VS stookt vuur verder op door Iraanse tanker op zwarte lijst te plaatsen, sancties voor landen die hulp bieden

Het over en weer pesten van olietankers in de Middellandse Zee gaat gewoon door. De Verenigde Staten heeft een Iraanse tanker op de zwarte lijst geplaatst en dreigt met sancties voor landen die toch hulp aanbieden. Dat meldt NU.nl.

Ieder land dat hulp aanbiedt aan de Iraanse tanker Adrian Darya 1 riskeert dus nu sancties van de Verenigde Staten. Het schip zou namelijk “kwaadaardige activiteiten van het Iraanse regime financieren.” Het lijkt wel alsof George W. Bush de inspiratiebron was voor deze diplomatieke zet. Kent u de ‘Axis of Evil’ nog?

Kinderachtige politiek
Zoals eigenlijk alleen Amerikanen dat kunnen, ontstaat er een situatie waarbij je eigenlijk alleen maar kunt zeggen: ‘goh, wat kinderachtig dit.’ Het schip was namelijk waarschijnlijk op weg naar Syrië. Dat vinden ze in de VS niet zo leuk, dus werd de tanker aan de ketting gelegd nabij Gibraltar. Iran nam contact op en zei dat de tanker niet naar Syrië zou varen.

Het schip werd vlak daarna vrijgelaten. Het schip vaart nu echter in een ‘soort-van-niet-naar-Syrië’-vaarroute, waardoor de Amerikanen de conclusie trekken dat het schip wel degelijke gewoon naar Syrië onderweg is. De Amerikanen lijken daarmee hun diplomatieke grip een beetje kwijt te zijn geraakt en bellen boos iedere bank, instantie en haven op om die tanker te weigeren en dwars te zitten. Zonder écht succes.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ritter

  “Het schip zou namelijk “kwaadaardige activiteiten van het Iraanse regime financieren.”
  ———-
  Dat is feitelijk ook zo.

  Met die olie verdient Iran o.a. zijn geld. En met dat geld financiert Iran allerlei terroristische activiteiten in de regio.

  O.a. steun aan bewegingen als Hezbollah, Hamas , groepen in Jemen; enzovoorts.

  1. toetssteen

   @Ritter
   Hezbollah, ja; Hamas, neen.
   Buiten dat, die gigatanker kan nergens aanmeren, toch wat lastig nietwaar?

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  En dan die die hard Trump groepies die menen dat Trump een heel ander soort politicus is en de VS onder zijn leiderschap helemaal veranderd is. Ook zeggen ze dat Trump de rol en invloed van Amerika overal ter wereld wil verminderen door zich terug te trekken uit zinloze oorlogen.

  Persoonlijk merk ik hier niks van. Amerika is nog steeds de zelfde bloeddorstig en kwaadaardige natie als onder Obama, Bush en Clinton maar dan met een clown aan het roer

  1. Siemien

   Er is maar 1 clown en dat is leugenclown Rutte

  2. Korporaal Monty

   “invloed van Amerika overal ter wereld wil verminderen door zich terug te trekken uit zinloze oorlogen.”

   Trump komt zijn beloften na.
   Tenminste als je hem steunt.
   Diegene die hem niet steunen zien iets anders.

   Het is maar net of je voor of tegen hem bent.

 3. Ritter

  En waarvoor gebruikt Iran het geld nog meer dat met de verkoop van olie word verdient:

  “Voormalig Iraanse vice-minister van Buitenlandse Zaken Hossein Sheikholeslam (°1952), die als Iraanse ambassadeur in Syrië heeft gediend, zei in een interview op 27 augustus 2019 op Ofogh TV (Iran) dat Iran heeft geïnvesteerd in de ‘enorme defensieve en strategische onderneming’ van de inzet van ongeveer 150.000 raketten in Libanon, Syrië en de Gazastrook die naar eigen goeddunken naar Israël worden gelanceerd.”

  1. Isengrijn

   @Ritter,

   Jouw link komt van Brabosh. Een van de meest eenzijdige berichtgeving die er bestaat.
   Maar goed, je was vergeten er iets bij te plakken.

   Hossein Sheikholeslam zei namelijk ook:

   “…Niemand van ons gelooft – zoals velen hebben gezegd – dat we Israël en de Zionisten in de zee zullen drijven, of een atoombom gebruiken. Dat is helemaal niet zo. Alles wat we hebben is bedoeld voor afschrikking. We willen deze middelen nooit gebruiken om mensen te doden…”

   1. Siemien

    Nee hoor isengrijn, islamitische landen willen de vernietiging van Israël

    1. Isengrijn

     Dat is waar, Siemien.
     Het ging er alleen om wat Hossein ZeikHolIslam nog meer had gezegd in het plakwerk van de Brabosh-ridder!

   2. Seneca

    @isengrijn
    het is tekenend hoe jij in het leven staat dat je deze uitspraken gelooft. ik wist dat dat je in sprookjes geloofde -protocollen, christenbloed in matses en de beheersing der wereld door Joden – maar dat je deze uitspraken gelooft, doet mij vrezen dat je niet geheel spoort…

    1. Isengrijn

     Ah, ga weg fantast @Seneca! Er zit helemaal geen Christenbloed in matses!

     1. Seneca

      @isengrijn
      je bent echt nog dommer dan ik in eerste instantie aannam. ik schrijf dat jij in sprookjes gelooft – genoemde sprookjes in reactie 9 – en jij weerspreekt het sprookje over christenbloed. wie denk je nu voor de gek te houden? reaguurders op dit blog? mij? redactie DDS? Jezelf? vermoedelijk het laatste. iedereen weet dat je een ongelooflijke hekel aan Joden hebt; het is zo erg dat je naaste familie gezegd heeft, dat je eens moet stoppen. je wilt het toch kwijt dus gebruik je dit blog en vermoedelijk ook andere blogs. het meeste van je vuilspuiterij kan jezelf niet bedenken dus gebruik je het archief van ‘der Sturmer’.

   3. Tman

    isengrijn
    Objectieve,onverdunde berichtgeving wordt door demoniserend links steevast uitgelegd als zijnde eenzijdige berichtgeving!

    1. Isengrijn

     Klopt, Tman.
     Andersom ook. Maar Brabosh maakt het wel heel bont.

     1. Top

      En? Nu ben je boos? Pluk een roos, zet hem op je hoed, dan ben je morgen weer goed! Zeikstraal!

 4. meneer cactus

  gelukkig nog 1 land die anticipeert op illegale olie dollars

 5. Trude Herr

  De Vietnamoorlog (1955 1975), beter bekend als de televisie oorlog staat mij nog helder voor de geest. Op de muziek van the Animals trokken de soldaten het oerwoud in… Dat men daar nu niet van geleerd heeft. 3 Presidenten zijn er versleten in die tijd. Een enorme chaos, achterlaten van veel materieel en vele vluchtelingen. Amerika moet zich niets op de hals halen. Zoiets gun je Trump toch niet ?

 6. Jv

  @Wout; als je niet weet waar je het over hebt, bespaar je dan de moeite om ons te manipuleren.
  Ik heb mijn gedachte hierover en de conclusie is dat dit een zeer goede actie van de VS is! Op deze manier wordt Iran de duimschroeven nog meer aangedraaid. Top! Ik. En ben trouwens nu al benieuwt wat uw column zal zijn als er niets richting Iran ondernomen wordt en dit land een Wereldoorlog ontketend als zij via de Palestijnen, henzelf, en de buurlanden van Syrië Israël bestoken met geavanceerde raketten en dreigen met een atoombom via derden, Hamas dus. Kortom, Iran had al lang geleden van de wereldkaart gevaagd moeten worden want zijn zijn de leiders van alle (moslim) rotzooi waar wij nu mee worde; geconfronteerd!

  1. Trude Herr

   Ja, ja. U ziet het scherp. Bommen en granaten. Zelden zo’n doortimmerd verhaal gelezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.