Hilarisch! Maarten van Rossem figureert als betweterige boekverkoper in de Donald Duck

Geen categorieaug 20 2019, 16:00
Dat historicus Maarten van Rossem bekendstaat als een sarcastische betweter is bekend, maar dat de knuffelbeer van links in de Donald Duck zou figureren met zijn karakter is een verassing. In de comic strip figureert Van Rossem namelijk als boekenverkoper die Donald Duck een aantal serie verkoopt met daarin tips over hoe iemand betweterige boekenverkopers kan weigeren aan de deur.
Dat Van Rossem figureert in de comic strip moet een hele eer zijn gezien het feit dat zijn eerste publicatie een 'ingezonden brief' betrof richting de Donald Duck. Net als menig ander kind werd zijn dagelijkse leven verrijkt met grappen en grollen van de familie Duck en figureert hij nu als nationale betweter in de strip. Daarmee is de linkspoot wel uniek: de meeste schrijvers van ingezonden brieven halen maximaal het niveau van 'brief van de week', maar Van Rossem krijgt zelfs een karakter toegewezen.
Tevreden met het huisbezoekje van de cartooneske variant van Van Rossem lijkt Donald overigens allerminst. Sterker nog: Van Rossem haalt hem met zijn verkoopmethoden het bloed onder de veren vandaan en klopt hem ten slotte zijn zuurverdiende centen uit de zak.
Dat Van Rossem nu figureert als betweter in de Donald Duck is bovenal ironisch als je bedenkt dat de linkse historicus weigerde een rol als criticaster in een programma van John de Mol te spelen omdat hij niet altijd 'bekend wil staan als een zeikerd', maar die afwijzing doet weinig met zijn ijzersterke reputatie als nationale betweter. Dat bewijst de Donald Duck.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten