Politie sloopt clandestien medicinale wietplanten uit tuin van senioren, want buurman maakte ‘melding’

De Politie heeft in Gelderland een gevaarlijke situatie opgelost door twee wietplanten uit de tuin van een seniorenstelletje te verwijderen. Een buurtbewoner had melding gedaan van een sterke wietgeur in de omgeving. Het echtpaar was  geschrokken van de modus operandi van de agenten, die zomaar in hun tuin snuffelden. Ze kwamen thuis toen Jan van Raalte “het tuinhek scheef zag staan”, via de Gelderlander.

De politie laat echter weten dat zij het echtpaar eerder hadden gewaarschuwd dat de planten verwijderd moesten worden omdat een buurtbewoner had geklaagd over de geur. Omdat de eigenaren deze melding niet serieus namen ondernamen ze geen actie. De planten stonden immers in de buitenlucht en kunnen dan niet zo stinken.

Echter trad de politie onverwachts op en verwijderde de planten uit de tuin van het echtpaar Van Raalte. Volgens woordvoerder van de politie, Simen Klok, was de werkwijze coulant:

“We hebben niet alle tijd van de wereld. We hebben ze veertien dagen de tijd gegeven om de planten te verwijderen. Dat is nog coulant van ons. Als ze dit vervolgens niet doen, moeten wij handhaven. We gaan niet drie keer aan de deur vragen wanneer we de planten kunnen weghalen.”

Normaal gesproken wordt het bezit van tot vijf wietplanten gedoogd in Nederland tenzij er sprake is van overlast. In het geval van familie Van Raalte is er veel onbegrip ontstaan over de omvang van de ‘overlast’ en gebruikt de vrouw van dhr Van Raalte de plant als middel tegen de huidziekte psoriasis.

Nu de planten zijn weggehaald door de politie moet de familie dus omzien naar ander medicijnen dat wellicht duurder is en weer andere bijwerkingen kent. In ieder geval was de familie not amused door de acties van de politie, zo stelt Jannie tegenover de Gelderlander:

“De politie had op zijn minst kunnen wachten tot we hier waren. Ze hebben geen briefje of iets anders achtergelaten. Dit is heel vernederend, ze behandelden ons als criminelen.”

Heel sneu inderdaad.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Confucius

  Als blanke Nederlander hoef je op geen enkele compassie van de politie te rekenen.

  Die bontkraagjes terroriseren hele wijken, zwembaden en plantsoenen en daar wordt niets maar dan ook helemaal niets aangedaan.

 2. meneer cactus

  tja meneer was geboren en getogen Nederlander ? Dan krijg je dit soort onzin over geur. De hondestront van de buurman riekt wel welgevallig.

  Dit land is totaal krankzinnig geworden onder de linkse despoten.

  1. Jumping

   Inderdaad cactus.

   Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  2. Watcher

   Niet dit land is krankzinnig geworden maar @cactus – Jumping en de hele familie Lugar.

 3. merlot

  “We hebben niet alle tijd van de wereld. We hebben ze veertien dagen de tijd gegeven om de planten te verwijderen. Dat is nog coulant van ons. Als ze dit vervolgens niet doen, moeten wij handhaven. We gaan niet drie keer aan de deur vragen wanneer we de planten kunnen weghalen.”

  Ga het boerkaverbod maar handhaven, stelletje botte honden.

 4. Vrijedenkert

  Inderdaad heel sneu, maar echtpaar was echter al meermaals gewaarschuwd!
  Echtpaar had beter 5 planten in huis kunnen houden i.p.v. buiten om overlast te beperken waar het in sommige gevallen dus wel degelijk overlast kan veroorzaken…
  Waarom deze kleine gebruikeres wel worden aangepakt en grote handelaren en verkopers van illegale wiet vervolgens niet door overheden is vreemd!

  1. Teunis Dokter

   Privaat bezit van deze planten schaadt natuurlijk wel de belastinginkomsten van de staat, die door verkoop van gedroogde bladeren via Coffeeshops omzetbelasting e.d. binnenkrijgen.

   1. Watcher

    Triest, Teunis geeft reaguurder @V nog meer voer tot janken.

    Je kunt beter @V er op wijzen dat dat men de handelaren en illegale kwekers keihard aanpakt.

  2. garfield

   Omdat dit als medicijn gebruikt werd .
   En de big pharma niks aan verdiend dan.
   Die stoppen ons liever vol met chemicaliën

   Maar die ene van PowNed heeft al nieuwe zaadjes gepland voor hun.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Legaliseer het gewoon. Iedereen blij

 6. Sprookjesfiguur

  Duizenden coffeeshops worden dagelijks bevoorraad via een illegale weg. Je mag het wel verkopen, maar hoe komt men eraan. Diegene die meer dan 5 gram vervoert, is dus strafbaar. Wordt dit gehandhaafd? Nee dus. Maar als je thuis 2 plantjes buiten hebt staan ben je ze kwijt, terwijl er zolders vol staan.
  Tevens zou de politie de bezoekers eens moeten controleren voordat ze de auto in stappen. Of voordat ze wegrijden (omdat ze vaak eerst nog even een jointje draaien voor onderweg).
  Uiteraard heeft de politie andere prioriteiten. 😉

  1. Watcher

   –Duizenden coffeeshops worden dagelijks bevoorraad via een illegale weg. Je mag het wel verkopen, maar hoe komt men eraan. Diegene die meer dan 5 gram vervoert, is dus strafbaar. Wordt dit gehandhaafd?-

   Is inderdaad een beetje vreemd.

   Wekelijks is men bezig met het ontruimen van kwekerijen op zolders e.d
   Betekent dus regelmatig een huisverbod of ontbinding van huurcontract.

   1. Sprookjesfiguur

    Watcher

    Het is een kip ei verhaal. Zolang er geen goede regeling van kracht is, heeft de politie veel werk aan deze ontruimingen. Legaliseren heeft geen zin, omdat de overheid het THC percentage aan banden legt. Dit houdt in dat er altijd een illegaal circuit zal blijven bestaan. Dit laatste zorgt ervoor dat men het dus beter kan verbieden (met uitzondering van medicinale wiet) Scheelt een boel gedoe en werk. En het scheelt een heleboel geld mbt gezondheidszorg. Je zult je verbazen hoeveel wietverslaafden er zijn. Wiet wordt 9 van de 10 keer gerookt, en is 5 keer schadelijker dan tabak. Zonder wiet kan het leven ook leuk zijn. Mensen die wiet nodig hebben voor vermaak, zijn mensen die zo verwend zijn dat ze de normale leuke dingen niet meer kunnen waarderen.

    1. Siemien

     Precies SF, alleen het vergelijken gaat mank, is roken goed of slecht?
     Is wiet gebruik goed of slecht?
     Het is beide slecht voor je want je longen zijn alleen bedoeld voor zuurstof, diegene die het vergoelijken zijn diegene die deze verslavende middelen en druks gebruiken.

     1. Mart

      Wiet gebruik nog steeds verboden en telers/handelaars zwaar gestraft,cigaretten mag nog,maar de goedkopere troep gesmokkeld uit Paraquay nu verboden( geen tax inkomsten)Mijn vrouw koopt af en toe ”onder de toonbank”een slofje voor mijn oudere onderhuurder,is puur vergif ook nog.Zelf al 12 jr niet roker,en mijn favoriete merk was Marlborro, nu niet meer te betalen door deze ”pensionado”,maar mijn fleske ”PRESIDENTE” hier cognac genoemd nog onder de 4 eurootjes.

