peter Oudshoorn

   Een geheel juiste analyse en conclusie, Jack.

   1. Rodendorff

    Peter geeft aan wat hij onder een analyse verstaat.

    1. Zozo

     Hahahahaha, wat een lol!

    2. Siemien

     Ped* rodedorff zegt feitelijk helemaal niets

  2. Jumping

   Inderdaad Jack Flash.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   De man van de vele leugens.

   1. merlot

    Jumping Jack Flash.

    Rolling Stones.

    1. Jumping

     merlot.

     Het loopje op de gitaar zit er bij mij nog steeds in.
     De vingers worden wat stammer maar toch.

    2. Jumping

     Sorry strammer.

     1. merlot

      1982, de Stones in de kuip.

      I was there.

     2. Rodendorff

      Ik was er ook!

      Leuk.

     3. Dik

      De aandoenlijke was er ook, heeft er ongetwijfeld een plasje gedaan?

     4. Siemien

      Rodedorff was daar natuurlijk helemaal niet, Ped* rodedorff probeert vriendjes te maken

 7. C.A.Barstow

  Voor die verrotte linkse dievenbende in Den Haag had het net zo makkelijk kunnen zijn om geen miljarden meer naar die graaiende machtswellustelingen in Brussel te sluizen dan om weer een werkende bevolkingsgroep te bedonderen en te bestelen om de anderen een worst voor te houden, terwijl ook deze weer een keer aan de beurt komen.

  Weg met die vervloekte linkse bendes in Den Haag en Brussel,
  op naar een Nexit!

 8. EmC2

  De verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers is een ook zo’n sluwe afpak regeling!

 9. Heras

  De linkse kliek had allang weggestemd kunnen worden, als er meer mensen naar de stembus zouden gaan.
  En dit soort maatregelen (zzpers meer belasten) is net zo funest voor de ecenomie, als de btw-verhogingen op producten.
  Ze zijn zo stom bezig. iedereen ziet dat het zo fout gaat, behalve de regering

 10. EU kok

  Quote: een ruimhartige regeling voor ZZP’ers zodat zij de weinig winst die zij in hun eentje maken, deels kunnen behouden.
  Quote: een groep hardwerkende semi-ondernemers.
  .
  Wat een kulverhaal vol onjuistheden.

 11. shidaian

  Ja natuurlijk Men wil dat al die ZZP ers nu de personeels tekorten gaan invullen. ZZP er niet meer mogelijk door al die stomme wetten en heffingen

 12. Vliegenvanger

  Heel de regering Rutte is een grote leugen, zakkenvullers zijn het. Schijnheilige asociale
  partijen die schijt hebben aan de bevolking. Ze moeten hard afgestraft worden. Vooral vvd, groen links, dram 66, cda, zij helpen.Nederland om zeep.
  Zoals ze nu bezig zijn drijven ze mensen tot wanhoop, ik voorzie nog wel een burgeroorlog. Zeker als het beleid niet veranderd.

 13. Wim Vreeswijk

  Inderdaad, de zelfstandigenaftrek wordt al verlaagd van ruim 7.000 naar 5.000 euro op jaarbasis, dat is een bezuiniging van maar liefst 30%. Je zal maar toevallig ZZPer zijn en voor eigen rekening en risico de tent draaiende proberen te houden?

  1. Cycle25

   Het licht gaat ook doven bij de ZZP groep, links probeert ze op de hoop van loonslaven te gooien. Ze waren wél goed tijdens de crisis van 2008, en nu het beter gaat wordt de ZZP-er terug geschopt naar loondienst.

   Het oude zwartwerken gaat terug komen, en niet zo’n beetje ook.

 14. sjef

  Waarom ben ik niet verrast door dit nieuws?? Het gaat tich al jaren op deze manier??? Op den duur loont het zich niet meer om te werken ook niet als zelfstandige…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.