Rutte op Lowlands. Leert publiek ‘handenschudden’

Nog nooit eerder was er een premier te zien op Lowlands. Wellicht dat Lowlands iets probeerde om het al tijden matige festival nog iets op te schroeven qua imago. Vorig jaar deden ze een poging toen Wierd Duk er mocht spreken. Dit jaar was het beurt aan de grootmeester van het ‘weglachen’ van onze nationale problematiek: Mark Rutte.

Zoals gewoonlijk bij minder officiële ‘optredens’ van Rutte gaat men altijd direct beginnen over zijn kleding. Wat boeit het nu wat Rutte draagt mensen? Wees liever kritisch op de inhoud! Wat probeert hij ditmaal aan ons te verkondigen?

‘Politiek, dat is showbusiness voor lelijke mensen.’

Zoals altijd komt Rutte met luchtig grapje, waarschijnlijk vond het publiek zo’n opmerking wel komisch maar het is niet veelzeggend. Ook onze politiek draait tegenwoordig om de verheerlijking en vorming van messias-achtige voormannen. De tijd van echte grijze muizen zonder charisma maar met veel inhoud hebben we al lang achter ons gelaten.

Inhoudelijk stelde het niet zo veel voor. Een beetje de standaard vragen die je kan verwachten bij zo’n festival. Er werd gevraagd naar zijn drugsverleden, rock muziek smaak en natuurlijk of hij nu een vriendin heeft of niet. Ook gaf hij de mensen een les mee in handjes schudden. Altijd handig mocht iemand de hand willen schudden van The Donald.

Uit onhandigheid trekt Trump je meteen naar zich toe,’ legde Rutte uit. ‘Dat geeft een lullig beeld op televisie. Hoe voorkom je dat?’

Nou de truc bleek te zijn om op dat moment de elleboog van Trump vast te pakken. Handig, nu weten we dat ook. Het mooiste wat Rutte zei is dat Trump ‘gewoon gelijk heeft’ als hij het heeft over het nakomen van de defensie-uitgaven. Die moeten gewoon omhoog in Europa. Het publiek was schijnbaar muisstil toen Rutte dit zei. Wellicht werden ze kortstondig wakker geschud uit een droom dat Trump per definitie altijd alles maar fout zou hebben. Schijnbaar niet.

Voor de rest kwam er weinig kritiek uit de zaal, Rutte kreeg er zelfs een groot applaus van. Dus zo kritisch zijn de linkse bezoekers van Lowlands dus helemaal niet. Zonde, wellicht hebben ze een mooie kans gemist.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Jumping

  Het is toch net Bassie in de kleding van Adriaan.

  1. Watcher

   Jumping vermomd als Lugar, je blijf hier lachen….

   Huisreglement De Dagelijkse Standaard – laatst geüpdate op 4 oktober 2018

   1. Scheldpartijen, grof taalgebruik en geweldsdreigementen zijn niet toegestaan
   Het leven zit vol teleurstellingen. De truc zit ‘m niet in deze te voorkomen, maar om er waardig mee om te gaan. Artikelen die u niet zo kan waarderen, of handelingen van politici die u afkeurt, hoeven uw goedkeuring niet weg te dragen. Maar ze verdienen wel uw respect. Geen schuttingtaal dus. Vuistregel: als u het niet zou toestaan van uw 10-jarige kind aan de eettafel, dan staan wij het ook niet toe in onze comments-sectie.

   Hetzelde geldt natuurlijk ook voor geweld. Het kan mij niet schelen of het een doodsdreigement is, of u alleen maar zit te mijmeren over het leveren van een flink plak slaag voor dezen of genen – waar geweld begint houdt de discussie op, en we willen juist doorgaan met die discussie. Handjes thuis dus. Ook uw virtuele handjes.

   1. Siemien

    Aldus onze hypocriete huisregelementen naatsie Watcher

 2. Pescador

  Ze hadden midden in het publiek moeten pleuren, de eikel

 3. meneer cactus

  Vingers en ringen tellen na het schudden. Deze struikrover besteelt je sneller en gladder dan de gemiddelde oost europese zakkenroller

 4. Kapitein Haddock

  …………enne morgen in mooi pak Nederland verder verloochenen.
  Onderhandelen hoe 1500 MILJARD pensioengelden aan Brussel overgemaakt kan worden!
  In de 2e WO noemden zo iemand als Rutte; Reichs-Commissar!!!
  Wat betekent: Nederland “besturen” in opdracht van Brussel!

  1. wietordok

   Klaas Dilling, de grootvader van Mark Rutte van moederskant, is op 1 februari 1943 benoemd tot secretaris van het ‘Bosch- en Jachtwezen’, onderdeel van de nationaal-socialistische ‘Nederlandsche Landstand’.

   source: gerard1945 wordpress com

  2. Willemm

   1500 miljard? Voor je dit soort onzin verhalen gaat verspreiden kun je beter eerst chicken of het echt klopt. In dit geval ben je weer eens voorgelogen door anti-EU propaganda.

   1. meneer cactus

    kunt u uitleggen wat het probleem is ?

    consultancy.nl/nieuws/17289/nederland-heeft-zesde-grootste-pensioenkapitaal-ter-wereld

   2. Kapitein Haddock

    Willemm

    Het is ECHT 1500 MILJARD!!!
    Wilt u zich zelf beter informeren!

   3. meneer cactus

    Hallo willempie ,

    Geef je nog even een toelichting of kunnen we jou ook verplaatsen naar de linkse niets weters die ongehinderd door enige kennis maar wat roeptoeteren ?

 5. Piet Klein

  Dit optreden van Rutte op Lowlands demonstreert hoe intellectueel/politiek verarmd het Nederlandse publiek is. Het stormt in de wereld. Het stormt in Europa. Het is onbestaanbaar dat er geen verschillende opinies zijn onder de Nederlandse bevolking over de situatie. We mogen verwachten dat het Lowlands publiek een brede vertegenwoordiging is van de Nederlandse bevolking. Een fel debat had er moeten plaatsvinden. En een dergelijk fel debat is goed omdat het de geest scherpt. De creativiteit stimuleert om oplossingen te zoeken en te beoordelen. Dat dit debat niet plaats vindt is zeer zorgwekkend. Bereid u maar voor op het verder weg sukkelen van Europa of erger.

  1. meneer cactus

   mooi gesproken Piet

 6. Jumping

  DDS het stuk van Watcher komt dit bij DDS vandaan.?
  Jumping snapt de strekking van het stuk niet.

 7. Jack Flash

  “Hij pakt Trump bij de elleboog”.Narcistische gek.Verklaart laag emphatisch gehalte naar het volk.

 8. Kretoloog

  Flinke jetsers heeft Rutte voor zo’n mager ventje 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.