 7. Tman

  Autochtonen opjagen,verbaliseren en kleineren durven de dienders wel,dat is minder link!
  Maar criminelen met een migratieachtergrond aanpakken/handhaven is andere koek,deze hebben een andere status dan volgzame,schuldbewuste autochtonen!
  Je kunt het feitelijk vergelijken met diplomatieke onschendbaarheid,immers je zou als politiefunctionaris maar regelmatig bedreigd worden met de woorden “ik weet waar je woont”.
  Dan houdt alles op,handhaven,arresteren is dan een taboe!
  Zover is het gekomen in Nederland,de politie heeft angst voor represaille acties door het vreemdelingen tuig!

 8. Extreem Realist

  Vraag de polite of ze een huiszoekingsbevel hadden, zou me niks verbazen als ze het zonder hebben gedaan en is hun handeling dus illegaal.

 9. Witte

  Kijk dat is een makkelijke prooi voor de politie,twee senioren die 2 plantjes weed hebben,voor andere zaken hebben ze geen tijd,een aangifte doen is gemiddeld 2 weken wachttijd daarna hoor je er ook niets meer van.

 10. Shadow1100

  De almachtige Big Pharma is als de dood voor de medicijn canabis. Het helpt, heeft geen bijverschijnselen en kost bijna niets. En dat is het hem nu. De BP verdient er niet aan en dat is voor hun heel ziekelijk. Dus daarom zorgen zij er voor dat dit medicijn in de hele wereld is verboden. Tabak mag; alcohol mag. Tja, daar wordt grof aan verdiend!!!!!!

 11. Pescador

  Kijk dat kan de politie nog net een paar ouderen pesten door twee wietplantjes uit de tuin te trekken twrwijl er 5 mogen staan , een wietplant stinkt niet en als er een persoon uit de buurt klaagt omdat ze elkaar niet mogen of omdat ze sjaloers zijn dan komt er wel even een sterke politie macht ingrijpen .

  Stelletje zwakke lafaards, ga maar eens ilegale krakers er uit zetten dat durven jullie niet schijters.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Gevalletje voor de Rijdende Rechter !

 12. Abn

  kijk, hippy hunting. Dat zal ze leren de maatschappij te ontwrichten.
  Medicinaal in de zin van met de opbrengsten een kuur in een thermisch bad in Turkije te bekostigen?

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Perverted Power Elite !
   Mag dat wel !?

 13. ajamhavermans

  Die pet past ons allemaal. ???

 14. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Legaliseren iedereen blij” wijken voor terreur dus, waar Nederland zo in uit blinkt. Goeie oplossing legaliseren??? natuurlijk niet alleen nog maar meer liquidaties, dit terzijde. Deze wet is zo duidelijk : maximaal 5 wietplanten. Nou dit echtpaar heeft zich er duidelijk goed aan gehouden niks mis mee. MAAR!! er staat ook bij dat de buren er geen last van mag hebben. De buren hadden gewoon met dit echtpaar moeten praten over een oplossing, maar nee!!!. Wat deden de buren?? die belde gewoon de politie. Dus ik denk dat de relatie – voor zover het echtpaar nog een goede relatie had met de buren- nu definitief over is. Ik vindt dit totaal nergens op slaan. Zelf heb ik niets met die wiet troep, maar ik zou er totaal geen moeite mee hebben dat er mensen naast me zouden wonen die 5 wiet plantjes kweken voor medische of voor joint (blow) doeleinden. Kom op zeg!!!! je moet elkaar gewoon de ruimte gunnen: geven en nemen. Helaas is ook het feit dat er in elke buurt wel van die types wonen die om het minste en geringste al klagen over bijvoorbeeld hout lucht van hout kachels. Nou als in de toekomst de buren beginnen te klagen over de hout lucht van mijn open haard, ga ik klagen over het lawaai van de warmtepomp.

  1. Siemien

   Daar sla je de plank mis, iedereen heeft recht op woongenot, als ik last heb van mensen die zitten te blowen dan gaan we het daar over hebben met als oplossing dat ik daar geen last van heb welteverstaan..
   Verder is het helaas wettelijk toegestaan dat men 5 buitenplanten voor eigen gebruik mag hebben..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.