Politie sloopt clandestien medicinale wietplanten uit tuin van senioren, want buurman maakte 'melding'

Politie sloopt clandestien medicinale wietplanten uit tuin van senioren, want buurman maakte 'melding'

De Politie heeft in Gelderland een gevaarlijke situatie opgelost door twee wietplanten uit de tuin van een seniorenstelletje te verwijderen. Een buurtbewoner had melding gedaan van een sterke wietgeur in de omgeving. Het echtpaar was geschrokken van de modus operandi van de agenten, die zomaar in hun tuin snuffelden. Ze kwamen thuis toen Jan van Raalte "het tuinhek scheef zag staan", via de Gelderlander.

De politie laat echter weten dat zij het echtpaar eerder hadden gewaarschuwd dat de planten verwijderd moesten worden omdat een buurtbewoner had geklaagd over de geur. Omdat de eigenaren deze melding niet serieus namen ondernamen ze geen actie. De planten stonden immers in de buitenlucht en kunnen dan niet zo stinken.

Echter trad de politie onverwachts op en verwijderde de planten uit de tuin van het echtpaar Van Raalte. Volgens woordvoerder van de politie, Simen Klok, was de werkwijze coulant:

"We hebben niet alle tijd van de wereld. We hebben ze veertien dagen de tijd gegeven om de planten te verwijderen. Dat is nog coulant van ons. Als ze dit vervolgens niet doen, moeten wij handhaven. We gaan niet drie keer aan de deur vragen wanneer we de planten kunnen weghalen."

Normaal gesproken wordt het bezit van tot vijf wietplanten gedoogd in Nederland tenzij er sprake is van overlast. In het geval van familie Van Raalte is er veel onbegrip ontstaan over de omvang van de 'overlast' en gebruikt de vrouw van dhr Van Raalte de plant als middel tegen de huidziekte psoriasis.

Nu de planten zijn weggehaald door de politie moet de familie dus omzien naar ander medicijnen dat wellicht duurder is en weer andere bijwerkingen kent. In ieder geval was de familie not amused door de acties van de politie, zo stelt Jannie tegenover de Gelderlander:

"De politie had op zijn minst kunnen wachten tot we hier waren. Ze hebben geen briefje of iets anders achtergelaten. Dit is heel vernederend, ze behandelden ons als criminelen."

Heel sneu inderdaad.

Lees meer over:
Politie Gelderland wiet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer