Migratieupdate: aantal asielverzoeken in EU gestegen naar 208.625, ruim 10% meer dan in 2018

Een Iers schip redt enkele bootmigranten. Bron: Irish Defence Forces / Wikimedia Commons.

Het aantal migranten dat in één van de lidstaten van de Europese Unie asiel heeft aangevraagd is opnieuw gestegen. In de eerste vier maanden van 2019 vroegen ruim 208.625 personen asiel aan, voornamelijk in de grote EU-landen zoals Duitsland. Met dat aantal ruim 10% meer aanvragen dan in het eerste kwartaal van 2018, toen deden 189.590 migranten een verzoek, via Eurostat

De mensen die de asielaanvragen doen komen voornamelijk uit de landen Afghanistan, Syrië en Venezuela aldus de Europese rekenmeesters van Eurostat. Ondanks een jarenlange vredesmissie, waaraan ook de Nederlandse kabinetten hebben meegedaan, is het nog steeds dermate onrustig in Afghanistan dat het aantal asielaanvragen nog steeds bovengemiddeld hoog ligt met 10.750 aanvragen.

Tot zo ver het ‘succes van de internationale coalitie’ . Europa is hierdoor als het ware het vluchtelingenkamp van de interventies in het Midden-Oosten geworden. Erg naar. Dat de Europeanen daar niet blij mee zijn gezien de recentelijke gevolgen van de massa-immigratie in zijn geheel moge duidelijk zijn. Het absolute aantal migranten sinds 2015 is afgenomen, maar in vergelijking met 2008 ligt de instroom veel hoger.

De instabiliteit in bepaalde delen van de wereld is dus nog steeds erg groot. En onze aanwezigheid daar, zo suggereren de cijfers, helpt niet. De asielzoekers deden vooral beroep op de landen Duitsland, Italië -ondanks strubbelingen rondom Matteo Salvini– en Frankrijk. Het aantal illegale migranten dat in Europa vertoeft ligt waarschijnlijk vele malen hoger dan het aantal asielaanvragen doet vermoeden.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. C.A.Barstow

  Nou, dat aantal is heel snel op nul te brengen,
  iedere aanvraag afwijzen en lopende procedures stopzetten en die laffe aanvragers terug sturen naar de woestijn, waar zijzelf de handen uit de mouwen kunnen steken om de onvoorstelbare puinhoop op te ruimen die zij achtergelaten hebben, werk zat daar dus oprotten hier vandaan.
  Hoe simpel kan het zijn.

  1. hans-e-pans

   In de landen waar ze vandaan komen hebben ze waarschijnlijk een puinhoop achtergelaten dus nu komen ze er hier een puinhoop van maken.

 2. Jumping

  Rutte belazerd de boel, Nederland wordt overspoeld door gelukszoekers.
  Het interesseert Rutte geen drol, als hij een topbaan accepteert, vertrekt hij uit het door zijn toedoen keiverotte Nederland.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Lao Tse

   Ik heb sterk de indruk dat het leven van Jumping keiverrot is.

   1. Witte

    Ik heb sterk de indruk dat jij 24/7 achter je toetsenbordje zit te trollen,en gezien de tijdstippen waarin dat gebeurt je de hele dag niets anders doet dan parasiteren op kosten van de bevolking,get a life

    1. Lao Tse

     Ik kan je verzekeren dat mijn leven niet keiverrot is, Witte, sterker, ik ben een gelukkig en gezegend mens.

     1. merlot

      Iemand die hier de hele dag zit en dat alle dagen van de week heeft een leeg leven. Mooier kan ik het niet maken.

     2. lIN-T

      Die niks beters te doen heeft dan hier de zielige eenzame trol uithangen. Gast, jij bent echt het toppunt van triestheid.

   2. Mars020

    Moet jij niet op vakantie naar Aaprika?. Of ben je daar als Chinees niet welkom?.

 3. J.Rademaker

  Die bootjes zijn alleen afleiding dus.

 4. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 5. meneer cactus

  En hoeveel miljard hebben gestort naar de landen rondom de Middelandse Zee om de migranten stromen te reguleren en voor opvang in de regio te zorgen ?

  Die eikel erdogan lacht zich helemaal slap , sloopt ze eigen valuta en teert nu op de zak van de EU.

