Arie Slob: ‘extra geld voor onderwijs kan gaan naar bonussen’

Voor een keer wordt er niet massaal gekort op onderwijs, een unicum lijkt het wel! Het kabinet stelt de onderwijswereld een eenmalige extra in het vooruitzicht. Eigenlijk gewoon een dikke teleurstelling, want structurele problemen binnen het onderwijs zullen hiermee niet worden opgelost. Toch ziet minister Arie Slob dit als een kans om randstedelijke plekken waar niemand dood wil worden gevonden in de lift te zetten. We zullen zien of het gaat werken.

Gisteren kwam onze premier Rutte weer met een belofte, hij beloofde – zoals hij zo vaak doet en vaak genoeg niet nakomt – dat hij zal zoeken naar extra geld voor volgend jaar voor ons onderwijs. Wel staat hier een voorwaarde tegenover, namelijk dat het basisonderwijs een nieuw cao afsluit. Voor wat, hoort wat!

De onderwijsbonden waren in rep en roer en zagen dit als chantage, waar ze natuurlijk een terecht punt maken. Dit is niet bepaald eerlijk.

Slob kwam vandaag zelf met een mogelijk idee voor de invulling van het extra geld – mits er natuurlijk aan ‘voorwaarden’ worden voldaan. Stop het geld niet in de cao maar in de scholen zelf, investeer in het aantrekken van toekomstig talent.

Het achterliggende idee hierachter is dat dit scholen instaat stelt om nieuwe docenten aan te trekken of juist toelages te verhogen voor de docenten die al werken op scholen. Er is al tijden een groot tekort aan docenten op ‘zwarte’ scholen – en überhaupt op probleem scholen binnen de randstad. Jonge docenten gaan liever niet meer voor de klas staan waar ze bedreigt worden als het hebben over de Holocaust of over Israël.

Of het gaat werken is natuurlijk de vraag, wellicht dat voor komend jaar er weer wat talent de onderwijswereld ingaat maar voor structurele verbetering gaat dit natuurlijk niet zorgen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Mezzadra

  Voor domme Bart is het niet goed of het deugt niet.

  Triest negatief artikel.

  1. Zozo

   En nu inhoudelijk. Je kunt het!

 2. C.A.Barstow

  Haal het onderwijs uit de smerige klauwen van links, en het zal er weer bovenop komen.

  Stem FvD.

  1. Louise

   Zo te lezen heeft u bijzonder rechts onderwijs genoten.

 3. Jumping

  Laat al die kleine galbakkies het huberculubus krijgen, zoek een vak waar wel waardering voor je inzet is.

 4. Scaldis

  Zolang je bij de Albert Heijn of een eenvoudige kantoorbaan evenveel of zelfs meer kunt verdienen, zal het lerarentekort alleen maar oplopen.

 5. Blokkeer-Fries

  En maar deugen…

  twitter.com/GroeneveldtRudy/status/1174783970430636038

 6. santiago

  Arie slob. Die zou ik nog niet een middag op mijn hond laten passen. Wat een nare gereformeerde achterbakse nietsnut is dat zeg.

 7. Veteraan

  Allochtonen het land uit en je bent van alle problemen af.
  Ook in het onderwijs.

 8. Siemien

  Laten die scholen hun opgepotte geld maar eens uitgeven er ligt genoeg op de planken..

 9. Joop Klepzeikert

  “Voor een keer wordt er niet massaal gekort op onderwijs,”??? Onder welke steen heeft Bart de afgelopen 20 jaar geleefd?
  Er is juist elk jaar meer geld naar het onderwijs gegaan. Dat is echter niet aan onderwijzers besteedt, maar aan roostermakers, ict’ers, decanen, examensecretarissen, zorgcoördinatoren en meer van die totaal nutteloze nonsens.
  20 jaar geleden ging 65% van de school budgetten naar leraren. Nu nog maar 57%.
  In de jaren 70-80 had een school 1 directeur, 1 onderdirecteur, 1 conciërge, 2 cabine medewerkers en verder alleen leraren en leerlingen.
  Tegenwoordig heeft zo’n zelfde school een 12 koppige directie, 20 managers, 24 roostermakers, 10 ict’ers, 20 decanen, 10 examensecretarissen, 20 zorgcoördinatoren en een tekort aan leraren.

 10. Bes Tolen

  Slob is een gelovig slachtoffer van de multicult. Dat kost de Nederlanders heel veel geld.

 11. Bes Tolen

  Scaldis. Met een eenvoudige kantoorbaan verdien je maar de helft van wat een doorsnee onderwijzer verdient. De salarissen van onderwijzers zijn openbaar. Vergeet daarbij niet de dertiende maand en het vakantiegeld er bij te tellen. Als u kunt tellen. Voor het overige: de massa worden alleen maar leugens verteld.

  1. Scaldis

   Bes: Toevallig ken ik een onderwijzeres op een basisschool erg goed, ze verdient minder dan kantoorpersoneel bij bedrijven. Een dertiende maand is er niet. Vakantiegeld krijgt iedereen gewoon. De salarissen zijn inderdaad openbaar, dat zijn bruto bedragen he! Een fulltime baan in basisonderwijs verdient €2050 netto. U beweert dat iemand met een kantoorbaan de helft daarvan verdient.

 12. Drollevanger

  Als je meer trammelant onder het onderwijs personeel wilt veroorzaken, moet je bonussen gaan uitdelen.
  Waar komt die Slob vandaan. Heeft hij wel eens echt productief de kost verdiend?
  We moeten af van dat soort wezensvreemde sterrekijkers.
  Alleen nog ministers die echt hebben gewerkt. Echt in de modder hebben gestaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.