Partijkartel? Drugskartel zul je bedoelen! Overheden gaan wiet produceren, huishoudens mogen dat niet

Tien Nederlandse steden gaan meedoen met het zogeheten ‘wietexperiment’ waarbij de staat de productie van wiet voor haar rekening gaat nemen. Tegelijkertijd worden huishoudens die een aantal van die plantjes (!) in hun tuin hebben staan als misdadigers door de politie behandeld. Met het experimenten willen de gemeenten geld verdienen. De overheid is dus officieel toegetreden tot het ‘drugskartel’, immers duld ze geen concurrentie.

Volgens de NOS doen de steden waarvan je zou verwachten dat ze meedoen ook daadwerkelijk mee. Zoals drugsstad Tilburg en narcoticavesting Breda. Ook de stonerswijk van Amsterdam, Almere, gaat meedoen en tonnen aan hennep produceren.

Waarom de Rijksoverheid en gemeenten wél geld mogen verdienen met het verkopen van planten terwijl huishoudens deze niet eens in hun tuin mogen houden is wel wat opmerkelijk. Het is alsof het drugskartel van de overheid alle concurrentie wil uitsluiten zodat de belastingafdrachten via de coffeeshopketen lekker hoog ligt. Dat druist niet alleen in tegen de mensenrechten van personen die zo’n plant in huis willen hebben, maar ook tegen de principes van de vrije markt. Tot overmaat van ramp gedragen overheidsdiensten zich in de bestrijding van plantenbezit door huishoudens als inbrekers:

De experimenten met de productie van hennep liggen in het geschied voor het jaar 2021. De vier grote steden, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam doen definitief niet mee met het experiment, zo meldt de NOS. Natuurlijk kan het experiment leiden tot een aantal positieve resultaten zoals een constante kwaliteit van de aangeboden producten en wellicht ook een afname in criminaliteit, maar waarom zijn de mensenrechten van Nederlanders ondergeschikt aan de rechten van ambtenaren?

Dat is wat mij zo verbaasd aan deze dubbelzinnige houding vanuit de overheid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Siemien

  Dit land is echt ziek, geldziek welteverstaan, en het is een leugen dat er dan gereguleerd wordt, het gaat om geld, onze regering wil geld verdienen over de ruggen van verslaafden en idioten die druks rechtvaardigen in Nederland..

 2. Jack Flash

  Eigenlijk is dit oud nieuws.Die coffeeshops was al zo’n hypocriet gebeuren.Dat zijn belastingbetalers.Het gaat met tabak en alcohol al heel lang zo.En het volk mag het niet produceren.Dikke boete.Nog eens winst.Dit kabinet is wel heel erg.Nog nooit zover ik mij heug zijn we zo bedonderd en bestolen.

 3. Mycase

  Nee huishoudens mogen dat niet nee ….. lol

  1. Joshuak

   In principe wel want je bent officieel pas aan het kweken als je er een lamp boven hangt. En dat is verboden. Maar je mag 3-5 planten hebben in Nederland in je eigen koophuis..

   Maar als je weet wat je doet kan je nog steeds wel 30 gram per plant halen en dat mag gewoon

 4. Deathspank

  Overheid, D r u g s… dat noemen ze toch m a f f i a

  Wikipedia
  Maffia (Italiaans: m a f i a, met één f) is een geheel van geheime criminele organisaties, georganiseerd in afdelingen. Om aan de term ‘m a f f i a’ te voldoen, moet een criminele organisatie over vier verschillende segmenten beschikken: een criminele, culturele, politieke en economische.

  Nog beter:

  De term wordt tegenwoordig ook gebruikt voor georganiseerde misdaad in het algemeen.

  Zeker weer een ideetje van D66. Kunnen we niet allemaal gaan b l o w e n op het democratie festival van Ollongren, gewoon om een statement te maken.

 5. Pedrito

  Ons landelijk, provinciaal en gemeentelijk bestuur is al jaren lang stoned. Zie de bestuurlijke chaos waarin wij zijn terechtgekomen!

 6. Tguard

  Je mag ook geen alcohol stoken
  Of tabak planten laten groeien. Dus ach wat is er nieuw. Iedereen die zich heeft verdiept in het gebruik van cannabis als medicijn weet dat de overheden het gebruik en bezit ervan zijn gaan verbieden sinds de opkomst van de chemische medicatie. Het is toch een leuk gegeven dat in de VS de helft van de bevolking chemisch vrolijk is maar cannabis in de meeste staten nog steeds verboden is. Alles draait om geld, niet om ons welzijn. Neem roken als men zou willen dat iedereen stopt zou er allang een pil bestaan die onze behoefte aan tabak zou laten afnemen. Het is gewoon een industrie die ons verslaafd wil houden aan producten met teveel zout, suiker, nicotine, koolhydraten etc etc.

  1. Joshuak

   Ja maar medische wiet is anders dan die rommel die coffeeshops verkopen en dat wordt als nog niet gekweekt door de overheid maar door ziekenhuizen geloof ik..

   THC is het effect waarom mensen het roken en waar je stoned van wordt maar dag zit niet in medicinale wiet.. Daar zit CBD in en dat heeft geen bijwerkingen als die “vrolijke gevoel” die jij beschreef naast de medicinale redenen

   Laat ik het zo zeggen als jij wiet rookt en je voelt er iets van lichamelijk dan rook je geen medicinale wiet..

   Je wiet heeft of CBD of THC niet allebei..

   1. Tguard

    Het spijt me maar dat klopt echt niet. CBS en THC zitten beiden in cannabis. Cannabis zonder THC heet hennep. Wanneer je dus medicinale wiet kweekt betekend het dat je altijd aan het zoeken bent naar de juiste kruising om het gewenste effect op een individu te bereiken. Het is nl ook niet zo dat je bv een green manalishi die voor mij werkt op mijn zenuw banen voor iedereen hetzelfde effect heeft

  2. Fortiori

   Dat klopt, @Tguard. De tabaksindustrie in de VS heeft zelfs de steun van advocaten, rechters om door te produceren. Er werd ammoniak toegevoegd aan de samenstelling van de tabak. Een klokkenluider bracht dit aan het licht. De man werd genadeloos bedreigd, achtervolgd, gezin kapot gemaakt. Uiteindelijk werd de zaak geschikt voor 240 miljard. Amoniak werd verboden. De Marlboro man wint altijd.

   1. meneer cactus

    een schikking van 240 miljard (240.000.000.000) met 1 klokkenluider lijkt me een broodje aap verhaal

 7. Jack Flash

  Juist.Eigenlijk zijn het “Big pushers”

 8. Jack Flash

  Pedrito.Wat dacht u van cocaine gebruik door onze “bestuurders”

 9. Peter Oudshoorn

  Geniet van het Godenplantje cannabis sativa: het leven is al saai genoeg.

 10. Pescador

  stelletje plaatboeven zijn het het wordt tijd dat we in opstand komen.

 11. meneer cactus

  heb je 5 plantjes legaal staan belt de ziekende buurman het blauw en halen ze je troep leeg. krankzinnig

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.