  Doe maar grensjes dicht en een nexitje . We hebben genoeg ongedocumenterrde leegvreters die al krakend door het land trekken en hele volkswijken saboteren . Genoeg van die islamieten die ons hier gaan voorschrijven hoe wij moeten leven volgens hun normen waar ze voor gevlucht zijn. genoeg is genoeg

  minder minder minder ,

  1. Watcher

   Erdogan heeft wel ff mooi 4 miljoen asielzoekers opgenomen Turkieland.

   1. toetssteen

    @Watcher
    Niks opgenomen! Ze kamperen daar, maar geen uitkering, geen verzorging, niks niet! Daarom zijn er nu al weer miljoenen teruggegaan.
    Kan ook zijn dat zij de echte vluchtelingen waren en nu de rust weerkeert, naar huis zijn gegaan en gaan.

 6. Politiek Profeet

  De tijd komt steeds dichterbij om op provinciaal en/of regionaal niveau milities op te richten…

  1. Amor Fati

   Probeer je grappig te zijn of meen je wat je hier zegt?

   1. Mars020

    Hij is bloedserieus en heeft ook groot gelijk. Er zitten hier een aantal trollen, die het helemaal met jou eens zijn en jou op handen dragen. Ik zou zeggen leef je uit.

 7. Mars020

  Aan boord van die bootjes, zijn die dobberapen alvast aan het oefenen, met vechtpartijen en rellen. Zodra ze in Europa aan land komen, gaan ze per direct de boel terroriseren en de samenleving ontwrichten. Dus lekker laten dobberen dat tuig.

 8. Peter Loosduinen

  Stop de ongenode illegale indringers.
  Wij moeten zelf bepalen wie we kunnen gebruiken in ons land.
  Xenofobie ??
  Neen, hoor. Verpleegkundigen uit Aziatische landen zijn van harte welkom.
  Artsen uit India en tandartsen uit Rusland ?
  Welkom. Welkom.
  Maar ongeschoolde islamitische Afrikaanse negers ?
  Neen, dank u.

  1. Tman

   Peter:
   ++++++

  2. Amor Fati

   Waarom zijn die wel welkom?

   1. toetssteen

    AF
    Stelt u die vraag eens in Singapore.

   2. Mars020

    Omdat die niet zo irritant zijn als Afrikanen. Verder kunnen die Afrikanen alleen maar rellen, vechten, schreeuwen en uitkeringen trekken. Die andere groep, komt iets bijdragen aan de maatschappij. Is deze uitleg een beetje duidelijk?.

   3. Agios

    Weer een onnozele binnen het trollenfront.

 9. Piet51

  Ik zou willen, dat die cijfers in een context worden gegeven. Nu moet ik het allemaal zelf uitzoeken en conclusies trekken in plaats van af te gaan op de dubieuze suggesties van de schrijver. Die stijging met 10% is boeiend. Voor Nederland betekent dat, dat t.o.v. 2018 het migratiesaldo voor asielzoekers/vluchtelingen op jaarbasis stijgt met ongeveer 2500 naar 27.500. Op een totaal migratiesaldo, dus inclusief de EU-burgers, USA, terugkerende Nederlanders, etc. van ongeveer 88.000 is dat niet zo spannend.

 10. Jack Flash

  Ik dacht altijd dat vrouwen kinderen en bejaarden en andere hulpbehoevenden voorgaan.Ik zie alleen maar een zootje tuig hier aankomen.Man man man wat een schertsvertoning.

 11. dario

  Ik geloof dat DDS een beetje in begint te kakken lol
  Kom op azijnpissers niet de moet opgeven hoor ..hahahahaah
  Het sterfhuis begint in te zetten

  1. Mars020

   Moet??.. Je moet schijten… En niet de moed opgeven… Het sterfhuis begint in te zetten??… Wat bedoel je daar nu weer mee??… Heb nog nooit een sterfhuis in een casino gezien…

  1. Witte

   Anne sopje schillenboer of ayhandtas of Zwetslana of bent u een nieuwe trol.

   1. merlot

    = Zwetslala.

   2. Mars020

    Van die trol hebben we al een tijdje last. Die denkt namelijk, dat bootjes vol met tuig onze economie komen versterken?. In mijn ogen spoor je dan voor geen meter en wordt het tijd voor een gesloten opname in een inrichting. Dan begint het gedrocht geregeld over haar zeer hoge IQ en hoe dom wij wel niet zijn, dat we dat niet inzien. Ze heeft wel wat vrienden op DDS, Beuman, Lao, Watcher, EU Gifmenger, Dario, Piet51 en nog een paar geestelijk gehandicapten, die haar steunen. Ze vind alles uit Afrika zielig, maar neemt niks in huis. Is dus totaal geflipt en niet voor rede vatbaar, het heeft ook geen nut om daar tijd aan te besteden.

  2. Mars020

   Anne Sopkut Schilversdorp… Pffffffff…..

 12. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten (vaak jonge mannen) die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen vanwege het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) dat hier is te krijgen.

  1. meneer cactus

   quote Ritter 30 minuten ago Beantwoorden
   Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten (vaak jonge mannen) die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen vanwege het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) dat hier is te krijgen. END

   Geheel correct , dit is overigens slechts het begin van de misere. Doordat die schijtbakken niet voldoen aan de criteria om als vluchteling in aanmerking te komen voor een verblijf procederen ze jarenlang GRATIS tegen de overheid. Vervolgens zijn ze hier jaren en jaren en beslist een achterlijke d66 rechter dat ze niet meer uitgezet mogen worden.

   Dan lopen er weer duizenden rond die massaal een generaal pardon krijgen en gelegaliseerd worden. Zodra het verblijf geregeld is hebben ze plotseling een vrouw , 5 kinderen een vader en een moeder die eigenlijk allemaal als dood waren opgegeven bij de eerste procedure.

   De gezinshereniging is dan een feit en dan blijkt dat 1 gelukszoeker zomaar uit 10 individuen bestaat die allemaal hun handje komen ophouden. Werken nee want dat hebben ze nog nooit gedaan, klieren – zoals halalsema het noemt – de hele dag door en zorgen voor veel criminaliteit om vervolgens nog minimaal 1 woning uit het sociale bestand op te eisen.

   De cijfers van linkse idioten kan je daarom vermenigvuldigen want gezinsherreninning is een enorme belasting.

   genoeg is genoeg , minder minder minder , terug naar de VEILIGE Noord Afrikaanse landen waar ze ook naar toe gaan op vakantie als alles geregeld is. Uitzetten dat gajes wat alles en iedereen misbruikt.

   1. Amor Fati

    Een van de aantrekkelijkheid en van Nederland is dat het een rechtstaat is. We hebben voor heel veel – in mijn ogen teveel, maar dat is een andere discussie – dingen die in het leven voorkomen wetgeving die van toepassing is. Zo ook bij asielaanvragen. Die worden behandeld door de IND. Als je het met dat oordeel niet eens bent, kun je bezwaar maken bij de IND. Die neemt een beslissing en als die je niet bevalt, kun je naar de onafhankelijke rechter. Ben je het met diens besluit niet eens, dan kun je nog naar de Raad van Staten en daarna is de koek op.
    Dat niet alleen het overheidsorgaan beroeploos beslist, is zeer redelijk. Beslissen op bezwaar doet de IND zelf en dan keurt de slager dus zijn eigen vlees. Sloop je bezwaar eruit dan krijgt de rechtbank zeer veel brakke IND-besluiten te verwerken. Maar dat niet alleen, de rechter en ook daarna de Raad.van Staten toetst een besluit ‘maeginaal’ dat wil zeggen: doet de zaak niet compleet over, maar toetst uitsluitend of het IND-besluit redelijkerwijs zo genomen heeft kunnen worden. Tot slot de Raad van State. Bij alle overheidsbesluiten is er op een uitspraak van de rechtbank beroep bij de Raad van State mogelijk. Dat kan anders, was vroeger ook anders, toen kwam je direct bij de Raad van Staten terecht als je bezwaar was afgewezen, maar dat is veranderd omdat de Tweede Kamer dit kort gezegd prettiger vond voor de burgers.
    Waar het.hier nu om gaat is niet zozeer wat je van bovenstaande inrichting vind, maar of je vind dat asielaanvragen het met minder zouden moeten doen? En als je dat vindt, op welke grond?

    1. Mars020

     Klaplopers moeten ze gewoon terugsturen, dan is zo’n lang nietszeggend lulverhaal ook niet nodig.

     1. Piet51

      Klaplopers terugsturen, daar ben ik niet principieel tegen. Alleen heb ik wel twee vragen:

      * Wat zijn precies klaplopers? Er wordt door heel veel Nederlanders gezegd, dat “echte” vluchtelingen (wat zijn dat dan?) wel moeten worden opgevangen.
      * Hoe stel je vast wie klaploper is en wie niet? Daar bestaat nu een procedure voor, waarin iemand wel of geen status krijgt. Economische vluchtelingen krijgen nu ook al geen status, alleen kost die beoordeling wel wat tijd.

      M.a.w., wat moet er nu anders dan het nu gaat?

     2. Mars020

      @Piet51, op bovenstaande foto, zie je een boot vol met klaplopers. Echte vluchtelingen, zijn niet alleen maar jonge gasten, die de boel komen terroriseren en uitvreten. Ze moeten dat soort tuig gewoon per direct terugsturen naar Aaprika. Niks procedures en rechtszaken, want dat is zonde van het geld en tijd. De beoordeling kan veel sneller, maar dat vinden linkse trollen niet leuk. Trollen willen de samenleving ontwrichten en met behulp van Aaprikanen en onze economie naar de klote helpen.

     3. meneer cactus

      misschien moet je het voor pietje en andere linkse karikaturen duidelijker stellen.

      Klaplopers zijn veelal islamitische gelukszoekers uit meestal veilige landen die mensensmokkelaars veel geld betalen om ze naar het gratis geld te brengen. Klaplopers zijn leegvreters van ons sociale stelsel die het onmogelijk maken om de eigen bevolking aan een sociale huurwoning te helpen en die de zorg onevenredig zwaar belasten. Voor de linkse riedel over aantallen weer wordt afgedraaid , elke klaploper is er 1 teveel.

      Alle klaplopers retour geboorteland en daar actief aan het werk om de boel op te bouwen desnoods met EU steun. Maar het luie luizenleventje in het verdoemde westen is ten einde. minder minder minder

     4. Piet51

      @meneer cactus
      pietje??? Mijn dag kan niet meer stuk.

     5. Piet51

      @Mars020 en meneer cactus
      Met jullie feitelijke redenering over klaplopers kan ik wel min of meer instemmen. Ook de suggestie om teruggestuurde economische vluchtelingen financieel te helpen om hun land te helpen opbouwen vind ik fantastisch. Ik schreef eerder dat betere gezondheidszorg, onderwijs en economie de sleutels zijn voor oplossing van het migratievraagstuk. Dat instemmen kan ik natuurlijk niet met de beledigende en denigrerende toonzetting.

      Onder de vluchtelingen zijn inderdaad mensen, vaak nog jong, die op zoek gaan naar een beter bestaan. Ik zou hetzelfde doen. Ik ken er een paar door mijn begeleidings- en coachingactiviteiten. Ze proberen wat te werken, helaas zwart, om dat beetje geld naar familie te sturen. In ruil daarvoor leven ze hier onder omstandigheden waarmee ik voor geen geld zou willen ruilen. En op het AZC, hier vlak bij mijn huis, zijn gezinnen ondergebracht, geen uniek AZC, geen jonge mannen, ook geen onrust binnen of buiten.
      Die zorgvuldige beoordeling en onderscheid tussen oorlogs- en economische vluchtelingen blijft wel een uitdaging. Ik ken de IND van binnen en zie zo gauw niet op welke manier dat heel veel sneller kan.

     6. Lao Tse

      “Onder de vluchtelingen zijn inderdaad mensen, vaak nog jong, die op zoek gaan naar een beter bestaan. Ik zou hetzelfde doen.”

      Dat geldt evenzeer voor degenen die deze wanhopige mensen op zoek naar een beter bestaan ‘klaplopers’ noemen.

 13. Heras

  Amor f. Het is bewezen dat de mensen hier niet zijn om te werken, maar voor gratis geld. Hoe ik dat weet??? Een land in zuidamerika, dat niet zo een goed draaiende economie heeft, als de onze, kan geen uitkeringen verstrekken. Gevolg: ze krijgen alleen harde werkers binnen die ook weer terugkeren. Wij hebben hier mensen die al jaren geld krijgen zonder tegenprestatie. Gevolg: de ene moet werken om een ander te kunnen laten parasiteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.